Poprosim majitelov tohoto fotacika ak maju cas a chut o strucne zhrnutie pouzivania,plusy,minusy,testy mam uz precitane ale osobna skusenost je osobna skusenost.....
mam toto telo mal by som otazku.. ake objektivy pouzivate pri snimani videa ja som rozmyslal nad nejakym starsim m42 aby tam bolo pevne ohnisko (od )a moznost menit clonu manualne ma niekto skusenosti??
ak mas prepnuty volic rezimov na manual (M), tak sa clona da menit manualne otocenim kolieska pri spusti a dokonca aj pri snimani videa, kvoli tomu nemusis pouzivat m42. kazde otocenie ale pocut, takze ak nepouzijes excterny mikrofon, mas ho tam... :o)
kazdopadne menit clonu za jazdy uz je iny tvorivy prvok... mas k tomu nejaky umelecky dovod?
ja pouzivam canon 17-55mm f2.8 IS USM a IS je dost prinos... a ked potrebujem ohurit obecenstvo, tak 50/1.8 II na 5.6 clone, na stative aby sa netriasol obraz, je slusny ´zahul´... na full HD monitore vidno prach na mihalniciach... ;o))
canon 17-55 kresli na 7d vyborne ked potiahnes clonu medzi 4-8, ale ta 50-tka fakt reze...
taakze 7D je uz doma par dni. zatial ho musim velmi velmi vyzdvihnut hlavne v ostreni, otriace body, rychlost atd. Sum vyskusam dnes co to bude zac na tamrone 17-50, popr zoberiem este 24-70L na diskoteke tak uvidime
nazdar, chcem sa opytat, mam tiez 7D od vianoc :)
som uchvateny,
mam k nemu 15-85 setovy a v pohode, len tiez mam pocit ze tam je dost sumu
moja otazka je (po precitani prvych dvoch stran vlakna) ci 70-200 IS USM II f2,8 je dost ´vyspely´ objektiv na to aby pokril tych 18,1 Mgpx bez sumu, resp lepsie ako ostatne s ktorymi ste hovorili ze dost sumi, resp nevykresluje alebo nedoostruje, dik
no nevíem. ale ked to porovnavam s 5Dmk2 a to fotim 99 percent diskoteky tak to sumi vazne len malinko menej pri ise 3200. do vyssieho mi zatial ani netrebalo ist
ja som pouzival na 7d canon 17-55mm f2.8 a ten kreslil vyborne. sum bol prijatelny do ISO 2000 a potom vyssie ked som to pretiahol z RAW cez DPP tak to bolo o triedu mozno aj dve lepsie ako ked spravil jpg fotak.
co sa tyka zavislost sum vs kresba, nemyslim si ze lepsia kresba znamena menej sumu, ak teda myslime pod sumom to iste... ;o)
no ja som to myslel tak ze ci pri tom objektive sa komplexne zlepsuje celkovo kvalita obrazku, od sumu cez kresbu az po hlbku farieb atd,,, dik za reakciu :) fotis do jpeg?
no ja som to myslel tak ze ci pri tom objektive sa komplexne zlepsuje celkovo kvalita obrazku, od sumu cez kresbu az po hlbku farieb atd,,, dik za reakciu :) fotis do jpeg?
jpeg+raw a ked viem, ze sa nebudem doma babrat s hlupostami, raw vypnem a pouzivam picture styles plus mam nadefinovane vlastne
To je akoze vyrez 5% z original fotky ? To myslis vazne ? Lebo ak hej, tak ta kvalita a ZRNO je uplne super, bez srandy. Inak pouzit 5% vyrez z fotky, tak to je iny ulet. Nabuduce odporucam skor opacne - vyrezat 5%, cize pouzit 95% :-)
Súhlasím s názorom pred mnou. A je to fakt takých 5% je to excelentný výsledok. Keby tam je aj vyššie ISO napr. 800 výsledok by tiež nebol zlý si myslím, lebo 7D zvláda vyššie ISO veľmi dobre. A prípadne by si mohol aj uverejniť (uploadovať aj na hocijaký iný server) celú fotku bez orezu, len tak pre zaujímavosť...
to bolo obrazne pvoedane :) prepacte,,, ale v kazdom pripade pripajam link na full obrazok v jpeg, mozete to sami skontrolovat :)
http://rapidshare.com/files/372016059/huba_na_strome_full.JPG.html
mohol si to dat na nejaky free pict. server ako napr. imageshack nie na rapid :D
No ale nevadi teda...
Osobne si myslim, ze zasumene je to dost v porovnani z inymi zrkadlovkami ako napr. Canon 450D ale hocijake ine z mensim poctom megapixelov...
Vsak preco ludia predavaju 7D a prechadzaju na fullframe 5D mark 2? :) Spomenul to Karol Srnec niekde...
neviem preco :) lebo menej sumi?:) lenze ja som amater, a neriesim FF, pretoze nemam tolko penazi a potrebujem rychle snimanie = 8fps, koli foteniu lietadiel, sportu a inej akcie :) rozhodoval som sa medzi 50D a 7D,,, 5D neprichadzala a neprichadza absolutne do uvahy,,, :) ale dakujem za postreh
neviem preco :) lebo menej sumi?:) lenze ja som amater, a neriesim FF, pretoze nemam tolko penazi a potrebujem rychle snimanie = 8fps, koli foteniu lietadiel, sportu a inej akcie :) rozhodoval som sa medzi 50D a 7D,,, 5D neprichadzala a neprichadza absolutne do uvahy,,, :) ale dakujem za postreh
ale tak myslim ze 7D mas na take veci fajn. Velke rozlisenie, dobre detaily...trosku sumu naviac no...co uz :) to mas pravdu, 5D je o dost drahsia...
Canon eos 7D
kazdopadne menit clonu za jazdy uz je iny tvorivy prvok... mas k tomu nejaky umelecky dovod?
canon 17-55 kresli na 7d vyborne ked potiahnes clonu medzi 4-8, ale ta 50-tka fakt reze...
som uchvateny,
mam k nemu 15-85 setovy a v pohode, len tiez mam pocit ze tam je dost sumu
moja otazka je (po precitani prvych dvoch stran vlakna) ci 70-200 IS USM II f2,8 je dost ´vyspely´ objektiv na to aby pokril tych 18,1 Mgpx bez sumu, resp lepsie ako ostatne s ktorymi ste hovorili ze dost sumi, resp nevykresluje alebo nedoostruje, dik
co sa tyka zavislost sum vs kresba, nemyslim si ze lepsia kresba znamena menej sumu, ak teda myslime pod sumom to iste... ;o)
no a mi teraz vysvetlite preco je tam na ISO 100 tolko zrna ?!
tint +27
expozicia nemenena
recovery 0
fill light 0
black 16
contrast +50
brightness nemenene
saturacia +13
http://rapidshare.com/files/372016059/huba_na_strome_full.JPG.html
dakujem za reakcie
No ale nevadi teda...
Osobne si myslim, ze zasumene je to dost v porovnani z inymi zrkadlovkami ako napr. Canon 450D ale hocijake ine z mensim poctom megapixelov...
Vsak preco ludia predavaju 7D a prechadzaju na fullframe 5D mark 2? :) Spomenul to Karol Srnec niekde...
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa