Zdravim vsetkych,
chcem sa opytat na kupu objektivu/vou ku Canonu 5D mk II. Budto kupit jeden Canon 24-70 f2,8, alebo kupit Sigma 24-70 f2,8 + Canon 85 f1,8 a este mi ostane na "bublifuk"??? Vase nazory damy a pani??? Vopred dakujem
[reply0=1300J]aby som pravdu povedal, zatial este tuto zostavu nemam kupenu ale po dlhom zvazovani sa mi javi ako relativne dobre univerzalne riesenie (od krajiniek az po portrety). co sa tyka flexibility na reportaze mas pravdu, tam je najvacsia slabost mmojej navrhovanej zostavy.
chcem sa spytat aky je tvoj nazor na autofokus v 5dmkII...v recenziach ho dost zatracuju. pouzivas aj ine ostriace body ako stredovy?[/reply0]no 16-35 nasadís na 40D a 70-200 zas na 5D II a nafotíš reportáž ako lusk s dvoma telami - totalne komfortne:)
Autofokus 5D II je dosť dobrý ak sa bavíme o stredovom bode. krajné AF body sú použiteľné len pri dobrom svetle (napr. štandardný oblačný deň) večierky a pod. extrémy nie. Kontinuálne ostenie, zas len stredový. Ono ak by som fotil len reportáže zobral by som 7D alebo 1D IV radšej. 7D sa mi pekne chytalo so všetkými sklami čo som skúšal aj na krajné body aj fotky boli v PC ostre tam kde som chcel. 5D je dobrý na modu a atelier, portrety, či produkty, architekturu, interiery a pod. veci. Šport a 5D určite že nie - raz za rok sa dá nafotiť aj za penaize s ním aj ten šport či report. ale je to otrava a veľa odpadu. Napr: s 50 F1,8 MkI mám na 5D asi 50% odpadu kvoli AF na 40D tak 10%. S 85 F1,8 mám na 5D II tak 20-30% odpadu, kým na 40D tak max. 10%. ak fotím na clony F2 - F2,8. 70-200 a 24-70 ostria so 40D aj 5D veľmi pekne, tu je odpad minimálny aj ked pri 5D II možno trochu väčší kvoli malej DOF.
no 16-35 nasadís na 40D a 70-200 zas na 5D II a nafotíš reportáž ako lusk s dvoma telami - totalne komfortne:)
Autofokus 5D II je dosť dobrý ak sa bavíme o stredovom bode. krajné AF body sú použiteľné len pri dobrom svetle (napr. štandardný oblačný deň) večierky a pod. extrémy nie. Kontinuálne ostenie, zas len stredový. Ono ak by som fotil len reportáže zobral by som 7D alebo 1D IV radšej. 7D sa mi pekne chytalo so všetkými sklami čo som skúšal aj na krajné body aj fotky boli v PC ostre tam kde som chcel. 5D je dobrý na modu a atelier, portrety, či produkty, architekturu, interiery a pod. veci. Šport a 5D určite že nie - raz za rok sa dá nafotiť aj za penaize s ním aj ten šport či report. ale je to otrava a veľa odpadu. Napr: s 50 F1,8 MkI mám na 5D asi 50% odpadu kvoli AF na 40D tak 10%. S 85 F1,8 mám na 5D II tak 20-30% odpadu, kým na 40D tak max. 10%. ak fotím na clony F2 - F2,8. 70-200 a 24-70 ostria so 40D aj 5D veľmi pekne, tu je odpad minimálny aj ked pri 5D II možno trochu väčší kvoli malej DOF.
[reply0=Jozef NR]no 16-35 nasadís na 40D a 70-200 zas na 5D II a nafotíš reportáž ako lusk s dvoma telami - totalne komfortne:)
Autofokus 5D II je dosť dobrý ak sa bavíme o stredovom bode. krajné AF body sú použiteľné len pri dobrom svetle (napr. štandardný oblačný deň) večierky a pod. extrémy nie. Kontinuálne ostenie, zas len stredový. Ono ak by som fotil len reportáže zobral by som 7D alebo 1D IV radšej. 7D sa mi pekne chytalo so všetkými sklami čo som skúšal aj na krajné body aj fotky boli v PC ostre tam kde som chcel. 5D je dobrý na modu a atelier, portrety, či produkty, architekturu, interiery a pod. veci. Šport a 5D určite že nie - raz za rok sa dá nafotiť aj za penaize s ním aj ten šport či report. ale je to otrava a veľa odpadu. Napr: s 50 F1,8 MkI mám na 5D asi 50% odpadu kvoli AF na 40D tak 10%. S 85 F1,8 mám na 5D II tak 20-30% odpadu, kým na 40D tak max. 10%. ak fotím na clony F2 - F2,8. 70-200 a 24-70 ostria so 40D aj 5D veľmi pekne, tu je odpad minimálny aj ked pri 5D II možno trochu väčší kvoli malej DOF.[/reply0]vdaka za vysvetlenie. este mam doplnujucu otazku - tie percenta odpadu myslis pri reportazach a sporte alebo pri mode a portretoch?
skor reportáž (svadba, večierky - šport nefotím) ako portréty (štylizované, občas momentka), ide o akčnejšie veci, kde sa AF sekne:( 5D II je proste shchopné zaostriť mimo častejšie ako 40D , pri kontinuálnom snímaní a AF je to umocnené na druhú...
skor reportáž (svadba, večierky - šport nefotím) ako portréty (štylizované, občas momentka), ide o akčnejšie veci, kde sa AF sekne:( 5D II je proste shchopné zaostriť mimo častejšie ako 40D , pri kontinuálnom snímaní a AF je to umocnené na druhú...
Suhlasim. 24-70 je absolutne univerzalne sklo. A tiez som pocul, ze je to kus od kusu, ale nenasiel som cloveka, ktory by ho mal a tvrdil ze ma zly kus, ak tu taky je, nech sa ozve :-) Cim dalej, tym viac beriem poznamky na jeho ne-kvalitu s rezervou. 5DM2 ma AF aky ma (tak torchu nespolahlivy a tak trochu zastarany), je to skratka jeho vlastnost.
[reply0=Jozef NR]Takže takto:) neviem si predstaviť fotenie reportáže bez 24-70mm rozsahu. Na začiatok je to moc dobre sklo k 5D II, odfotí všetko ok pseudo makro, produkty, architekturu aj portrety, či report.. Má svoje muchy ako písal Bear, ale ja som mal to šťastie že na 1 pokus som kupil dobry kus. Ak aj nepresne zaostrí tak je to na 99% chyba 5D II, lebo na 40D sa mi to sním nestávalo. pri clone F2,8 má problém presne zaostriť na 24mm s 5D II. Inak nič neviem. Zostava čo navrhuješ je dobrá za podmienky ak by mal zadavateľ APS-C aj FF telo, vtedy s 16-35+70-200 + 100vka macro nafotí už fakt skoro všetko:)[/reply0]Suhlasim. 24-70 je absolutne univerzalne sklo. A tiez som pocul, ze je to kus od kusu, ale nenasiel som cloveka, ktory by ho mal a tvrdil ze ma zly kus, ak tu taky je, nech sa ozve :-) Cim dalej, tym viac beriem poznamky na jeho ne-kvalitu s rezervou. 5DM2 ma AF aky ma (tak torchu nespolahlivy a tak trochu zastarany), je to skratka jeho vlastnost.
no s 1D a 1Ds sa na kvalitu 24-70L z mojho okolia nesťažoval nikto, tí čo majú 5D II tak frflu na AF, a že to je občas fláklé a pod. Myslím že je to problem AF tela 5D II ktoré nie je na reportáž. Kusové rozdiely sa tiež môžu občas vyskytnúť - je to komplikovaná konštrukcia bez vyskúšania v obchode by som ho nebral (ale takto riešim všetky skla radšej si trochu priplatím alebo zbehnem do eshopu osobne.
[reply0=lu_boss]Suhlasim. 24-70 je absolutne univerzalne sklo. A tiez som pocul, ze je to kus od kusu, ale nenasiel som cloveka, ktory by ho mal a tvrdil ze ma zly kus, ak tu taky je, nech sa ozve :-) Cim dalej, tym viac beriem poznamky na jeho ne-kvalitu s rezervou. 5DM2 ma AF aky ma (tak torchu nespolahlivy a tak trochu zastarany), je to skratka jeho vlastnost. [/reply0]no s 1D a 1Ds sa na kvalitu 24-70L z mojho okolia nesťažoval nikto, tí čo majú 5D II tak frflu na AF, a že to je občas fláklé a pod. Myslím že je to problem AF tela 5D II ktoré nie je na reportáž. Kusové rozdiely sa tiež môžu občas vyskytnúť - je to komplikovaná konštrukcia bez vyskúšania v obchode by som ho nebral (ale takto riešim všetky skla radšej si trochu priplatím alebo zbehnem do eshopu osobne.
Mam taky dojem, ze AF 5D je s narastajucou svetelnostou objektivu nepredvidatelnejsi. Pri F4 zoomoch ostri dobre. Pri F1.8 uz je pomerne dost odpadu a pri F1.4 a F1.2 uz fotim sekvencne na AF-SERVO aj staticke sceny, aby som mal aspon nejaky zaber v serii ostry, ak je to mozne, radsej zaostrim cez LiveView.
Mam taky dojem, ze AF 5D je s narastajucou svetelnostou objektivu nepredvidatelnejsi. Pri F4 zoomoch ostri dobre. Pri F1.8 uz je pomerne dost odpadu a pri F1.4 a F1.2 uz fotim sekvencne na AF-SERVO aj staticke sceny, aby som mal aspon nejaky zaber v serii ostry, ak je to mozne, radsej zaostrim cez LiveView.
[reply0=bear]Mam taky dojem, ze AF 5D je s narastajucou svetelnostou objektivu nepredvidatelnejsi. Pri F4 zoomoch ostri dobre. Pri F1.8 uz je pomerne dost odpadu a pri F1.4 a F1.2 uz fotim sekvencne na AF-SERVO aj staticke sceny, aby som mal aspon nejaky zaber v serii ostry, ak je to mozne, radsej zaostrim cez LiveView.[/reply0]bingo! ďalší hlas pre AF na 5DII:) sorry za OT.
Zdá sa mi, že bude treba poradiť, čo namiesto 5D II. :)
Pozri si hodnotenie na Photozone.de, hrubo povedané, všetky 3 objektívy 24-70/24-105/16-35 sú na FF opticky za 3.
Zdá sa mi, že bude treba poradiť, čo namiesto 5D II. :)
Pozri si hodnotenie na Photozone.de, hrubo povedané, všetky 3 objektívy 24-70/24-105/16-35 sú na FF opticky za 3.
[reply0=bear]Mam taky dojem, ze AF 5D je s narastajucou svetelnostou objektivu nepredvidatelnejsi. Pri F4 zoomoch ostri dobre. Pri F1.8 uz je pomerne dost odpadu a pri F1.4 a F1.2 uz fotim sekvencne na AF-SERVO aj staticke sceny, aby som mal aspon nejaky zaber v serii ostry, ak je to mozne, radsej zaostrim cez LiveView.[/reply0]na tom nieco moze byt, akurat by som to mozno upravil ze je to aj koli tomu ze na FF je o dost mensia DOF ako na APS-C a preto je kazda chyba pri ostreni okamzite viditelna, o to viac pri takychto clonach.
Objektiv/y k 5D mark II
chcem sa spytat aky je tvoj nazor na autofokus v 5dmkII...v recenziach ho dost zatracuju. pouzivas aj ine ostriace body ako stredovy?[/reply0]no 16-35 nasadís na 40D a 70-200 zas na 5D II a nafotíš reportáž ako lusk s dvoma telami - totalne komfortne:)
Autofokus 5D II je dosť dobrý ak sa bavíme o stredovom bode. krajné AF body sú použiteľné len pri dobrom svetle (napr. štandardný oblačný deň) večierky a pod. extrémy nie. Kontinuálne ostenie, zas len stredový. Ono ak by som fotil len reportáže zobral by som 7D alebo 1D IV radšej. 7D sa mi pekne chytalo so všetkými sklami čo som skúšal aj na krajné body aj fotky boli v PC ostre tam kde som chcel. 5D je dobrý na modu a atelier, portrety, či produkty, architekturu, interiery a pod. veci. Šport a 5D určite že nie - raz za rok sa dá nafotiť aj za penaize s ním aj ten šport či report. ale je to otrava a veľa odpadu. Napr: s 50 F1,8 MkI mám na 5D asi 50% odpadu kvoli AF na 40D tak 10%. S 85 F1,8 mám na 5D II tak 20-30% odpadu, kým na 40D tak max. 10%. ak fotím na clony F2 - F2,8. 70-200 a 24-70 ostria so 40D aj 5D veľmi pekne, tu je odpad minimálny aj ked pri 5D II možno trochu väčší kvoli malej DOF.[/reply0]vdaka za vysvetlenie. este mam doplnujucu otazku - tie percenta odpadu myslis pri reportazach a sporte alebo pri mode a portretoch?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa