Preco je lepsi 105mm makro objektiv oproti 60mm makro objektivu.
Mam na mysli tieto dva: Nikon AF-S Micro-Nikkor 105 mm f/2,8G ED VR vs. Nikon AF-S Micro-Nikkor 60 mm f/2,8G ED
[reply0=Jubi]Takze je rozhodnute, bude to 105-ka. Ked krok dopredu tak kvalitny. A este jedna otazka. Bude plne fungovat na Nikone D50-ke?[/reply0]Prečo by nemal?
60/2.8 je velmi kratke ohnisko na makro neprakticke
105/2.8 je super konstrukcia, ale bokeh nic moc
ak chces super makro objektiv a zaroven ho pouzivat aj na portret a pod. kup sigmu 150/2.8
60/2.8 je velmi kratke ohnisko na makro neprakticke
ak chces super makro objektiv a zaroven ho pouzivat aj na portret a pod. kup sigmu 150/2.8
Spravny postreh. Preto chcem ten 105 objektiv. Citim ze coskoro vymenim telo. I ked doteraz som s nim velmi velmi spokojny. A preto sa snazim zhodit vinu na zly objektiv a dufam ze ked ho vymenim tak tym ziskam na cas lepsie fotky a navzdy perfektny objektiv ktory mi potom posluzi na lepsich telach. PS: A o sigme som zatial nic dobre nepocul, preto som vyberal hlavne z tych dvoch nikorov.
Spravny postreh. Preto chcem ten 105 objektiv. Citim ze coskoro vymenim telo. I ked doteraz som s nim velmi velmi spokojny. A preto sa snazim zhodit vinu na zly objektiv a dufam ze ked ho vymenim tak tym ziskam na cas lepsie fotky a navzdy perfektny objektiv ktory mi potom posluzi na lepsich telach. PS: A o sigme som zatial nic dobre nepocul, preto som vyberal hlavne z tych dvoch nikorov.
[reply0=Jubi]Spravny postreh. Preto chcem ten 105 objektiv. Citim ze coskoro vymenim telo. I ked doteraz som s nim velmi velmi spokojny. A preto sa snazim zhodit vinu na zly objektiv a dufam ze ked ho vymenim tak tym ziskam na cas lepsie fotky a navzdy perfektny objektiv ktory mi potom posluzi na lepsich telach. PS: A o sigme som zatial nic dobre nepocul, preto som vyberal hlavne z tych dvoch nikorov.[/reply0]myslíš? ((: Ja som zase počul že nikon 105ka a sigma 150ka patria k top, čo sa týka tejto kategórie... Skús sa spýtať užívateľa beholder
105 oproti 60
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa