Ahojte mam taky problem na pentax k-x ze ked odfotim fotku tak na fotke su take cierne bodky napriklad na oblohe a su tam 3 cierne bodky...a roby mi to aj pri 18-55mm aj pri 50-200mmm.
prach na senzore riesim pravidelne... a to myslim mnohi z nas, jednoducho kto meni objektivy ,ten sa tomu nevyhne... niekto si to vie vycistit sam ,niekto to dava cistit do foto obchodov ,ci roznych napr.autorizovanych servisov... ja vyuzivam sluzby exapro MI , tam to robia fakt na 100% . daval som cistit aj inym ,ale vysledok bol no taky polovicny... ze vycistili sice cip, ze fotky boli ciste, ale vadili mi cierne bodky v hladaciku... inac v exapre vycistia okrem cipu aj hladacik ,aj tu vrstvu,ci plôsku,krora zachytava prach.. proste cele vnutro.. fakt som spokojny... co sa pri inych cisteniach v neautorizovanych nedalo povadat-...
prach na senzore riesim pravidelne... a to myslim mnohi z nas, jednoducho kto meni objektivy ,ten sa tomu nevyhne... niekto si to vie vycistit sam ,niekto to dava cistit do foto obchodov ,ci roznych napr.autorizovanych servisov... ja vyuzivam sluzby exapro MI , tam to robia fakt na 100% . daval som cistit aj inym ,ale vysledok bol no taky polovicny... ze vycistili sice cip, ze fotky boli ciste, ale vadili mi cierne bodky v hladaciku... inac v exapre vycistia okrem cipu aj hladacik ,aj tu vrstvu,ci plôsku,krora zachytava prach.. proste cele vnutro.. fakt som spokojny... co sa pri inych cisteniach v neautorizovanych nedalo povadat-...
Ahoj,
scoty za aku sumu cistia v Exapro Michalovce?
Ako čistiť sám? Je pri tom nejake riziko?
resp. je niekde na webe k tomu návod? Rad by som sa na to pozrel ako bývalý meopťák.
je tam riziko pri neopatrnom cisteni poskodenia cipu,alebo zrkadielka ai... ak sa vsetko neodvazili vycistit vo fotosluzbach..,len cip, tak zrejme to uplne lahke nebude... ja do toho nechcem sprtat... max.ofuknut balonikom,ale nie vzdy to pomoze.. resp.sa ciastocky prachu premiestnia na ine miesto... navod-postup cistenia cipu som kedysi nasiel niekde na webe...uz nepamatam kde..
A nemoze to byt napr. take volaco, ako K30, alebo K300 ? :-)
Nie, urcite je to 645D, ale spolu s nim maju uviest na trh aj nejaky dalsi model K-xyz## a nejake SDM skla, ale moc sa o tom nevie zatial. Uvidime o mesiac :-D
A ešte pridavam jeden link tiež, prave som ho objavil:
http://www.fotofanda.cz/rady-a-tipy-hardware/cisteni-snimace-digitalni-zrcadlovky-jde-to-levne-i-bezpecne-s-vincentem
Nie, urcite je to 645D, ale spolu s nim maju uviest na trh aj nejaky dalsi model K-xyz## a nejake SDM skla, ale moc sa o tom nevie zatial. Uvidime o mesiac :-D
PENTAX
alebo hotpixely?
scoty za aku sumu cistia v Exapro Michalovce?
včera som bol v Exapre pýtal som sa na čistenie stojí to cca. 22-24€. Ale čistia komplet: snímač, vnútro aj hľadáčik.
resp. je niekde na webe k tomu návod? Rad by som sa na to pozrel ako bývalý meopťák.
Tu je clanok, ale treba mat k tomu odvahu ...
http://www.fotofanda.cz/rady-a-tipy-hardware/cisteni-snimace-digitalni-zrcadlovky-jde-to-levne-i-bezpecne-s-vincentem
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa