Fórum » Novinky, rumors a zaujímavé odkazy

Ako hodnotí fotografie AI

K1000
K1000 2025-01-09 19:43:47+01
V poslednom čase čím ďalej tým viac využívam AI v práci i v osobnom živote. Dnes mi prvýkrát napadlo, že ho požiadam aby ohodnotil vaše fotografie, ktoré ste predložili na kritiku.

Použil som ChatGPT, modely 4o (štandard) a o1 (pokročilé uvažovnie).
Výsledky ma ohromili. Podľa môjho názoru je hodnotenie na takej vysokej úrovni, akú som v žiadnom prípade neočakával. Dovolím si povedať, že 90% členov tohto fóra by nebolo schopných napísať také fundované a výstižne formulované hodnotenia. Ja určite nie.

Tu sú príklady:

1. www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/696933/mrazivo-a-hmlisto/
2. www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/696934/severan/
3. www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/696936/na-ture/
4. www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/696937/v-zlatom-opojeni/
5. www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/696931/novorocme-koledy/
6. www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/696942/farebny-zapad/
7. www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/696943/mliecna-draha/

... a jedna moja:

8. www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/696941/nemusite-sa-unuvat/

Žiadal som o hodnotenia výslovne z umeleckej stránky, ale napriek tomu zahrnul do odpovedí aj niektoré technické aspekty.

Bez zadania tónu hodnotí AI kladne. Snaží sa nájsť to dobré a hodnotné aj na (podľa môjho názoru) menej vydarených fotografiách.
Keď ho požiadaš, aby sa sústredil na nedostatky a chyby, zostáva recenzia prevažne pozitívna. Pri vypichnutí chýb hneď ponúka rady na vylepšenie.

Čo si o tom myslíte?

P.S. Publikovanie takýchto konverzácií s ChatGPT je legálne, pýtal som sa ho. 😊 Len sa odporúča ozrejmiť, že sa jedná o výsledky AI.

jozef84
2025-01-16 10:34:39+01
Vyzerá že UI má pre mňa praktické využitie:

Chcem fotografovať vodopády v Bulharsku v júli. Ktoré doporučuješ?

Odpovedať
Bulharsko má niekoľko krásnych vodopádov, ktoré sú vhodné na fotenie. Tu sú niektoré odporúčania pre júl:

Kaňon vodopádov (Smoľan):
Nachádza sa neďaleko mesta Smoľan a ponúka 46 vodopádov, z ktorých najvyšší je Orpheus s výškou 68 metrov. Táto lokalita je ideálna pre fotografov, ktorí chcú zachytiť rôzne typy vodopádov v jednom mieste1
.
Vodopád Boyana (Vitosha):
Nachádza sa v národnom parku Vitosha blízko Sofie. Je to 25 metrový vodopád, ktorý je ľahko dostupný a ponúka krásne scenérie na fotenie5
.
Ustinski vodopád (Plovdivská oblasť):
Nachádza sa v južnom Bulharsku a je známy svojou malebnosťou. Je to dobrá voľba pre tých, ktorí chcú zachytiť vodopád v prírodnom prostredí7
.
Ďáblov kaňon (Devil's Canyon):
Nachádza sa v južnom Bulharsku a ponúka dve krásne vodopády v srdci kaňonu. Je to ideálne miesto pre canyoning a fotografov, ktorí chcú zachytiť vodopády v dramatickom prostredí6
.

Záver:
Pre júl sú najlepšie vodopády v Bulharsku tie v Kaňone vodopádov a Ďáblovom kaňone, ktoré ponúkajú dramatické scenérie a rôzne typy vodopádov. Vodopád Boyana je ľahko dostupný a ideálny pre tých, ktorí chcú kombinovať fotografovanie s turistickou túrou.

K1000
2025-01-16 11:19:27+01
príspevok od: jozef84
Vyzerá že UI má pre mňa praktické využitie:

Chcem fotografovať vodopády v Bulharsku v júli. Ktoré doporučuješ?

Odpovedať
Bulharsko má niekoľko krásnych vodopádov, ktoré sú vhodné na fotenie. Tu sú niektoré odporúčania pre júl:

Kaňon vodopádov (Smoľan):
Nachádza sa neďaleko mesta Smoľan a ponúka 46 vodopádov, z ktorých najvyšší je Orpheus s výškou 68 metrov. Táto lokalita je ideálna pre fotografov, ktorí chcú zachytiť rôzne typy vodopádov v jednom mieste1
.
Vodopád Boyana (Vitosha):
Nachádza sa v národnom parku Vitosha blízko Sofie. Je to 25 metrový vodopád, ktorý je ľahko dostupný a ponúka krásne scenérie na fotenie5
.
Ustinski vodopád (Plovdivská oblasť):
Nachádza sa v južnom Bulharsku a je známy svojou malebnosťou. Je to dobrá voľba pre tých, ktorí chcú zachytiť vodopád v prírodnom prostredí7
.
Ďáblov kaňon (Devil's Canyon):
Nachádza sa v južnom Bulharsku a ponúka dve krásne vodopády v srdci kaňonu. Je to ideálne miesto pre canyoning a fotografov, ktorí chcú zachytiť vodopády v dramatickom prostredí6
.

Záver:
Pre júl sú najlepšie vodopády v Bulharsku tie v Kaňone vodopádov a Ďáblovom kaňone, ktoré ponúkajú dramatické scenérie a rôzne typy vodopádov. Vodopád Boyana je ľahko dostupný a ideálny pre tých, ktorí chcú kombinovať fotografovanie s turistickou túrou.
Vidíš, UI sa vyzná aj v tvojom obľúbenom Balkánsku 😊

Level 2:

Ktoré vodopády v Bulharsku sú ideálne, ak hľadám odľahlé a fotogenické lokality ďaleko od masového turizmu?

V Bulharsku existuje množstvo nádherných vodopádov, ktoré nie sú preplnené turistami a ponúkajú pokojné prostredie ideálne na fotografovanie. Tu je výber menej známych, ale veľmi fotogenických vodopádov:

1. Vodopád Rayskoto Praskalo (Stara Planina)
• Charakteristika: S výškou 124 metrov je najvyšším vodopádom na Balkáne, no kvôli svojej polohe v odľahlej oblasti je relatívne menej navštevovaný. Leží v Národnom parku Centrálna Stará Planina, blízko chaty Botev.
• Dôvod na návštevu: Scenéria zahŕňa dramatické hory a divokú prírodu, ideálne pre fotografovanie.
• Prístup: Vyžaduje túru, ktorá trvá niekoľko hodín, čo odradí bežných turistov.

2. Vodopád Skakavitsa (Rila)
• Charakteristika: Nachádza sa v Národnom parku Rila a je najvyšším vodopádom v pohorí Rila (70 m).
• Dôvod na návštevu: Okolité husté lesy a horské prostredie robia toto miesto výnimočne pokojné a fotogenické.
• Prístup: Ľahko dostupný cez nenáročnú túru, ale býva menej preplnený v porovnaní s populárnejšími časťami Rily, ako je napríklad Sedem Rilských jazier.

3. Vodopád Boyana (Vitoša)
• Charakteristika: Tento vodopád sa nachádza na úpätí pohoria Vitoša, blízko Sofie, ale nie je taký známy medzi zahraničnými turistami.
• Dôvod na návštevu: Je obklopený hustými lesmi a ponúka úžasné kompozície pre fotografovanie.
• Prístup: Mierne náročná túra, ktorá zaručuje menej turistov.

4. Vodopád Krushuna (Stara Planina)
• Charakteristika: Tento vodopád je známy svojimi kaskádami a tyrkysovými jazierkami. Je pomerne známy, ale ak prídete skoro ráno alebo mimo sezóny, môžete si ho vychutnať v pokoji.
• Dôvod na návštevu: Je fotogenický vďaka svojej jedinečnej farbe vody a kaskádovým tvarom.

5. Vodopád Karlovsko Praskalo (Stara Planina)
• Charakteristika: Menší vodopád blízko mesta Karlovo v pohorí Stara Planina.
• Dôvod na návštevu: Ide o menej známe miesto s krásnym horským prostredím, ideálne na pokojné fotografovanie.
• Prístup: Nenáročná túra, ktorá nie je preplnená turistami.

6. Vodopád Varovitets (Etyra)
• Charakteristika: Nachádza sa v blízkosti Gabrova, v historickej oblasti Etyra.
• Dôvod na návštevu: Je menší, ale jeho okolie ponúka malebnú scenériu a pokojné prostredie.
• Prístup: Jednoduchý prístup, ale menej známy medzi turistami.

7. Vodopád Elenska (Teteven)
• Charakteristika: Vodopád ukrytý v lese blízko mesta Teteven.
• Dôvod na návštevu: Veľmi pokojné a málo navštevované miesto s divokou prírodou.
• Prístup: Stredne náročná túra, ktorá vás zavedie mimo civilizácie.

8. Vodopád Hotnitsa (Blízko Veliko Tarnovo)
• Charakteristika: Malebný vodopád s tyrkysovými jazierkami, obklopený zelenými skalami.
• Dôvod na návštevu: Je menej známy ako Krushunské vodopády, ale rovnako krásny a pokojnejší.
• Prístup: Ľahký prístup, no menej turistov, najmä mimo hlavnej sezóny.

9. Vodopád Vidimsko Praskalo (Stara Planina)
• Charakteristika: Nachádza sa v Národnom parku Centrálna Stará Planina. Vodopád je obklopený divokou a nedotknutou prírodou.
• Dôvod na návštevu: Ide o menej známy vodopád, ktorý ponúka dramatické výhľady.
• Prístup: Vyžaduje stredne náročnú túru.

Odporúčanie

Ak hľadáte úplný pokoj a nádherné scenérie:
• Rayskoto Praskalo (Stara Planina) a Vidimsko Praskalo sú ideálne, ak hľadáte veľkolepé horské prostredie ďaleko od davov.
• Elenska a Hotnitsa sú skvelé, ak chcete menej náročný výlet, ale stále krásne fotogenické miesta.
• Skakavitsa a Karlovsko Praskalo sú ľahko dostupné a stále relatívne pokojné.

Tieto vodopády ponúkajú kombináciu prírodného pokoja, fotogenických výhľadov a vzdialenosti od masového turizmu.

jozef84
2025-01-16 12:25:22+01
príspevok od: K1000
Vidíš, UI sa vyzná aj v tvojom obľúbenom Balkánsku 😊

Level 2:

Ktoré vodopády v Bulharsku sú ideálne, ak hľadám odľahlé a fotogenické lokality ďaleko od masového turizmu?

V Bulharsku existuje množstvo nádherných vodopádov, ktoré nie sú preplnené turistami a ponúkajú pokojné prostredie ideálne na fotografovanie. Tu je výber menej známych, ale veľmi fotogenických vodopádov:

1. Vodopád Rayskoto Praskalo (Stara Planina)
• Charakteristika: S výškou 124 metrov je najvyšším vodopádom na Balkáne, no kvôli svojej polohe v odľahlej oblasti je relatívne menej navštevovaný. Leží v Národnom parku Centrálna Stará Planina, blízko chaty Botev.
• Dôvod na návštevu: Scenéria zahŕňa dramatické hory a divokú prírodu, ideálne pre fotografovanie.
• Prístup: Vyžaduje túru, ktorá trvá niekoľko hodín, čo odradí bežných turistov.

2. Vodopád Skakavitsa (Rila)
• Charakteristika: Nachádza sa v Národnom parku Rila a je najvyšším vodopádom v pohorí Rila (70 m).
• Dôvod na návštevu: Okolité husté lesy a horské prostredie robia toto miesto výnimočne pokojné a fotogenické.
• Prístup: Ľahko dostupný cez nenáročnú túru, ale býva menej preplnený v porovnaní s populárnejšími časťami Rily, ako je napríklad Sedem Rilských jazier.

3. Vodopád Boyana (Vitoša)
• Charakteristika: Tento vodopád sa nachádza na úpätí pohoria Vitoša, blízko Sofie, ale nie je taký známy medzi zahraničnými turistami.
• Dôvod na návštevu: Je obklopený hustými lesmi a ponúka úžasné kompozície pre fotografovanie.
• Prístup: Mierne náročná túra, ktorá zaručuje menej turistov.

4. Vodopád Krushuna (Stara Planina)
• Charakteristika: Tento vodopád je známy svojimi kaskádami a tyrkysovými jazierkami. Je pomerne známy, ale ak prídete skoro ráno alebo mimo sezóny, môžete si ho vychutnať v pokoji.
• Dôvod na návštevu: Je fotogenický vďaka svojej jedinečnej farbe vody a kaskádovým tvarom.

5. Vodopád Karlovsko Praskalo (Stara Planina)
• Charakteristika: Menší vodopád blízko mesta Karlovo v pohorí Stara Planina.
• Dôvod na návštevu: Ide o menej známe miesto s krásnym horským prostredím, ideálne na pokojné fotografovanie.
• Prístup: Nenáročná túra, ktorá nie je preplnená turistami.

6. Vodopád Varovitets (Etyra)
• Charakteristika: Nachádza sa v blízkosti Gabrova, v historickej oblasti Etyra.
• Dôvod na návštevu: Je menší, ale jeho okolie ponúka malebnú scenériu a pokojné prostredie.
• Prístup: Jednoduchý prístup, ale menej známy medzi turistami.

7. Vodopád Elenska (Teteven)
• Charakteristika: Vodopád ukrytý v lese blízko mesta Teteven.
• Dôvod na návštevu: Veľmi pokojné a málo navštevované miesto s divokou prírodou.
• Prístup: Stredne náročná túra, ktorá vás zavedie mimo civilizácie.

8. Vodopád Hotnitsa (Blízko Veliko Tarnovo)
• Charakteristika: Malebný vodopád s tyrkysovými jazierkami, obklopený zelenými skalami.
• Dôvod na návštevu: Je menej známy ako Krushunské vodopády, ale rovnako krásny a pokojnejší.
• Prístup: Ľahký prístup, no menej turistov, najmä mimo hlavnej sezóny.

9. Vodopád Vidimsko Praskalo (Stara Planina)
• Charakteristika: Nachádza sa v Národnom parku Centrálna Stará Planina. Vodopád je obklopený divokou a nedotknutou prírodou.
• Dôvod na návštevu: Ide o menej známy vodopád, ktorý ponúka dramatické výhľady.
• Prístup: Vyžaduje stredne náročnú túru.

Odporúčanie

Ak hľadáte úplný pokoj a nádherné scenérie:
• Rayskoto Praskalo (Stara Planina) a Vidimsko Praskalo sú ideálne, ak hľadáte veľkolepé horské prostredie ďaleko od davov.
• Elenska a Hotnitsa sú skvelé, ak chcete menej náročný výlet, ale stále krásne fotogenické miesta.
• Skakavitsa a Karlovsko Praskalo sú ľahko dostupné a stále relatívne pokojné.

Tieto vodopády ponúkajú kombináciu prírodného pokoja, fotogenických výhľadov a vzdialenosti od masového turizmu.
Väčšiu polovicu už mám. Stara planina je super. Len tých medveďov a ich koncentrácia je taká ako u nás. Každých 50m sme pískali na píšťalku. Tých hovien a stôp tam bolo požehnane. Za mňa z toho výberu pohodové vodopády Krushuna. Priamo tam sú aj bezpečné jaskyne na amatérsky prieskum. Treba silnú baterku a dobrú obuv. Pripraviť sa na smrad guána a netopierov. Niektoré vzbudzujú rešpekt svojou veľkosťou tajomnosťou. Donútilo ma kúpiť poriadne silnú baterku, aby dokázala nasvietiť a dosvietiť aspoň 120m. A v okolí je ich veľa(je to ako rešeto).
A za mňa aj Diablova roklina(tú tam nemáš). Tá má svoje čaro. Tie rebríky a plošiny z pokrúteného dreva sú veľmi malebné a fotogenické, úzka roklina ako v Slovenskom raji Sokolec.

K1000
2025-01-16 16:16:31+01
Tu je jedna čínska UI, o ktorej som sa kdesi dočítal, že sa svojimi schopnosťami tiež vyrovná ChatGPT o1, a síce i v zadarmo verzii:

https://chat.deepseek.com/

Ale asi nevyrovná. GPT vie perfektne po Slovensky. DeepSeek nebol tréningovaný, ale je schopný porozumieť v Slovenský jazyk. Jeho schopnosť je prípravná na komunikácie 😄

Sem-tam mu ujdú čínske znaky.

Tento model ma zaujal tým, že okrem odpovede zobrazí aj proces uvažovania. Akýsi vnútorný monológ, ktorým dospel k odpovedi. Ako vo filme, keď postava komentuje dianie vnútorným hlasom mimo scény.

martin.jakubik
2025-01-16 16:35:01+01
Prvý, kto má aj nejakú praktickú skúsenosť 👍🏻

To bolo relatívne nedávno, alebo už pred nejaký časom?
to bolo cca pred 1,5 rokom.

K1000
2025-01-16 20:52:42+01
Priatelia. Čo si myslíte o tomto?:

https://youtu.be/Th9KHUkTshs

Gemini má teraz takú funkciu, že s ním môžeš zdieľať obrazovku počas hlasovej konverzácie. Rozpozná čo je na obrazovke a snaží sa ti pomôcť s tým, čo chceš urobiť.

Tu som natočil pred chvíľou jedno video, kde s ním zdieľam obrazovku a pomáha mi upravovať fotku v Lr.

Ospravedlňte nízku kvalitu obsahu, YouTuber zo mňa nebude 😅

K1000
2025-01-16 21:43:50+01
Tu ma učil používať krivky

https://youtu.be/U-GhxRUGpVw?si=MUUCBgCHA11c-kCX

K1000
2025-01-16 22:18:35+01
Skúšal som, či vie aj po Slovensky. Rozumieť rozumie, ale odpovedá po Anglicky.
Skúsil som aj po Španielsky. Tam chvíľu dokázal aj odpovedať, ale potom zase prešiel do Angličtiny.

Vznikol trochu chaos, lebo som si myslel, že som mu zdieľal obrazovku, ale nezdieľal som 😄

https://youtu.be/5tmnpz7l3zk?si=NHPmx_i1ne_KmPoj

OK, na dnes dosť.

K1000
2025-01-17 10:55:47+01
Vracajúc sa k pôvodnej téme hodnotenia fotografií s pomocou UI, tu je ešte jedno video:

https://youtu.be/WZ2liOis-WA

Ukazoval som Gemini na obrazovke dnešné fotky pridané na kritiku a pýtal som sa ho čo si myslí.

Dumaru
2025-01-17 11:49:46+01
Vracajúc sa k pôvodnej téme hodnotenia fotografií s pomocou UI, tu je ešte jedno video:

Ukazoval som Gemini na obrazovke dnešné fotky pridané na kritiku a pýtal som sa ho čo si myslí.
Budete o chvíľu leniví aj hľadať informácie na nete a čítať recenzie, všetko dáte do rúk AI

jozef84
2025-01-17 11:54:29+01

Možno by to bola cesta pre e-photo, ako oprášiť z minulosti tzv. "Kritické okienko" a zvýšiť záujem o e-photo. Zároveň by mohlo pritiahnuť viac fotografov, ktorí fotia len na mobil. "Kritické okienko" slúžilo na to spätnú väzbu, ako vylepšiť kompozíciu, línie, orezy, nastavenie parametrov fotenia a úpravy v postprocese.

K1000
2025-01-17 14:18:08+01
Tu som sa tváril, že si neviem nastaviť backeting expozície na D780-ke. Gemini mi pomohol keď som mu ukázal fotoaparát cez web kamerku:

https://youtu.be/GdWofL9qn5M

K1000
2025-01-17 14:39:41+01
príspevok od: Dumaru
Budete o chvíľu leniví aj hľadať informácie na nete a čítať recenzie, všetko dáte do rúk AI
Treba si zachovať súdnosť. Všetko s mierou. UI je nástroj ako každý iný. Vlastne celý súbor nástrojov. Je prospešné oboznámiť sa s nimi, vedieť čo dokážu, aké majú obmedzenia a ako ich môžme využiť na štúdium, pri práci a na šetrenie času.

Sme ešte v ranom období, keď sa celá táto technologická oblasť ešte len formuje. Niektoré nástroje sú už fakt užitočné, iné sú v štádiu experimentu. Objavuje sa milión spôsobov ich využitia - niektoré budú praktické, iné nie.

Pripomína mi to internet v jeho raných štádiách, povedzme tak okolo 1990. Objavila se celá plejáda služieb - Gopher, e-mail, Whois, World-Wide-Web. Vieme, ktoré prežili. K nim sa potom počas nasledujúcich dekád pridali ďalšie nástroje a spôsoby využitia - streaming, cloud, mapy, e-commerce, DaaS...
Vznikli nové profesie, nové technológie a zabezpečil sa bezprecedntný prístup k informáciám pre každého jednotlivca.

Podobne to bude aj s UI. Je to služba. Dá sa využívať prostredníctvom nástrojov. Má určité spôsoby využitia ("Use-cases"). Postupne sa to vykryštalizuje.

jozef84
2025-01-17 17:25:15+01
Treba si zachovať súdnosť. Všetko s mierou. UI je nástroj ako každý iný. Vlastne celý súbor nástrojov. Je prospešné oboznámiť sa s nimi, vedieť čo dokážu, aké majú obmedzenia a ako ich môžme využiť na štúdium, pri práci a na šetrenie času.

Sme ešte v ranom období, keď sa celá táto technologická oblasť ešte len formuje. Niektoré nástroje sú už fakt užitočné, iné sú v štádiu experimentu. Objavuje sa milión spôsobov ich využitia - niektoré budú praktické, iné nie.

Pripomína mi to internet v jeho raných štádiách, povedzme tak okolo 1990. Objavila se celá plejáda služieb - Gopher, e-mail, Whois, World-Wide-Web. Vieme, ktoré prežili. K nim sa potom počas nasledujúcich dekád pridali ďalšie nástroje a spôsoby využitia - streaming, cloud, mapy, e-commerce, DaaS...
Vznikli nové profesie, nové technológie a zabezpečil sa bezprecedntný prístup k informáciám pre každého jednotlivca.

Podobne to bude aj s UI. Je to služba. Dá sa využívať prostredníctvom nástrojov. Má určité spôsoby využitia ("Use-cases"). Postupne sa to vykryštalizuje.
Teraz bol prípad z poľských Tatier. Záchranná akcia "turistov", ktorí si cez UI nechali "poradiť najlepšiu a najkratšiu trasu". Niekedy fakt treba používať zdravý rozum.

K1000
2025-01-17 18:17:24+01
Teraz bol prípad z poľských Tatier. Záchranná akcia "turistov", ktorí si cez UI nechali "poradiť najlepšiu a najkratšiu trasu". Niekedy fakt treba používať zdravý rozum.
Nooo... to je ako tá pani, čo vošla do jazera, lebo GPS jej prikázal.

https://www.cosmopolitan.com/lifestyle/news/a58426/gps-leads-car-into-lake/

Alebo tí Japonci, čo hľadali Pokemonov v diaľničnom tuneli.

https://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20160716/403266486888/mossos-sorprenden-pareja-turistas-japoneses-cazando-pokemon-go.html

Treba trochu používať aj rozumm zatiaľ ešte 😅

Dumaru
2025-01-17 18:31:13+01
Roky dozadu mi dal bratranec starú navigačku či mu ju nerozbehám, našiel som na nete návody, zmenil OS, natiahol som aktuálne mapy a keď som ju skúšal, navigovala ma na poľnú cestu kde bolo 5 centi blata a na konci les, ak by som ubral plyn tak tam zostanem do jari Normálne ma chlap nechcel vziať na umyvárku čo bolo zasvinené auto od blata

jozef84
2025-01-17 21:54:20+01
Roky dozadu mi dal bratranec starú navigačku či mu ju nerozbehám, našiel som na nete návody, zmenil OS, natiahol som aktuálne mapy a keď som ju skúšal, navigovala ma na poľnú cestu kde bolo 5 centi blata a na konci les, ak by som ubral plyn tak tam zostanem do jari Normálne ma chlap nechcel vziať na umyvárku čo bolo zasvinené auto od blata
To mi niečo vraví. Tiež som vyhodil navigáciu MIO, keď ma zašikovala do cigánskej osady a potom cez kopce do Košíc po poľnej ceste na jar. Samozrejme zbytky snehu, ľadu. Ale prešiel som to, lebo sa nebolo moc kde obrátiť a pod plynom som to vyšiel.

K1000
2025-01-17 22:03:07+01
To mi niečo vraví. Tiež som vyhodil navigáciu MIO, keď ma zašikovala do cigánskej osady a potom cez kopce do Košíc po poľnej ceste na jar. Samozrejme zbytky snehu, ľadu. Ale prešiel som to, lebo sa nebolo moc kde obrátiť a pod plynom som to vyšiel.
Nehovorí sa "do Košíc", ale "do Košicoch".

Nehovorí sa "pod plynom", ale "pod vplyvom".

tyto
2025-01-17 22:18:02+01
ako ja vravim...lenivost je matka pokroku

jozef84
2025-01-17 22:18:29+01
Nehovorí sa "do Košíc", ale "do Košicoch".

Nehovorí sa "pod plynom", ale "pod vplyvom".

Strana 10 z 25
1 2 ... 8 9 10 11 12 ... 24 25

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()