tak mame neoficialne ale konecne parametre 7D-cka predstavenie 1.septembra
1. 18MP APSC CMOS
2. Dual DIGIC 4
3. 8 FPS (~14 FINE JPEG/ 15 RAW)
4. New eight-directional double cross central AF point, total 19 cross AF points
5. ISO 100-6400 (Exp 12800)
6. ~100% 1.0X magni VF with intelligent display, horizon assist
7. New iFCL metering (exposure and colour)
8. 3′ 920K Version II LCD, 160 deg viewing
9. Full HD video (w external mic input n HDMI output)
10. Live view w Face-priority AF
11. New switch for Live View/Video mode
12. Aero-dynamic body design, metallic shutter sound, 150K shutter life
13. New 24mm built-in flash, supports EOS intelligent speedlite system
14. A.L.O
15. P.I.C
16. Picture style
17. EOS Integrated Dust Removal system
este neviem ci bude APS-C (1.6x Crop) alebo APS-H 1,3x ja by som radsej to APS-H na druhej strane.. ked bude dobry snimac tak crop 1,6x vyhovuje na sport :))
1.45x crop je podla mna kravina. Canon vyraba dlhe roky 1.6x, optimalizuje na to EF-S objektivy a teraz pride s 1.45x, ked uz ma 1.3x?!? Never vsetkemu, co sa popise na internete. Uz kolko fotiek D400 bolo videnych a nic.
Pokial nebude Tamron 17-50/2.8 WC, je dobre. Ale mohli by do neho zacat montovat konecne ultrazvukovy motorcek urovne HSM/AF-S, aby bol rychlejsi a tichsi.
presne to a chybaju mi krajne krizove body, co by zlepsilo zaostrovanie cez ne.
Niekto tu bral moje meno nadarmo :-))) Obrazove pre normálne použitie a v normálnych podmienkach sú D300 a D700 prakticky totožné. D300 má lepšie rozložené body AF, je rýchlejšia podľa mňa aj pri ostrení, aj v rýchlom snímaní, má crop 1,5 a preto je lepšia na šport a na dlhšie ohniská. D700 je lepšia na širokouhlé objektívy, má lepšie vlastnosti na vyšších ISO a teda v interieéri a zlých podmienkach. Dá sa povedať, že sú to mašinky na úplne odlišné použitie, pritom s rovnakým ovládaním a príslušenstvom = geniálna kombinácia pre akúkoľvek potrebu. Týmto ďakujem NIKONu za túto myšlienku :-)))
Niekto tu bral moje meno nadarmo :-))) Obrazove pre normálne použitie a v normálnych podmienkach sú D300 a D700 prakticky totožné. D300 má lepšie rozložené body AF, je rýchlejšia podľa mňa aj pri ostrení, aj v rýchlom snímaní, má crop 1,5 a preto je lepšia na šport a na dlhšie ohniská. D700 je lepšia na širokouhlé objektívy, má lepšie vlastnosti na vyšších ISO a teda v interieéri a zlých podmienkach. Dá sa povedať, že sú to mašinky na úplne odlišné použitie, pritom s rovnakým ovládaním a príslušenstvom = geniálna kombinácia pre akúkoľvek potrebu. Týmto ďakujem NIKONu za túto myšlienku :-)))
Afkaa, nie je to reakcia na Teba, to mi tak len omylom skočilo, sorry. Ty asi vieš svoje, ked tie telíčka obidva používaš :-))).
7D bude FF,nevidím jeden jediný dôvod,aby s týmto označením išli na APS-C ,keď 5D je FF . Proste by sa to volalo 60D alebo XXD.
odvážne tvrdenie ale uprimne chcel by som ff. Na internete sa šírili fámy o 60d a teraz je to 7d:) označenie 7d sedí na ff ale potom by mal prist aj nástupca 60e:) zajtra sa dozvieme ako to vlastne je.:) aj
odvážne tvrdenie ale uprimne chcel by som ff. Na internete sa šírili fámy o 60d a teraz je to 7d:) označenie 7d sedí na ff ale potom by mal prist aj nástupca 60e:) zajtra sa dozvieme ako to vlastne je.:) aj
V podstate sme dospeli na hranicu možností oboch snímačov ,čo sa týku počtu pixelov,to sa týka tak APS-C ako aj FF,nemá význam ďalej zvyšovať pixely.
Kade vedie cesta ukázala Leica .Priestor na zlepšovanie samozrejme je ,ale skôr vo zvyšovaní DR,znížení šumu,zvýšení rýchlosti.
Neviem si predstaviť,kam to chcú ešte tlačiť ,pretože pretláčať stredoformát je asi hlúposť.
Že by to bola práve Leica, ktorá udáva smer vývoja, to asi nebude celkom pravda, skôr čo sa týka inovácií horko ťažko drží krok :-))). Už najnovšie NIKON D3, D3x a D700 majú veľmi vylepšený DR, vysoké ISO a nízky šum. Ale že to výrobcovia robia správne a sledujú požiadavky fotografov, potvrdzuje toto vlákno - ako hovorí pe3k - ´proste chcem FF...´.
Pravda je ze by nemali pchat stale viacej a viacej pixelov na senzor, ale spravit konecne nieco s tym starym patentom bayerovej masky :D, a to nebude take lahke, ked vlastne fotodioda zachytava len mnozstvo svetla a nie farbu... ked niekto nieco take vymysli tak mu bude stacit 10MPX a vyrovna sa 30Mpx :D (relativne hodnoty samozrejme)
Že by to bola práve Leica, ktorá udáva smer vývoja, to asi nebude celkom pravda, skôr čo sa týka inovácií horko ťažko drží krok :-))). Už najnovšie NIKON D3, D3x a D700 majú veľmi vylepšený DR, vysoké ISO a nízky šum. Ale že to výrobcovia robia správne a sledujú požiadavky fotografov, potvrdzuje toto vlákno - ako hovorí pe3k - ´proste chcem FF...´.
Myslená bola Lieca S2 http://www.dpreview.com/news/0908/09081601leicassystemspecs.asp
Nie ,že by Leica udávala smer vývoja,ale Nikon a Canon raz narazí na hranice
FF a čo potom ?
APS-C prežije,pretože s tým suvisí kvalita a cena skiel,ktoré proste sú menej kvalitné a lacnejšie ako sklá potrebné na FF a tým pádom prístupnejšie verejnosti.
Nie je problém chcieť telo s FF...to by ešte ušlo,ale cena tých skiel niekoľkonásobne prevyšuje cenu tela.
podľa môjho skromného názoru sa o rok budete baviť stále o tom istom.. Príde novinka, zopár vylepšení a hotovo. Ani neuvažujem nad kúpou niektorej novinky, skôr čakám kto z vás bude predávať svoj canon. Mne by stačila aj ponuka na 40d.
kým nebude DR na mne požadovanej úrovni tak nad kúpou novinky ani neuvažujem. Pretože toto je pre mňa v tela dôležité. Zvyšok robí aj tak sklo.
Takže sem s ponukami :-)
ked sme uz pri tom 5D Mk II, nasiel som linku na http://www.usa.canon.com/dlc/controller?act=GetArticleAct&articleID=2326 (ak ste to videli ospravedlnujem sa..) co je dost huste video... ;)
Dominika, je vidiet, ze si este nefotila celu svadbu FF zrkadlovkou. Skus 16 hodin nosit so sebou 3kg fotak (D700 + grip s bateriou + 24-70/2.8 + sb-800) + batoh/brasnu s dalsimi kilami a potom zistis, ze mat este vacsi chip = este vacsi a tazsi objektiv, pripadne aj fotak, ze to asi nebude to prave orechove.
Leica je rada, ze to este nezabalila. Ze by nejako urcovala smer je totalna kravina. Hasselblad, Mamiya, Leaf a PhaseOne ti zjavne nic nehovoria. Oni maju stredoformatove senzory uz x rokov. PhaseOne tento rok ohlasili 60Mpix zadnu stenu (pripaja sa na Mamiya 645 telo) P65+ so senzorom cca 54x40mm. Senzor ma 2 mody, kde prvy 60Mpix je cisto na pracu v atelieri, druhy 15Mpix dokaze pushnut ISO az na 3200.
Bolo napísané ´nie že by Leica určovala smer vývoja´,len ten čip 45x30mm Leiky a váhou tela 1,4 kg je niekde medzi FF a stredoformátom .Ja neviem či sa ujme,ale je to zaujímavý počin,možno skončí na smetisku dejín ako omyl .
Všetko tu už bolo - prechod z 6x6x na kinofilm bol spôsobený cenou a problémami so sklami. Teraz je to naopak, ale naozaj neviem (ako bežný amatérsky fotograf), prečo kupovať stredoformát. Podľa mňa je to už z veľkej časti len zotrvačnosť a pocit, že menší čip je menej kvalitný (čo je čoraz menej pravda). Myslím, že ten tlak na FF poľaví stálym zvyšovaním kvality APS-C a kopa fotografov zistí, že nákupom FF si len zavarí na ďaľšie výdavky, pričom ich to v tvorbe nikam ďalej neposunie. Ale kedže nie som veštec, môže to samozrejme dopadnúť úplne inak a budeme nosiť na vozíčku kardanové digitály s formátom čipu 13x18 cm a s rozlíšením 2,3 gigapixlov :-))))
Dodo presne toto som rozoberal tu s jedným človekom. Tvrdil že aké je super to FF a ja som mu tvrdil že nie vždy. Dokonca ma odkazoval aj na teba že ti fotíš s D700, tak som mu spomenul že máš aj D300. Tiež zdieľam ten názor že FF nieje všemohúce a dokonca v podaktorých foto disciplínach je skôr nevýhodou ako prínosom. Vysoké rozlíšenie je pekná vec, ale je tu jedno veľké ale. To ale moc užívateľov nevidí. Už na 15 Megapixel potrebuje človek špičkové sklá a to sme len pri fotoaparáte, ak bude fotky zálohovať a upravovať v PC nastáva ďalší problém. Dnes mám ja v PC 2Tera HDD a zatiaľ mi to stačí no do kedy, to je otázka. Na notebooku fotky upravovať nemôžem proste na to nestíha, po kúpe EOS50D ma čakala ďalšia kúpa a to veľmi výkonného PC. Samozrejme že dnes výkonné PC stojí zhruba to čo tá 50D a to bez softvéru. Dosť sa tu na fóre divím ľudom čo chcú fotoaparáty s vysokým rozlíšením a nemajú ani dosť peňazí na samotné telo a vôbec si neuvedomujú že to kúpou tela len začína a že tá cena tela je možno to najlacnejšie čo kúpia do výbavy. Stredný formát je super ale len pre naozajstných profíkov ktorý majú dosť financií aj na zakúpenie super počítačov. Tu by som dal len do pozornosti iným čitateľom že tie takzvané počítače nepredávajú ani v Nay ani v Sharku, ale dávajú sa robiť na zákazku do firiem ako je Apple, Dell, Fujitsu alebo HP a cena nejde pod 100000 bez DPH. Dokonca nieje problém sa prepracovať k cenám prevyšujúce aj 300000, samozrejme len za PC bez monitoru a softvéru. Aj ja by som chcel Hasselblad, no kúpiť si ho budem môcť až vyhrám športku a keďže ja netipujem tak si ho asi nikdy nekúpim.
canon 7D nastupca 50D-cka
Pokial nebude Tamron 17-50/2.8 WC, je dobre. Ale mohli by do neho zacat montovat konecne ultrazvukovy motorcek urovne HSM/AF-S, aby bol rychlejsi a tichsi.
Kade vedie cesta ukázala Leica .Priestor na zlepšovanie samozrejme je ,ale skôr vo zvyšovaní DR,znížení šumu,zvýšení rýchlosti.
Neviem si predstaviť,kam to chcú ešte tlačiť ,pretože pretláčať stredoformát je asi hlúposť.
Nie ,že by Leica udávala smer vývoja,ale Nikon a Canon raz narazí na hranice
FF a čo potom ?
APS-C prežije,pretože s tým suvisí kvalita a cena skiel,ktoré proste sú menej kvalitné a lacnejšie ako sklá potrebné na FF a tým pádom prístupnejšie verejnosti.
Nie je problém chcieť telo s FF...to by ešte ušlo,ale cena tých skiel niekoľkonásobne prevyšuje cenu tela.
kým nebude DR na mne požadovanej úrovni tak nad kúpou novinky ani neuvažujem. Pretože toto je pre mňa v tela dôležité. Zvyšok robí aj tak sklo.
Takže sem s ponukami :-)
Leica je rada, ze to este nezabalila. Ze by nejako urcovala smer je totalna kravina. Hasselblad, Mamiya, Leaf a PhaseOne ti zjavne nic nehovoria. Oni maju stredoformatove senzory uz x rokov. PhaseOne tento rok ohlasili 60Mpix zadnu stenu (pripaja sa na Mamiya 645 telo) P65+ so senzorom cca 54x40mm. Senzor ma 2 mody, kde prvy 60Mpix je cisto na pracu v atelieri, druhy 15Mpix dokaze pushnut ISO az na 3200.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa