Fórum » O TECHNIKE

Objektiv/y k 5D mark II

stanleysulc
stanleysulc 2010-12-06 00:22:58+01
Zdravim vsetkych, chcem sa opytat na kupu objektivu/vou ku Canonu 5D mk II. Budto kupit jeden Canon 24-70 f2,8, alebo kupit Sigma 24-70 f2,8 + Canon 85 f1,8 a este mi ostane na "bublifuk"??? Vase nazory damy a pani??? Vopred dakujem

autocord
2010-12-06 15:13:16+01
[reply0=bear]Mam taky dojem, ze AF 5D je s narastajucou svetelnostou objektivu nepredvidatelnejsi. Pri F4 zoomoch ostri dobre. Pri F1.8 uz je pomerne dost odpadu a pri F1.4 a F1.2 uz fotim sekvencne na AF-SERVO aj staticke sceny, aby som mal aspon nejaky zaber v serii ostry, ak je to mozne, radsej zaostrim cez LiveView.[/reply0]na tom nieco moze byt, akurat by som to mozno upravil ze je to aj koli tomu ze na FF je o dost mensia DOF ako na APS-C a preto je kazda chyba pri ostreni okamzite viditelna, o to viac pri takychto clonach.

stanleysulc
2010-12-06 16:00:36+01
No tak teraz dostavam riadne ´bomby´ s tym AF a zacinam vazne rozmyslat nad nekupou 5DmkII...

stanleysulc
2010-12-06 16:00:36+01
No tak teraz dostavam riadne ´bomby´ s tym AF a zacinam vazne rozmyslat nad nekupou 5DmkII...

autocord
2010-12-06 16:18:16+01
ja by som ti to takto napisal. ak planujes spravne komponovat a rozumne volit clony, cize nebudes sa pokusat o portrety na F1.2, tak sa 5D Mark II vobec nemusis bat :) Je pravda ze jeho AFko nie je najnovsou vykladnou skrinou umelej inteligencie a hladacik nie je posiaty ostriacimi bodmi, ale faktom na druhej strane je ze jeho koncept ostrenia je osvedceny, koniec koncov, ak by bol naozaj zly, nekupovali by si profici tento fotoaparat. zhrnul by som to tak, ze kto fotit vie, nebude pre neho problem AFko na 5D Mark II.

autocord
2010-12-06 16:18:16+01
[reply0=stanleysulc]No tak teraz dostavam riadne ´bomby´ s tym AF a zacinam vazne rozmyslat nad nekupou 5DmkII...[/reply0]ja by som ti to takto napisal. ak planujes spravne komponovat a rozumne volit clony, cize nebudes sa pokusat o portrety na F1.2, tak sa 5D Mark II vobec nemusis bat :) Je pravda ze jeho AFko nie je najnovsou vykladnou skrinou umelej inteligencie a hladacik nie je posiaty ostriacimi bodmi, ale faktom na druhej strane je ze jeho koncept ostrenia je osvedceny, koniec koncov, ak by bol naozaj zly, nekupovali by si profici tento fotoaparat. zhrnul by som to tak, ze kto fotit vie, nebude pre neho problem AFko na 5D Mark II.

walde
ocenenie redakciou 2010-12-06 16:28:48+01
Ja mám veľmi dobrú skúsenosť s 24-105/4L ako so základným objektívom na 5D M II, hlavne pri cestovaní a obmedzených možnostiach čo sa týka počtu alebo výmeny objektívov. Táto kombinácia myslím zohľadňuje aj tvoje finančné limity, pravda, musím uznať že so 40D to bolo čo sa týka AF (pri reportáži, street) oveľa lepšie, ale ty musíš vedieť čo preferuješ, čo budeš fotiť. Mušíš zobrať do úvahy ostrenie s týmto AF. Treba si proste zvyknúť a používať hlavne stredový ostriaci bod. Takže aby som ti zamotal hlavu, nevidím to tak zle s 5D MII a v zásade by som to telo nemenil.

walde
ocenenie redakciou 2010-12-06 16:28:48+01
Ja mám veľmi dobrú skúsenosť s 24-105/4L ako so základným objektívom na 5D M II, hlavne pri cestovaní a obmedzených možnostiach čo sa týka počtu alebo výmeny objektívov. Táto kombinácia myslím zohľadňuje aj tvoje finančné limity, pravda, musím uznať že so 40D to bolo čo sa týka AF (pri reportáži, street) oveľa lepšie, ale ty musíš vedieť čo preferuješ, čo budeš fotiť. Mušíš zobrať do úvahy ostrenie s týmto AF. Treba si proste zvyknúť a používať hlavne stredový ostriaci bod. Takže aby som ti zamotal hlavu, nevidím to tak zle s 5D MII a v zásade by som to telo nemenil.

FLASH-FOTO
2010-12-06 16:29:55+01
ahoj, ja mám 5D MarkII, s Canonom 24-70, mám odpad, keď fotím vonku niečo akčnejšie, keď som kúpil 70-200/2,8 USM, tak mám dojem, že kvalita fotiek je lepšia..., asi pred mesiacom som kúpil 1D Mark IV a na tomto tele sú objektívy super..., teraz používam 5D do ateliéru a 1D na ostatné.
Myslím že sa rozhodni sám, keď budeš čakať na rady, tak nikdy nič nekúpiš, pretože časť Ťa navnadí a časť odradí a potom budeš z toho akurát ´na nervy´...,
ak sa rozhodneš sám, vysporiadaš sa vnútorne s rozhodnutím sám a nebudeš nikomu zazlievať, že Ťa prehovoril

FLASH-FOTO
2010-12-06 16:29:55+01
ahoj, ja mám 5D MarkII, s Canonom 24-70, mám odpad, keď fotím vonku niečo akčnejšie, keď som kúpil 70-200/2,8 USM, tak mám dojem, že kvalita fotiek je lepšia..., asi pred mesiacom som kúpil 1D Mark IV a na tomto tele sú objektívy super..., teraz používam 5D do ateliéru a 1D na ostatné.
Myslím že sa rozhodni sám, keď budeš čakať na rady, tak nikdy nič nekúpiš, pretože časť Ťa navnadí a časť odradí a potom budeš z toho akurát ´na nervy´...,
ak sa rozhodneš sám, vysporiadaš sa vnútorne s rozhodnutím sám a nebudeš nikomu zazlievať, že Ťa prehovoril

lu_boss
2010-12-06 17:23:55+01
[reply0=stanleysulc]No tak teraz dostavam riadne ´bomby´ s tym AF a zacinam vazne rozmyslat nad nekupou 5DmkII...[/reply0]To AF je fakt. Napriek tomu som si 5D kupil - on ma zase aj nejake plusy :-). Ako uz niekto spomenul, ostrenie Ti zivot neulahci, ale ked sa trosku posnazis, vysledky su spickove.

lu_boss
2010-12-06 17:23:55+01
To AF je fakt. Napriek tomu som si 5D kupil - on ma zase aj nejake plusy :-). Ako uz niekto spomenul, ostrenie Ti zivot neulahci, ale ked sa trosku posnazis, vysledky su spickove.

1300J
2010-12-06 18:00:25+01
nerozumiem ako si myslel ze ´ak budes spravne komponovat...´ - ved predsa sa vravi, ze ostraici bod je najlepsie pouzivat ten stredovy no a potom ak zaostrim a prekomponujem napr. na tretinovu kompoziciu, tak sa mi trochu posunie aj hranica zaostrenia, ci nie? predpokladam, ze na clonach typu 1.4 to asi moze byt problem.

1300J
2010-12-06 18:00:25+01
[reply0=autocord]ja by som ti to takto napisal. ak planujes spravne komponovat a rozumne volit clony, cize nebudes sa pokusat o portrety na F1.2, tak sa 5D Mark II vobec nemusis bat :) Je pravda ze jeho AFko nie je najnovsou vykladnou skrinou umelej inteligencie a hladacik nie je posiaty ostriacimi bodmi, ale faktom na druhej strane je ze jeho koncept ostrenia je osvedceny, koniec koncov, ak by bol naozaj zly, nekupovali by si profici tento fotoaparat. zhrnul by som to tak, ze kto fotit vie, nebude pre neho problem AFko na 5D Mark II.[/reply0]nerozumiem ako si myslel ze ´ak budes spravne komponovat...´ - ved predsa sa vravi, ze ostraici bod je najlepsie pouzivat ten stredovy no a potom ak zaostrim a prekomponujem napr. na tretinovu kompoziciu, tak sa mi trochu posunie aj hranica zaostrenia, ci nie? predpokladam, ze na clonach typu 1.4 to asi moze byt problem.

1300J
2010-12-06 18:01:46+01
[reply0=bear]Mam taky dojem, ze AF 5D je s narastajucou svetelnostou objektivu nepredvidatelnejsi. Pri F4 zoomoch ostri dobre. Pri F1.8 uz je pomerne dost odpadu a pri F1.4 a F1.2 uz fotim sekvencne na AF-SERVO aj staticke sceny, aby som mal aspon nejaky zaber v serii ostry, ak je to mozne, radsej zaostrim cez LiveView.[/reply0]cize pri clone 1.4 je aj stredovy bod nespolahlivy v zmysle ze zaostri zle?

1300J
2010-12-06 18:01:46+01
cize pri clone 1.4 je aj stredovy bod nespolahlivy v zmysle ze zaostri zle?

bear
- moderator
2010-12-06 18:57:26+01
[reply0=1300J]cize pri clone 1.4 je aj stredovy bod nespolahlivy v zmysle ze zaostri zle?[/reply0]1.4 mam len 35mm a tam hlbka ostrosti nie je az tak kriticka, ale pri 85mm a f/1.2 je spravne zaostrenie aj na stative, stredovom bode a idealne kontrastnom terci cista lotetia

bear
- moderator
2010-12-06 18:57:26+01
1.4 mam len 35mm a tam hlbka ostrosti nie je az tak kriticka, ale pri 85mm a f/1.2 je spravne zaostrenie aj na stative, stredovom bode a idealne kontrastnom terci cista lotetia

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-12-06 19:17:31+01
profici si ho kupuju lebo je lacne a obrazovo špicové - tot vso:) vedieť fotiť je jedna vec ale fotiť s 5D II, len repor,t box alebo halový futbal je dosť, hm povedal by som nekomfortne:D

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-12-06 19:17:31+01
[reply0=autocord]ja by som ti to takto napisal. ak planujes spravne komponovat a rozumne volit clony, cize nebudes sa pokusat o portrety na F1.2, tak sa 5D Mark II vobec nemusis bat :) Je pravda ze jeho AFko nie je najnovsou vykladnou skrinou umelej inteligencie a hladacik nie je posiaty ostriacimi bodmi, ale faktom na druhej strane je ze jeho koncept ostrenia je osvedceny, koniec koncov, ak by bol naozaj zly, nekupovali by si profici tento fotoaparat. zhrnul by som to tak, ze kto fotit vie, nebude pre neho problem AFko na 5D Mark II.[/reply0]profici si ho kupuju lebo je lacne a obrazovo špicové - tot vso:) vedieť fotiť je jedna vec ale fotiť s 5D II, len repor,t box alebo halový futbal je dosť, hm povedal by som nekomfortne:D

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2010-12-06 19:21:21+01
to máš čileky ideálny stav (5D + 1D) aj aj to takto idem urobiť. 70-200L je vo všeobecnosti konštrukčne oveľa jednoduchšia optika, mne sa tiež zdá 70-200 o triedu (opticky, AF, robustnosťou) inde v porovnaní s 24-70L

Strana 3 z 8
1 2 3 4 5 ... 7 8

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()