Ahojte, len zacinam a chcem nieco lepsie na fotenie amyslim, ze kompakt by mohol byt pre mna OK.
Panasonic Lumix DMC-FZ38
Fujifilm FinePix HS10
Olympus SP-800UZ
Canon PowerShot SX20 IS
Nikon Coolpix P100
co poviete? naj s tychto ... su v tej cene .. mne sa lozdava ten prvy najviac, ma aj dobre recenzie ... teda Panasonic Lumix DMC-FZ38 {tu je aj TOP 1: http://digitalne-fotoaparaty.heureka.sk/ ) ... ale ma len 18x optiku, nie je to malo ? alebo viac nevyuzijem pri klasickom foteni ? lebo napr. ten olympus a FujiFilm maju 30x optiku a to uz je rozdiel nie? 18 a 30 ...
chcem robit klasicke fotky, rodina, okolie, sem tam nejaky zapas futbalovy a tak. Samozrejme, aby to zvladalo aj slusne video natocit, ale to tie masiny asi zvladnu vsetky.
Som uplny amater, preto ziadam o pomoc. Dakujem.
Ježiš, to snáď už nie je ani možné, to sa tu už fakt každý druhý registruje kvôli tomu aby sa spýtal aký foťák si má kúpiť??? Doprdele tak kto má vedieť aký chceš foťák, asi ty...Pozri si recenzie, porovnaj si fotky, výrezy pri rozličných iso, clonách a uvidíš, načo máš google....a to nehovorím o vyhľadávaní tu na fóre, sú tu toho mraky. Každý deň tie isté názvy...aký foťák do 350 euro, aké najlepšie zrkadlo do 600 euro, preboha ľudia ved vy viete čo si chcete kúpiť, nie my!!! A ešte k tomu panasonicu, chudáčik má len 18x optikutak si kúp ďalekohľad a budeš mať 100x optiku, či ako si to nazval...
vdaka, vdaka ... tak som to nejako preluskal a myslim, ze idem do toho Panasonic Lumix DMC-FZ38
este musim pozriet na webe, kde ho maju v dobrej cene ... urcite aj s nahradnou bateriou, puzdrom a nejakou kartou
Ježiš, to snáď už nie je ani možné, to sa tu už fakt každý druhý registruje kvôli tomu aby sa spýtal aký foťák si má kúpiť??? Doprdele tak kto má vedieť aký chceš foťák, asi ty...Pozri si recenzie, porovnaj si fotky, výrezy pri rozličných iso, clonách a uvidíš, načo máš google....a to nehovorím o vyhľadávaní tu na fóre, sú tu toho mraky. Každý deň tie isté názvy...aký foťák do 350 euro, aké najlepšie zrkadlo do 600 euro, preboha ľudia ved vy viete čo si chcete kúpiť, nie my!!! A ešte k tomu panasonicu, chudáčik má len 18x optikutak si kúp ďalekohľad a budeš mať 100x optiku, či ako si to nazval...
ako povedal jeden múdry človek - nebuď zlý, nebudú ťa mať radi :o)
ukludni sa, sice vonku prsi ale klidek
niekto vie slusne odpovedat a niekto ako magor, vid. Tvoj pripad
ale nooo...nikto nie je magor, lebo to som ti mohol napísať aj ja na začiatku :o)
takže tá tvoja prvá veta platí i na teba :o) podaj Urgymu ruku - že sorry, starý môj, nemyslel som to tak, keď budeš niekedy poblíž, skočíme na pivo a všetko bude v pohode ;o)
Hej, nevolaj ma magor! A po druhé, keď si sa tu už zaregistroval tak si si mohol trochu prehľadať fórum predtým ako si položil tú tvoju otázku, tento mesiac sa presne to isté riešilo už hádam 10x +-nejaký foťák hore dole...Koľko recenzií si si prečítal predtým ako si to sem hodil a koľko fotiek si si našiel z tých foťákov v rôznych galériách aby si si porovnal aj v praxi čo z toho lezie? Takýchto blbých otázok tu vidíme nie 365 do roka ale aspoň 500 do roka, aj keď väčšina už na to radšej ani nereaguje. A sorry, nechcel som sa ťa dotknúť,väčšinou sa snažím ľuďom pomôcť, ale to isté dookola každý deň... už fórum radšej ani nebudem čítať, lebo ma zase niekto zablokuje...A ja by som si zobral Fuji, čaf ;-)
ti šibe? kto bude dávať 600 € na foťák???? stačí 250 a chcem fotiť šport, wild a šperky. kolega odchovaný na ultrazoomoch, marketing funguje. a vidíš nakoniec ty budeš magor :)))
pre autora, ja ako kompakt by som kúpil panasonic LX3, ale ked má len tuším 2,8x optiku asi to bude dosť na hovno :(((((((
ti šibe? kto bude dávať 600 € na foťák???? stačí 250 a chcem fotiť šport, wild a šperky. kolega odchovaný na ultrazoomoch, marketing funguje. a vidíš nakoniec ty budeš magor :)))
pre autora, ja ako kompakt by som kúpil panasonic LX3, ale ked má len tuším 2,8x optiku asi to bude dosť na hovno :(((((((
ok, ok, sory, magor bolo silne slovo,ospravedlnujem sa a chapem ta.
conan: pekny vtip s tou 2.8x optikou ... mal som mju600, ci jake a naozaj sa s tym nedalo nic poriadne fotit, malo tio 3x optiku
..nie je podstatné, ako to šumí..ale...ako ďaleko to došumí:)
...spojenie kvalít pidisnímača a vysokorozsahovej optiky musí byť to , po čom srdce nevedomých/nenáročných toľko piští........a dobrá cena sa k tomu rada pridruží:)
ok, ok, sory, magor bolo silne slovo,ospravedlnujem sa a chapem ta.
conan: pekny vtip s tou 2.8x optikou ... mal som mju600, ci jake a naozaj sa s tym nedalo nic poriadne fotit, malo tio 3x optiku
Urgy: preco FujiFilm? v com je lepsi od FZ38 ?
...ja fotím aj s 1,0x optikou....a sem tam sa aj zadarí:)....no trápenie to je ...veruže
kompakt , cca 350 Eur
http://www.ephoto.sk/tip-redakcie/ako-spravne-polozit-otazku/
http://www.ephoto.sk/vyhladavanie/?searchThis=FZ38&rvyhladavanie2=H%EF%BF%BDadaj&comentstranky=fora&text2=FZ38&page=0
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=2760
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=3591
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=4287
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/forum/?action=showComments&id=4761
môžeš čítať :o)
este musim pozriet na webe, kde ho maju v dobrej cene ... urcite aj s nahradnou bateriou, puzdrom a nejakou kartou
niekto vie slusne odpovedat a niekto ako magor, vid. Tvoj pripad
takže tá tvoja prvá veta platí i na teba :o) podaj Urgymu ruku - že sorry, starý môj, nemyslel som to tak, keď budeš niekedy poblíž, skočíme na pivo a všetko bude v pohode ;o)
...spojenie kvalít pidisnímača a vysokorozsahovej optiky musí byť to , po čom srdce nevedomých/nenáročných toľko piští........a dobrá cena sa k tomu rada pridruží:)
Robert Capa raz povedal, že ked nie sú tvoje fotografie dobré nebol si dosť blízko :)
(P.S. u mňa určite :)))))))
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa