Fórum » Spracovanie fotografie

Adobe 2024 - oneskorené reakcie, sekanie

DOMINIKKLACIK
DOMINIKKLACIK 2024-07-16 11:43:18+02
ahoj komunita,

Camera Raw mi reaguje veľmi pomaly a má oneskorené reakcie a seká.
Zobrazenie ďalšej fotografie po prekliknutí trvá 2-4 sekundy. Celkovo práca s Camera Raw je katastrofálna. Mám najnovšiu verziu 16.4. Z Adobe som dosť sklamaný, pretože sa s ním nedá pohodlne pracovať.
Mám windows 11 pro, počítač má veľmi dobré technické parametre, ale aj tak sú adobe balíčky Bridge a Camera Raw katastrofálne pomalé a zosekané.

Už neviem čo mám urobiť, aby Bridge 2024 a Camera Raw fungovali perfektne.
Viete niekto niečo poradiť ?
Mám pocit, že Adobe balíky funguje dobre len na Apple zostavách... alebo už neviem PC má stal kopu peňazí... a má problém aby na ňom fungovali programy Adobe dobre, pritom zaťaženie PC je tak do 30 max 40% výkonu.
Upravuje na ňom fotky zo 45mpx foťakov (svadby).

Zostava PC:
Operačný systém: Win 11 pro
Procesor: Intel i9-10920X 3,5GHz
Grafická karta: Nvidia 3070 8gb
RAM: 128 GB
Pamäť: M2 disk

fatality
2024-07-20 09:31:04+02
príspevok od: pleski
toto je ono, zase sa to chová normálne. ani som nevedel že tam také nejaké nastavenie existuje. ďakujem veľmi pekne
Reddit je asi najuzitocnejsia platforma v ramci www..tony praktickych skusenosti a odpovedi takmer na vsetko..

nehemah
2024-07-30 19:08:04+02
príspevok od: Linuxak
I think I may have found the solution. After doing all of the suggested things to no avail, I searched hours and hours and found a reddit thread that had a solution with someone else with a high end pc but lightroom being super slow. This worked for me. I went to: C:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom Classic. Then in that folder, I right clicked the lightroom.exe file and selected "Properties", I then went to "Compatibility" tab. I then clicked on the "Change high DPI Settings" button. From there I went to the bottom where it says "high DPI scaling override" and clicked checkbox for the "Override high DPI scaling behavior" and changed the dropdown to "Application". I clicked OK then Apply. I restarted lightroom and it is running normal now! Thanks for eveyones help and kuddos to the random reddit stranger that posted the solution to this.
Tak toto je jedna z najlepsich rad co som tu kedy ziskal. Uz som chcel kupovat novy komp. Potom som zistil, ze daleko vykonnejsie kompy ako mam ja, maju rovnaky problem. A zrazu toto a sup ide to ako za mlada ✌️. Si mi usetril dost peniazkov 🙂

Linuxak
2024-07-30 19:40:09+02
príspevok od: nehemah
Tak toto je jedna z najlepsich rad co som tu kedy ziskal. Uz som chcel kupovat novy komp. Potom som zistil, ze daleko vykonnejsie kompy ako mam ja, maju rovnaky problem. A zrazu toto a sup ide to ako za mlada ✌️. Si mi usetril dost peniazkov 🙂
Riadim sa pravidlom, že každý problém už niekto niekedy riešil, len to chce trochu energie pri hľadaní na nete. A mám dobrý pocit z toho, keď viem pomôcť

landov
2024-08-01 16:12:12+02
príspevok od: nehemah
Zaujimave, ja mam skladane PC v 2019, i7 9700K, 32GB RAM, SSD, RTX 3060, WIN 11 a LR+PS mi slapu v pohode...skusil som teda ten navod a nic sa nezmenilo, ani k lepsiemu ani k horsiemu.

nehemah
2024-08-01 16:51:03+02
príspevok od: landov
Zaujimave, ja mam skladane PC v 2019, i7 9700K, 32GB RAM, SSD, RTX 3060, WIN 11 a LR+PS mi slapu v pohode...skusil som teda ten navod a nic sa nezmenilo, ani k lepsiemu ani k horsiemu.
No to je zaujimave. Ale teda internet je plny tohto problemu a pisu aj uzivatelia s 32 ramkou a dedikovanou grafickou kartou. Ja som to jednoznacne pripisoval slabemu notebooku, hoci predtym mi to islo v pohode. Ale pribudali masky, odsumovanie ... no ale uz zase dobre. Mam obycajny notebook asus, win 11, 8 ram, integrovana intel ... 🙂. Len dodam ze problem bol iba LR classic. Photoshop fungoval stale ok, s tym problemy neboli.

MajoC
2024-08-20 15:40:44+02
Ja mam obdobny problem s Lightroom.
Pocitujem to pri spajani panoram (cca 50-60 fotiek). LR slapal dobre, nahlad panoramy cca 2,5 min, generovanie pano cca 1,5min. Jedneho dna LR nedokazal pano spojit, resp. trvalo mu to 30min a viac. po par dnoch, zrazu zacal LR slapat ako predtym. Medzitym som nic nerobil.
Ked sa to opat zopakovalo, skusal som:
starsie verzie LR
aktualne ovladace na vsetko
rozsirenie RAM zo 16GB na 32GB
ext.grafika
novy katalog iba s fotkami z jedneho fotenia
presunutie katalogu na disk C (mam SSD)
preinstalovanie win (pouzivam win 10)
Platim si predplatne, mam aktualnu verziu. Jednoducho jeden den ide normalne, inokedy je to nepouzitelne na pano.
Ps ide normalne, upravy v LR tiez (to, ze LR obcas prestane na par sekund reagovat uz ani neriesim ).
Ked mi to zblblo, volal som s kamosom, kedze par tyzdnov nespajal pano, vyskusal a to iste,pc ma este o nejaky level vykonnejsi.
PC grafiku moc pri spajani nepouziva (aspon co som odpozoroval). Ta sa zapaja pri AI odsumovani.
Vyskusam ten link od Linuxaka, uvidime.

K1000
2024-08-20 21:56:10+02
príspevok od: MajoC
Ja mam obdobny problem s Lightroom.
Pocitujem to pri spajani panoram (cca 50-60 fotiek). LR slapal dobre, nahlad panoramy cca 2,5 min, generovanie pano cca 1,5min. Jedneho dna LR nedokazal pano spojit, resp. trvalo mu to 30min a viac. po par dnoch, zrazu zacal LR slapat ako predtym. Medzitym som nic nerobil.
Ked sa to opat zopakovalo, skusal som:
starsie verzie LR
aktualne ovladace na vsetko
rozsirenie RAM zo 16GB na 32GB
ext.grafika
novy katalog iba s fotkami z jedneho fotenia
presunutie katalogu na disk C (mam SSD)
preinstalovanie win (pouzivam win 10)
Platim si predplatne, mam aktualnu verziu. Jednoducho jeden den ide normalne, inokedy je to nepouzitelne na pano.
Ps ide normalne, upravy v LR tiez (to, ze LR obcas prestane na par sekund reagovat uz ani neriesim ).
Ked mi to zblblo, volal som s kamosom, kedze par tyzdnov nespajal pano, vyskusal a to iste,pc ma este o nejaky level vykonnejsi.
PC grafiku moc pri spajani nepouziva (aspon co som odpozoroval). Ta sa zapaja pri AI odsumovani.
Vyskusam ten link od Linuxaka, uvidime.
Fú-ha, panorámu z 50-60 fotiek?! To som ani nevedel, že sa dá. Zatiaľ som najviac skúšal z 20 a to som si už myslel, že robím niečo šialené 😅

Z tých 18-20 mi náhľad urobí do pol minúty a vygeneruje do minúty, možno niečo cez. Ale počítač nie je porovnateľný, lebo je to Mac (M2 Pro, 32 GB).

Ps vytvára panorámy omnoho, omnoho dlhšie a z 20 fotiek kľudne vyrobí aj 6 GB súbor, a to aj po zlúčení vrstiev.

gytheio
2024-08-21 12:28:30+02
príspevok od: K1000
Fú-ha, panorámu z 50-60 fotiek?! To som ani nevedel, že sa dá. Zatiaľ som najviac skúšal z 20 a to som si už myslel, že robím niečo šialené 😅

Z tých 18-20 mi náhľad urobí do pol minúty a vygeneruje do minúty, možno niečo cez. Ale počítač nie je porovnateľný, lebo je to Mac (M2 Pro, 32 GB).

Ps vytvára panorámy omnoho, omnoho dlhšie a z 20 fotiek kľudne vyrobí aj 6 GB súbor, a to aj po zlúčení vrstiev.
320-gigapixelova panorama, zlozena z 48 640 fotografii
https://360gigapixels.com/london-320-gigapixel-panorama/

K1000
2024-08-21 13:04:01+02
príspevok od: gytheio
320-gigapixelova panorama, zlozena z 48 640 fotografii
https://360gigapixels.com/london-320-gigapixel-panorama/
Videl som svojho času, skvelý počin. Fascinujúce si to prezerať a zoomovať.

Strana 3 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()