Fórum » O TECHNIKE

105 oproti 60

Jubi
Jubi 2010-12-04 10:02:13+01
Preco je lepsi 105mm makro objektiv oproti 60mm makro objektivu. Mam na mysli tieto dva: Nikon AF-S Micro-Nikkor 105 mm f/2,8G ED VR vs. Nikon AF-S Micro-Nikkor 60 mm f/2,8G ED

Jubi
2010-12-04 19:57:03+01
Ta moja D50 ma rychlu zavierku tak si myslim ze ked to dobre zastabilizujem a pri zapnutom stabilizatore by som mohol s tou 105-kou dosiahnut vela ostrych zaberov.
Ta sigma ma veru bez stabika odradza, diky za upozornenie. A co sa tyka toho bokehu, tak neviem aky teda je u tej 105-ky. Ale urcite bude lepsi nez set 18-55. Nie?

maTTo_corp
2010-12-04 20:05:19+01
[reply0=Jubi]Ta moja D50 ma rychlu zavierku tak si myslim ze ked to dobre zastabilizujem a pri zapnutom stabilizatore by som mohol s tou 105-kou dosiahnut vela ostrych zaberov.
Ta sigma ma veru bez stabika odradza, diky za upozornenie. A co sa tyka toho bokehu, tak neviem aky teda je u tej 105-ky. Ale urcite bude lepsi nez set 18-55. Nie?[/reply0]...čo s tým má uzávierka? :)...ide o to, že na to aby si mohol použiť krátky čas potrebuješ dosť svetla, ak samozrejme nechceš dvíhať iso...105 ti dovoľuje používať časy dlhšie ako tá sigma už len kvôli kratšiemu ohnisku a nieto ešte vďaka stabilizátoru...

:D:D:D toto ty nerieš, je úplne nemiestne pliesť do toho seťák :D bokeh má skvelý, ak pôjdeš do 105ky verím že budeš spokojný...

...inak keď máš čas sa tu vypytovať vo fóre...prečo s napr nenájdeš obrázky zo 105ky aby si mal predstavu? aj tu na ephote je to pár sekundová záležitosť (rozkliknúť galériu a dať výber podľa konkrétneho objektívu...)...dnes si sa tu zastával začiatočníkov, nuž ale mohol by si sa tiež trochu snažiť ;)

maTTo_corp
2010-12-04 20:05:19+01
...čo s tým má uzávierka? :)...ide o to, že na to aby si mohol použiť krátky čas potrebuješ dosť svetla, ak samozrejme nechceš dvíhať iso...105 ti dovoľuje používať časy dlhšie ako tá sigma už len kvôli kratšiemu ohnisku a nieto ešte vďaka stabilizátoru...

:D:D:D toto ty nerieš, je úplne nemiestne pliesť do toho seťák :D bokeh má skvelý, ak pôjdeš do 105ky verím že budeš spokojný...

...inak keď máš čas sa tu vypytovať vo fóre...prečo s napr nenájdeš obrázky zo 105ky aby si mal predstavu? aj tu na ephote je to pár sekundová záležitosť (rozkliknúť galériu a dať výber podľa konkrétneho objektívu...)...dnes si sa tu zastával začiatočníkov, nuž ale mohol by si sa tiež trochu snažiť ;)

Jubi
2010-12-04 20:13:26+01
1.Cast tvojej odpovede:
Pravda. (dokaz mojho zaciatocnictva)
2.Cast tvojej odpovede:
Pravda. (setak = 100 eura a 105-ka = 700 eura)
3.Cast tvojej odpovede:
Pravda. (zaciatocnici su zaciatocnici tak nas tak chapte)

Jubi
2010-12-04 20:13:26+01
1.Cast tvojej odpovede:
Pravda. (dokaz mojho zaciatocnictva)
2.Cast tvojej odpovede:
Pravda. (setak = 100 eura a 105-ka = 700 eura)
3.Cast tvojej odpovede:
Pravda. (zaciatocnici su zaciatocnici tak nas tak chapte)

karloss
2010-12-04 23:19:21+01
par linkov na ten ´najlepsi bokeh´ - tie kruzky su naozaj krasne
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=147455
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=142588
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=146401

karloss
2010-12-04 23:19:21+01
par linkov na ten ´najlepsi bokeh´ - tie kruzky su naozaj krasne
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=147455
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=142588
http://www.ephoto.sk/uzivatelska-sekcia/foto-galeria/?action=showPhoto&id=146401

Mattvo
2010-12-05 02:27:24+01
Pozri som tu už nejaký ten piatok, čítam fórum pravidelne a tak dosť vidím ako sa tu ľuďom radí... Neradí sa zle všetci radcovia sa snažia poradiť najlepšie ako vedia, ale tam to hasne... ak sa väčšinu z nich budeš snažiť ukecať na to, že D50 môže fotiť dobre dopadneš presne takto :)
Ak by si dal na ich rady tak ti poviem ako by to dopadlo, kúpiš D80 ( povedzme ), stále k nej budeš mať 18-55. Zatúžiš aspoň po nejakom lepšom objektíve a tak na rady kúpiš 50/1,4... všetko fajn, ale po čase ťa to začne mrzieť začne ti niečo chýbať a tak zase začneš uvažovať o objektíve, potom zase telo atď. a kým sa prepracuješ k niečomu prehajdákaš toľko peňazí až ti to bude ľúto.
Tá 105 podľa toho ako čítam je dosť dobrý objektív, ak ti nevadí, že ju posadíš na D50 a na jej ´kvalitu´ a že z toho nebudú fotky na A3 tak si ju zober. Telo sa dá zohnať vždy z objektívom je to horšie... ak si ju zoberieš po čase podľa mňa zistíš čo ti vadí ( najskôr to bude určite to telo ) a tak to kúpiš, vezmi si čo budeš mať - nové telo, makro a potréťák, seták to je celkom dobré nie? Určite lepšie ako tá ´kopa kravín´, ktorú by si iným postupom získal... koniec koncov pri tvojom výbere je to vždy na koniec len na tebe takže... ja osobne ti radím zober objektív a potom telo ( prip. )... okrem toho ak by ti objektív nešmakoval tak takýto vždy strelíš za dosť dobrú cenu, ak telo to je už horšie... Toť môj osobný názor do tejto témy

Mattvo
2010-12-05 02:27:24+01
Pozri som tu už nejaký ten piatok, čítam fórum pravidelne a tak dosť vidím ako sa tu ľuďom radí... Neradí sa zle všetci radcovia sa snažia poradiť najlepšie ako vedia, ale tam to hasne... ak sa väčšinu z nich budeš snažiť ukecať na to, že D50 môže fotiť dobre dopadneš presne takto :)
Ak by si dal na ich rady tak ti poviem ako by to dopadlo, kúpiš D80 ( povedzme ), stále k nej budeš mať 18-55. Zatúžiš aspoň po nejakom lepšom objektíve a tak na rady kúpiš 50/1,4... všetko fajn, ale po čase ťa to začne mrzieť začne ti niečo chýbať a tak zase začneš uvažovať o objektíve, potom zase telo atď. a kým sa prepracuješ k niečomu prehajdákaš toľko peňazí až ti to bude ľúto.
Tá 105 podľa toho ako čítam je dosť dobrý objektív, ak ti nevadí, že ju posadíš na D50 a na jej ´kvalitu´ a že z toho nebudú fotky na A3 tak si ju zober. Telo sa dá zohnať vždy z objektívom je to horšie... ak si ju zoberieš po čase podľa mňa zistíš čo ti vadí ( najskôr to bude určite to telo ) a tak to kúpiš, vezmi si čo budeš mať - nové telo, makro a potréťák, seták to je celkom dobré nie? Určite lepšie ako tá ´kopa kravín´, ktorú by si iným postupom získal... koniec koncov pri tvojom výbere je to vždy na koniec len na tebe takže... ja osobne ti radím zober objektív a potom telo ( prip. )... okrem toho ak by ti objektív nešmakoval tak takýto vždy strelíš za dosť dobrú cenu, ak telo to je už horšie... Toť môj osobný názor do tejto témy

karloss
2010-12-05 09:43:19+01
hmm, kopa kravin...
uz 15 rokov sa snazim dospiet k vybave s jednym telo a 1-2 objektivmi. Asi to nejde. Snad ani ten co foti vylucne makro nema iba jeden makro objektiv.

karloss
2010-12-05 09:43:19+01
hmm, kopa kravin...
uz 15 rokov sa snazim dospiet k vybave s jednym telo a 1-2 objektivmi. Asi to nejde. Snad ani ten co foti vylucne makro nema iba jeden makro objektiv.

Strana 6 z 6

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()