Zdravim! Aj vy sa tesite na novinky od canonu? 19.8.2009 bude vsetko jasne :))))
a pre nikonakov mam pocit, ze D300s nebude stacit na nove 60D-cko :))
ale co nas caka?? to presne nikto nevie ale asi nieco take... EOS 60D a EOS 7D, Canon EF 200 f/3.5 L IS a Canon EF 100 f/2.8 IS, 1D rada posunute predstavenie na september..Canon EOS 1D Mark IV a objektivi 70-200 f/2.8 L II IS USM, 24-70 f/2.8 L IS USM, 300 f/2.8 L II IS USM, 500 f/4.0 L II IS USM
ako tak na to pozeram tak aby som predal svoje co mam a tesil sa na nove sklicka :)))) myslim ze tento rok canon spravi troska rozruch...
male technicke info k 60D ... tak nejak by to malo byt :))
Canon EOS 60D
15Mpix (lepší DR, lepší ISO)
3´ display organic LED, 1150pix, o 25% vyšší rozlišení
19 bodový AF systém (všechny body křížové + pomocné) , zcela nový a unikátně přepracovaný AF systém
1080p@30fps full HD video
7.4FPS@14-bit mode
nový procesor DiGIC V, 2x rychlejší než DiGICIV
AE microadjustment; +/- 3 EV
myslim ze je sa na co tesit :) hned menim za moje 40D-cko...
vidis,pockal si si na tento a zbytocne si nekupoval 50D :)...mne sa velmi nepaci ze davaju do tychto novych fotakov poloprofi radu 50D,60D tak velke rozlisenie.
Podla mna by uplne stacilo takych 12 megapixelov nie az 15.Keby to bol FF tak nepoviem :)
´D300s nebude stacit na nove 60D-cko´ trochu zbytocne silne vyjadrenie, technicky v APS-C kategorii ma Canon co dotahovat (51 ostriacich bodov po celej ploche hladacika, rokmi overene 3D Matrix meranie expozicie, CLS, najlepsia ergonomia na trhu). Dobre fotografie nerobi fotoaparat ale fotograf, ci uz nie? Inac pamatam si sklamanie v Canon tabore pri uvedeni 50D. Obrazovy vystup slabsi ako 40D, co potvrdil DxO lab. Uz ziadny zasadny rozruch nebude, rozruch a bol ked Canon uviedol 300D na trh. CMOS technologia je na vrchole, revolucia bude ak ju nieco nove, lepsie, z vacsim expo rozsahom nahradi.
Zase hádka N versus C ? :) Inak to vyjadrenie ´najlepšia ergonómia na trhu´.....zbytočne silné vyjasdrenie :), nič subjektívnejšie už ani neexistuje :)
tusim urobili z fotaka videokameru, ale aspon ze konecne vyvinuli novy AF, lebo od dob 20D do tej rady pchali stale to iste. tesit sa urcite je na co, hlavne pre canonakov. konecne sa dotahuju na D300 ;-) :-D :-D :-D
Zase hádka N versus C ? :) Inak to vyjadrenie ´najlepšia ergonómia na trhu´.....zbytočne silné vyjasdrenie :), nič subjektívnejšie už ani neexistuje :)
ono je to o na dlhu a nekonecnu debatu.. ja uz ked som sa rozhodoval medzi 40D a nikonom D300 som si vybral canon :) a 60D sa mi zatial pozdava.. hlavne DiGIC V nebude problem fotit do RAW :) a o snimaci no hej... 50D je blud ja to viem preto to nechcem ani vidiet a o to viac sa tesim na 60D ze cip vylepsili a bude to za nieco stat :)) ked to bdue blu kupim 1D mark III - teraz su vo zvyhodnenych balikoch.. niekde su lacnejsie aj o 1000 dolarov :))
U Canon ma nezaujíma žiadne nové telo, je mi jedno čo vyjde, pokiaľ nespravia konečne riadni širokáč a celkovo optiku čo dokáže konkurovať top sklám Nikkor, je mi ukradnuté 60D či dokonca 7D. Na čo sa je teším je 70-200, 24-70 a dúfam že konečne sa dotiahnu na Nikkor. Ak budú konečne tak dobré tak kúpim tú 24-70 ak nie tak to bude ďalšie sklamanie
za tym si stojim a nehovorim to do vzduchu o novinke, ktoru nikdo este nedrzal v ruke. A nie je to len moj nazor.. :)
Pojem ´ergonómia´ je čisto subjektívny a nedá sa nijako objektivizovať,každému sadne do ruky niečo iné a neviem ako by si vyvrátil niekomu komu sadne do ruky napr.Sony ,že tvoj Nikon ,ktorý on mohol kľudne držať v ruke,má lepšiu ergonómiu.Môžeme sa baviť o spúste iných vecí kde má jedna alabo druhá značka navrch ,ale o ergonómii určite nie.
Inak s tým tvrdením ,že fotky robí fotograf a nie stroj súhlasím,ale v niektorých situáciách môžeš naraziť na hranicu stroja.Sú ľudia,ktorí spravia
s 300D Canonom lepšie fotky ako niekto s Mark II ,ale je to vec žánru a zrejme pri športovej fotografii by mal s tou 300vkou problémy.
Tak je pravda že Nikon je trpaslík oproti Canon a aj preto sa divým že nevrazia do výskumu riadne prachy na nespravia konečne riadnu optiku. Viem že to vedia veď pevné Lka f/1,2 nemajú konkurenciu tak prečo nespravia konečne aj zoom takých kvalít aby Canoňák nemusel len povzdychnúť pri sklách Nikon. Inak sa mi strašne páči ako daktorý majitelia 40D píšu aká je zlá 50D. Ja by som rád vedel čo by napísali majitelia 30D na 40D, či by prešli, či tam bol tak priepastní rozdiel, také jalové reči okolo toho sa tu vedú. To ako keby majitelia Nikon teraz zahadzovali D300 a húfne prechádzali na D300s, strašná hlúposť
Musím súhlasiť s tebou, ergonómia je fakt veľmi individuálna záležitosť. Mal som možnosť držať D300 a aj D700 a nijak som to nepocítil. Dokonca keď porovnávam 50D vs D300 tak sa mi vôbec nezdala lepšia, ale to je aj vec zvyku. No čo ma prekvapilo je váha Nikonu, to aj mnohým Nikoňákom nešlo do hlavy ako je možné že 50D je o toľko ľahšia a z ich reakcií som videl že sa im hodne páčila ta váha 50D
Tak ako vsade, aj fototechnike sa jednotlivy vyrobcovia predhanaju v inovaciach. Staci pol roka a uz jeden trumfuje druheho. Situacia sa neustale meni.Riesit to nema zmysel, pokial niektora znacka vyrazne nezaostava. Z diskuzie vidno, ze aj tak jeden model nezvrati sucasny stav, pokial nie je podporena adekvatnym prislusenstvom. Mylim, ze Canonaci dlho cakali nielen na nove fotaky ale hlavne na nove objektivy. Ja im to prajem, aby konecne mohli vyberaz z portfolia bez vedomia, ze volia kompromis, alebo si museli vyberat z ´neznackovych´ objektivov.
Tak je pravda že Nikon je trpaslík oproti Canon a aj preto sa divým že nevrazia do výskumu riadne prachy na nespravia konečne riadnu optiku. Viem že to vedia veď pevné Lka f/1,2 nemajú konkurenciu tak prečo nespravia konečne aj zoom takých kvalít aby Canoňák nemusel len povzdychnúť pri sklách Nikon. Inak sa mi strašne páči ako daktorý majitelia 40D píšu aká je zlá 50D. Ja by som rád vedel čo by napísali majitelia 30D na 40D, či by prešli, či tam bol tak priepastní rozdiel, také jalové reči okolo toho sa tu vedú. To ako keby majitelia Nikon teraz zahadzovali D300 a húfne prechádzali na D300s, strašná hlúposť
Mne to pripadajú také technoidné keci,ja neviem ktoré L-kové sklo od Canonu je na tom tak zle,že by vyslovene obmedzovalo fotografa.Fakt neverím tomu,že reálne ,nehovorím teraz o 200% zväčšeninách rohov nejakých obrazcov,je nejaké sklo od N lepšie alebo horšie ako od C a naopak.
Nefotil som týmito sklami,nemal som tú možnosť a ani po tom nejako netúžim,
ale nezdá sami,že by bol mohol byť taký dramatický rozdiel medzi sklami N a C,aby to stálo za zmenu značky alebo srdervúce debaty o tom ktorý ako kreslí a ktorý je lepší .
U Canon ma nezaujíma žiadne nové telo, je mi jedno čo vyjde, pokiaľ nespravia konečne riadni širokáč a celkovo optiku čo dokáže konkurovať top sklám Nikkor, je mi ukradnuté 60D či dokonca 7D. Na čo sa je teším je 70-200, 24-70 a dúfam že konečne sa dotiahnu na Nikkor. Ak budú konečne tak dobré tak kúpim tú 24-70 ak nie tak to bude ďalšie sklamanie
Ako kanonistovi sa Ti Canon EF16-35/2.8 nezda ako spickove siroke sklo? Mne hej. Dalej Canon ma 24-105/F4 co je podla mna tiez velice slusna zalezitost ci uz v Crope alebo na FF. Bavime sa o advance amateur kategorii.. Novy Nikkor 24-70/2.8 nie je ziadna bomba, je to sice vyborne sklo ale nie vynikajuce. Vobec nemozem tvrdit ako Nikonista ze by mal Canon horsie skla. Kazdy vyrobca ma svoje ceresnicky (vynikajuce skla) a standardne vyborne skla, niektore rozsahy pokryte lepsie, ine menej.
19.8.2009
Canon EOS 60D
15Mpix (lepší DR, lepší ISO)
3´ display organic LED, 1150pix, o 25% vyšší rozlišení
19 bodový AF systém (všechny body křížové + pomocné) , zcela nový a unikátně přepracovaný AF systém
1080p@30fps full HD video
7.4FPS@14-bit mode
nový procesor DiGIC V, 2x rychlejší než DiGICIV
AE microadjustment; +/- 3 EV
myslim ze je sa na co tesit :) hned menim za moje 40D-cko...
Podla mna by uplne stacilo takych 12 megapixelov nie az 15.Keby to bol FF tak nepoviem :)
Inak s tým tvrdením ,že fotky robí fotograf a nie stroj súhlasím,ale v niektorých situáciách môžeš naraziť na hranicu stroja.Sú ľudia,ktorí spravia
s 300D Canonom lepšie fotky ako niekto s Mark II ,ale je to vec žánru a zrejme pri športovej fotografii by mal s tou 300vkou problémy.
Nefotil som týmito sklami,nemal som tú možnosť a ani po tom nejako netúžim,
ale nezdá sami,že by bol mohol byť taký dramatický rozdiel medzi sklami N a C,aby to stálo za zmenu značky alebo srdervúce debaty o tom ktorý ako kreslí a ktorý je lepší .
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa