Fórum » O TECHNIKE

Canon eos 7D

KESKOSENI
KESKOSENI 2009-11-27 12:57:31+01
Poprosim majitelov tohoto fotacika ak maju cas a chut o strucne zhrnutie pouzivania,plusy,minusy,testy mam uz precitane ale osobna skusenost je osobna skusenost.....

duroslav
2010-05-22 22:33:14+02
Keď si ešte raz čítam tie veci, ktoré nevieš ako nastaviť aby boli najlepšie, fakt netuším na čom šlapeš.
Však ´Mikronastavenia AF´ na to z princípu nemôže existovať ´najlepšie´ nastavenie. Záleží to od toho či máš objektívy čo majú FF/BF alebo nemajú.

Fórum je tu síce kvôli diskusii, ale nesupluje návody na použitie.
Keď ti sem skopíruje niečo z návodu, tak si to prečítaš, ale priamo v návode nie, alebo ako?
Toto už je riadne vysoký stupeň lenivosti.

titinius
2010-05-22 22:58:01+02
ale v navode je to napisane dvoma vetami ze o co asi ide,,, nieje tam napisane v akych situaciach co a ako nastavit, a ked to neviem tak sa pytam,,, :/
a neviem co je FF/BF, mozno to aj viem len skratka mi nic nehovori, je mi jasne ze nieco s focusom :)

titinius
2010-05-22 23:00:37+02
no presne to by som chcel, len nikoho takeho nepoznam :/

tie kroky som uz ´odhalil´ :)
no nemam low-end preto, ze ked to pochopim a niekto ochotny mi to vysvetli, tak to bude OK :)
a hentak by som minul 700€ za low-end a potom dalsich 2200 za 7D+objektiv, takze dokopy 2900€
takto som minul ´len´ 2000€ :) chapenzi ?:)

Granko
2010-05-22 23:08:10+02
ich chapem very gút :o)
matika je fajn, len nikto nepovedal, že by si kupoval i 7D...možno len lepšie objektívy :o) lepší foťák z teba lepšieho fotografa neurobí :o)
Michale, neviem, odkiaľ si, ale po Slovensku sa robia stretká ePhoťákov skoro v každom krajskom meste, tam nájdeš minimálne jedného ochotného človeka...len si treba nájsť čas...viem, že nie vždy sa to dá kvôli povinnostiam, ale v konečnom dôsledku ho ušetríš toľko, že až :o)

gintonik
2010-05-22 23:17:56+02
Jas hladaciku- AF body, raster apod môžu byť v hľadáčiku osvetlené
auto- Osvetlenie hľadáčika sa automaticky zapne pri nedostatočnom osvetlení
pov osvetlenie sa zapne bez ohľadu na uroven osvetlenia
zak - zakazat
čo na tom je nejasne napísané?

MravecSK
2010-05-22 23:47:20+02
Niektore veci co si popisoval resp chcel vediet ohladom 7D zaujimaju aj mna. Je blbost zacinat s fotakom na mobile potom prejst na nejaky kompakt a potom si kupit nejaku zrkadlovku. Proste kupim naco mam alebo jednoducho co chcem a ucim sa s tym robit a info ziskavam priebezne z for alebo knih to je fuk. Ak sa pytam tak snad sa najde niekto ochotny ktom poradi a ked nie tak hladam dalej. Ked mi niekto nechce pomoct tak nech si koment necha pre seba , ved aj on sam nejak info ziskaval a snad nechce aby to vsetci hladali tak ako on. Ja som tiez zaciatocnik som len rad ze sa niekto opyta obcas na pre niekoho ´samozrejmost´......

titinius
2010-05-23 00:35:56+02
hej ja to chapem :D
len som chcel postreh, typu ´ale na toto kasli, to podsvietenie zbytocne mina baterku´ alebo ´toto je premna neocenitelna vec, hlavne ked fotim v sere a tme´
niesom uplny idiot :) ze neviem ako to nastavit neznamena ze to nechapem, len chcem postreh skusenejsich ktory maju uz treti stvrty piaty fotak a ich postrehy :)
nic v zlom, len to chcem uviest na pravu mieru

titinius
2010-05-23 00:38:29+02
no toho by som sa rad zucasnil :)
len sa bojim ze ked sa predstavim tak budem automaticky za retarda :D
hej je pravda , ze teraz sa to neda, ale v lete si cas urcite najdem
napr teraz som skoro 4 dni nespal koli pisaniu bakalarky, a za 3 tyzdne mam statnice :/
ale dal som si 1 den volno, a ako vidite venujem ho ako sa da vzdelavaniu sa vo foteni :)
tak som dufal, ze tu bude viac odpovedi na moju otazku ako ´dodrbancov´ na to ze som sa opovazil opytat... :/

titinius
2010-05-23 00:41:07+02
a nikto nevravi ze lepsi fotak zomna urobi lepsieho fotografa :)
ja mam ten fotak pretoze:
1) 7 fotiek za sekundu
2) Je plne utesneny voci vode a prachu
3) ma vynikajucu ergonomiu
4) ani v buducnosti ked sa naucim lepsie ho vyuzivat ma nebude obmedzovat po technickej strnake
5) dobre zvlada aj vyssie ISO
6) lebo som narocny clovek a chcem vzdy to najlepsie co je realne k dispozicii

titinius
2010-05-23 00:45:03+02
príspevok od: MravecSK
Niektore veci co si popisoval resp chcel vediet ohladom 7D zaujimaju aj mna. Je blbost zacinat s fotakom na mobile potom prejst na nejaky kompakt a potom si kupit nejaku zrkadlovku. Proste kupim naco mam alebo jednoducho co chcem a ucim sa s tym robit a info ziskavam priebezne z for alebo knih to je fuk. Ak sa pytam tak snad sa najde niekto ochotny ktom poradi a ked nie tak hladam dalej. Ked mi niekto nechce pomoct tak nech si koment necha pre seba , ved aj on sam nejak info ziskaval a snad nechce aby to vsetci hladali tak ako on. Ja som tiez zaciatocnik som len rad ze sa niekto opyta obcas na pre niekoho ´samozrejmost´......
konecne niekto kto ma chape :)

ja si velmi vazim ludi co tu pisu clanky a komentuju TOP fotky a vsetko :)

ale na druhu stranu nechapem, preco by som sa nemohol opytat na nieco co mi nieje jasne :)
ja sa pokladam za mileho ustretoveho a komunikativneho cloveka :) a jedine co chcem je normalna odpoved na otazku
ked sa niekomu nechce nech nepise
ked sa niekomu nepaci nech nepise
ked chce niekto poradit a pomoct nech odpise :)
je to jednoduche :) nie?
vsak nic zle nerobim

a este jedna vec:
najhlupejsia otazka je ta, ktora NEBOLA polozena ! :)
prajem vela zdaru a dobru noc;)

Granko
2010-05-23 00:58:57+02
tá druhá veta nemá chybu, normálne ma rozosmiala :o)
ono keď si to tak zoberieš, každý si utvára obraz o človeku na základe niečoho...onálepkuje sa sám :o) bohužiaľ ľudia sú takí, že radi škatuľkujú, majú predsudky atď...
no vykať mi nemusíš :o) tu nejde o dodrbanie, ale vyššie si písal, že chceš postreh skúsenejších, ktorí majú 3-4-5-ty foťák...čo myslíš, bude sem niekto písať niečo, čo si naštudoval sám, venoval tomu svoj čas, lebo mu to nemal kto vysvetliť a išiel systémom pokus-omyl? vôbec nie...kašle na to, pretože si pomyslí - keď som si ja našiel čas, aby som si niečo naštudoval sám, nech si ho nájde aj druhý alebo niečo v tom duchu...myslím, že sa chápeme...
inak ako relax si si vybral nie moc oddychovú oblasť...vybíjať učenie učením nie je recept, ako prísť na iné myšlienky :o) mozog si vôbec neoddýchne...ale ty vieš :o)

Granko
2010-05-23 01:04:54+02
natíska sa mi otázka, či to všetko najlepšie, človek aj reálne potrebuje :o)
cikať proti vetru je odvaha a super sranda ;o) ale už som ticho :o)

Granko
2010-05-23 01:08:05+02
ešte jedna vec - nikto nepovedal, že sa tu nemôžeš opýtať...samozrejme môžeš, však to je podstata fóra :o) len treba počítať i s tým, že odozva nemusí byť stále kladná či vôbec nejaká :o)

titinius
2010-05-23 01:23:56+02
ale premna den kedy som sa nic nove nenaucil bol stratenym dnom zivota :)
no ano chcem radu, ale ked si to zoberies cisto statisticky, tak keby si spocital slova co si mi uz odpisal, tka by si zistil ze si mi mohol (ak to vies) popisat vsetky moje otazky :)
takze to nebude otazka lenivosti pisat, ale neochoty pisat :) nie,,?
ako nehovorim konkretne o Tebe mozno nepoznas odpovede na otazky co som polozil :)

som rad ze som Ta rozosmial :) naozaj

a dalsia vec je, ze najprv sa riadim podla seba,,,
tym chcem povedat, ze sa ma kazdy kto nejako zisti co studujem pyta na MILION veci ktore sa na 90% zhoduju zakazdym ked sa ma to pyta niekto iny :) no a ja namiesto toho aby som ho poslal do paze ze nech si to ide nastudovat, ako to vsetko funguje a preco hento a preco tamto, tak to zakazdym s usmeom vysvetlim a tesim sa ze som mohol dalsiemu cloveku obohatit jeho zivot o informacie ktore som dostal v skole za (ak je pracujuci) aj jeho peniaze :) ale hlavne preto ze ma velmi tesi ked mozem niekoho oboznamit s informaciami a tiez milujem ked som ja interaktivnou formou diskusie obohacovany o informacie co zauimaju zasa mna,
mna jednoducho nebavi citat kilometrove clanky a ani kratke vlastne, co neznamena ze necitam :) len to znamena ze ked tu mam na vyber forum s realnymi ludni a na druhej strane ´mrtvy´ clanok ktory odpoveda vacsinou iba z casti na moju otazku, tak si jednoznacne a bez vahania vyberam tu ´zivu´ formu vzdelavania sa, a plus ocakavam nie len strohu alebo ciselnu odpoved, ale zaroven nejaku prihodu z fotenia, alebo pikosku o tom a tom,, proste komunikaciu kde zistim a lahsie si zapamatam na zaklade prikladu a skusenosti uzovatelov ktore nastavenie je lepsie a ktore horsie v urcitej situacii, chapes?:)
cim vacsiu emociu v tebe nadobudnuta informacia alebo skusenost vyvola, tym dlhsie a zivsie si ju zapamatas,
ked je v knizke napisane: ´nevystavujte objektiv vlhkosti´ a ty si povies fajn, ale vsak na par sekund sa mu nic nestane, potrebujem sa vystat, a polozis ho do travy,
potom ho oberies a na druhy den zistis ze neostri lebo sa ti posral motorcek:)
a ver mi ze ten dalsi uz na 100000% nepolozis inde ako do ruksaku alebo ineho puzdra :)
a presne o to ide, ze stroha informacia je v hlave sekundu
ale taka ktoru si spojis s emocionalnym vnemom v nej ostane vacsinou navzdy ! :) preto mam rad komunikaciu, lebo si spomeniem ´ aha to mi pisalo granko o pol druhej rano, ze tam nemam za ziadnych okolnosti davat flasu s vodou do ruksaku s fotakom, lebo on si ho tak uz raz vytopil´ :D to len taky priklad :)

titinius
2010-05-23 01:26:02+02
jasne ze ano, pretoze jedine co sa moze stat je ze nevyuzijes potencial tej veci
ale ak tvoja zrucnost presauje moznosti stroja , tak si obmedzeny :)
inac povedane radsej mat a nemusiet (nevediet) pouzit ako nemat, potrebovat a prijst o dobry zaber :) hh

titinius
2010-05-23 01:26:49+02
príspevok od: Granko
ešte jedna vec - nikto nepovedal, že sa tu nemôžeš opýtať...samozrejme môžeš, však to je podstata fóra :o) len treba počítať i s tým, že odozva nemusí byť stále kladná či vôbec nejaká :o)
a byvam v Dunajskej Luznej pri BA :)

Granko
2010-05-23 01:53:05+02
no písať vieš, skoro ako novinár :o)
otočím to na opačnú stranu - keby si za každé slovo, čo si napísal v týchto pár siahodlhých príspevkoch, urobil jeden klik do svojho foťáku, aby si zistil, čo jednotlivé funkcie, ktorým nerozumieš, v skutočnosti robia, mal by si zvládnutú minimálne polovicu ;o)
sám si napísal, že články ti nedajú to, čo zážitok (po tvojom emocionálny vnem), tak ti nedá ani napr. moja rada napísaná takým istým štýlom...musíš si to jednoducho vyskúšať sám, tak sa to zapamätá a naučí najlepšie :o) skúsenosť je najlepší učiteľ :o)
keby som bol lenivý, tak ti nenapíšem ani čiarku, keby som bol neochotný, tak ti nenapíšem, že si nájdi niekoho, kto ti to vysvetlí face to face a tým ti ušetrí čas :o) to len na okraj...
pokiaľ považujem otázku na fóre za primeranú a pýtajúci si ju nemá kde zistiť, odpoviem, poradím najlepšie, ako viem, dám link...tu však sa to dá zistiť či v manuáli alebo vlastným skúšaním, ktoré nie je ani náročné či ťažké...
niekedy by si bol sfúknutý ako sviečka, tie časy sú už preč...raz mi možno dáš za pravdu, ktovie...ale nerád by som to rozvádzal ďalej, ja mám svoj štýl, ty svoj...kľudne v ňom pokračuj, snáď ti prinesie požadované ovocie :o) dobrú noc

Granko
2010-05-23 02:06:30+02
áno, ak zručnosť presahuje možnosti...len nepoznám autoškolu, čo robí vodičák na Masserati a pokiaľ sa nemýlim, papiere na lietanie sa tiež na začiatku nerobia na A380-tku...v oboch prípadoch je na to určitý dôvod, vo fotení to má tiež logiku :o)
čo sa týka tvojho bydliska - bývaš pri zdroji, keď sa naserieš, z ulice pľuvancom rozbiješ okno na ePhote ;o) stačí jedno popoludnie s niekým a budeš múdrejší o viac, ako keby si sa pýtal mesiac v kuse :o) takže je to len o prioritách a zadelení času...daj niekde info - trebárs d obazáru, tam to nezmizne a nezapadne prachom, že hľadáš človeka, čo ti vysvetlí základy, obsluhu foťáku, odmena bude chutné jedlo, lístky do kina, čo ja viem a verím, že sa niekto nájde :o)

duroslav
2010-05-23 10:18:54+02
Ono na niektoré veci neexistuje skratka. Veľa vecí, čo sa niekto naučí dlhodobým štúdiom, skúšaním a experimentovaním, sa ani pri najlepšej vôli skutočne nedá zhrnúť do jednej vety, ktorú si niekto za pol minúty prečíta na fóre.

titinius
2010-05-23 11:15:00+02
:)
hej chapem co chces povedat:)
a davam Ti za pravdu uz dnes :) len napriklad:

Bezpecny posun - absolutne netusim o co ide, ked to zadam do googlu vyhodi mi link na tuto diskusiu :)
zakazat
povolit (Tv/Av)

Sledovacia citlivost AI serva - chces mi povedat ze citelne uvidim rozdiel v rychlosti preostrovania a aj vsetky nevyhody ktore ma rychle/pomale preostrovanie, a co si mam mavat rukov pred objektivom a fotit? ak by niekto napisal: ´ cim rychlejsie tym viac foto ale mensia sanca na dobru ostrost, a naopak´ tak by mi to absolutne stacilo a pochopil by som to navzdy a tam nieje co riesit ze na to musim prist sam, proste je to dany fakt, tak ci tak,,,,?... chapes
pomaly | | | | | rychlo

Priorita AI serva
priorita AF/priorita sledovania
priorita AF/Priorita rychl sekvencie
priorita spuste/pohonu
priorita spuste/sledovania
- no a toto som skusal, a fotil rybicku v akvarku pohybujucu sa a absolutne som nebadal ziadnu zmenu :)

vodicak sa nerobi na masserati preto ze treba urobit pedale u spolujazdca a musel by to byt dobry psychopat ktory by si nechal prerazit podlahu :D a nicit spojku na aute za 230 000€ , a okrem toho preto ze vela zerie benzinu a by sa to predrazilo
to iste A380, jasne ze by sa dalo zobrat kludne aj opicu a naucit ju lietat v A380 (nakolko v A380 a B787 ma pilot side-stick len z psychologickeho dovodu - vsetko riadi pocitac) ;)
takze ide o to ze ludia si povedia naco, vsak to nevyuzije :) a nie ze by to bolo fyzicky nemozne , je to mozne ale drahsie...
a uz druhy krat pisem ze som ho chcel na fotenie lietadiel a preto umna rozhodlo 7fps a na fotenie zvieratiek a teda dalsi faktor bol (zevraj) ovela lepsie utesnenie voci prachu a vode ako u 50D. takze cisto prakticke racionalne dovody, nie preto ze by som mal 2200€ a neviem co s nimi tak si idem kupit co najdrahsi fotak, vobec nie,,,,

raz som uz bol v ephote :) len bola nedela:D som zabudol ze bde closed :D

no ale hlavne som Ti chcel ukazat na tych prikladoch ze nie vsetko sa da odskusat len tak alebo zbadat rozdiel, a je hlupost urobit 1000 fotiek na kazdom z moznych nastaveni aby som o pol roka zistil, ze jaaaaaaaaaj uz to chapem, ked sa to mozem dozvediet tu za 2min :) a je to CISTO TECHNICKA zalezitost, nieje to ako otazka ´kedy mam ako nastavit clonove cislo a rychlost uzavierky´ ? aj ked aj na to sa da odpovedat, ale je to samozrejma zavisle od zameru fotografa a teda 100 ludi to nastavi 100krat inac by zrejma znela odpoved od niekoho z tu na fore,
ale odpoved ktoru by som chcel pocut je: ked chces rozmazane pozadie, tak nizsie clonve cislo + dlhsie ohnisko, ked chces dokonale zastavit objekt na fotke tak co najrychlejsi cas, ked krajinku tak vysoke clonove cislo, kratky cas a stativ´
proste mu dam par prikladov a to toho uzivatela uz nasmeruje nejakym smerom a zbytok OVELA lahsie pochopi odhali a nauci sa sam, ale niekto ho musi trosku postrcit, chapes?:)

aky ma zmysel napisat mu ´skusaj skusaj skusaj´ ked sa bude chudak trapit mesiac aby na to prisiel len skusanim a aj tak prijde len na 80% efektov ktore dokaze vycarovat roznymi pomermi nastavenia ISO CAS CLONA,,,
a este mam aj radost ze nieco co som sa ja ako idiot ucil formou pokus-omyl niekoho naucim za par sekund ktore stravim napisanim dvoch riadkov...
a ver mi ze si to hned odskusa a povie si ´Ty vole, ono to fakt funguje´ ked si prvy krat odfoti nieco na dlhom ohnisku a nizkom clonovom cisle, a figura od sachu bude ostra a pozadie rozmazane :)
to si pamatam ako som bol z toho hotovy, ked som to prvy krat ´dokazal´ formou pokus-omyl :)

takze tak,,,:)

Strana 12 z 20
1 2 ... 10 11 12 13 14 ... 19 20

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()