áno, malo by to tak byť - aby body odzrkadľovali slovné hodnotenie...ale tu je to akosi divne nastavené...niečo sa mi nepáči a dám i napriek tomu vysoké známky...resp. nepáči sa mi toho viac, ale v konečnom dôsledku to ukončím vetou \"ale inak fajn\" :o) súťaživosť je ľudská, ale obodovanie duchárskymi nickmi, vysoké známky len preto, že je to kamarát atď - to už je chorobné...a tu je toho ako piesku na púšti... dostala sa mi do uší taká hláška - ak človek fotí a má nahovno deň, stačí dať fotku na eFoto a vysoké známky mu hneď zdvihnú náladu...nuž neviem, či potom galéria bude mať význam...
hm...máš pravdu...ale na ephote vysoko oceňujem snahu jeho tvorcov vyhodnocovať názory užívateľov a citeľnú snahu spraviť tento portál lepším...aj keď je jasné aj z tejto diskusie, že spokojnosť všetkých užívateľov sa reálne nedá dosiahnuť...redakcii ephota vďaka
hm...máš pravdu...ale na ephote vysoko oceňujem snahu jeho tvorcov vyhodnocovať názory užívateľov a citeľnú snahu spraviť tento portál lepším...aj keď je jasné aj z tejto diskusie, že spokojnosť všetkých užívateľov sa reálne nedá dosiahnuť...redakcii ephota vďaka
však to aj ja :o) koľko ľudí, toľko chutí a vždy je to o kompromisoch...
Nie je to úplne k téme o anonymite samotnej, ale ja som celkom zvedavý ako je možné, že fotky niektorých autorov, aj keď niesu nejako výnimočné a opakujú sa, sa VŽDY dostanú buď do TOP, alebo priamo do foto dňa, zatiaľ čo mnoho lepších fotiek sa nedostane ani do TOP.
Nie je to úplne k téme o anonymite samotnej, ale ja som celkom zvedavý ako je možné, že fotky niektorých autorov, aj keď niesu nejako výnimočné a opakujú sa, sa VŽDY dostanú buď do TOP, alebo priamo do foto dňa, zatiaľ čo mnoho lepších fotiek sa nedostane ani do TOP.
Nechcem známky, iba slovný komentár + posunúť foto medzi TOP.
Známkovať fotografiu je podľa mňa úplný blud, palec hore by bolo podstatne elegantnejšie riešenie. No a čo dodať k anonymite? Najefektívnejšie by bolo nezobrazovať meno autora a zatrhnúť rámčeky+podpisy. Ale to zase bude za 3 kýble flamu, už teraz to jasne vidím
mozno by prave to pomohlo o com sa pisalo. Ziadne ramiky, ziadny viditelny autor, neviditelna fotka v jeho galerii do 24hod a to iste plati aj pre jeho priatelov. to by bolo tvrde
Prečo? lebo kamaráti, lebo je to pekné a preto vysoké body nielen za impakt, lebo aj keď to nie je pekné, treba dať vysoké body - však reprocita, lebo stádovitosť, lebo bodovanie samotné...vyber si :o) to je eFoto a náročnosť jeho užívateľov, ich objektivita a s tým súvisiaca i anonymita autora...
Nechcem známky, iba slovný komentár + posunúť foto medzi TOP.
Známkovať fotografiu je podľa mňa úplný blud, palec hore by bolo podstatne elegantnejšie riešenie. No a čo dodať k anonymite? Najefektívnejšie by bolo nezobrazovať meno autora a zatrhnúť rámčeky+podpisy. Ale to zase bude za 3 kýble flamu, už teraz to jasne vidím
Je to podľa mňa tiež celkom dobrá možnosť, pretože aj tak teraz podľa mňa ľudia hodnotia hlavne spôsobom páči/nepáči a potom dávajú 555/666/777, alebo to nejako rozvrhnú, ale aj tak sa to drží toho ich názoru.
Sú dve možnosti tohto riešenia - buď ako YouTube - like/dislike, alebo iba like. To prvé má výhodu, že by sa mali možnosť ozvať obidve skupiny, to druhé, že by na to stačil jednoduchší algoritmus.
mozno by prave to pomohlo o com sa pisalo. Ziadne ramiky, ziadny viditelny autor, neviditelna fotka v jeho galerii do 24hod a to iste plati aj pre jeho priatelov. to by bolo tvrde
Bolo by to tvrdé ale spravodlivé aj pre nových talentovaných autorov čo tu nemajú svoj fanklub. Potom by sa ukázala aj skutočná kvalita ostrieľaných matadorov čo tu už majú svoje meno. Posúvalo by to vpred aj skúsených fotografov lebo by vedeli že už len tak niečim neohúria a nemôžu podliezať svoju latku.
ak sa chceme aspon trosku nejakej tej anonymite priblizit a nejakej tej objektivity,kamarat nekamarat.suhlasila by som zrusit aj tie raminky,mena.aby sa nijakym sposobom nedalo zistit autora aspon tych 24hod.jasne ze ma kazdy svoj nejaky rukopis ktoreho styl fotenia uz poznaju ale su aj taky co sa im mozu priblizit.a ked to nieje kamarat a znamy tak ani nedavaju take vysoke cisla ako by inak mozno dali takze ja osobne by som bola za tento nazor spolu s niektorymi co sa tu tiez podobne vyjadrili...
Podla ankety asi vyhra anonymita. Ok, ked tak, tak natvrdo, ako vravis. Ale Teba precitam velmi lahko
No riziko, ktore z toho ciha je to, ze sa zaprasí portal takymi s prepacenim \"srackami\", ktore anonymita schova a nez sa clovek prepracuje k poriadnej foto, tak to znechuteny radsej vzda a poohliadne sa po inom portale. Tyka sa hlavne kvalitnych autorov, ktorych by sme si mali hyckat. Tazka otazka, hmm, nezavidim Vam tvorcovia.
Bolo by to tvrdé ale spravodlivé aj pre nových talentovaných autorov čo tu nemajú svoj fanklub. Potom by sa ukázala aj skutočná kvalita ostrieľaných matadorov čo tu už majú svoje meno. Posúvalo by to vpred aj skúsených fotografov lebo by vedeli že už len tak niečim neohúria a nemôžu podliezať svoju latku.
Ku tomu čo si písal skôr. Vieš, niektorý ľudia si dávajú do fotiek vodoznaky alebo text nie kvôli tomu aby sa zviditeľnili, ale kvôli nejakej značke a ochrane svojho majetku.
Tiež je zaujímavé, že si myslíš že tým že tu prispievaš, dosiahneš nejakého úspechu. (fanklub?)
Ja som za systém /Nechcem známky, iba slovný komentár + posunúť foto medzi TOP./ A samozrejme žiadna anonymita. Je to hlúposť. Dôvodov mám niekoľko, ale nechce sa mi to tu rozpisovať. Aj tak si každý bude stáť za svojim. Tiež sa mi pozdával systém ktorý navrhol Cerberus. Ak by sa to dalo takto, tak by to bolo najlepšie riešenie.
Pokiaľ ľudia nezmenia svoje myslenie, tak bodovanie je úplne zbytočné a pre mňa samotného nepodstatné. Keď vidím, koľko sedmičiek tu len tak lieta, tak na Ephote musia byť samí majstri fotografie. Najviac poteší slovný koment, ideálne s prípadným podnetom na zlepšenie.
Okrem toho aby bolo bodovanie úplne nezávislé, nemohla by tu fungovať funkcia \"fotografie priateľov\", alebo obľúbený, alebo podobné notifikácie, tak isto by museli byť zakázané podpisy, čo by už ale trochu narúšalo istú úroveň ochrany fotiek.
Keďže som tu už bol spomenutý ako \"rámčekár s podpisom\", nezostáva mi nič iné, len stáť na svojej strane... Domnievam sa, že rámček, názov foto a prípadne i podpis pod či nad foto je u mnohých súčasťou tejto foto, že to tú foto dotvára. Nechce sa mi teraz vymenovávať tých mnohých autorov, ktorí to tak robia, ale je ich naozaj mnoho a nemyslím si, že teraz odrazu toho nechajú. S absolútnou anonymitou sa dnes už nedá veľmi operovať, mnohí autori sú na mnohých portáloch a veľmi často krát sa mi stáva, že foto a teda i jeho autora poznám už v náhľade podľa toho, že som ju videl inde...
mám pocit že aspoň 40-50% autorov poznám sťa vtáka po perí, ak NIKDY som nemal záujem vedieť kto je autor, ak som ho náhodou podľa tvorby nespoznal, aj preto som občas zažil šok, a komentovaný autor po mojej kritike možno tiež(ak to bol známy a ja som ho nešetril ) ak však niekto anonymitu potrebuje, nech ju dostane,,,
Anketa o anonymite
súťaživosť je ľudská, ale obodovanie duchárskymi nickmi, vysoké známky len preto, že je to kamarát atď - to už je chorobné...a tu je toho ako piesku na púšti...
dostala sa mi do uší taká hláška - ak človek fotí a má nahovno deň, stačí dať fotku na eFoto a vysoké známky mu hneď zdvihnú náladu...nuž neviem, či potom galéria bude mať význam...
koľko ľudí, toľko chutí a vždy je to o kompromisoch...
Sú dve možnosti tohto riešenia - buď ako YouTube - like/dislike, alebo iba like. To prvé má výhodu, že by sa mali možnosť ozvať obidve skupiny, to druhé, že by na to stačil jednoduchší algoritmus.
Tazka otazka, hmm, nezavidim Vam tvorcovia.
Tiež je zaujímavé, že si myslíš že tým že tu prispievaš, dosiahneš nejakého úspechu. (fanklub?)
Ja som za systém /Nechcem známky, iba slovný komentár + posunúť foto medzi TOP./ A samozrejme žiadna anonymita. Je to hlúposť. Dôvodov mám niekoľko, ale nechce sa mi to tu rozpisovať. Aj tak si každý bude stáť za svojim.
Tiež sa mi pozdával systém ktorý navrhol Cerberus. Ak by sa to dalo takto, tak by to bolo najlepšie riešenie.
Domnievam sa, že rámček, názov foto a prípadne i podpis pod či nad foto je u mnohých súčasťou tejto foto, že to tú foto dotvára. Nechce sa mi teraz vymenovávať tých mnohých autorov, ktorí to tak robia, ale je ich naozaj mnoho a nemyslím si, že teraz odrazu toho nechajú.
S absolútnou anonymitou sa dnes už nedá veľmi operovať, mnohí autori sú na mnohých portáloch a veľmi často krát sa mi stáva, že foto a teda i jeho autora poznám už v náhľade podľa toho, že som ju videl inde...
ak však niekto anonymitu potrebuje, nech ju dostane,,,
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa