Zdravim! Aj vy sa tesite na novinky od canonu? 19.8.2009 bude vsetko jasne :))))
a pre nikonakov mam pocit, ze D300s nebude stacit na nove 60D-cko :))
ale co nas caka?? to presne nikto nevie ale asi nieco take... EOS 60D a EOS 7D, Canon EF 200 f/3.5 L IS a Canon EF 100 f/2.8 IS, 1D rada posunute predstavenie na september..Canon EOS 1D Mark IV a objektivi 70-200 f/2.8 L II IS USM, 24-70 f/2.8 L IS USM, 300 f/2.8 L II IS USM, 500 f/4.0 L II IS USM
ako tak na to pozeram tak aby som predal svoje co mam a tesil sa na nove sklicka :)))) myslim ze tento rok canon spravi troska rozruch...
Rozdiel je dost vyrazny, hlavne u sirokacov. Produkcia Canonu je v tomto velmi nevyrovnana, vela objektivov nesplna to, co sa za tie peniaze od nich ocakava. Spomenul by som 17-80IS, 18-200IS. Prekvapujuco sa to tyka aj ´L´ triedy. Viem o com hovorim, tie objektivy prichadzali do servisu a ja som si to u technikov overoval. Problemy byvaju hlavne s 17-40/4, a 24-70/2,8 a obcas aj 24-105/4. Hlavne u 24-70 je tento problem markantny, hlavne ak si niekto kupil taketo drahe sklo a nameraju mu rovnaku rozlisovacku ako setovemu 18-55 (bol som pri tom).
Mne to pripadajú také technoidné keci,ja neviem ktoré L-kové sklo od Canonu je na tom tak zle,že by vyslovene obmedzovalo fotografa.Fakt neverím tomu,že reálne ,nehovorím teraz o 200% zväčšeninách rohov nejakých obrazcov,je nejaké sklo od N lepšie alebo horšie ako od C a naopak.
Nefotil som týmito sklami,nemal som tú možnosť a ani po tom nejako netúžim,
ale nezdá sami,že by bol mohol byť taký dramatický rozdiel medzi sklami N a C,aby to stálo za zmenu značky alebo srdervúce debaty o tom ktorý ako kreslí a ktorý je lepší .
Žiaľ ťažko sa mi to vraví, ale Nikon má naozaj nekompromisne lepší širokáč. Videl som a nieje o čom, aj celkovo, zoomi robí lepšie. Preto moja pozornosť sa obracia práve na objektívy a osobne ma ale vôbec nezaujímajú nové telá. Pevne dúfam že tie objektívy vylepšili hlavne po optickej stránke, lebo ak tam len pridali ten nový stabilizátor tak to bude smutné a nič sa tím nerieši :-(
Ps. Rozdiel širokáč Canon vs Nikon je viditeľní okom a nemusíš dlho sa na fotku dívať to hneť zbadáš a keď Canon spraví sklo tích kvalít ako je NIKKOR AF-S 14-24/2,8 G ED potom prestanem frflať a poškuľovať po iných výrobcoch.
Hej problém na širokom okraji býva často diskutovaný a akceptujem ho,ale je to vec nárokov a samozrejme ceny,kde pozeranie na cenovky Nikkorov vyslovene bolí :)Naj profíci fotia tak canonmi ako nikonmi,takže to beriem stále skôr ako akademický než ako reálny problém.
Na druhej strane mne osobne to nie je k ničomu,myslím,že obmedzujem skôr ja môj stroj a sklá ako ony mňa :)
Ako kanonistovi sa Ti Canon EF16-35/2.8 nezda ako spickove siroke sklo? Mne hej. Dalej Canon ma 24-105/F4 co je podla mna tiez velice slusna zalezitost ci uz v Crope alebo na FF. Bavime sa o advance amateur kategorii.. Novy Nikkor 24-70/2.8 nie je ziadna bomba, je to sice vyborne sklo ale nie vynikajuce. Vobec nemozem tvrdit ako Nikonista ze by mal Canon horsie skla. Kazdy vyrobca ma svoje ceresnicky (vynikajuce skla) a standardne vyborne skla, niektore rozsahy pokryte lepsie, ine menej.
Širokáč Canon nevie, každé jeho široké sklo je mäkké. Videl som fotky z D700 a objektívom NIKKOR AF-S 14-24/2,8 G ED a z 5D mark II s EF 16-35/2, 8 L USM II a rozdiel tam bol viditeľní okom ( to ja som navyše ešte k tomu aj slepí ). Áno Canon má špičkové sklá, všetky pevné Lká, to je jednoducho nádhera, má fantastické makro sklá a pár zoomov, ale Nikon je celkovo ako systém po optickej stránke lepší. Preto mňa nezaujímajú novinky tipu 60D alebo 7D, ja čakám na tie sklá, to je pre mňa podstatné, aby som si konečne kúpil základní objektív ktorý bude na špičkovej úrovni a mal pokoj na x rokov od ďalšej kúpi takéhoto objektívu. Je to možno ťažká požiadavka ale ja chcem také sklo do ktorého keď vrazím kopec peňazí aby prežilo aspoň 3 telá čo je u mňa cca 10 rokov.
Myslim, ze ked si kupujes 24-70/2,8 tak mas asi vysoke naroky a za svoje peniaze ocakavas urcitu kvalitu, hlavne ked vyrobca zaraduje objektiv do profi kategorie. Vyhodit kopec prachov za taky objektiv moze len ten, kto s peniazmi nema problemi a vlastne si drahu vybavu kupuje len s prestize. Zo svojou 16-85VR to natrem vsetkym Canon sklam s obdobnym rozsahom. A tak by to predsa nemalo byt. Canonisti si zasluzia lepsiu kvalitu, nez je im teraz ponukana.
Hej problém na širokom okraji býva často diskutovaný a akceptujem ho,ale je to vec nárokov a samozrejme ceny,kde pozeranie na cenovky Nikkorov vyslovene bolí :)Naj profíci fotia tak canonmi ako nikonmi,takže to beriem stále skôr ako akademický než ako reálny problém.
Na druhej strane mne osobne to nie je k ničomu,myslím,že obmedzujem skôr ja môj stroj a sklá ako ony mňa :)
To s tou cenou je pravda. Po tejto stránke je na tom podstatne lepšie Canon aj s ponukou kvalitných alternatív. No keď už kupujem objektív tak nie na jednu sezónu ako podaktorý, ja od neho čakám že vydrží kopec rokov a preto som ochotní za kvalitné sklo aj zaplatiť. Som strašne zvedaví na tú 24-70 f/2.8 L. Už dlhšiu dobu si robím naň zálusk, ak dopadne dobre v testoch tak ju aj kúpim a konečne doplním rozsah ohnísk ktoré reálne potrebujem ;-)
Myslim, ze ked si kupujes 24-70/2,8 tak mas asi vysoke naroky a za svoje peniaze ocakavas urcitu kvalitu, hlavne ked vyrobca zaraduje objektiv do profi kategorie. Vyhodit kopec prachov za taky objektiv moze len ten, kto s peniazmi nema problemi a vlastne si drahu vybavu kupuje len s prestize. Zo svojou 16-85VR to natrem vsetkym Canon sklam s obdobnym rozsahom. A tak by to predsa nemalo byt. Canonisti si zasluzia lepsiu kvalitu, nez je im teraz ponukana.
Tento objektív je známa vec,ako som písal často diskutovaná,ja som mal na mysli skôr napr.70-200/2,8 L IS versus Nikkor toho istého rozsahu.
Jasné,že sa dajú vypichnúť nejaké ojedinelé zálažitosti ako napr.ten 24-70/2,8 , ja som to bral celkovo,že si nemyslím,že je dramatický rozdiel v kvalite skiel od C alebo N,že by to stálo za zmenu značky.
Tobôž,keď na druhej strane pozerám aj na ceny,kde sa správa Canon trochu agresívnejšie.
Ja sa nechcem hádať a nechám si poradiť od teba alebo iných skúsených,ale preberali sme aj alternatívne objektívy na Canon spolu a pre moje potreby si mi adekvátne poradil a aj predal svojho času a ja som spokojný.Som amatér a nemám čas a možno ani talent na to aby som bol profíkom,takže je to aj určitá miera vyhodnotenia toho čo reálne potrebujem.
Uvediem aj konkretny pripad. Nas kamarat, fungujuci na tomto portali fotiaci EOS 50D a EOS 5D Mark II, si kupil spominanu 24-70/2,8. Lopotne ho zhanal, pretoze nebola v tom case dostupne. Podarilo sa mu zohnat snad jediny kus na Slovensku, no a pri testovani zistil, ze objektiv jaksi nezodpoveda kvalitou cene. Hlavne ked ho este porovnal s kamratovym Nikonom 24-70/2,8 na D3. Poziadal ma o radu, co s tym. Odporucil som mu obratit sa na predajcu a pokusit sa bud odstupit od zmluvy alebo sa snazit vymenit zadruhy kus. Predajca mal jedinu moznost, nechat objektiv otestovat v autorizovanom servise. Tam sa zistilo, ze objektiv je v tolerancii stanovenej vyrobcom a nie je teda dovod na reklamaciu. Smola. A takych pripadov je viac.
Uvediem aj konkretny pripad. Nas kamarat, fungujuci na tomto portali fotiaci EOS 50D a EOS 5D Mark II, si kupil spominanu 24-70/2,8. Lopotne ho zhanal, pretoze nebola v tom case dostupne. Podarilo sa mu zohnat snad jediny kus na Slovensku, no a pri testovani zistil, ze objektiv jaksi nezodpoveda kvalitou cene. Hlavne ked ho este porovnal s kamratovym Nikonom 24-70/2,8 na D3. Poziadal ma o radu, co s tym. Odporucil som mu obratit sa na predajcu a pokusit sa bud odstupit od zmluvy alebo sa snazit vymenit zadruhy kus. Predajca mal jedinu moznost, nechat objektiv otestovat v autorizovanom servise. Tam sa zistilo, ze objektiv je v tolerancii stanovenej vyrobcom a nie je teda dovod na reklamaciu. Smola. A takych pripadov je viac.
no ja mam 24-70 a som s nim nadmieru spokojny povedal by som ze je to najlepsi objektiv od canonu :))) jedine co mi vadi je ze teraz vyjde aj z IS :))) a to iste kupil som si teraz 70-200 L IS a bude IS 2 :) skoda no...
Ja sa potom pytam, ci je mozne zohnat kvalitnejsi sirokac na Canon u konkurencie (Sigma, Tamron, Tokina...), alebo kupit od Niokonu a supnut to cez nejaku redukciu na Canon?
no ja mam 24-70 a som s nim nadmieru spokojny povedal by som ze je to najlepsi objektiv od canonu :))) jedine co mi vadi je ze teraz vyjde aj z IS :))) a to iste kupil som si teraz 70-200 L IS a bude IS 2 :) skoda no...
Natrafil si na dobry kus. Aj Body mal take stastie. Kupa profi objektivu ma byt istotou a nie loteriou.
To máš pravdu len mi nejde do hlavy ako si to môže taký výrobca dovoliť.
Aj BMV-cku sa nie kazda seria uplne vydari. Kolkokrat su v novinach spravy, ze sa stahuje nejaka seria aut, lebo ma nejaku vyrobnu vadu? A to je auto podstatne drahsie od objektivov, ktore tu spominame.
19.8.2009
Nefotil som týmito sklami,nemal som tú možnosť a ani po tom nejako netúžim,
ale nezdá sami,že by bol mohol byť taký dramatický rozdiel medzi sklami N a C,aby to stálo za zmenu značky alebo srdervúce debaty o tom ktorý ako kreslí a ktorý je lepší .
Ps. Rozdiel širokáč Canon vs Nikon je viditeľní okom a nemusíš dlho sa na fotku dívať to hneť zbadáš a keď Canon spraví sklo tích kvalít ako je NIKKOR AF-S 14-24/2,8 G ED potom prestanem frflať a poškuľovať po iných výrobcoch.
Jasné,že sa dajú vypichnúť nejaké ojedinelé zálažitosti ako napr.ten 24-70/2,8 , ja som to bral celkovo,že si nemyslím,že je dramatický rozdiel v kvalite skiel od C alebo N,že by to stálo za zmenu značky.
Tobôž,keď na druhej strane pozerám aj na ceny,kde sa správa Canon trochu agresívnejšie.
Ja sa nechcem hádať a nechám si poradiť od teba alebo iných skúsených,ale preberali sme aj alternatívne objektívy na Canon spolu a pre moje potreby si mi adekvátne poradil a aj predal svojho času a ja som spokojný.Som amatér a nemám čas a možno ani talent na to aby som bol profíkom,takže je to aj určitá miera vyhodnotenia toho čo reálne potrebujem.
Ja mám Nikon kúpil som ho ako ty canon jednoducho sa mi pozdával viac...mohol som nie:D
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa