Keďže som tu už bol spomenutý ako \"rámčekár s podpisom\", nezostáva mi nič iné, len stáť na svojej strane... Domnievam sa, že rámček, názov foto a prípadne i podpis pod či nad foto je u mnohých súčasťou tejto foto, že to tú foto dotvára. Nechce sa mi teraz vymenovávať tých mnohých autorov, ktorí to tak robia, ale je ich naozaj mnoho a nemyslím si, že teraz odrazu toho nechajú. S absolútnou anonymitou sa dnes už nedá veľmi operovať, mnohí autori sú na mnohých portáloch a veľmi často krát sa mi stáva, že foto a teda i jeho autora poznám už v náhľade podľa toho, že som ju videl inde...
Nemám dôvod rozporovať Tvoj názor, ale skús uploadnúť niečo z rámčekom (o podpise ani nehovorím) napr. na 1x.com ...
...na to aby som bol objektívny, nepotrebujem mať skrytý nick autora...a ak niekto chce tak si to pozrie \"po starom\"...
...takže ja som za to, aby sa zobrazoval nick...niekedy totiž má človek možno chuť zanechať aj nejaký osobnejší odkaz pod fotkou (čo nemusí mať s objektivitou v hodnotení vôbec nič) a podobne alebo môže vďaka nejakej fotke natrafiť na nejakého autora ktorého predtým povedzme prehliadol a...neviem či sa mám viac rozpisovať...objektivita nie je o tom, či sa zobrazuje alebo nezobrazuje nick...objektivita je o prístupe ľudí...
Celý problém je v tom, že nevieme a nie sme kritickí ani k sebe ani k iným. K iným žiaľ len z obavy, čo sa mi vráti späť. Alebo bodujeme 6 a 7 alebo nebodujeme vôbec. Nie je to vôbec v tom, či je alebo nie je vidieť meno autora. Okrem toho systém bodovania je zložitý v bodovaní 3 kritérii. Ako som spomenul v inej debate pred minútkou, dajme rozsah do 3 bodov, načo 7, keď je to aj tak všetko nabité nad 6 hore.
Nemám dôvod rozporovať Tvoj názor, ale skús uploadnúť niečo z rámčekom (o podpise ani nehovorím) napr. na 1x.com ...
...skúsil som... Trochu nechápem - na 1x.com je povinnosť uploadovať bez rámčekov a podpisov, ale hodnotí a rozhoduje o fotkách niekto, kto vie, kto je autor. Načo to potom...
...skúsil som... Trochu nechápem - na 1x.com je povinnosť uploadovať bez rámčekov a podpisov, ale hodnotí a rozhoduje o fotkách niekto, kto vie, kto je autor. Načo to potom...
... na 1x.com hodnoti a rozhoduje v screeningu min 100 hlasov clenov, ktori nemaju ako vediet kto je autor ... samozrejme ak prejde fotka primarnou selekciou jedneho zo 4 master screenerov ...
Ja sa na anonymitu dívam trochu z inej stránky, o čom tu ešte nebola reč - rád pod foto priateľsky podpichnem, čo by som si nedovolil, ak by som autora nepoznal. Ale to nie je hlavný dôvod. Hlavný dôvod je ten, prečo som odišiel z niekoľkých českých portálov (budu.cz, photoextract.cz ai.) - vytkli mi - nekomentuješ, prečo chceš komenty...? A majú pravdu, i keď som sa bránil, že je to kvôli objektivite., aby som neovplyvňoval. Prečo by som mal venovať svoj čas niekomu, kto sa neunúva, okrem poďakovaní za komentáre pod svojimi foto, nikomu nič napísať? Akonáhle vidím autora, ktorý rozdal niekoľko tisíc komentárov a autora, ktorý ukazuje rovnaký počet fotografií ako ten predošlý, ale počet jeho komentárov je nulový, tak sa pri rozhodovaní prikloním k tomu prvému. A nemusí ísť práve o autora, ktorý sa zastavuje aj pod mojimi foto... Samozrejme, ak je to nováčik, to je iné, často hodnotím prvé fotky nových autorov. Aj preto by som rád videl, u koho sa chcem zastaviť...
Čítam tu o mnohých zákazoch toho a toho, nedočítal som sa o návrhu zakázať popis k foto. Aj to sa uvidí až po ohodnotení? Lebo taký popis k foto mnoho o autorovi napovie...
A keby sa dalo zaškrtnúť,či chcem fotku uverejniť pod svojím menom alebo anonymne? Komentáre a hodnotenia nech sú skryté,kľudne aj ich numerický počet pod fotkou,až kým fotku neohodnotím
Čítam tu o mnohých zákazoch toho a toho, nedočítal som sa o návrhu zakázať popis k foto. Aj to sa uvidí až po ohodnotení? Lebo taký popis k foto mnoho o autorovi napovie...
......Fotografia musí hovoriť sama za seba.Je jedno ,čo si v ten deň prežil,čím všetkým si prešiel,aby si ten snímok urobil, pretože tomu , kto sa na ten snímok bude neskôr pozerať , je to úplne jedno .Pochopí len to ,čo je zrejmé z fotografie. Nebudeš tam,keď si ľudia budú pozerať tvoje fotografie ....... (Joe McNally ) Ak musí mať fotografia na to aby zaujala alebo vyvolala emócie 10 riadkov vysvetľujúceho textu,tak to nebude dobrá fotografia. Nehodnotíš literárny prejav pod fotografiou ale fotografiu samotnú .
Presne, proste ziadna sanca aby sa dal zistit autor. Ale to by sa museli zakazat aj tie ramiky co si stale davaju s menom...
To je jedno,kto si chde dať vodoznak alebo rámik ,to je jeho vec. A to,že niektorých autorov spoznám podľa typických fotografií je v podstate dobre.Vyhranil sa a zaujal či už pozitívne alebo negatívne. Tomu sa nedá vyhnúť. Napr.tvoje práce poznám na prvý šup .V pozitívnom slova zmysle .A pár iných v negatívnom . V tvojom prípade sa hrať na anonymitu akosi nemá význam .Ale možno sem dáš raz nejaký akt a budeš chcieť ,aby sa ti dostalo ohodnotenia bez vplyvu tvojho zaškatuľkovania do úplne iného žánru .
Nechcem známky, iba slovný komentár + posunúť foto medzi TOP.
Známkovať fotografiu je podľa mňa úplný blud, palec hore by bolo podstatne elegantnejšie riešenie. No a čo dodať k anonymite? Najefektívnejšie by bolo nezobrazovať meno autora a zatrhnúť rámčeky+podpisy. Ale to zase bude za 3 kýble flamu, už teraz to jasne vidím
presne, ako pises, dokonca sme sa zhodli i v ankete
Ak neviem o koho ide - hodnotím objektívne. Ale ak viem, ovplyvňuje to moju objektivitu.
Koľko priznaní. Podľa mňa má byť meno autora aj meho hodnotiaceho normálne viditeľné. Ak niekto nemá na to želúdok aby napísal čo si myslí nech nepíše.
Tí čo budú lepiť 6 a 7, či už z toho že veci nerozumejú, alebo čakajú rovnakú \"odplatu\" tí to budú robiť stále
a tiez suhlasim i s tou moznostou ze sa komentatorovi zobrazi autor a v pripade ze bodovy system zostane zachovany tak i tie body...
Osobne v poslednom case nehodnotim bodovo. Preferujem koment jednotlivym castiahm hodnotenia. Bodami sa revansovat v dobrom i v zlom hodnoteni. V komente je to uz horsie. Lebo je to samotny odkaz a myslienky hodnotiaceho
Suhlasim ze prilis velky pokec k foto nema zachranovat, vyzdvihovat samotnu fotku. Fotka ma hovorit sama za seba. Vtredy je ta fotka perfektna a nie sa vykecavat pod fotkou :/
Inak stale sa da asociovat podla motivu fotky, alebo exifu a fotovybavy, ci kratkemu sprievodnemu texu ku autorovi. Tak preco sa z toho robi veda. Prvotny nastrel fotky by mal byt anonymny(ako som uz spominal bez podpisu, raminka, ci ozacenie autora).
Sa zapojim prvy krat do diskusie Inak necitala som vsetky prispevky, takze ak to tu uz bolo tak pardon. Nejde ani tak o podpis ako skor nejaku ochranu fotiekm co tu podla mna dost chyba. Vela ludom to bude prekazat, ale ja by som po rozkliknuti fotky dala moznost uzivatelovi, aby si na fotku dal nejaky velky watermark alebo inu ochranu, ak ma zaujem. Napriklad by tam bolo priehladne logo ephoto a podobne. Ani sami neviete, ako vam niekto rozkrada fotky bez vasho vedomia -...internet Uz som aj vase fotky co boli v topke a tak videla kade tade po internete a po vasom mene tam nebolo ani chyru ani slychu
ja som za anonymitu. Aj bez nej sa snažím hodnotiť fotku a nie autora. Ale je jasné (a nie je to len problém ephota), že mnohí autori sú silne ovplyvnení tým, že vedia, kto je autorom fotky. Predsa tu hodnotíme fotky a nie autorov. Inými slovami...na svoje fotky sa dá upozorniť nielen ich kvalitou, ale aj svojou aktivitou pri kladnom hodnotení iných. A to je dôvod, prečo podporujem anonymitu. Nech sa hodnotia fotky a nie rámčeky, podpisy a mená autorov. Dokonca som aj za to, aby pred hodnotením nebolo vidno ani komentáre a body iných, tak ako to býva pri fotosúťažiach. Keď autor považovaný za uznávaného na tomto portáli ohodnotí fotku, mnohých to silne ovplyvní. \"Transparentnosť\" v zmysle uverejnenia mena autora a ďalších identifikátorov má v tomto prípade za dôsledok neobjektívnosť. Samozrejme nikdy sa nevyhneme tomu, že niektorí sú identifikovateľní aj bez podpisu...Cako, alebo attila.farkas a iní
necitala som to tu, ale myslim si, ze je dost atorov, ktori maju svoj styl a ich fotky poznat aj bez mena, popripade podla ich serie, bapriklad tie karatisticke co byvaju v topke, a;ebp Strateneho krajinky s jeho povestnym ramikom, tym padom by sa ho vlastne asi musel vzdat. Alebo aj ludia si pod fotku hodia link na celu galeriu z reportaze, koncertu, plus niektori si radi podpisuju fotky napriklad ku koncertovym fotkam podla mna podpis patri a patri sa nazvat fotku nazvom skupiny, takze sa da tym aj vygooglit a keby si ju nejaka kapela nahodou stiahla, tak nech ju ma autor podpisanu. A ja osobne patrim k ludom, ktori boduju, len, ak im fotka stoji za vsetky sedmicky, inak nebodujem, skor mozno nieco napisem. aj, ked priznam sa uz som si tu galeriu nepozerala ani nepamatam. Vacsinov len top fotky a dala si v kategoriach vyhladat hudba a pozerala si novsie pridane... Premna bolo ephoto vzdy zaujimavejsie tymi ostatnymi vecami tu, ako fotogaleria...
Priznam sa, som sokovany, do akej miery dokaze zajst tuzba ludi ocislovat, zaskatulkovat a katalogizovat uplne vsetko. Uz ma vo fotografii nic neprekvapi :-/
No kazdopadne som zvedavy, ked sa tu najblizsie zas objavi napr. fotka modelky Wendy (a zhodou okonosti prave v TOP jedna je, hehe)... Urcite nikto neuhadne, od koho je.
Ja som tu fotky nikdy necisloval, iba komentujem (a iba to, co sa mi chce, tzn. obcas). Co robim najviac, je, ze si fotky prezeram, niekedy najnovsie, niekedy podla kategorii, obvykle TOPky. A potom si pozeram, kto je autor a prezriem si jeho portfolio. Ziadne ciselka.
Okrem toho, ze cislovanie je uplna blbost, mi vy zastanci anonymity vysvetlite jedno: Toko sa tu argumentuje \'objektivnostou\', ktoru ma anonymita akoze zarucit. Odkial ste vzali tento dojem? Mate to nejako empiricky dokazane? Lebo co tu pozeram fotky dna a TOPky, tak su to presne take iste fotky, ake boli fotkami dna a TOPkami aj predtym, ked boli autori \'neanonymni\'. Preco myslite, ze to bude niekedy inak? Ludia budu hodnotit vzdy to, co chcu a tak ako chcu. VZDY budu v topke fotky, ktore udru na tu spravnu strunu, obvykle akejsi modnej vlny. Staci sa pozriet na vyber najnovsich fotografii a mozem uplne bezpecne oznacit tie, ktore zarucene skoncia v topke. A je uplne jedno ci su autori znami alebo nie, aj tak su to stale ti isti - a ked sa najde niekto novy, tak sa dostane do topky tak ci tak, ci je jeho meno viditelne alebo nie.
Logika 49,21 % hlasujucich mi uplne unika. Asi som z inej planety.
Priznam sa, som sokovany, do akej miery dokaze zajst tuzba ludi ocislovat, zaskatulkovat a katalogizovat uplne vsetko. Uz ma vo fotografii nic neprekvapi :-/
No kazdopadne som zvedavy, ked sa tu najblizsie zas objavi napr. fotka modelky Wendy (a zhodou okonosti prave v TOP jedna je, hehe)... Urcite nikto neuhadne, od koho je.
Ja som tu fotky nikdy necisloval, iba komentujem (a iba to, co sa mi chce, tzn. obcas). Co robim najviac, je, ze si fotky prezeram, niekedy najnovsie, niekedy podla kategorii, obvykle TOPky. A potom si pozeram, kto je autor a prezriem si jeho portfolio. Ziadne ciselka.
Okrem toho, ze cislovanie je uplna blbost, mi vy zastanci anonymity vysvetlite jedno: Toko sa tu argumentuje \'objektivnostou\', ktoru ma anonymita akoze zarucit. Odkial ste vzali tento dojem? Mate to nejako empiricky dokazane? Lebo co tu pozeram fotky dna a TOPky, tak su to presne take iste fotky, ake boli fotkami dna a TOPkami aj predtym, ked boli autori \'neanonymni\'. Preco myslite, ze to bude niekedy inak? Ludia budu hodnotit vzdy to, co chcu a tak ako chcu. VZDY budu v topke fotky, ktore udru na tu spravnu strunu, obvykle akejsi modnej vlny. Staci sa pozriet na vyber najnovsich fotografii a mozem uplne bezpecne oznacit tie, ktore zarucene skoncia v topke. A je uplne jedno ci su autori znami alebo nie, aj tak su to stale ti isti - a ked sa najde niekto novy, tak sa dostane do topky tak ci tak, ci je jeho meno viditelne alebo nie.
Práveže ja mám dojem, že kvalita fotografií v novom ephoto.sk je vyššia ako predtým ... Treba spraviť experiment ako to dopadne.
Mne len vychádza to, že na konkurenčnom portály mi vždy ohodnotia/okomentujú fotografie, tu nikto.
Anketa o anonymite
Domnievam sa, že rámček, názov foto a prípadne i podpis pod či nad foto je u mnohých súčasťou tejto foto, že to tú foto dotvára. Nechce sa mi teraz vymenovávať tých mnohých autorov, ktorí to tak robia, ale je ich naozaj mnoho a nemyslím si, že teraz odrazu toho nechajú.
S absolútnou anonymitou sa dnes už nedá veľmi operovať, mnohí autori sú na mnohých portáloch a veľmi často krát sa mi stáva, že foto a teda i jeho autora poznám už v náhľade podľa toho, že som ju videl inde...
...takže ja som za to, aby sa zobrazoval nick...niekedy totiž má človek možno chuť zanechať aj nejaký osobnejší odkaz pod fotkou (čo nemusí mať s objektivitou v hodnotení vôbec nič) a podobne alebo môže vďaka nejakej fotke natrafiť na nejakého autora ktorého predtým povedzme prehliadol a...neviem či sa mám viac rozpisovať...objektivita nie je o tom, či sa zobrazuje alebo nezobrazuje nick...objektivita je o prístupe ľudí...
Ako som spomenul v inej debate pred minútkou, dajme rozsah do 3 bodov, načo 7, keď je to aj tak všetko nabité nad 6 hore.
Trochu nechápem - na 1x.com je povinnosť uploadovať bez rámčekov a podpisov, ale hodnotí a rozhoduje o fotkách niekto, kto vie, kto je autor. Načo to potom...
Trochu nechápem - na 1x.com je povinnosť uploadovať bez rámčekov a podpisov, ale hodnotí a rozhoduje o fotkách niekto, kto vie, kto je autor. Načo to potom...
Hlavný dôvod je ten, prečo som odišiel z niekoľkých českých portálov (budu.cz, photoextract.cz ai.) - vytkli mi - nekomentuješ, prečo chceš komenty...?
A majú pravdu, i keď som sa bránil, že je to kvôli objektivite., aby som neovplyvňoval. Prečo by som mal venovať svoj čas niekomu, kto sa neunúva, okrem poďakovaní za komentáre pod svojimi foto, nikomu nič napísať? Akonáhle vidím autora, ktorý rozdal niekoľko tisíc komentárov a autora, ktorý ukazuje rovnaký počet fotografií ako ten predošlý, ale počet jeho komentárov je nulový, tak sa pri rozhodovaní prikloním k tomu prvému. A nemusí ísť práve o autora, ktorý sa zastavuje aj pod mojimi foto... Samozrejme, ak je to nováčik, to je iné, často hodnotím prvé fotky nových autorov. Aj preto by som rád videl, u koho sa chcem zastaviť...
Komentáre a hodnotenia nech sú skryté,kľudne aj ich numerický počet pod fotkou,až kým fotku neohodnotím
Nebudeš tam,keď si ľudia budú pozerať tvoje fotografie ....... (Joe McNally )
Ak musí mať fotografia na to aby zaujala alebo vyvolala emócie 10 riadkov vysvetľujúceho textu,tak to nebude dobrá fotografia.
Nehodnotíš literárny prejav pod fotografiou ale fotografiu samotnú .
vplyvu tvojho zaškatuľkovania do úplne iného žánru .
Známkovať fotografiu je podľa mňa úplný blud, palec hore by bolo podstatne elegantnejšie riešenie. No a čo dodať k anonymite? Najefektívnejšie by bolo nezobrazovať meno autora a zatrhnúť rámčeky+podpisy. Ale to zase bude za 3 kýble flamu, už teraz to jasne vidím
ziadny nazov autora
ziadne ramiky
ziadne podpisy
Ak neviem o koho ide - hodnotím objektívne. Ale ak viem, ovplyvňuje to moju objektivitu.
Koľko priznaní. Podľa mňa má byť meno autora aj meho hodnotiaceho normálne viditeľné. Ak niekto nemá na to želúdok aby napísal čo si myslí nech nepíše.
Tí čo budú lepiť 6 a 7, či už z toho že veci nerozumejú, alebo čakajú rovnakú \"odplatu\" tí to budú robiť stále
Osobne v poslednom case nehodnotim bodovo. Preferujem koment jednotlivym castiahm hodnotenia. Bodami sa revansovat v dobrom i v zlom hodnoteni. V komente je to uz horsie. Lebo je to samotny odkaz a myslienky hodnotiaceho
Suhlasim ze prilis velky pokec k foto nema zachranovat, vyzdvihovat samotnu fotku. Fotka ma hovorit sama za seba. Vtredy je ta fotka perfektna a nie sa vykecavat pod fotkou :/
Inak stale sa da asociovat podla motivu fotky, alebo exifu a fotovybavy, ci kratkemu sprievodnemu texu ku autorovi. Tak preco sa z toho robi veda. Prvotny nastrel fotky by mal byt anonymny(ako som uz spominal bez podpisu, raminka, ci ozacenie autora).
Alebo aj ludia si pod fotku hodia link na celu galeriu z reportaze, koncertu, plus niektori si radi podpisuju fotky napriklad ku koncertovym fotkam podla mna podpis patri a patri sa nazvat fotku nazvom skupiny, takze sa da tym aj vygooglit a keby si ju nejaka kapela nahodou stiahla, tak nech ju ma autor podpisanu.
A ja osobne patrim k ludom, ktori boduju, len, ak im fotka stoji za vsetky sedmicky, inak nebodujem, skor mozno nieco napisem. aj, ked priznam sa uz som si tu galeriu nepozerala ani nepamatam. Vacsinov len top fotky a dala si v kategoriach vyhladat hudba a pozerala si novsie pridane... Premna bolo ephoto vzdy zaujimavejsie tymi ostatnymi vecami tu, ako fotogaleria...
Mne len vychádza to, že na konkurenčnom portály mi vždy ohodnotia/okomentujú fotografie, tu nikto.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa