Fórum » Právna poradňa

Fotograf PODVODNIK

momasko
momasko 2013-01-14 20:31:09+01
ahojte rad by som dal do pozornosti stranku isteho Petra Liseho z BA...na svojom webe ako aj na FB sa prezentuje ako fotograf ukradnutymi fotkami. Bohuzial tam bola/je aj moja foto....upozornil ma na neho iny fotograf ktory ma u neho tiez svoju foto...kto foti portrety mrknite si to mozno tam najdete aj svoju foto...a ako by nestacilo ze kradne foto, ale dava na ne aj svoj podpis a prezentuje sa ako ze ich fotil on.

tu je web: http://www.photosee.sk/
tu FB: https://www.facebook.com/photosee.sk

wlad
2013-01-15 22:00:38+01
omg to tu este stale rozoberate ?

Zalovat nema zmysel, nasilie nema zmysel, najlepsie co moze clovek spravit, je zalozit 20-30 blogov kde upozorni na dotycneho "fotografa" a preukaze ze fotky mu ukradol.
Google spravi zvysok.
0
2

Marcel Rebro
2013-01-15 22:02:44+01
príspevok od: total empty
Čítam si tie vaše pravnické zákony,ale nejak mi to nepasuje. Ak zoberem Tvoje fotky a dám ich na nejakú web stránku z úmyslom predať a obohatiť sa,čo samozrejme poškodí teba, tak už je tam úmysel,štádium pokusu o podvod a krádež. Autorské zákony sú predsa len prísnejšie,ako náhle použije tvoju fotku bez tvojho vedomia na komerčné účely alebo na vlástné obohatenie,čiže vytváranie a predaj kópií bez súhlasu a vedomia autora, je to nejaký prečin voči majetku duševného vlastníctva. Ak však právo bude na jeho strane pre nedostatok dôkazov,potom súhlasím s tým,aby zobrali právo do valstných rúk a toho dotyčného trocha dolamali,prípadne mu vykostili jednú ruku.
Mas pravdu. Ak bude predavat FYZICKE (nelegalne) kopie mojich fotiek, alebo ju pouzije komerncne v nejakom printovom mediu je to dokazatelne porusenie zakona. Rovnako ako predaj CD napaliek. Tu sa mozeme bavit o majetkovej ujme.

Ale ak zavesi moju fotku na svoj web bez mojho vedomia, za co ho zazalujem? Motame sa do kola ...
1
1

RadoBuransky
2013-01-15 22:04:05+01
Caute. Chalana poznam celkom osobne. Je mi dost luto co spravil a povedal by som, ze len z nerozvaznosti. Urcite sa nechce zivit predavanim cudzich fotiek, ale to ho neospravedlnuje.
5
2

Marcel Rebro
2013-01-15 22:04:35+01
príspevok od: wlad
omg to tu este stale rozoberate ?

Zalovat nema zmysel, nasilie nema zmysel, najlepsie co moze clovek spravit, je zalozit 20-30 blogov kde upozorni na dotycneho "fotografa" a preukaze ze fotky mu ukradol.
Google spravi zvysok.
... asi tak ... to sa tu cely cas snazim vysvetlit. Ale (internetovy) svet je plny pravnikov a bitkarov - teoretikov ...
2
5

quintes
2013-01-15 22:11:47+01
príspevok od: Marcel Rebro
Erik tiez srandujes, ze? Za to ze niekto si vycapi tvoje fotky na svoj web mu pojdes napravit cifernik? S vedomim vsetkych moznych trestnopravnych dosledkov? Neblbni ...
Marcel, sam si pisal, ze ake patalie a natahovacky su so sudmi... co by si ty robil...
0
0

Marcel Rebro
2013-01-15 22:14:49+01
príspevok od: quintes
Marcel, sam si pisal, ze ake patalie a natahovacky su so sudmi... co by si ty robil...
Uz som pisal co som urobil. A co urobim v buducnosti v podobnej situiacii? To iste ... alebo sa na to vyprdnem a budem sa venovat prospesnejsim aktivitam ...
1
4

milosm
2013-01-15 22:20:25+01
problem je v tom ze sa "podpisal" pod pracu niekoho ineho.
nech uz to z pravneho hladiska znamena cokolvek, z moralneho je to velke zlyhanie.
0
1

total empty
2013-01-15 22:23:32+01
Mas pravdu. Ak bude predavat FYZICKE (nelegalne) kopie mojich fotiek, alebo ju pouzije komerncne v nejakom printovom mediu je to dokazatelne porusenie zakona. Rovnako ako predaj CD napaliek. Tu sa mozeme bavit o majetkovej ujme.

Ale ak zavesi moju fotku na svoj web bez mojho vedomia, za co ho zazalujem? Motame sa do kola ...
Ale tu nejde len o fyzické kópie,viď procesy z nelegálným zdieľaním hudby a filmov,stačí len zverejňovať linky a pôjdu po tebe. Ak tvoje fotky použijém na reklamné banery na nete,prípadne na nejakú video reklamu na nete,prezentáciu svojej firmy, už to je komerčné využitie. Práve on by mal dokázať načo a prečo to spravil, dôvod prečo sa nachádzaju na jeho stránke cudzie fotky,dôvod prečo na nich prepísal mená-logo,. Ak by si niekto na svoju stránku zavesil moje fotky,z menom*logom,čisto len pre potešenie a uvádzal ma tam ako autora,nevidím v tom problém.
Keď o mne písali v regionálnych novinách viacerých okresov ohľadom AMFO, a použili tam moje fotky,síce si nepýtali moje zvolenie,ale pod fotkou bolo osbitne napísané meno autora a skade som.Ani neviem odkiaľ tu fotku stiahli. Ale taký prístup bol myslím tolerantný.
0
0

Marcel Rebro
2013-01-15 22:25:07+01
príspevok od: milosm
problem je v tom ze sa "podpisal" pod pracu niekoho ineho.
nech uz to z pravneho hladiska znamena cokolvek, z moralneho je to velke zlyhanie.
suhlas ... ale ostatna diskusia zacala prispevkom "Keby si nebol tupý, tak už podávaš trestné oznámenie!"

a moralna potupa / zlyhanie je casto vaznejsie ako to pravne vymozitelne. hlavne ked operujes pod vlastnym menom a nie len ako zhluk digitalnych nul a jednicek ...
1
4

Marcel Rebro
2013-01-15 22:29:37+01
príspevok od: total empty
Ale tu nejde len o fyzické kópie,viď procesy z nelegálným zdieľaním hudby a filmov,stačí len zverejňovať linky a pôjdu po tebe. Ak tvoje fotky použijém na reklamné banery na nete,prípadne na nejakú video reklamu na nete,prezentáciu svojej firmy, už to je komerčné využitie. Práve on by mal dokázať načo a prečo to spravil, dôvod prečo sa nachádzaju na jeho stránke cudzie fotky,dôvod prečo na nich prepísal mená-logo,. Ak by si niekto na svoju stránku zavesil moje fotky,z menom*logom,čisto len pre potešenie a uvádzal ma tam ako autora,nevidím v tom problém.
Keď o mne písali v regionálnych novinách viacerých okresov ohľadom AMFO, a použili tam moje fotky,síce si nepýtali moje zvolenie,ale pod fotkou bolo osbitne napísané meno autora a skade som.Ani neviem odkiaľ tu fotku stiahli. Ale taký prístup bol myslím tolerantný.
Suhlas. Ale najskor musis dokazat ze sa na jeho webe nachadzali Tvoje / cudzie fotky bez autorizacie ... to ze su tam teraz nestaci.

Skus niekoho zazalovat ze ti odcudzil auto a Ty si ho VIDEL pred jeho domom ...
1
3

total empty
2013-01-15 22:43:03+01
Suhlas. Ale najskor musis dokazat ze sa na jeho webe nachadzali Tvoje / cudzie fotky bez autorizacie ... to ze su tam teraz nestaci.

Skus niekoho zazalovat ze ti odcudzil auto a Ty si ho VIDEL pred jeho domom ...
takže nakoniec on nemá ani šajmu ako sa tam tie fotky dostali,ale odstráni ich.
Súhlasím z WLADOM,
"Zalovat nema zmysel, nasilie nema zmysel, najlepsie co moze clovek spravit, je zalozit 20-30 blogov kde upozorni na dotycneho "fotografa" a preukaze ze fotky mu ukradol.
Google spravi zvysok."
Alebo pre dotknutých fotografou sadisfakciu.
Je to ako boj z veternými mlynmy. Reči a pletky narobia svoje,aj negatívna reklama,tomu sa hovorí psychologický útok a využitie ovplyvnivosti a stádovitosti obyčajných ľudí, politici by o tom vedeli hovoriť
Čau bratm a dík za pravnické okiienko.
0
0

sachmo
2013-01-15 23:49:41+01
Nie. To som nepotvrdil.

Len pisem, ze ak to spravis je velmi zlozite a z pohladu vynalozeneho usilia asi neefektivne to riesit sudnou cestou.

Ale kludne to skus ... som zvedavy ake terno spravis s printami 1200px / 72dpi ...
Na webovu prezentaciu staci, ci? Na nejaky reklamny banner tiez. A kedze je to potom vsetko strasne tazke a ty to riesit nebudes, tak preco by to niekto aj neurobil?
3
2

Marcel Rebro
2013-01-16 07:59:08+01
príspevok od: sachmo
Na webovu prezentaciu staci, ci? Na nejaky reklamny banner tiez. A kedze je to potom vsetko strasne tazke a ty to riesit nebudes, tak preco by to niekto aj neurobil?
Zalezi na tom KTO ten NIEKTO je. Ak nadnarodny farmaceuticky koncern / telko operator asi ma zmysel uvazovat o kompenzacii.

Ale Janko Hrasko z Race? Strata casu ...

Nuz ale ako som uz vyssie pisal, dohodol som sa aj s lokalnym poskytovatelom sluzieb ... to ale bola reklama v printovych mediach a teda nespochybnitelny dokaz.
2
3

sachmo
2013-01-16 08:54:16+01
Zalezi na tom KTO ten NIEKTO je. Ak nadnarodny farmaceuticky koncern / telko operator asi ma zmysel uvazovat o kompenzacii.

Ale Janko Hrasko z Race? Strata casu ...

Nuz ale ako som uz vyssie pisal, dohodol som sa aj s lokalnym poskytovatelom sluzieb ... to ale bola reklama v printovych mediach a teda nespochybnitelny dokaz.
Uz si videl, aby farmakoncern alebo telco firma kradla fotky nejakeho provincneho fotografa-amatera? A ked si vezmes catu pravnikov farmakoncernu, telco firmy proti nejakemu fotografovi, tak mozno by si tiez vymackol iba balicek vitaminov a firemnu prepisku.
5
2

morseee1
2013-01-16 09:05:42+01
Uz si videl, aby farmakoncern alebo telco firma kradla fotky nejakeho provincneho fotografa-amatera? A ked si vezmes catu pravnikov farmakoncernu, telco firmy proti nejakemu fotografovi, tak mozno by si tiez vymackol iba balicek vitaminov a firemnu prepisku.
tak napriklad z ineho sudka. Kamarat organizoval svoju svadbu a cele to skoncilo v jednom velkom rekreacnom centre. zabava, fotograf a podobne. Tri mesiace na to zistili ze jedna fotka z ich svadby s nim a manzelkou je po celom meste na bilboardoch .. Tak dosiel za riaditelom osobne a dohodol sa na rocnej permanentke pre seba aj pre manzelku. Myslim ze Mrco to skorej myslel takto
0
4

Marcel Rebro
2013-01-16 09:19:48+01
No vidim ze mas prehlad a bohate skusenosti z praxe ...

a) (nadnarodna) firma urcite nema potrebu kradnut fotky komukolvek. Kampane si ale objednava u agentury - casto lokalnej ...

b) (nadnarodna) firma nebude tahat catu pravnikov na lokalneho fotografa. Ale ani nepotrebuje byt prepierana na internete za to, ze v jej kampani boli pouzite neautorizovane fotky - je jednoduchsie (a lacnejsie) pristupit na nejaku formu (rozumnej) kompenzacie
0
9

pedro81
2013-01-16 09:58:22+01
treba nastudovat a nechat sa inspirovat ako harabin dokazoval nemajetkovu ujmu a vysudil par bubakov za to

dokazat nemajetkovu ujmu len pri jednej fotke je urcite tazke ale druhej strane sa to vzdy navysuje este o sudne trovy ktore v pripade prehry musi zaplatit
0
0

sachmo
2013-01-16 14:33:11+01
No vidim ze mas prehlad a bohate skusenosti z praxe ...

a) (nadnarodna) firma urcite nema potrebu kradnut fotky komukolvek. Kampane si ale objednava u agentury - casto lokalnej ...

b) (nadnarodna) firma nebude tahat catu pravnikov na lokalneho fotografa. Ale ani nepotrebuje byt prepierana na internete za to, ze v jej kampani boli pouzite neautorizovane fotky - je jednoduchsie (a lacnejsie) pristupit na nejaku formu (rozumnej) kompenzacie
Cize ty s prehladom vo vsetkom tvrdis, ze bohata nadnarodna spolocnost si najme supacku reklamku, kradnucu fotky.
4
0

Marcel Rebro
2013-01-16 14:46:00+01
Chcel som aj odpisat, ale uvedomil som si, ze "diskutovat" so sachmom (o comkolvek) je rovnako zmysluplne ako diskutovat s Trubacom o tom, kde bol Seat Gasparovic v case, ked bol v Chorvatsku na futbalovom zapase Slovan - Kosice.

SACHMO NA HRAD!
0
12

lu_boss
2013-01-16 14:52:21+01
Chcel som aj odpisat, ale uvedomil som si, ze "diskutovat" so sachmom (o comkolvek) je rovnako zmysluplne ako diskutovat s Trubacom o tom, kde bol Seat Gasparovic v case, ked bol v Chorvatsku na futbalovom zapase Slovan - Kosice.

SACHMO NA HRAD!

0
0

Strana 6 z 9
1 2 ... 4 5 6 7 8 9

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()