Fórum » Počítačové vybavenie

Macbook Pro alebo iMAC

WildSammy
WildSammy 2011-07-06 13:34:41+02
Zdravim ePhotaci

Riesim otazku kompu na spracovanie foto. Chcem sa spytat, co by bola vyhodnejsia kombinacia? Cize Macbook Pro + externy display alebo stolny iMAC? Jedna sa mi o nove modely 2011. Chcem si kupit nieco co mi vydrzi dlhsiu dobu a bude mi vykonovo postacovat. Su iMACy vykonnejsie od Macbookov? Pytam sa v Apploch sa nevyznam. Bude to moje prve jablcko. Dakujem za info

ZoVa
2011-12-01 21:14:16+01
Vďaka za odpoveď, no umierať sa mi ešte nechce, ale pri slovenských podmienkach dôchodca nebude mať moc možností držať krok s pokrokom. Preto by som si chcel teraz, keď ešte najakú tu mincu k dôchodku privyrobím, zabez pečiť počítač, s ktorým by som vydržal čo najdlhšie. Bez nejakých väčších problémoch s inováciami, upgradami a pod. iMac sa mi veľmi páči a som prakticky rozhodnutý pre neho. Len pred kúpou sa chcem ešte uistiť, aby som nešlápnul vedľa.

Daniel.U
2011-12-01 21:25:04+01
príspevok od: ZoVa
Vďaka za odpoveď, no umierať sa mi ešte nechce, ale pri slovenských podmienkach dôchodca nebude mať moc možností držať krok s pokrokom. Preto by som si chcel teraz, keď ešte najakú tu mincu k dôchodku privyrobím, zabez pečiť počítač, s ktorým by som vydržal čo najdlhšie. Bez nejakých väčších problémoch s inováciami, upgradami a pod. iMac sa mi veľmi páči a som prakticky rozhodnutý pre neho. Len pred kúpou sa chcem ešte uistiť, aby som nešlápnul vedľa.
Obavam sa, ze drzak krok s pokrokom nepomoze ani iMac. On nema ine suciastky ako PC, akurat by mal byt odladenejsi. Ja mam tiez 27 iMac a najradsej by som ho mal do smrti pri tom kolko stal. Zalezi aj z akeho pocitaca idete presedlat, ci je na mieste cakat nejake ocividne skoky vo vykone. Skor by som videl spolahlivejsi chod a radost pri pohlade na neho

ZoVa
2011-12-01 21:38:49+01
No o toto mi práve ide. Ten vzhľad je síce príjmný, ale nie je podstatný. Mne ide najmä o to, aby počítač bol výkonnejší ako ten, čo mám a dosť spoľahlivý, teda, aby nepadal, aby tam nebolo milión aktualizácií, aby bol dostatočne rýchly a zvládal spoľahlivo spracovať aj veľké súbory (fotografie). Momentálne mám počítač s AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4800+ 2,50 GHz, RAM 6 GB, 64 bit. windows 7 Ultimate. Dá sa s tým zatiaľ slušne pracovať, ale niekedy predsa len, nestíha, ako by som chcel. K tomu mám Monitor EIZI Flexscan S1910. Počítač mám cca 6 rokov. Obávam sa, ak terza v dohľadnej dobe nezmodernizujem počítač, nebudem musieť mať k tomu potrebné financie o rok alebo 2 roky. Preto by som chcel to zrealizovať v prvom polroru na budúci rok. Otázka je, či by ma s rovnakým výkonom a spoľahlivosťou neuspokojil systém PC, ktorý by bol cca o polovicu lacnejší. Ale iMac je krajší, to je isté.

ZoVa
2011-12-01 21:40:44+01
Ešte som neuviedol grafickú kartu: AATI RADEON 2600 HD

Marek Vančo
2011-12-01 21:44:10+01
Nedávno som mal také obdobie, že som uvažoval o iMac 27. Lákal ma na ňom systém ako Linux s tým že tam beží fotošop. V práci som mal možnosť si ho vyskúšať. A tak som začal rôzne uvažovať:
1. Podarilo sa mi nasimulovať zostavu PC podobnú k iMac - a cena bola rovnaká.
2. Podarilo sa mi nasimulovať zostavu lepšiu za menšiu cenu ako iMac, Takže sa o HW dá diskutovať...

Povedal som si, budem to mať ako moj laptop aj tam som nič nemenil... teda vlastne hej... HDD, ktorý mi odišiel z mojho IBM ThinkPad.
Tak som si pozrel video ako sa mení disk na iMac-u (ak by mi odišiel). a tam som pochopil, že iMac nie. Na to aby si sa dostal k HDD, musíš rozobrať displej (treba na to prísavky), rozobrať z predu celú masku, porozpájať všetky konektory aby si sa dostal ku konštrukcii na ktorej je HDD. A to si musíš dať pozor aby si si nezaniesol pod sklo prach.
Tam som pochopil, že to nemá význam, a radšej kúpim za menšiu cenu PC, kde komponenty môžem meniť, aj priebežne. A keĎ už 32GB RAM nebude stačiť, tak zmením matičnú dosku. Aj SSD už budú mať väčšiu kapacitu.
Nemyslím si že by Apple mali kvalitnejšiu elektroniku. Kazia sa rovnako ako aj iné značkové stroje (refurbished). Tiež ich máme vo firme zopár v skrini zaprášené, medzi ostatnými PC.

Skús sa na to pozrieť z inej strany. Ak si myslíš, že ti iMac vydrží, tak prečo si teda nekúpiš z ebay 3 ročný Mac, ktorý ťa bude stáť ani nie 600E. Ten kto ho kupoval pred 3 rokmi počítal že bude ešte veľmi dobrý dnes, že mu vydrží... a teraz ho predáva, lebo jednoducho nestíha.

Nechcem ťa od iMacu odhovárať, ich marketing funguje dobre, sú to dobré počítače, ale flexibilita, rozšíriteľnosť je malá. Skrátka to za pár rokov pôjde komplet do smetí aj s veľkým displejom a ani potom pes neštekne.
Ich marketing funguje takým nedosiahnuteľným rajom a excluzivitou, To je môj pohľad, rozhodnúť sa už musíš sám.

http://www.youtube.com/watch?v=IN2vWKlDcdg&feature=related

calven
2011-12-01 21:51:10+01
No o toto mi práve ide. Ten vzhľad je síce príjmný, ale nie je podstatný. Mne ide najmä o to, aby počítač bol výkonnejší ako ten, čo mám a dosť spoľahlivý, teda, aby nepadal, aby tam nebolo milión aktualizácií, aby bol dostatočne rýchly a zvládal spoľahlivo spracovať aj veľké súbory (fotografie). Momentálne mám počítač s AMD Athlon 64 X2 Dual Core Processor 4800+ 2,50 GHz, RAM 6 GB, 64 bit. windows 7 Ultimate. Dá sa s tým zatiaľ slušne pracovať, ale niekedy predsa len, nestíha, ako by som chcel. K tomu mám Monitor EIZI Flexscan S1910. Počítač mám cca 6 rokov. Obávam sa, ak terza v dohľadnej dobe nezmodernizujem počítač, nebudem musieť mať k tomu potrebné financie o rok alebo 2 roky. Preto by som chcel to zrealizovať v prvom polroru na budúci rok. Otázka je, či by ma s rovnakým výkonom a spoľahlivosťou neuspokojil systém PC, ktorý by bol cca o polovicu lacnejší. Ale iMac je krajší, to je isté.
No pozrite sa na to takto - štatisticky (neviem teraz tú štatistiku rýchlo nájsť) užívatelia MACu robia HW upgrade cca 2x menej ako klasický PC Win užívateľ. Vztiahnuté do extrému, pokiaľ Vám teraz PC s Win stačilo 6 rokov, tak s Macom by ste mali teoreticky vydržať rokov 12.
Samozrejme je to blbosť, ale... Systém MacOS X je odladený na beh na niekoľkých HW zostavách a Apple v podstate garantuje, že na súčasnom HW ktorý by obsahoval systém 10.7 bude celkom určite fungovať aj 10.8, 10.9 a môj typ je, že na 90% aj 10.10. Teda za predpokladu, že sa v priebehu najbližších rokov neudeje ďalšia revolúcia a MAC neskončí napr. na ARM procesoroch.
Osobne mám 2,5 ročný iMAC ešte s Core2Duo, 6GB RAM a počítač v pohode stíha všetko čo chcem. Netvrdím, že pokiaľ by som mal počítač s i7 tak by nebol v niektorých momentoch rýchlejší. Určite áno, ale napriek tomu, že mám generačne dosť starý procesor, tak práca s RAW v Aperture je plynulá a v podstate bez čakania na odozvu. Pokiaľ ide o periférie - nemal by byť problém, ale odporúčam na stránke výrobcu skontrolovať dostupnosť driverov pre MAC OS X. A čo sa týka programov - všetko čo ste spomenuli je aj v natívnej verzii pre MAC, takže v tom problém nevidím.
Jediné čo by som odporúčal je, aby ste po switchi na MAC dal šancu aj natívne Apple programom, teda Aperture, iWork a namiesto PS napríklad Pixelmator. V tomto okamihu vôbec neriešim licencie na programy, to nie je predmetom dotazu.
Takže, zhrnuté a podčiarknuté - pokojne nájdite odvahu na kúpu 27" iMACu. Ja som ju našiel a neľutujem. Ani peniaze ani čas, ktorý som tomuto switchu venoval.

Daniel.U
2011-12-01 21:59:13+01
príspevok od: Marek Vančo
Nedávno som mal také obdobie, že som uvažoval o iMac 27. Lákal ma na ňom systém ako Linux s tým že tam beží fotošop. V práci som mal možnosť si ho vyskúšať. A tak som začal rôzne uvažovať:
1. Podarilo sa mi nasimulovať zostavu PC podobnú k iMac - a cena bola rovnaká.
2. Podarilo sa mi nasimulovať zostavu lepšiu za menšiu cenu ako iMac, Takže sa o HW dá diskutovať...

Povedal som si, budem to mať ako moj laptop aj tam som nič nemenil... teda vlastne hej... HDD, ktorý mi odišiel z mojho IBM ThinkPad.
Tak som si pozrel video ako sa mení disk na iMac-u (ak by mi odišiel). a tam som pochopil, že iMac nie. Na to aby si sa dostal k HDD, musíš rozobrať displej (treba na to prísavky), rozobrať z predu celú masku, porozpájať všetky konektory aby si sa dostal ku konštrukcii na ktorej je HDD. A to si musíš dať pozor aby si si nezaniesol pod sklo prach.
Tam som pochopil, že to nemá význam, a radšej kúpim za menšiu cenu PC, kde komponenty môžem meniť, aj priebežne. A keĎ už 32GB RAM nebude stačiť, tak zmením matičnú dosku. Aj SSD už budú mať väčšiu kapacitu.
Nemyslím si že by Apple mali kvalitnejšiu elektroniku. Kazia sa rovnako ako aj iné značkové stroje (refurbished). Tiež ich máme vo firme zopár v skrini zaprášené, medzi ostatnými PC.

Skús sa na to pozrieť z inej strany. Ak si myslíš, že ti iMac vydrží, tak prečo si teda nekúpiš z ebay 3 ročný Mac, ktorý ťa bude stáť ani nie 600E. Ten kto ho kupoval pred 3 rokmi počítal že bude ešte veľmi dobrý dnes, že mu vydrží... a teraz ho predáva, lebo jednoducho nestíha.

Nechcem ťa od iMacu odhovárať, ich marketing funguje dobre, sú to dobré počítače, ale flexibilita, rozšíriteľnosť je malá. Skrátka to za pár rokov pôjde komplet do smetí aj s veľkým displejom a ani potom pes neštekne.
Ich marketing funguje takým nedosiahnuteľným rajom a excluzivitou, To je môj pohľad, rozhodnúť sa už musíš sám.

http://www.youtube.com/watch?v=IN2vWKlDcdg&feature=related
neviem ci je najspravodlivejsie poukazovat na zlu rozoberatelnost. Totiz kvoli designu sa to inak urobit neda, za druhe nie kazdy ma potrebu sa rypat v pocitaci. Samozrejme ich netreba vyzdvyhovat do nebies, je to tiez len stroj. Lenze design je design a pokial ho neuznavas, tak tazko porovnavat. Preco nechodis v teplakoch a v jutovom vreci? To mas to iste.
Za dalsie software je to, co hybe svetom. Nie suciastky.
Za posledne ked v tej kalkulacii zaratas cenu Lightroomu vs Aperture v macu, tak zistis, ze PC je o dost drahsie a dost spatnejsie. A prosim nehovor taky argument, ze software sa da kreknut. Bavime sa objektivne

ZoVa
2011-12-01 22:06:06+01
Tak túto informáciu som potreboval poznať. Napriek tomu, že iMac sa mi veľmi páči, Tvoje argumenty Marek ma presvedčili, že asi zostanem predsa len naďalej pri PC.. V skrini, ktorú mám, je absolútne bezproblémová výmena diskov a komponentov, je to otázka pár minút bez ohrozenia poškodenia. Skôr sa zameriam asi na prechod na nový procesor a s tým súvisiacimi výmenami niektorých dielov a vidím, že cena bude o polovicu nižšia. Za zvyšok si asi obstarám väčší monitor od EIZA alebo NECa. Ďakujem za informácie, boli pre mňa rozhodujúce.
Pekný zvyšok večera a Dobré svetlo.

calven
2011-12-01 22:06:16+01
príspevok od: Daniel.U
neviem ci je najspravodlivejsie poukazovat na zlu rozoberatelnost. Totiz kvoli designu sa to inak urobit neda, za druhe nie kazdy ma potrebu sa rypat v pocitaci. Samozrejme ich netreba vyzdvyhovat do nebies, je to tiez len stroj. Lenze design je design a pokial ho neuznavas, tak tazko porovnavat. Preco nechodis v teplakoch a v jutovom vreci? To mas to iste.
Za posledne ked v tej kalkulacii zaratas cenu Lightroomu vs Aperture v macu, tak zistis, ze PC je o dost drahsie a dost spatnejsie. A prosim nehovor taky argument, ze software sa da kreknut. Bavime sa objektivne
Vďaka. Ušetril si mi 581 úderov do klávesnice.

ZoVa
2011-12-01 22:16:16+01
Calven, súhlasím aj s Tvojimi argumentami, ale musím žiaľ pozerať aj na finančné možnosti. Preto asi zostanem pri tom PC. Samozrejme, že softwéry mám legálne zakúpené. Kupovať obdobné kvôli zmene operačného systému, by bolo pre mňa asi dosť náročné. (Manželka by to asi tiež neprežila). Fakt je jedno, je to veľmi ťažké rozhodnúť. Mám k tomu ešte asi 4 mesiace, tak mám čo robiť - hľadať Pre a Proti.

Daniel.U
2011-12-01 22:25:50+01
Calven, súhlasím aj s Tvojimi argumentami, ale musím žiaľ pozerať aj na finančné možnosti. Preto asi zostanem pri tom PC. Samozrejme, že softwéry mám legálne zakúpené. Kupovať obdobné kvôli zmene operačného systému, by bolo pre mňa asi dosť náročné. (Manželka by to asi tiež neprežila). Fakt je jedno, je to veľmi ťažké rozhodnúť. Mám k tomu ešte asi 4 mesiace, tak mám čo robiť - hľadať Pre a Proti.
pokial sa jedna cisto o to, ze minut co najmenej penazi, tak tiez by som si nechal PC na vasom mieste. Ked chcete co najcitelnejsi narast vykonu, tak si kupte SSD disk. V spolupraci s novsim procesorom a rychlymi pamatami to bude rozdiel. Hlavne aby nebol zasvineny windows, po spusteni sa nezavadzalo desat tisic utilit (medzi nimi styri vyrusi), databaza registry nemala 5 GB a aby bol pravidelne defragmentovany. Prepacte stipku ironie, to ma napadne vzdy ked je rec o PC.

calven
2011-12-01 22:28:26+01
Ideálne by bolo, ak by niekto vo Vašej blízkosti mal MAC a dovolil si na neho siahnuť. Ale dlhšie ako na hodinku. Ideálne týždeň alebo aj viac. A pokojne to môže byť čokoľvek, čo má aspoň Leoparda (10.5).
Ak nemáte, tak hádam niekde blízko pri Vás je nejaký autorizovaný predajca Apple, a neverím tomu, že by mal so zápožičkou problém (aj keď zadara to asi nebude).
Nenechajte sa odradiť ani od Apple, ale ani od Win fanatikov. Aj MAC je len počítač a urobí len to, čo mu užívateľ povie...

Marek Vančo
2011-12-01 22:40:43+01
príspevok od: Daniel.U
Poukazujem na rozoberateľnosť. Pretože je to jeden z parametrov. Ak sa mu pokazí HDD, tak aby vedel čo ho môže čakať. Ja som nepovedal že je to nutne zlé. Otázka je čo ak HDD odíde? Vtedy asi začnem na design nadávať. Ak všetko funguje, tak je ten design super. Žiaden kábel, všetko pekne spolu.
Myslím že malý rozoberateľný kryt by zo zadu na HDD design nepokazil a dá sa to urobiť. Ale to je vec vyrobcu. Apple vie prečo to urobil tak ako to urobil. A zákazník s tým musí rátať. Nič viac nič menej.

Čo sa týka SW a HW - sú to spojené nádoby. Jedno bez druhého nebude fungovať. Nechápem prečo vyzdvihuješ SW nad HW.

O cene sa dá uvažovať. Vyššie som napísal že som poskladal podobný PC za cenu rovnakú, a aj nižšiu.

Prosím nedávaj mi do úst čo som nepovedal. O kreknutí som sa ani nezmienil. Dokonca uznávam aj ich podmienku, že OS X nesmie byt nainštalovaný na inom hardwari ako Apple aj keď je OS X riadne zakúpený). Aj ja som uvažoval nad Macom a nakoniec som sa rozhodol že ostanem na PC na Linuxe.

Ak však peniaze nehrajú žiadnu úlohu a niekto je zmierený s tým, že o pár rokov iMac vymení komplet, a je ochotný tú cenu dať, tak nevidím dôvod prečo by si ho nemohol kúpiť. Takýto bol však bol môj myšlienkový pochod a nakoniec som si povedal, že tadiaľto PRE MŇA cesta nevedie. A o to som sa chcel podeliť.

calven
2011-12-01 22:48:01+01
príspevok od: Marek Vančo
Poukazujem na rozoberateľnosť. Pretože je to jeden z parametrov. Ak sa mu pokazí HDD, tak aby vedel čo ho môže čakať. Ja som nepovedal že je to nutne zlé. Otázka je čo ak HDD odíde? Vtedy asi začnem na design nadávať. Ak všetko funguje, tak je ten design super. Žiaden kábel, všetko pekne spolu.
Myslím že malý rozoberateľný kryt by zo zadu na HDD design nepokazil a dá sa to urobiť. Ale to je vec vyrobcu. Apple vie prečo to urobil tak ako to urobil. A zákazník s tým musí rátať. Nič viac nič menej.

Čo sa týka SW a HW - sú to spojené nádoby. Jedno bez druhého nebude fungovať. Nechápem prečo vyzdvihuješ SW nad HW.

O cene sa dá uvažovať. Vyššie som napísal že som poskladal podobný PC za cenu rovnakú, a aj nižšiu.

Prosím nedávaj mi do úst čo som nepovedal. O kreknutí som sa ani nezmienil. Dokonca uznávam aj ich podmienku, že OS X nesmie byt nainštalovaný na inom hardwari ako Apple aj keď je OS X riadne zakúpený). Aj ja som uvažoval nad Macom a nakoniec som sa rozhodol že ostanem na PC na Linuxe.

Ak však peniaze nehrajú žiadnu úlohu a niekto je zmierený s tým, že o pár rokov iMac vymení komplet, a je ochotný tú cenu dať, tak nevidím dôvod prečo by si ho nemohol kúpiť. Takýto bol však bol môj myšlienkový pochod a nakoniec som si povedal, že tadiaľto PRE MŇA cesta nevedie. A o to som sa chcel podeliť.
90% ľudí v prípade ak sa mu pokazí HDD ide do servisu bez ohľadu na to, či je to MAC, HP, ACER, LENOVO a spol... V prípade havárie disku kde sú stovky GB dát ma skôr zaujímajú zálohy, ako prácnosť fyzickej výmeny.
Vymeniť HDD v iMACu nie je až taký problém, len k tomu treba pristupovať opatrne a hlavne nie silou. Upgrade RAM je v bezproblémový, a pokiaľ má byť MAC určený na fotky, tak upgrade grafiky viac menej nehrozí.
V každom prípade súhlasím s tebou v tom, že nech si každý vyberie podľa vlastných preferencii. Ja mám MAC ako hobby, a Wintel na prácu, keďže sa živím niečim úplne iným, ako je práca s fotkami.
Cenu neriešim, pretože na túto tému vždy vznikne flame, kde majú v podstate pravdu obe strany.
Pirátsky soft neuznávam, ale k tomuto názoru som musel dospieť. Je to vec každého jedného a jeho svedomia.

anton julény
2011-12-02 08:32:43+01
asi si stálym rozmýšľaním prepásol víkend, keď 'ceny plakali', ktoré boli jednorázovo znížené cca o 1/4.

na druhej strane platí akási rovnica zachovania ceny, teda cena aplikácií + cena hw je zhruba rovnaká (v dlhodobejšom horizonte). ekvivalentné aplikácie na MACoch sú podstatne lacnejšie, cena SW bežiaceho na oboch systémoch je rovnaká, ale mnohé SW v rámci jednej licencie majú verzie pre obe platformy, napr. LR).

ak porovnám aktualizácie/update na MACoch a WIN, tak sú na tom z pohľadu objemu prenesených dát skoro úplne rovnako...

zelovoc
2011-12-02 09:17:24+01
Tak túto informáciu som potreboval poznať. Napriek tomu, že iMac sa mi veľmi páči, Tvoje argumenty Marek ma presvedčili, že asi zostanem predsa len naďalej pri PC.. V skrini, ktorú mám, je absolútne bezproblémová výmena diskov a komponentov, je to otázka pár minút bez ohrozenia poškodenia. Skôr sa zameriam asi na prechod na nový procesor a s tým súvisiacimi výmenami niektorých dielov a vidím, že cena bude o polovicu nižšia. Za zvyšok si asi obstarám väčší monitor od EIZA alebo NECa. Ďakujem za informácie, boli pre mňa rozhodujúce.
Pekný zvyšok večera a Dobré svetlo.
ono podla mna zavisi aj od toho ci je fotenie pre teba hobby alebo sposob zarabania, privyrabania. asi skor prve a potom je podla mna investicia do macu zbytocna.

ked sa pc pokazi, tak staci vymenit pokazeny komponent.

btw, netreba sa ani bavit o cene softwaru, ak clovek vie, moze fungovat zadarmo a legalne. myslim, ze gimp je pre hobby fotografov plne postacujuci a je zadarmo.

mac OS uz nech sa vola akokolvek je zalozeny na unixe a je riadne osekany aby tam clovek nemohol nic pokazit.

podla mna pre dochodcu je idealna kombinacia pc+linux+gimp a dobry monitor. s linuxom sa sice treba vyhrat, ale sak dochodca ma casu dost a ked by nie, tak gimp bezi aj na winoch.

calven
2011-12-02 10:56:03+01
príspevok od: zelovoc
ono podla mna zavisi aj od toho ci je fotenie pre teba hobby alebo sposob zarabania, privyrabania. asi skor prve a potom je podla mna investicia do macu zbytocna.

ked sa pc pokazi, tak staci vymenit pokazeny komponent.

btw, netreba sa ani bavit o cene softwaru, ak clovek vie, moze fungovat zadarmo a legalne. myslim, ze gimp je pre hobby fotografov plne postacujuci a je zadarmo.

mac OS uz nech sa vola akokolvek je zalozeny na unixe a je riadne osekany aby tam clovek nemohol nic pokazit.

podla mna pre dochodcu je idealna kombinacia pc+linux+gimp a dobry monitor. s linuxom sa sice treba vyhrat, ale sak dochodca ma casu dost a ked by nie, tak gimp bezi aj na winoch.
Myslím si, že aj dôchodca vie stráviť čas produktívnejšie než hraním sa s Linuxom. Zvlášť v prípade ak to hranie sa nie je cieľom...

Michal Matloň
redakcia ephoto.sk
- moderator
2011-12-02 11:05:01+01
príspevok od: calven
Myslím si, že aj dôchodca vie stráviť čas produktívnejšie než hraním sa s Linuxom. Zvlášť v prípade ak to hranie sa nie je cieľom...
Tiež si myslím. Linux je dobrý na servery, ale aj s najviac user-friendly linuxom som vždy mal nejaký problém, ktorý sa musel riešiť cez konzolu, alebo 1000 balíkov. Vo Windowse sa to ešte dá zniesť, sem-tam spustiť cleaner, defrag, nové ovládače, raz za pol roka preinštalovať... No a Mac OS, vyzerá to tak, že po stránke produktivity to vyhráva u väčšiny ľudí čo s nim pracujú.

Pospo
2011-12-02 11:17:59+01
Necital som diskusiu, ale iMac urcite neodporucam (na zaklade kazdodennej skusenosti po dobu troch rokov), tie ich displaje mi nesmaukuju, aj ked novy iMac je uz co sa tyka pozorovacich uhlov v poho. Notebook + externy monitor je ovela praktickejsie riesenie. Vykonvy rozdiel nezbadas.

meetU
2011-12-02 12:01:12+01
ja puzivam uz 3 rok MacBookPro 17" s matnou obrazovkou... retusujem fotky dennodenne... pamat mam 8GB a dvojjadrovy procesor 2,8... vykonovo mi staci uplne na vsetko... som maximalne spokojny a za nic ine by som nemenil... samozrejme ak by som mal externy monitor vacsich rozmerov, tak by to bolo plus, ale nechyba mi to...

Strana 5 z 7

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()