Camera Raw mi reaguje veľmi pomaly a má oneskorené reakcie a seká. Zobrazenie ďalšej fotografie po prekliknutí trvá 2-4 sekundy. Celkovo práca s Camera Raw je katastrofálna. Mám najnovšiu verziu 16.4. Z Adobe som dosť sklamaný, pretože sa s ním nedá pohodlne pracovať. Mám windows 11 pro, počítač má veľmi dobré technické parametre, ale aj tak sú adobe balíčky Bridge a Camera Raw katastrofálne pomalé a zosekané.
Už neviem čo mám urobiť, aby Bridge 2024 a Camera Raw fungovali perfektne. Viete niekto niečo poradiť ? Mám pocit, že Adobe balíky funguje dobre len na Apple zostavách... alebo už neviem PC má stal kopu peňazí... a má problém aby na ňom fungovali programy Adobe dobre, pritom zaťaženie PC je tak do 30 max 40% výkonu. Upravuje na ňom fotky zo 45mpx foťakov (svadby).
I think I may have found the solution. After doing all of the suggested things to no avail, I searched hours and hours and found a reddit thread that had a solution with someone else with a high end pc but lightroom being super slow. This worked for me. I went to: C:\Program Files\Adobe\Adobe Lightroom Classic. Then in that folder, I right clicked the lightroom.exe file and selected "Properties", I then went to "Compatibility" tab. I then clicked on the "Change high DPI Settings" button. From there I went to the bottom where it says "high DPI scaling override" and clicked checkbox for the "Override high DPI scaling behavior" and changed the dropdown to "Application". I clicked OK then Apply. I restarted lightroom and it is running normal now! Thanks for eveyones help and kuddos to the random reddit stranger that posted the solution to this.
Tak toto je jedna z najlepsich rad co som tu kedy ziskal. Uz som chcel kupovat novy komp. Potom som zistil, ze daleko vykonnejsie kompy ako mam ja, maju rovnaky problem. A zrazu toto a sup ide to ako za mlada ✌️. Si mi usetril dost peniazkov 🙂
Tak toto je jedna z najlepsich rad co som tu kedy ziskal. Uz som chcel kupovat novy komp. Potom som zistil, ze daleko vykonnejsie kompy ako mam ja, maju rovnaky problem. A zrazu toto a sup ide to ako za mlada ✌️. Si mi usetril dost peniazkov 🙂
Riadim sa pravidlom, že každý problém už niekto niekedy riešil, len to chce trochu energie pri hľadaní na nete. A mám dobrý pocit z toho, keď viem pomôcť
Zaujimave, ja mam skladane PC v 2019, i7 9700K, 32GB RAM, SSD, RTX 3060, WIN 11 a LR+PS mi slapu v pohode...skusil som teda ten navod a nic sa nezmenilo, ani k lepsiemu ani k horsiemu.
Zaujimave, ja mam skladane PC v 2019, i7 9700K, 32GB RAM, SSD, RTX 3060, WIN 11 a LR+PS mi slapu v pohode...skusil som teda ten navod a nic sa nezmenilo, ani k lepsiemu ani k horsiemu.
No to je zaujimave. Ale teda internet je plny tohto problemu a pisu aj uzivatelia s 32 ramkou a dedikovanou grafickou kartou. Ja som to jednoznacne pripisoval slabemu notebooku, hoci predtym mi to islo v pohode. Ale pribudali masky, odsumovanie ... no ale uz zase dobre. Mam obycajny notebook asus, win 11, 8 ram, integrovana intel ... 🙂. Len dodam ze problem bol iba LR classic. Photoshop fungoval stale ok, s tym problemy neboli.
Ja mam obdobny problem s Lightroom. Pocitujem to pri spajani panoram (cca 50-60 fotiek). LR slapal dobre, nahlad panoramy cca 2,5 min, generovanie pano cca 1,5min. Jedneho dna LR nedokazal pano spojit, resp. trvalo mu to 30min a viac. po par dnoch, zrazu zacal LR slapat ako predtym. Medzitym som nic nerobil. Ked sa to opat zopakovalo, skusal som: starsie verzie LR aktualne ovladace na vsetko rozsirenie RAM zo 16GB na 32GB ext.grafika novy katalog iba s fotkami z jedneho fotenia presunutie katalogu na disk C (mam SSD) preinstalovanie win (pouzivam win 10) Platim si predplatne, mam aktualnu verziu. Jednoducho jeden den ide normalne, inokedy je to nepouzitelne na pano. Ps ide normalne, upravy v LR tiez (to, ze LR obcas prestane na par sekund reagovat uz ani neriesim ). Ked mi to zblblo, volal som s kamosom, kedze par tyzdnov nespajal pano, vyskusal a to iste,pc ma este o nejaky level vykonnejsi. PC grafiku moc pri spajani nepouziva (aspon co som odpozoroval). Ta sa zapaja pri AI odsumovani. Vyskusam ten link od Linuxaka, uvidime.
Ja mam obdobny problem s Lightroom. Pocitujem to pri spajani panoram (cca 50-60 fotiek). LR slapal dobre, nahlad panoramy cca 2,5 min, generovanie pano cca 1,5min. Jedneho dna LR nedokazal pano spojit, resp. trvalo mu to 30min a viac. po par dnoch, zrazu zacal LR slapat ako predtym. Medzitym som nic nerobil. Ked sa to opat zopakovalo, skusal som: starsie verzie LR aktualne ovladace na vsetko rozsirenie RAM zo 16GB na 32GB ext.grafika novy katalog iba s fotkami z jedneho fotenia presunutie katalogu na disk C (mam SSD) preinstalovanie win (pouzivam win 10) Platim si predplatne, mam aktualnu verziu. Jednoducho jeden den ide normalne, inokedy je to nepouzitelne na pano. Ps ide normalne, upravy v LR tiez (to, ze LR obcas prestane na par sekund reagovat uz ani neriesim ). Ked mi to zblblo, volal som s kamosom, kedze par tyzdnov nespajal pano, vyskusal a to iste,pc ma este o nejaky level vykonnejsi. PC grafiku moc pri spajani nepouziva (aspon co som odpozoroval). Ta sa zapaja pri AI odsumovani. Vyskusam ten link od Linuxaka, uvidime.
Fú-ha, panorámu z 50-60 fotiek?! To som ani nevedel, že sa dá. Zatiaľ som najviac skúšal z 20 a to som si už myslel, že robím niečo šialené 😅
Z tých 18-20 mi náhľad urobí do pol minúty a vygeneruje do minúty, možno niečo cez. Ale počítač nie je porovnateľný, lebo je to Mac (M2 Pro, 32 GB).
Ps vytvára panorámy omnoho, omnoho dlhšie a z 20 fotiek kľudne vyrobí aj 6 GB súbor, a to aj po zlúčení vrstiev.
Adobe 2024 - oneskorené reakcie, sekanie
Camera Raw mi reaguje veľmi pomaly a má oneskorené reakcie a seká.
Zobrazenie ďalšej fotografie po prekliknutí trvá 2-4 sekundy. Celkovo práca s Camera Raw je katastrofálna. Mám najnovšiu verziu 16.4. Z Adobe som dosť sklamaný, pretože sa s ním nedá pohodlne pracovať.
Mám windows 11 pro, počítač má veľmi dobré technické parametre, ale aj tak sú adobe balíčky Bridge a Camera Raw katastrofálne pomalé a zosekané.
Už neviem čo mám urobiť, aby Bridge 2024 a Camera Raw fungovali perfektne.
Viete niekto niečo poradiť ?
Mám pocit, že Adobe balíky funguje dobre len na Apple zostavách... alebo už neviem PC má stal kopu peňazí... a má problém aby na ňom fungovali programy Adobe dobre, pritom zaťaženie PC je tak do 30 max 40% výkonu.
Upravuje na ňom fotky zo 45mpx foťakov (svadby).
Zostava PC:
Operačný systém: Win 11 pro
Procesor: Intel i9-10920X 3,5GHz
Grafická karta: Nvidia 3070 8gb
RAM: 128 GB
Pamäť: M2 disk
Pocitujem to pri spajani panoram (cca 50-60 fotiek). LR slapal dobre, nahlad panoramy cca 2,5 min, generovanie pano cca 1,5min. Jedneho dna LR nedokazal pano spojit, resp. trvalo mu to 30min a viac. po par dnoch, zrazu zacal LR slapat ako predtym. Medzitym som nic nerobil.
Ked sa to opat zopakovalo, skusal som:
starsie verzie LR
aktualne ovladace na vsetko
rozsirenie RAM zo 16GB na 32GB
ext.grafika
novy katalog iba s fotkami z jedneho fotenia
presunutie katalogu na disk C (mam SSD)
preinstalovanie win (pouzivam win 10)
Platim si predplatne, mam aktualnu verziu. Jednoducho jeden den ide normalne, inokedy je to nepouzitelne na pano.
Ps ide normalne, upravy v LR tiez (to, ze LR obcas prestane na par sekund reagovat uz ani neriesim
Ked mi to zblblo, volal som s kamosom, kedze par tyzdnov nespajal pano, vyskusal a to iste,pc ma este o nejaky level vykonnejsi.
PC grafiku moc pri spajani nepouziva (aspon co som odpozoroval). Ta sa zapaja pri AI odsumovani.
Vyskusam ten link od Linuxaka, uvidime.
Pocitujem to pri spajani panoram (cca 50-60 fotiek). LR slapal dobre, nahlad panoramy cca 2,5 min, generovanie pano cca 1,5min. Jedneho dna LR nedokazal pano spojit, resp. trvalo mu to 30min a viac. po par dnoch, zrazu zacal LR slapat ako predtym. Medzitym som nic nerobil.
Ked sa to opat zopakovalo, skusal som:
starsie verzie LR
aktualne ovladace na vsetko
rozsirenie RAM zo 16GB na 32GB
ext.grafika
novy katalog iba s fotkami z jedneho fotenia
presunutie katalogu na disk C (mam SSD)
preinstalovanie win (pouzivam win 10)
Platim si predplatne, mam aktualnu verziu. Jednoducho jeden den ide normalne, inokedy je to nepouzitelne na pano.
Ps ide normalne, upravy v LR tiez (to, ze LR obcas prestane na par sekund reagovat uz ani neriesim
Ked mi to zblblo, volal som s kamosom, kedze par tyzdnov nespajal pano, vyskusal a to iste,pc ma este o nejaky level vykonnejsi.
PC grafiku moc pri spajani nepouziva (aspon co som odpozoroval). Ta sa zapaja pri AI odsumovani.
Vyskusam ten link od Linuxaka, uvidime.
Z tých 18-20 mi náhľad urobí do pol minúty a vygeneruje do minúty, možno niečo cez. Ale počítač nie je porovnateľný, lebo je to Mac (M2 Pro, 32 GB).
Ps vytvára panorámy omnoho, omnoho dlhšie a z 20 fotiek kľudne vyrobí aj 6 GB súbor, a to aj po zlúčení vrstiev.
https://360gigapixels.com/london-320-gigapixel-panorama/
https://360gigapixels.com/london-320-gigapixel-panorama/
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom