Fórum » O TECHNIKE

Objektiv/y k 5D mark II

stanleysulc
stanleysulc 2010-12-06 00:22:58+01
Zdravim vsetkych, chcem sa opytat na kupu objektivu/vou ku Canonu 5D mk II. Budto kupit jeden Canon 24-70 f2,8, alebo kupit Sigma 24-70 f2,8 + Canon 85 f1,8 a este mi ostane na "bublifuk"??? Vase nazory damy a pani??? Vopred dakujem

bear
- moderator
2010-12-07 09:23:51+01
neviem ake koncerty fotis, ale ak to nie je zrovna guns&roses kde Axel pobehuje po javisku ako vevericka nadopovana kofeinom, tak na koncerty je 5D vyborna. Ako som pisal vazny problem je az pri f/1.2 a to som zatial nemal moznost vyskusat takuto svetelnost na inych AF systemoch. Pri f/1.8 - f/4 stredovy bod zaostruje vyborne a perifernym sa tiez obcas podari.

Big Lebowski
2010-12-07 09:43:37+01
[reply0=pe3k]a aby som sa vratil k 5D mark II pokial je dobre svetlo s ostrenim som problem nemal ved niekto s nim foti aj divu zver... problem pride v tme... za zleho svetla, tedy je s ostrenim problem... vtedy fotim s 1D mark III a to je omnoho spolahlivejsie ako 5D-cko tu by bola zasa namieste debata a porovnavanie s D3s-kom ale zasa debaty ze neporovnatelne a podobne ale kto zvas ich oba porovnal ??? ja ano... [/reply0]Nemyslel si toto?
http://www.naturephoto.cz/fototechnika/fotoaparaty/304-canon-eos-5d-mark-ii-kratka-poznamka-k-ostreni.html

Big Lebowski
2010-12-07 09:43:37+01
Nemyslel si toto?
http://www.naturephoto.cz/fototechnika/fotoaparaty/304-canon-eos-5d-mark-ii-kratka-poznamka-k-ostreni.html

stanleysulc
2010-12-07 09:58:56+01
[reply0=Big Lebowski]Nemyslel si toto?
http://www.naturephoto.cz/fototechnika/fotoaparaty/304-canon-eos-5d-mark-ii-kratka-poznamka-k-ostreni.html[/reply0]Super clanok, skoda len tych krajnych ostriacich bodov...

stanleysulc
2010-12-07 09:58:56+01
Super clanok, skoda len tych krajnych ostriacich bodov...

Big Lebowski
2010-12-07 10:05:07+01
Prosický má fajn články. Dobré čítanie na dlhý večer. :)

Big Lebowski
2010-12-07 10:05:07+01
[reply0=stanleysulc]Super clanok, skoda len tych krajnych ostriacich bodov...[/reply0]Prosický má fajn články. Dobré čítanie na dlhý večer. :)

pe3k
2010-12-07 10:19:50+01
Tak to neviem na akom koncerte si bol fakt nie... bol som uz na roznych koncertoch... zatial pre mna naj bola madona :) a tam stacilo ISO 1000 :) pre ISO 12800 to mozno v nejakej krcme :) al to je jedno... fotil si niekedy canonom 1D rady? ci uz 1D mark III alebo mark IV? nie? tak skus a potom uz nebudes taky nadseny... to len ludia na forach sa vedia tak rozplivat nikto iny :) realny rozdiel tam skoro nie je...

pe3k
2010-12-07 10:19:50+01
[reply0=ThomasQo182]mal som moznost fotit jeden koncert s D3s a tam bolo kruto malo svetla tak ze som mal 12800iso a cas 1/250s aby som zmrazil pohyb f2,8 je jasna mal som sklo 24-70 ani jedno zavahanie AF som nezazil a to bolo take ze som bol prekvapeny ze vobec ostril :) na jednom feste sme s kamosom porovnavali D90 a 5D mkII ohladne AF na D90 bola sigma 70-200 a na canone 70-200/2,8 IS L a canon nedokazal zaostrit oproti nikon cize je dost na hovno ten AF ale na svadby atelier a krajinky je 5D MKII super :)[/reply0]Tak to neviem na akom koncerte si bol fakt nie... bol som uz na roznych koncertoch... zatial pre mna naj bola madona :) a tam stacilo ISO 1000 :) pre ISO 12800 to mozno v nejakej krcme :) al to je jedno... fotil si niekedy canonom 1D rady? ci uz 1D mark III alebo mark IV? nie? tak skus a potom uz nebudes taky nadseny... to len ludia na forach sa vedia tak rozplivat nikto iny :) realny rozdiel tam skoro nie je...

pe3k
2010-12-07 10:26:21+01
a este k 5D mark II nevlastnim ho koli zlemu AF ale fotim s nim:) ked idem na nejaky koncert alebo akciu nosim ho ako druhe telo koli dobremu zvladaniu ISO ked su fakt zle podmienky tak fotim 5D mark II a fotim vela aby som ma z coho vyberat :) ale to su uz tie najhorsie podmienky...

Cital som jeden clanok ze Canon pripravuje revolucny canon 5D mark III ma mat telo 1D rady a v podstate nahradzovat 1Ds mark IV a byt nastupcom 5D mark II cenovo bude niekde medzi takze cca 3000€ .. dovod vela fotografov si nekupi 1Ds makr ked 5D bude mat dobre ostrenie a zasa ked 5D mark III spravia zasa s tak ubohym ostrenim nikto si ho nekupi a canon moze zabudnut na svoju existenciu a aj ja si kupim nikon :D lebo nie kazdy bude investovat do 1D mark IV predsa je to o peniazoch..... takze ja verim a dufam ze canon spameta a ked uz nic aspon bude 5D mark III mat dobre nove ostrenie ani nie to co ma 7D ale nieco uplne nove a co pokryje cely hladacik :) takze tak a potom si to 5D-cko kupim :)

pe3k
2010-12-07 10:26:21+01
a este k 5D mark II nevlastnim ho koli zlemu AF ale fotim s nim:) ked idem na nejaky koncert alebo akciu nosim ho ako druhe telo koli dobremu zvladaniu ISO ked su fakt zle podmienky tak fotim 5D mark II a fotim vela aby som ma z coho vyberat :) ale to su uz tie najhorsie podmienky...

Cital som jeden clanok ze Canon pripravuje revolucny canon 5D mark III ma mat telo 1D rady a v podstate nahradzovat 1Ds mark IV a byt nastupcom 5D mark II cenovo bude niekde medzi takze cca 3000€ .. dovod vela fotografov si nekupi 1Ds makr ked 5D bude mat dobre ostrenie a zasa ked 5D mark III spravia zasa s tak ubohym ostrenim nikto si ho nekupi a canon moze zabudnut na svoju existenciu a aj ja si kupim nikon :D lebo nie kazdy bude investovat do 1D mark IV predsa je to o peniazoch..... takze ja verim a dufam ze canon spameta a ked uz nic aspon bude 5D mark III mat dobre nove ostrenie ani nie to co ma 7D ale nieco uplne nove a co pokryje cely hladacik :) takze tak a potom si to 5D-cko kupim :)

lu_boss
2010-12-07 10:40:50+01
Koncerty nie su zrovna moja hlavna fotograficka zaujmova cinnost, no nejaky som fotil. V pohode. Dokonca som mal stary objektiv 28-105/3,5-4,5 (predsa len 24-70 bol kratky).
Kazdy Ti bude radit nieco ine, hadam len bear ma skusenosti skoro so vsetkym, co canon vyraba, tak jeho nazor by som bral vaznejsie :-)

lu_boss
2010-12-07 10:40:50+01
[reply0=werdza]takze mi z toho vyplyva, ze radsej sa asi mam uspokojit na koncertoch s vysokym sumom pri 3200 ise na crope, kupit napriklad 7D, ako 5D a mat nanom nervy s tym AFkom. Ajtak asi 7D sumi nenej ako moj 450D, teda dufam :D[/reply0]Koncerty nie su zrovna moja hlavna fotograficka zaujmova cinnost, no nejaky som fotil. V pohode. Dokonca som mal stary objektiv 28-105/3,5-4,5 (predsa len 24-70 bol kratky).
Kazdy Ti bude radit nieco ine, hadam len bear ma skusenosti skoro so vsetkym, co canon vyraba, tak jeho nazor by som bral vaznejsie :-)

1300J
2010-12-07 13:02:01+01
vidim to tak, ze vsetci su s autofokusom nespokojni, rozdiel je len v miere nespokojnosti :-)
mozem sa spytat hypoteticku otazku? ak by ste sa teraz znovu rozhodovali o kupe FF fotaku (pricom by ste neboli viazani na konkretnu znacku kvoli doterajsim sklam) - kupili by ste znovu 5Dmk2 alebo by ste zvazovali ine alternativy?

1300J
2010-12-07 13:02:01+01
vidim to tak, ze vsetci su s autofokusom nespokojni, rozdiel je len v miere nespokojnosti :-)
mozem sa spytat hypoteticku otazku? ak by ste sa teraz znovu rozhodovali o kupe FF fotaku (pricom by ste neboli viazani na konkretnu znacku kvoli doterajsim sklam) - kupili by ste znovu 5Dmk2 alebo by ste zvazovali ine alternativy?

1300J
2010-12-07 13:03:08+01
teda aby som nebol napadnuty ze zovseobecnujej: slovami ´vsetci su nespokojni´ som nemyslel vsetkych uzivatelov 5D na svete ale iba tych co sa vyjadrili v tejto diskusii :-)

1300J
2010-12-07 13:03:08+01
teda aby som nebol napadnuty ze zovseobecnujej: slovami ´vsetci su nespokojni´ som nemyslel vsetkych uzivatelov 5D na svete ale iba tych co sa vyjadrili v tejto diskusii :-)

bear
- moderator
2010-12-07 13:05:04+01
Na pokrytie celeho hladaciku pri zrkadlovke zabudni. Mozno na sirku, ale na vysku to nie je fyzicky realne. Pozri sa na rozlozenie bodov pri FF zrkadlovkach, ziadna nema rozlozenie bodov po zelej ploche. Pre vacsie pokrytie hladaciku by bolo potrebne zmenit konstrukciu a pravdepodobne sa vzdat optickeho hladacika (konstrukcia ako Sony A33 a A55 by to umoznovala).

bear
- moderator
2010-12-07 13:05:04+01
[reply0=pe3k]a este k 5D mark II nevlastnim ho koli zlemu AF ale fotim s nim:) ked idem na nejaky koncert alebo akciu nosim ho ako druhe telo koli dobremu zvladaniu ISO ked su fakt zle podmienky tak fotim 5D mark II a fotim vela aby som ma z coho vyberat :) ale to su uz tie najhorsie podmienky...

Cital som jeden clanok ze Canon pripravuje revolucny canon 5D mark III ma mat telo 1D rady a v podstate nahradzovat 1Ds mark IV a byt nastupcom 5D mark II cenovo bude niekde medzi takze cca 3000€ .. dovod vela fotografov si nekupi 1Ds makr ked 5D bude mat dobre ostrenie a zasa ked 5D mark III spravia zasa s tak ubohym ostrenim nikto si ho nekupi a canon moze zabudnut na svoju existenciu a aj ja si kupim nikon :D lebo nie kazdy bude investovat do 1D mark IV predsa je to o peniazoch..... takze ja verim a dufam ze canon spameta a ked uz nic aspon bude 5D mark III mat dobre nove ostrenie ani nie to co ma 7D ale nieco uplne nove a co pokryje cely hladacik :) takze tak a potom si to 5D-cko kupim :) [/reply0]Na pokrytie celeho hladaciku pri zrkadlovke zabudni. Mozno na sirku, ale na vysku to nie je fyzicky realne. Pozri sa na rozlozenie bodov pri FF zrkadlovkach, ziadna nema rozlozenie bodov po zelej ploche. Pre vacsie pokrytie hladaciku by bolo potrebne zmenit konstrukciu a pravdepodobne sa vzdat optickeho hladacika (konstrukcia ako Sony A33 a A55 by to umoznovala).

bear
- moderator
2010-12-07 13:09:02+01
Kazdej fullframe alternative v tejto cenovej kategorii nieco chyba. D700 chyba rozlisenie. A900 nema LiveView a AF asi tiez nie je vhodny pre sport.

Strana 7 z 8

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()