Zdravim vsetkych,
chcem sa opytat na kupu objektivu/vou ku Canonu 5D mk II. Budto kupit jeden Canon 24-70 f2,8, alebo kupit Sigma 24-70 f2,8 + Canon 85 f1,8 a este mi ostane na "bublifuk"??? Vase nazory damy a pani??? Vopred dakujem
Oba 24-70 co si si vybral su dost loteria, co sa tyka kvality. Tento objektiv sa Canonu velmi nepodaril a vela ludi (viac ako 50%) ma smolu a nedostanu ostry kus na prvy pokus (mozno je to len 20% a zvysok nevie ako zaostrovat a nastavit AF). V tomto rozsahu Canon 24-105/4L a do slabeho svetla ho doplnit pevnymi 35/2 a 85/1.8.
Oba 24-70 co si si vybral su dost loteria, co sa tyka kvality. Tento objektiv sa Canonu velmi nepodaril a vela ludi (viac ako 50%) ma smolu a nedostanu ostry kus na prvy pokus (mozno je to len 20% a zvysok nevie ako zaostrovat a nastavit AF). V tomto rozsahu Canon 24-105/4L a do slabeho svetla ho doplnit pevnymi 35/2 a 85/1.8.
[reply0=mrco]Len si zabudol napisat ze Nikkor ;-)[/reply0]no ja som s nim fotil na 5D mkII mam kamosa co s tou zostavou fotieva, je profik no a vravi ze ten objektiv mu staci na vsetko... tak ja neviem... Aj co som ja s nim fotil tak som bol uplne spokojny...
no ja som s nim fotil na 5D mkII mam kamosa co s tou zostavou fotieva, je profik no a vravi ze ten objektiv mu staci na vsetko... tak ja neviem... Aj co som ja s nim fotil tak som bol uplne spokojny...
[reply0=Cako]no ja som s nim fotil na 5D mkII mam kamosa co s tou zostavou fotieva, je profik no a vravi ze ten objektiv mu staci na vsetko... tak ja neviem... Aj co som ja s nim fotil tak som bol uplne spokojny...[/reply0]Asi mal šťastie na dobrý kus.
Urcite to nevjyde do 1000 eur ale mne sa javi ako dobra kombinacia 16-35/2.8 + 50/1.4 + 70-200/2.8. Zakladny zoom 24-70 aj tak postupne budes chciet striedat s niecim svetelnejsim (1.4) ak sa budes chciet pohrat s hlbkou ostrosti. Takze si myslim, ze kupovat 24-70 je dost zbytocne. Preto ak mas velmi obmedzeny rozpocet ale zalezi ti na malej hlbbke ostrosti, tak navhujem pevne skla 35/2 + 50/1.4 + 85/1.8. Neskor dokupis podla potreby bud este sirsie sklo, alebo naopak tele.
Urcite to nevjyde do 1000 eur ale mne sa javi ako dobra kombinacia 16-35/2.8 + 50/1.4 + 70-200/2.8. Zakladny zoom 24-70 aj tak postupne budes chciet striedat s niecim svetelnejsim (1.4) ak sa budes chciet pohrat s hlbkou ostrosti. Takze si myslim, ze kupovat 24-70 je dost zbytocne. Preto ak mas velmi obmedzeny rozpocet ale zalezi ti na malej hlbbke ostrosti, tak navhujem pevne skla 35/2 + 50/1.4 + 85/1.8. Neskor dokupis podla potreby bud este sirsie sklo, alebo naopak tele.
[reply0=1300J]Urcite to nevjyde do 1000 eur ale mne sa javi ako dobra kombinacia 16-35/2.8 + 50/1.4 + 70-200/2.8. Zakladny zoom 24-70 aj tak postupne budes chciet striedat s niecim svetelnejsim (1.4) ak sa budes chciet pohrat s hlbkou ostrosti. Takze si myslim, ze kupovat 24-70 je dost zbytocne. Preto ak mas velmi obmedzeny rozpocet ale zalezi ti na malej hlbbke ostrosti, tak navhujem pevne skla 35/2 + 50/1.4 + 85/1.8. Neskor dokupis podla potreby bud este sirsie sklo, alebo naopak tele.[/reply0]Takže takto:) neviem si predstaviť fotenie reportáže bez 24-70mm rozsahu. Na začiatok je to moc dobre sklo k 5D II, odfotí všetko ok pseudo makro, produkty, architekturu aj portrety, či report.. Má svoje muchy ako písal Bear, ale ja som mal to šťastie že na 1 pokus som kupil dobry kus. Ak aj nepresne zaostrí tak je to na 99% chyba 5D II, lebo na 40D sa mi to sním nestávalo. pri clone F2,8 má problém presne zaostriť na 24mm s 5D II. Inak nič neviem. Zostava čo navrhuješ je dobrá za podmienky ak by mal zadavateľ APS-C aj FF telo, vtedy s 16-35+70-200 + 100vka macro nafotí už fakt skoro všetko:)
Takže takto:) neviem si predstaviť fotenie reportáže bez 24-70mm rozsahu. Na začiatok je to moc dobre sklo k 5D II, odfotí všetko ok pseudo makro, produkty, architekturu aj portrety, či report.. Má svoje muchy ako písal Bear, ale ja som mal to šťastie že na 1 pokus som kupil dobry kus. Ak aj nepresne zaostrí tak je to na 99% chyba 5D II, lebo na 40D sa mi to sním nestávalo. pri clone F2,8 má problém presne zaostriť na 24mm s 5D II. Inak nič neviem. Zostava čo navrhuješ je dobrá za podmienky ak by mal zadavateľ APS-C aj FF telo, vtedy s 16-35+70-200 + 100vka macro nafotí už fakt skoro všetko:)
aby som pravdu povedal, zatial este tuto zostavu nemam kupenu ale po dlhom zvazovani sa mi javi ako relativne dobre univerzalne riesenie (od krajiniek az po portrety). co sa tyka flexibility na reportaze mas pravdu, tam je najvacsia slabost mmojej navrhovanej zostavy.
chcem sa spytat aky je tvoj nazor na autofokus v 5dmkII...v recenziach ho dost zatracuju. pouzivas aj ine ostriace body ako stredovy?
[reply0=Jozef NR]Takže takto:) neviem si predstaviť fotenie reportáže bez 24-70mm rozsahu. Na začiatok je to moc dobre sklo k 5D II, odfotí všetko ok pseudo makro, produkty, architekturu aj portrety, či report.. Má svoje muchy ako písal Bear, ale ja som mal to šťastie že na 1 pokus som kupil dobry kus. Ak aj nepresne zaostrí tak je to na 99% chyba 5D II, lebo na 40D sa mi to sním nestávalo. pri clone F2,8 má problém presne zaostriť na 24mm s 5D II. Inak nič neviem. Zostava čo navrhuješ je dobrá za podmienky ak by mal zadavateľ APS-C aj FF telo, vtedy s 16-35+70-200 + 100vka macro nafotí už fakt skoro všetko:)[/reply0]aby som pravdu povedal, zatial este tuto zostavu nemam kupenu ale po dlhom zvazovani sa mi javi ako relativne dobre univerzalne riesenie (od krajiniek az po portrety). co sa tyka flexibility na reportaze mas pravdu, tam je najvacsia slabost mmojej navrhovanej zostavy.
chcem sa spytat aky je tvoj nazor na autofokus v 5dmkII...v recenziach ho dost zatracuju. pouzivas aj ine ostriace body ako stredovy?
[reply0=1300J]aby som pravdu povedal, zatial este tuto zostavu nemam kupenu ale po dlhom zvazovani sa mi javi ako relativne dobre univerzalne riesenie (od krajiniek az po portrety). co sa tyka flexibility na reportaze mas pravdu, tam je najvacsia slabost mmojej navrhovanej zostavy.
chcem sa spytat aky je tvoj nazor na autofokus v 5dmkII...v recenziach ho dost zatracuju. pouzivas aj ine ostriace body ako stredovy?[/reply0]je zname ze 5d mk II ma AF na nic. Nie je vhodna na akcne foto, ale je vhodna na krajinky a vsetko kde mas cas v klude si zaostrit.
Objektiv/y k 5D mark II
chcem sa spytat aky je tvoj nazor na autofokus v 5dmkII...v recenziach ho dost zatracuju. pouzivas aj ine ostriace body ako stredovy?[/reply0]je zname ze 5d mk II ma AF na nic. Nie je vhodna na akcne foto, ale je vhodna na krajinky a vsetko kde mas cas v klude si zaostrit.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa