Zdravim! Aj vy sa tesite na novinky od canonu? 19.8.2009 bude vsetko jasne :))))
a pre nikonakov mam pocit, ze D300s nebude stacit na nove 60D-cko :))
ale co nas caka?? to presne nikto nevie ale asi nieco take... EOS 60D a EOS 7D, Canon EF 200 f/3.5 L IS a Canon EF 100 f/2.8 IS, 1D rada posunute predstavenie na september..Canon EOS 1D Mark IV a objektivi 70-200 f/2.8 L II IS USM, 24-70 f/2.8 L IS USM, 300 f/2.8 L II IS USM, 500 f/4.0 L II IS USM
ako tak na to pozeram tak aby som predal svoje co mam a tesil sa na nove sklicka :)))) myslim ze tento rok canon spravi troska rozruch...
Nevidim dovod pre novu 300/2.8, modernizacia (novsie IS a utesnenie) by sa zisla skor pre 300/4L IS. Pravdepodobne bude aj nove rybie oko (stare sa vytraca z ponuk obchodov). Neviem, ci nebude aj nove MP-E 65, lebo uz ho mam objednany 6 tyzdnov a zatial stale nic.
Trocha som zaskoceny Karolovymi tvrdeniami - technicky podlozenymi, ze niektore L-kove skla od canonu su bieda a ze su na urovni setovych objektivov. Ako si moze bezny kupujuci overit kvalitu objektivu? To si ho mam kupit a bezat s nim do servisu nech mi ho otestuju?! A ked to bude v tolerancii, tak mam smolu a v podstate som vyhodil peniaze? To by sa firme akou je Canon teda urcite stavat nemalo!!!
Trocha som zaskoceny Karolovymi tvrdeniami - technicky podlozenymi, ze niektore L-kove skla od canonu su bieda a ze su na urovni setovych objektivov. Ako si moze bezny kupujuci overit kvalitu objektivu? To si ho mam kupit a bezat s nim do servisu nech mi ho otestuju?! A ked to bude v tolerancii, tak mam smolu a v podstate som vyhodil peniaze? To by sa firme akou je Canon teda urcite stavat nemalo!!!
Za to ja nemozem! Pracoval so vo firme, ktora vykonavala servi Canon, takze som to mal vsetko z prvrj ruky.
Mozno, keby sme robili servis inej znacke, dozvedel by som sa aj ine veci. O tomto probleme je mnoho sprav vo forach po celom svete. Osobne poznam lusi, ktori si spominane objektivy kupovali tam, kde si mohli vybrat z viacerych kusov.
kup ho cez net, daj si ho otestovat a ak nebude dobry do 7 pracovnych dni ho vratis a objednas dalsi ;)
Inak ja som tiez prekvapeny, ze mal moj tamron 17-50mm z ebay slaby front focus som sa necudoval. Ale L-kovy canon ma taketo problemy???
Nuz o nakupe / vybere z viacerych kusov som zatial pocul v suvislosti so zoomami Sigma. S Canonom si ma prekvapil. Nastastie moj jediny Canon (G10) si vystaci s jednym objektivom ;-)
Za to ja nemozem! Pracoval so vo firme, ktora vykonavala servi Canon, takze som to mal vsetko z prvrj ruky.
Mozno, keby sme robili servis inej znacke, dozvedel by som sa aj ine veci. O tomto probleme je mnoho sprav vo forach po celom svete. Osobne poznam lusi, ktori si spominane objektivy kupovali tam, kde si mohli vybrat z viacerych kusov.
Netvrdim, ze za to mozes!:) Len som Ta dal ako priklad, pretoze to mas podlozene a overene. Prave z hladiska Tvojho byvaleho pracovneho posobenia. Ja som si vzdy myslel, ze ked budem kupovat od canonu L-kove sklo, tak mozem byt kludny a spokojny, ze za tie peniaze dostanem kvalitu podstatne lepsiu ako u setovych objektivov. Teraz vidim, ze to tak nieje. Preto ma zaraza, ze gigant, ako Canon dopusti taketo veci! Skodi tym sam sebe. Presne ako z autom, naco mi je na kufri oznacenie 2,5 TDI, ked pod kapotou budem mat 1,1 benzin, trojvalec! Ja sa na svoj 17-40 od canonu nestazujem, takze som mal bud stastie pri kupe, alebo nedokazem posudit rozdiel!
Ja som chcel tiez 24-70, ale nechcelo sa mi hrat loteriu. Nekupit taky objektiv je asi najjasnejsia sprava aku moze canon dostat. Daju sa kupit alternativy 28-75/2.8 od Tamronu, 24-70/2.8 od Sigmy, alebo 24-105/4L IS od Canonu. Niektore z alternativ su tiez loteria, ale lacnejsia).
Nuz o nakupe / vybere z viacerych kusov som zatial pocul v suvislosti so zoomami Sigma. S Canonom si ma prekvapil. Nastastie moj jediny Canon (G10) si vystaci s jednym objektivom ;-)
Ta variabilita je len u 24-70/2.8L. Pravdepodobne design je nachylny na nasobenie chyb pri montazi. Je to skoda, lebo ked sa ten objektiv podari, je skvely a slnecnu clonu ma ucinnu pri vsetkych ohniskach (najdlhsi je pri 24mm).
Netvrdim, ze za to mozes!:) Len som Ta dal ako priklad, pretoze to mas podlozene a overene. Prave z hladiska Tvojho byvaleho pracovneho posobenia. Ja som si vzdy myslel, ze ked budem kupovat od canonu L-kove sklo, tak mozem byt kludny a spokojny, ze za tie peniaze dostanem kvalitu podstatne lepsiu ako u setovych objektivov. Teraz vidim, ze to tak nieje. Preto ma zaraza, ze gigant, ako Canon dopusti taketo veci! Skodi tym sam sebe. Presne ako z autom, naco mi je na kufri oznacenie 2,5 TDI, ked pod kapotou budem mat 1,1 benzin, trojvalec! Ja sa na svoj 17-40 od canonu nestazujem, takze som mal bud stastie pri kupe, alebo nedokazem posudit rozdiel!
Majú to presne spočítané, neškodia si, neboj sa. Vďaka agresívnej a vymývacej reklame budú naďalej predávať ďaľšie a ďaľšie tisíce kusov DSLR a objektívov bez ohľadu na ich kvalitu (vrážať milióny do reklamy je oveľa účinnejšie ako do vývoja). Za jednu z hlavných predností CANON versus NIKON je práve uvádzaná nižšia cena objektívov. A nižšia cena = nižšia kvalita. Či už po stránke optickej, konštrukčnej alebo materiálovej. Rovnako je to s váhou - ak je porovnateľná DSLR ľahšia, buď je z titánu (a stojí majland), alebo je tam proste o hodne viac plastu = menšia životnosť.
za tym si stojim a nehovorim to do vzduchu o novinke, ktoru nikdo este nedrzal v ruke. A nie je to len moj nazor.. :)
Nuž pokiaľ ide o obrazový výstup a iné parametre nebudem sa k tomu vyjadrovať :) aj C aj N aj P fotia parádne, ale k ergonómii ti môžem povedať zo skúsenosti, že Nikon je najlepší v ergonómii pri strednej a profi triede. Mechanické prepínanie na tele a 2 kolieska proste neokašleš :))žiadne klavírne dvojhmaty.
Nuž pokiaľ ide o obrazový výstup a iné parametre nebudem sa k tomu vyjadrovať :) aj C aj N aj P fotia parádne, ale k ergonómii ti môžem povedať zo skúsenosti, že Nikon je najlepší v ergonómii pri strednej a profi triede. Mechanické prepínanie na tele a 2 kolieska proste neokašleš :))žiadne klavírne dvojhmaty.
Jeeej dalsi flame ;-) Ako ti piloti nalietaju 25 hodin rocne a nahradne diely, ktore idu do udrzby stroja su len vybrane z inych lietadiel. Takze to by som neporovnaval. Viac menej tragicky priklad toho je Lvov, kde pri leteckom dni po pade 27UB-cky zahynulo cez 80 divakov. Vratane deti. A to vraj lietal akrobacku s plnou nadrzou. Ked bavoraku prestanes menit olej tiez zadres motor volade ... Sorry za offtopic.
19.8.2009
Inak ja som tiez prekvapeny, ze mal moj tamron 17-50mm z ebay slaby front focus som sa necudoval. Ale L-kovy canon ma taketo problemy???
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa