Fórum » O TECHNIKE

Canon eos 7D

KESKOSENI
KESKOSENI 2009-11-27 12:57:31+01
Poprosim majitelov tohoto fotacika ak maju cas a chut o strucne zhrnutie pouzivania,plusy,minusy,testy mam uz precitane ale osobna skusenost je osobna skusenost.....

titinius
2010-04-04 22:44:31+02
príspevok od: Cako
ale tak myslim ze 7D mas na take veci fajn. Velke rozlisenie, dobre detaily...trosku sumu naviac no...co uz :) to mas pravdu, 5D je o dost drahsia...
no sak to,,, a este k tomu chcem 70-200vku 2,8 II IS USM, a ta ide teraz po 2000e , takze to by bolo uz moc :) najprv sa naucim aspon trosku fotit a potom poriesim ked tak 1Dcko :)

Ultra TXF
2010-04-04 22:58:50+02
príspevok od: titinius
neviem preco :) lebo menej sumi?:) lenze ja som amater, a neriesim FF, pretoze nemam tolko penazi a potrebujem rychle snimanie = 8fps, koli foteniu lietadiel, sportu a inej akcie :) rozhodoval som sa medzi 50D a 7D,,, 5D neprichadzala a neprichadza absolutne do uvahy,,, :) ale dakujem za postreh
Podľa testov do ISO 800 šumí 50D mierne menej ako 7D,nad 800 ISO je to opačne.

valec86
2010-04-05 10:25:04+02
zober 7micku a budes spokojny. ja fotim denno denne na diske a ISO 3200 je moj chleba a to sumenie sa mi vobec nezda az take ako v testoch.

flanker
2010-04-05 12:40:56+02
Amatersky som porovnal 40D a 7D na obycajanych ´cvakoch´ s EF 24-105L pri ISO 100. S nosom nalepenym na 20´ S-PVA EIZO, som prisiel k zaveru, ze na JPG-och je vysledok priblizne rovnaky, 7D ma o malu stipku viac zrna na niektorych texturach, resp. 40D ma tie textury akosi viac ´zablurovane´. 40D ma o malu stipku menej detailov ako 7D. Haugh.

titinius
2010-04-05 14:38:58+02
takze sa relativne viac oplati 40D , hej ?:D to je dobra haluz :)

Cako
ocenenie redakciou 2010-04-05 14:53:05+02
:) to je mozno myslene tak, ze kazda APS-C zrkadlovka z 14bit ma v podstate rovnaku kvalitu obrazu...uz su tam rozdiely len v ergonomii, rychlosti, atd...
Aspon myslim :)

gintonik
2010-04-05 14:56:39+02
Vymením, nemáš záujem?

conan7
2010-04-05 14:59:27+02
ja ti dám ešte lepšiu ponuku ako gintonik. Ja vymením 50D za 7D.

titinius
2010-04-05 15:03:00+02
príspevok od: conan7
ja ti dám ešte lepšiu ponuku ako gintonik. Ja vymením 50D za 7D.
:D:D:D hej hej :D:D:D
to som nemyslel vazne ;) nevymenil by som ho, za nic, okrem 1D ten co ma 10fps, tusim mark 3 ? ne,,, mark 4 ma viac mgpx ak sa nemylim

jarosujo
2010-04-05 17:22:08+02
Mne to pride, ze tu kazdy tlaci fotky A3+, lebo len v takom pripade ma vyznam porovnavat s nosom nalepenym na monitore. Pri fotkach beznych rozmerov si nikto nevsimne rozdiel medzi beznou DSLR a stredoformatom za 20000$. Mozno to je trosku prehnane porovnanie, ale fakt mi to pride, ze kazdy tu len porovnava milion % kropy fotiek a hlada kazdy naznak sumu a pritom tlaci fotky 15x10cm :-)

titinius
2010-04-05 17:24:44+02
príspevok od: jarosujo
Mne to pride, ze tu kazdy tlaci fotky A3+, lebo len v takom pripade ma vyznam porovnavat s nosom nalepenym na monitore. Pri fotkach beznych rozmerov si nikto nevsimne rozdiel medzi beznou DSLR a stredoformatom za 20000$. Mozno to je trosku prehnane porovnanie, ale fakt mi to pride, ze kazdy tu len porovnava milion % kropy fotiek a hlada kazdy naznak sumu a pritom tlaci fotky 15x10cm :-)
no ja fotky netlacim :) a vadi mi ze ich vidim na monitore,,, a ak by som tlacil, tak vo faxcopy ako darcek pre pribuzneho a minimalne A3, koli efektu :)

titinius
2010-04-06 15:54:45+02
teraz mi napada, preco sa na 7Dcku /za 1500€/ neda nastavit ISO mensie ako 100? ked na maminom ikon Coolpix 6000 za 300€ to ide?...
dikes :)

flanker
2010-04-06 17:39:48+02
Preco by sa mal vyplatit viac??? A inak, ani slovo ´vyplatit´ by som dokonca nato nepouzil ...

titinius
2010-04-10 01:45:54+02
nejaka chyba ?:-O alebo co?:)

ErikDuris
2010-04-10 13:51:12+02
nejaka chyba ?:-O alebo co?:)
To urcite vzniklo este pre uvedenim na trh ked boli este len spekulacie co to bude zac...

titinius
2010-04-29 07:20:46+02
v obchode ephoto sa pise :

´27 užívateľských funkcií, vrátane automatickej optimalizácie jasu (Auto Lighting Optimizer), ktorá upravuje jas a kontrast v priebehu spracovania obrazu a nastavením správnej expozície pre tváre vylepšuje tóny pleti na portrétnych fotografiách. Fotografovia si môžu tiež aktivovať doplnkovú funkciu redukcie šumu pre zábery s nastavenou vysokou citlivosťou ISO a pri dlhých expozičných časoch.´

a moja otazka je, ma to ja nejaky negativny vpliv? ked si nastavim redukciu sumu, resp korekciu kontrastu a jasu ?
pretoze ak by nemalo tak nevidim dovod preco by to malo byt nastavovatelne a nebolo by to od zakladu zapnute vzdy
rad pouzijem pokrokove technologie ale urcite nie na ukor sumu alebo ostrosti, alebo podobne...
dakujem

titinius
2010-05-22 21:53:46+02
Mam par otazociek :)
ano mam google, ale som komunikativny clovek a forum je tu koli diskusii vsak :)
dakujem.
Otazky su smerovane na funkcie 7D, niektore neviem ci zapnut alebo vypnut, pri inych zasa ktore nastavenie je na co dobre a teda premna najvyhodnjsie,
ide o to ze niektore zauimave nastavenia ako redukcia sumu pri vysokom ISO, znie super, ale ak by to nemalo negativa tak by asi nebola moznost tuto funkciu vypnut, lebo naco, ked nic nekazi. takze takto je formulovana moja otazka, co ziskam a co stratim ked jednotlive funkcie zapnem/vypnem, resp nastavim tak alebo onak :)

Zoznam veci ktore neviem ci ´ON´ alebo ´OFF´:
Korekcia periferneho osvetlenia
Data pre odstranenie prachu
Simulacia expozicie
Priorita zvyraznenia tonu
Potlacenie sumu pri vysokom ISO
Potlacenie sumu dlhej expozicie
Pohyb objektivu pri nemoznom AF
Zobraz. zaostr. AI SERVO/MF
Pridat overovacie data snimku

Veci ktore neviem na aku hodnotu najlepsie nastavit:

Spustenie pomocneho luca AF
Povolit
Zakazat
Iba ext blesk
Iba pomocny luc IR AF

Smer otacania pri Tv/Av
- normalny
- opacny

Pridat info o pomere stran
zak.
6:6
3:4
4:5
6:7
10:12
5:7

Automaticka optimalizacia jasu
off
nizka
standard
vysoka

Tiche fotenie
rezim 1
rezim 2
zak.

Kroky urovne expozicie ⅓ ½

Kroky nastavenia rychlosti ISO
⅓ stop
1 stop

Bezpecny posun
zakazat
povolit (Tv/Av)

Sledovacia citlivost AI serva
pomaly | | | | | rychlo

Priorita AI serva
priorita AF/priorita sledovania
priorita AF/Priorita rychl sekvencie
priorita spuste/pohonu
priorita spuste/sledovania

Rezim AI servo AF
prioritahlav. bodov zaostrenia
priorita nepretrziteho AF sledovania

Mikronastavenia AF
nastavit vsetko podla jednej hodnoty
nastavit podla objektivu
zakazat

Vyber sablony bodov AF
zastavi na okrajoch obl. AF
sekvencia

Jas hladaciku
auto
pov
zak

je toho dost :) pri niektorych funkciach je mi jasne naco sluzia, ale nieje mi jasne ake ma vyhody/nevyhody ich pouzitie
dalej by som uvital popis napr pri “priorita AI serva” ze ktore nastavenie jae na co vhodne atd… dakujem

Granko
2010-05-22 22:11:06+02
nebudem ťa buzerovať, len sa mi natíska otázka, načo ti je taký zložitý prístroj, keď mám pocit, že ho nevieš nastaviť, o ovládaní pomlčím...podľa mňa by si si vystačil aj s lowend-om :o)
druhá otázka - čo je nepochopiteľné na nastavení Krokoch úrovne expozície alebo Krokoch nastavenia rýchlosti ISO? či 1/2 alebo 1/3 prípadne po celých stopách...ono mi to pripadá minimálne úsmevné...
veľa ľudí ide pokus-omyl, v nastaveniach nemáš čo pokašlať, vždy sa dajú dať na default...

Granko
2010-05-22 22:16:46+02
moja rada - nájdi si vo svojom okolí človeka, čo sa buď vyzná do techniky alebo má 7D nejaký čas, pozvi ho na dobrý obed, obetuj pár hodín svojho času a popýtaj sa ho na všetko, čo ťa ohľadom foťáku či fotenia zaujíma...
jednak získaš nové poznatky omnoho rýchlejšie, ušetríš kopec svojho času, ktrého mám pocit, že nemáš veľa, lebo je lepšie raz vidieť ako 100x počuť a na druhej strane získaš možno parťáka na fotenie, kde sa veľa naučíš :o)

duroslav
2010-05-22 22:29:12+02
Čo sa týka vecí ´ktore neviem na aku hodnotu najlepsie nastavit ´

Tak tie nastav na takú hodnotu, ktorá ti najviac vyhovuje, prípadne podľa situácie. Lepšie nastavenie od toho neexistuje.

Ak nevieš čo ti vyhovuje, tak kolegyňa na obrázku úplne vľavo sa na to pýtala na inom fóre a mala by to vedieť.

Strana 11 z 20
1 2 ... 9 10 11 12 13 ... 19 20

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()