Zdravim vsetkych,
chcem sa opytat na kupu objektivu/vou ku Canonu 5D mk II. Budto kupit jeden Canon 24-70 f2,8, alebo kupit Sigma 24-70 f2,8 + Canon 85 f1,8 a este mi ostane na "bublifuk"??? Vase nazory damy a pani??? Vopred dakujem
[reply0=autocord]nerozumiem preco by sa nemali pouzivat okrajove body ? preco pouzivat len stredovy ? ved predsa ked si prehodis na krajny bod, tak nemusis ani prekomponovavat po zaostreni. no a samozrejme pri 1.4 na FF je velky problem co len pohnut s aparatom :)[/reply0]aby som nezabudol, samozrejme ze zalezi na akom ohnisku :)
no 1D MkIV má možno problémy ale to fakt už niekto musí byť zvyknutý na D3s alebo fotiť iba šport. mal som možnosť 2 týždne používať 1D IV a odvtedy ho chcem, stačil by mi na 90% roboty :D
[reply0=autocord]akoze, pises to ze ´tot vso´... no ja neviem, podla mna to nie je ze ´tot vso´ ale ved prave o to ide ! :) na report (tam radim aj svadby) je 5D uplne fajnovy ak nepotrebujes kadenciu ako Kalasnikov ale vyberas si zabery. Sport je samozrejme uplne ina kategoria, profik siahne po 1D Mark xx, nadsenec po 7D a zaciatocnik foti hocicim inym :) Ale ako som cital tak aj 1D Mark IV ma zevraj problemy s ostrenim, tuto je to niekde v recenzii na tomto serveri :)[/reply0]no 1D MkIV má možno problémy ale to fakt už niekto musí byť zvyknutý na D3s alebo fotiť iba šport. mal som možnosť 2 týždne používať 1D IV a odvtedy ho chcem, stačil by mi na 90% roboty :D
[reply0=autocord]nerozumiem preco by sa nemali pouzivat okrajove body ? preco pouzivat len stredovy ? ved predsa ked si prehodis na krajny bod, tak nemusis ani prekomponovavat po zaostreni. no a samozrejme pri 1.4 na FF je velky problem co len pohnut s aparatom :)[/reply0]no ja ked s 85F1,8, 50 F1,8, 70-200L, 24-70L použijem iný ako stredový bod pri fotení do F2,8 tak sa proste AF chyti uplne zle. ak fotím portrét tak je fakt lepšie prekomponovať a posunuť sa o 0,5-1cm dozadu radšej ako davať krajný - píšem o 5D II. 1D IV no problem - aspon čo som ja skúšal :)
no ja ked s 85F1,8, 50 F1,8, 70-200L, 24-70L použijem iný ako stredový bod pri fotení do F2,8 tak sa proste AF chyti uplne zle. ak fotím portrét tak je fakt lepšie prekomponovať a posunuť sa o 0,5-1cm dozadu radšej ako davať krajný - píšem o 5D II. 1D IV no problem - aspon čo som ja skúšal :)
oni sa tie krajne body pouzivat mozu, ale pise sa o nich ze su straaaasne nepresne...tak preto som sa pytal na ten stredovy a nasledne prekomponovanie.
[reply0=autocord]nerozumiem preco by sa nemali pouzivat okrajove body ? preco pouzivat len stredovy ? ved predsa ked si prehodis na krajny bod, tak nemusis ani prekomponovavat po zaostreni. no a samozrejme pri 1.4 na FF je velky problem co len pohnut s aparatom :)[/reply0]oni sa tie krajne body pouzivat mozu, ale pise sa o nich ze su straaaasne nepresne...tak preto som sa pytal na ten stredovy a nasledne prekomponovanie.
JozefNR a aj 1300J: jedine co som zaznamenal je, ze ked ma malo svetla, tak sa nechce AFko chytit na krajnych bodoch. Ak ti blikne ze je zaostreny, a je to mimo, tak by som to bral ako zavadu fotoaparatu, nam sa tak vratila 50D zo servisu (vadna spust) a AFko bolo totalne rozhasene, jedine kde to ostrilo bolo na stred, vsetky krajne boli mimo, urobili sudruhovia v servise chybu ked to demontovali a montovali. 5D ´out of the box´ ostri spravne, aj s 24-70, aj 70-200, ako som uz pisal, istotu straca ked ma malo svetla, lebo krajne nie su tak citlive. ale tam uz stoji za uvahu ci treba fotit v sere :) To su proste moje osobne skusenosti, takze len tolko, aj tak uz pisem na moj vkus vela vela moc :)
JozefNR a aj 1300J: jedine co som zaznamenal je, ze ked ma malo svetla, tak sa nechce AFko chytit na krajnych bodoch. Ak ti blikne ze je zaostreny, a je to mimo, tak by som to bral ako zavadu fotoaparatu, nam sa tak vratila 50D zo servisu (vadna spust) a AFko bolo totalne rozhasene, jedine kde to ostrilo bolo na stred, vsetky krajne boli mimo, urobili sudruhovia v servise chybu ked to demontovali a montovali. 5D ´out of the box´ ostri spravne, aj s 24-70, aj 70-200, ako som uz pisal, istotu straca ked ma malo svetla, lebo krajne nie su tak citlive. ale tam uz stoji za uvahu ci treba fotit v sere :) To su proste moje osobne skusenosti, takze len tolko, aj tak uz pisem na moj vkus vela vela moc :)
[reply0=autocord]JozefNR a aj 1300J: jedine co som zaznamenal je, ze ked ma malo svetla, tak sa nechce AFko chytit na krajnych bodoch. Ak ti blikne ze je zaostreny, a je to mimo, tak by som to bral ako zavadu fotoaparatu, nam sa tak vratila 50D zo servisu (vadna spust) a AFko bolo totalne rozhasene, jedine kde to ostrilo bolo na stred, vsetky krajne boli mimo, urobili sudruhovia v servise chybu ked to demontovali a montovali. 5D ´out of the box´ ostri spravne, aj s 24-70, aj 70-200, ako som uz pisal, istotu straca ked ma malo svetla, lebo krajne nie su tak citlive. ale tam uz stoji za uvahu ci treba fotit v sere :) To su proste moje osobne skusenosti, takze len tolko, aj tak uz pisem na moj vkus vela vela moc :)[/reply0]definuj málo svetla:) pre mna je to clona F1,8-F2,8 a ISO 1600 - 3200 a časy do 1/160 s a tu sa iný ako stredový bod 5D II spoľahlivo/dosť rýchlo nechytí ani keby som sa modlil a odriekal mantru spredu dozadu:D Ak vyhádza pri týchto časoch a clonách ISO do 800 tak mi AF funguje spoľahlivo a celkom rýchlo aj s krajnými bodmi.
definuj málo svetla:) pre mna je to clona F1,8-F2,8 a ISO 1600 - 3200 a časy do 1/160 s a tu sa iný ako stredový bod 5D II spoľahlivo/dosť rýchlo nechytí ani keby som sa modlil a odriekal mantru spredu dozadu:D Ak vyhádza pri týchto časoch a clonách ISO do 800 tak mi AF funguje spoľahlivo a celkom rýchlo aj s krajnými bodmi.
[reply0=Jozef NR]definuj málo svetla:) pre mna je to clona F1,8-F2,8 a ISO 1600 - 3200 a časy do 1/160 s a tu sa iný ako stredový bod 5D II spoľahlivo/dosť rýchlo nechytí ani keby som sa modlil a odriekal mantru spredu dozadu:D Ak vyhádza pri týchto časoch a clonách ISO do 800 tak mi AF funguje spoľahlivo a celkom rýchlo aj s krajnými bodmi.[/reply0]ja tomu celkom nerozumiem...cize podla teba je autofokus pri dostatocnom svetle spolahlivy? co potom s tvrdenim ´beara´, ktory vravi, ze pri 85mm a f/1.2 je spravne zaostrenie aj na stative, stredovom bode a idealne kontrastnom terci cista lotetia?
ja tomu celkom nerozumiem...cize podla teba je autofokus pri dostatocnom svetle spolahlivy? co potom s tvrdenim ´beara´, ktory vravi, ze pri 85mm a f/1.2 je spravne zaostrenie aj na stative, stredovom bode a idealne kontrastnom terci cista lotetia?
[reply0=1300J]ja tomu celkom nerozumiem...cize podla teba je autofokus pri dostatocnom svetle spolahlivy? co potom s tvrdenim ´beara´, ktory vravi, ze pri 85mm a f/1.2 je spravne zaostrenie aj na stative, stredovom bode a idealne kontrastnom terci cista lotetia?[/reply0]no pri 85 a F1,2 neviem lebo Lko nemám,
ale EF 85 F1,8 USM pri F1,8 - F2,2 mi tak 50%-60% fotiek pri dobrom svetle vyjde presne čo pri 5D II považujem za úspech (druha polovica je pár cm/mm mimo toho akm som chcel zaostriť - najmä pri fotení portrétov), dajú sa použiť bez problémov na reportážne foto 13x18cm takže učel splnia pri svadbe a pod. lebo o nič dôležité vyslovene neprídem. Pri slabom svetle (definicia vyššie) sa mi bud krajny AF vobec nechytí alebo je 90% odpadu (značne mimo) takže to nepoužívam.
Zopakujem: 5D II má prvotriedny obraz a treťotriedny AF. Kontinuálne ostrenie s iným ako stredovým bodom je pre mna nepoužiteľné pri hocakom objektíve, svetle a námete.
no pri 85 a F1,2 neviem lebo Lko nemám,
ale EF 85 F1,8 USM pri F1,8 - F2,2 mi tak 50%-60% fotiek pri dobrom svetle vyjde presne čo pri 5D II považujem za úspech (druha polovica je pár cm/mm mimo toho akm som chcel zaostriť - najmä pri fotení portrétov), dajú sa použiť bez problémov na reportážne foto 13x18cm takže učel splnia pri svadbe a pod. lebo o nič dôležité vyslovene neprídem. Pri slabom svetle (definicia vyššie) sa mi bud krajny AF vobec nechytí alebo je 90% odpadu (značne mimo) takže to nepoužívam.
Zopakujem: 5D II má prvotriedny obraz a treťotriedny AF. Kontinuálne ostrenie s iným ako stredovým bodom je pre mna nepoužiteľné pri hocakom objektíve, svetle a námete.
[reply0=1300J]ja tomu celkom nerozumiem...cize podla teba je autofokus pri dostatocnom svetle spolahlivy? co potom s tvrdenim ´beara´, ktory vravi, ze pri 85mm a f/1.2 je spravne zaostrenie aj na stative, stredovom bode a idealne kontrastnom terci cista lotetia?[/reply0]Toto mam maozaj len s 85/1.2L II. 35/1.4L, 135/2L a 200/1.8L zaostruju stredovym bodom ovela spolahlivejsie. 85 ma rozptyl 2cm pri hlbke ostrosti 5mm, co je prilis vela. Kedze rad fotim sport na ktory 5D nie je urcena, mam odpadu viac ako je zdrave. Na krajinky, studio a reportaz s externym bleskom je 5D super. Ak by som nemal 5D a kupoval teraz Canon, tak by som bral 1D mark IV, mal som ho v rukach 2 tyzdne a lucilo sa s nim tazko.
Toto mam maozaj len s 85/1.2L II. 35/1.4L, 135/2L a 200/1.8L zaostruju stredovym bodom ovela spolahlivejsie. 85 ma rozptyl 2cm pri hlbke ostrosti 5mm, co je prilis vela. Kedze rad fotim sport na ktory 5D nie je urcena, mam odpadu viac ako je zdrave. Na krajinky, studio a reportaz s externym bleskom je 5D super. Ak by som nemal 5D a kupoval teraz Canon, tak by som bral 1D mark IV, mal som ho v rukach 2 tyzdne a lucilo sa s nim tazko.
ako to co tu citam je neviem..... blaznovstvo... niekto nezainteresovany ked si to precita musi byt smutny/sklamany zufaly alebo neviem robite z 5D mark II fotak do kosa :D takze hodim sem par fotiek s 5D mark II a 85 F1,2 II na clone F1,2 ISO 3200 svetelne podmienky horsie nez zle dobre :))) a neverte tomu ono to ostrilo.... :)
za dalsie ovela horsie skusenosti mam s 70-200 F2,8 IS ako s 85 F1,2 II
dalej mozem tu dat fotky z D3x + 85 F1,4 ktore v horsich svetelych podmienkach ostrolo ovela horsie ako 5D mark II ... hodim fotky aj v plnom rozliseni ak chcete ... a nikto to nikdy nespomenul nehovoriac o tom ze D3x sumi neuveritelne brutalne uz pri ISO 1600.... tiez dam fotku ak chcete...
co sa ostrenia tyka najlepsie sa mi pozdavala D3-jka comu som sa najviac divil ze sem tam blblo ostrenie vsade vychvaleneho D3s-ka - neviem kolko ludi s nim realne fotilo dlhsiu dobu v tych najhorsich podnienkach??? ale mne sa moc neosvedcil prave naopak D3-ojka prekvapila.... mozno slo o nastavenia alebo o konkretny model... ale uz pisem vela a zbytocne tak idem davat fotky z 5D-cka :)
ako to co tu citam je neviem..... blaznovstvo... niekto nezainteresovany ked si to precita musi byt smutny/sklamany zufaly alebo neviem robite z 5D mark II fotak do kosa :D takze hodim sem par fotiek s 5D mark II a 85 F1,2 II na clone F1,2 ISO 3200 svetelne podmienky horsie nez zle dobre :))) a neverte tomu ono to ostrilo.... :)
dalej mozem tu dat fotky z D3x + 85 F1,4 ktore v horsich svetelych podmienkach ostrolo ovela horsie ako 5D mark II ... hodim fotky aj v plnom rozliseni ak chcete ... a nikto to nikdy nespomenul nehovoriac o tom ze D3x sumi neuveritelne brutalne uz pri ISO 1600.... tiez dam fotku ak chcete...
co sa ostrenia tyka najlepsie sa mi pozdavala D3-jka comu som sa najviac divil ze sem tam blblo ostrenie vsade vychvaleneho D3s-ka - neviem kolko ludi s nim realne fotilo dlhsiu dobu v tych najhorsich podnienkach??? ale mne sa moc neosvedcil prave naopak D3-ojka prekvapila.... mozno slo o nastavenia alebo o konkretny model... ale uz pisem vela a zbytocne tak idem davat fotky z 5D-cka :)
takze canon 5D mark II (ISO 1600) + canon 85 F1,2 II fotka bez uprav len zmensena, mozte pozriet tu ostrost na clone 1,2 heh sam som prekvapeny ake to je ostre dufam ze pri uploude tuna sa to nerozpixeluje :)
Objektiv/y k 5D mark II
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa