ahojte rad by som dal do pozornosti stranku isteho Petra Liseho z BA...na svojom webe ako aj na FB sa prezentuje ako fotograf ukradnutymi fotkami. Bohuzial tam bola/je aj moja foto....upozornil ma na neho iny fotograf ktory ma u neho tiez svoju foto...kto foti portrety mrknite si to mozno tam najdete aj svoju foto...a ako by nestacilo ze kradne foto, ale dava na ne aj svoj podpis a prezentuje sa ako ze ich fotil on.
tu je web: http://www.photosee.sk/ tu FB: https://www.facebook.com/photosee.sk
Srandista. Skus naznacit co by si na jeho mieste zaloval / aka ujma vnzikla / ake formy dokazovania by si pouzil ...
A celkovo si myslim, ze urcite je aj viac sposobou ako dokazat ze fotka je tvoja... Kazda fotka v sebe skryva tzv. metadata, popripade na ftp serveri mas datum kedy bola nahravana... Je toho naozaj vela
Ako dokazes ze bola neautorizovane publikovana na (cudzom) webe?
Tak, ze uz len staci ze na tom webe je. Pokial viem, tak potrebujes pisomny suhlas na to, aby si mohol pouzit fotografiu na hocijake ucely. Tento suhlas by mali mat obe strany.
A celkovo si myslim, ze urcite je aj viac sposobou ako dokazat ze fotka je tvoja... Kazda fotka v sebe skryva tzv. metadata, popripade na ftp serveri mas datum kedy bola nahravana... Je toho naozaj vela
Nie, nie ... to ze je Tvoja dokazat nie je problem. Problem je dokazat : a) ze bola neautorizovane publikovana na (cuzdom) webe ... zneuzivatel ju stiahne z webu a co potom? b) aka (majetkova) ujma Ti vnzikla. Aku nahradu pozadujes
Tak, ze uz len staci ze na tom webe je. Pokial viem, tak potrebujes pisomny suhlas na to, aby si mohol pouzit fotografiu na hocijake ucely. Tento suhlas by mali mat obe strany.
Vid nizsie ... uz tam nie je ... co teraz? Co predlozis sudu ako dokaz? Spravil si si screenshot / printscreen? Takych Ti/si narobim za kybel. Ak je to v printe je to kusok ine. Ale web?
Nie, nie ... to ze je Tvoja dokazat nie je problem. Problem je dokazat : a) ze bola neautorizovane publikovana na (cuzdom) webe ... zneuzivatel ju stiahne z webu a co potom? b) aka (majetkova) ujma Ti vnzikla. Aku nahradu pozadujes
Ako majetkovu ujmu by som dal, ze od kedy je ta fotka nahrana na cudzom webe, tak ... sa neviem vykoktat....
proste kolko ludi sa mu dalo fotit od nahratia fotky na server, tak tolko by som si dal ako majetkovu ujmu. Dajme tomu, ze fotil 10 kalendarov po 150 eur, tak by som si dal ujmu 1500 eur, lebo tí ludia tam mozno isli k nemu koli tej ukradnutej fotke (ze sa im pacila)
Nemusi ti vzniknut majetkova ujma. Neopravnene uzivanie cudzej veci je tiez zlocin.
Vid nizsie ... uz tam nie je ... co teraz? Co predlozis sudu ako dokaz? Spravil si si screenshot / printscreen? Takych Ti/si narobim za kybel. Ak je to v printe je to kusok ine. Ale web?
napr. http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:FRPyn_qCSZ4J:www.photosee.sk/photosee-gallery-glamour-art/+&cd=1&hl=sk&ct=clnk&gl=sk
Ako majetkovu ujmu by som dal, ze od kedy je ta fotka nahrana na cudzom webe, tak ... sa neviem vykoktat....
proste kolko ludi sa mu dalo fotit od nahratia fotky na server, tak tolko by som si dal ako majetkovu ujmu. Dajme tomu, ze fotil 10 kalendarov po 150 eur, tak by som si dal ujmu 1500 eur, lebo tí ludia tam mozno isli k nemu koli tej ukradnutej fotke (ze sa im pacila)
SORRY ZE SOM SA NEVEDEL VYKOKTAT, UZ MI DRBE!
To nie je (Tvoja) priama majetkova ujma. Ak by sa nesli nafotit k nemu, sli by k Tebe? Vies to kvantifikovat?
Skus sa vsak skor zamysliet nad prvou otazkou : AKO to dokazes? Ak zisti ze ide do tuheho, fotku staihne ... rovnako ako "hrdina" tejto kauzy. Co potom? Cim budes operovat?
To nie je (Tvoja) priama majetkova ujma. Ak by sa nesli nafotit k nemu, sli by k Tebe? Vies to kvantifikovat?
Skus sa vsak skor zamysliet nad prvou otazkou : AKO to dokazes? Ak zisti ze ide do tuheho, fotku staihne ... rovnako ako "hrdina" tejto kauzy. Co potom? Cim budes operovat?
Ved ide o to, aby tu fotku aspon stiahol. Samozrejme najprv to treba riesit listom, alebo necim, co sa da dolozit fyzicky. Urcite nie telefonatom. Ked to nestiahne potom, nuz tak podas trestne oznamenie. Sice sa niekolko krat prejdes na policiu, alebo sa prejdu civili k tebe, ale nakoniec dosiahnes toho, ze ta fotka bude odstranena...
Je tu este jedna moznost... DDoS utok na stranku (like a anonymous)
Ak sa smiem spýtať....Aké argumenty teda použil Váš mediálne známy advokát, keď Vás zastupoval (teda bol k dispozícii), keďže sa Váš spor sa podarilo dotiahnuť do zdarného konca? Ako dokázal, že fotografia je Vaša? Ako vyčíslil ujmu, ktorá Vám vznikla?
Nemusi ti vzniknut majetkova ujma. Neopravnene uzivanie cudzej veci je tiez zlocin.
Neopravnene uzivanie cudzej veci? § 230 Trestneho zakona ... citaj a skus tam napasovat neautorizovane pouzitie fotografie ... a potom sa vrhni na Autorsky zakon
Fotograf PODVODNIK
tu je web: http://www.photosee.sk/
tu FB: https://www.facebook.com/photosee.sk
a) ze bola neautorizovane publikovana na (cuzdom) webe ... zneuzivatel ju stiahne z webu a co potom?
b) aka (majetkova) ujma Ti vnzikla. Aku nahradu pozadujes
a) ze bola neautorizovane publikovana na (cuzdom) webe ... zneuzivatel ju stiahne z webu a co potom?
Je tu este jedna moznost... DDoS utok na stranku (like a anonymous)
Ako dokázal, že fotografia je Vaša?
Ako vyčíslil ujmu, ktorá Vám vznikla?