Fórum » Právna poradňa

Fotograf PODVODNIK

momasko
momasko 2013-01-14 20:31:09+01
ahojte rad by som dal do pozornosti stranku isteho Petra Liseho z BA...na svojom webe ako aj na FB sa prezentuje ako fotograf ukradnutymi fotkami. Bohuzial tam bola/je aj moja foto....upozornil ma na neho iny fotograf ktory ma u neho tiez svoju foto...kto foti portrety mrknite si to mozno tam najdete aj svoju foto...a ako by nestacilo ze kradne foto, ale dava na ne aj svoj podpis a prezentuje sa ako ze ich fotil on.

tu je web: http://www.photosee.sk/
tu FB: https://www.facebook.com/photosee.sk

ROBAN
2013-01-15 21:33:53+01
príspevok od: sachmo
Niekde je stranka hostovana, firma zabezpecujuca hostin bude mat isto backupy, logy,... co uz pouzitelne je.
ano, mas pravdu. Hosting ma svoje logy a zalohuje ich na 2 roky... (PODROBNE LOGY!)
0
0

sachmo
2013-01-15 21:34:03+01
príspevok od: Marcel Rebro
Neopravnene uzivanie cudzej veci? § 230 Trestneho zakona ... citaj a skus tam napasovat neautorizovane pouzitie fotografie ... a potom sa vrhni na Autorsky zakon
Ved ale aj rozmyslaj nad tym, co citas a nie len jednoducho konzumuj. Neopravnene uzivanie cudzej veci je dokaz toho, ze nie vzdy musi vzniknut majetkova ujma, aby si mohol niekoho zazalovat.
1
1

Marcel Rebro
2013-01-15 21:35:17+01
Takze od zajtra mozem predavat na nete tvoje fotky?
Mozes. Az kym Ti nedokazem ze si nejaku predal. Prezumpcia neviny, Rimske pravo (Karol Rebro, Peter Blaho, http://www.martinus.sk/?uItem=13513)
1
1

Marcel Rebro
2013-01-15 21:36:50+01
príspevok od: penzo
Ak sa smiem spýtať....Aké argumenty teda použil Váš mediálne známy advokát, keď Vás zastupoval (teda bol k dispozícii), keďže sa Váš spor sa podarilo dotiahnuť do zdarného konca?
Ako dokázal, že fotografia je Vaša?
Ako vyčíslil ujmu, ktorá Vám vznikla?
Ziadne. Ani som ho s tym neobtazoval. To je dovod preco "ma nema rad"

Ako som uz napisal vyriesil som to jednym telefonatom.
1
1

ROBAN
2013-01-15 21:38:11+01
Podla mna sa to da vyriesit aj tak, ze tam proste majitel fotky dojde a slusne mu povie.

Ked nebude pocuvat, no tak sa najde kus ladu a mu ho proste jebne do vykladu v noci a do rana tam nebude...
0
0

penzo
2013-01-15 21:38:22+01
Smola, tento titul je žiaľ vypredaný
0
0

sachmo
2013-01-15 21:39:34+01
Mozes. Az kym Ti nedokazem ze si nejaku predal. Prezumpcia neviny, Rimske pravo (Karol Rebro, Peter Blaho, http://www.martinus.sk/?uItem=13513)
To uz by som predaval radsej Kozakove fotky, tie by sli viac na dracku
1
1

penzo
2013-01-15 21:40:59+01
Ziadne. Ani som ho s tym neobtazoval. To je dovod preco "ma nema rad"

Ako som uz napisal vyriesil som to jednym telefonatom.
Ospravedlňujem sa, čítal som nepozorne... Už som sa dočítal
0
0

sachmo
2013-01-15 21:41:05+01
príspevok od: ROBAN
Je zasa nieco ine predavat fotky, ako ich len publikovat ako vlastne. V pripade predaja a dokazania viny by si musel vsetko zaplatit mrcovi
Tak ich budem rozdavat. Prezentovat za vlastne a publikovat pod nejakou free licenciou
1
1

Marcel Rebro
2013-01-15 21:42:52+01
Ved ale aj rozmyslaj nad tym, co citas a nie len jednoducho konzumuj. Neopravnene uzivanie cudzej veci je dokaz toho, ze nie vzdy musi vzniknut majetkova ujma, aby si mohol niekoho zazalovat.
Ano mas pravdu. Za co ho teda zazalujes? Co dosiahnes? Spravodlivost? Pojde (ak mu to dokazes) na rok brucat?

... mam pa lepsich napadov ako travit cas
1
1

sachmo
2013-01-15 21:45:26+01
Ano mas pravdu. Za co ho teda zazalujes? Co dosiahnes? Spravodlivost? Pojde (ak mu to dokazes) na rok brucat?

... mam pa lepsich napadov ako travit cas
Teraz si vlastne povedal, ze tvoje fotky su volne pouzitelne, bez uvedenia autora.
1
1

Marcel Rebro
2013-01-15 21:45:34+01
Tak ich budem rozdavat. Prezentovat za vlastne a publikovat pod nejakou free licenciou
Nech sa paci ... ked Ti dokazem, ze ich prezentujes ako vlastne a publikujes pod "nejakou free licenciou", zazalujem Ta ...
0
0

sachmo
2013-01-15 21:47:05+01
Nech sa paci ... ked Ti dokazem, ze ich prezentujes ako vlastne a publikujes pod "nejakou free licenciou", zazalujem Ta ...
A ako mi to dokazes?
0
0

Marcel Rebro
2013-01-15 21:50:00+01
Teraz si vlastne povedal, ze tvoje fotky su volne pouzitelne, bez uvedenia autora.
Ano a nie ... ja ich preukazatelne predavam. Su vystavene, mam doklady o predaji (otazky typu "A teraz nam vysvetli, preco bolo podstatne oznamit nam ze predavas fotky" si prosim odpusti). Takze viem operovat majetkovou ujmou.

Ale musim ti dokazat ze Ty si ich neopravnene predaval / snazil si sa predavat.
0
0

sachmo
2013-01-15 21:51:36+01
Ano a nie ... ja ich preukazatelne predavam. Su vystavene, mam doklady o predaji (otazky typu "A teraz nam vysvetli, preco bolo podstatne oznamit nam ze predavas fotky" si prosim odpusti). Takze viem operovat majetkovou ujmou.

Ale musim ti dokazat ze Ty si ich neopravnene predaval / snazil si sa predavat.
No a to podla tvojich slove nedokazes, lebo to bude v elektronickom svete.
0
0

Marcel Rebro
2013-01-15 21:52:14+01
A ako mi to dokazes?
To som sa pytal ja niekde vyssie ...
0
0

Marcel Rebro
2013-01-15 21:53:23+01
No a to podla tvojich slove nedokazes, lebo to bude v elektronickom svete.
Ano s tymto suhlasim ...

A preto sa venujem zmysluplnejsim veciam ako zalobam za neautorizovane pouzitie mojich fotiek na nejakom webe ...
0
0

sachmo
2013-01-15 21:55:04+01
Ano s tymto suhlasim ...

A preto sa venujem zmysluplnejsim veciam ako zalobam za neautorizovane pouzitie mojich fotiek na nejakom webe ...
Takze zase si potvrdil, ze tvoje fotky je mozne volne pouzivat.
3
1

Marcel Rebro
2013-01-15 21:58:58+01
Takze zase si potvrdil, ze tvoje fotky je mozne volne pouzivat.
Nie. To som nepotvrdil.

Len pisem, ze ak to spravis je velmi zlozite a z pohladu vynalozeneho usilia asi neefektivne to riesit sudnou cestou.

Ale kludne to skus ... som zvedavy ake terno spravis s printami 1200px / 72dpi ...
1
2

total empty
2013-01-15 21:59:08+01
Čítam si tie vaše pravnické zákony,ale nejak mi to nepasuje. Ak zoberem Tvoje fotky a dám ich na nejakú web stránku z úmyslom predať a obohatiť sa,čo samozrejme poškodí teba, tak už je tam úmysel,štádium pokusu o podvod a krádež. Autorské zákony sú predsa len prísnejšie,ako náhle použije tvoju fotku bez tvojho vedomia na komerčné účely alebo na vlástné obohatenie,čiže vytváranie a predaj kópií bez súhlasu a vedomia autora, je to nejaký prečin voči majetku duševného vlastníctva. Ak však právo bude na jeho strane pre nedostatok dôkazov,potom súhlasím s tým,aby zobrali právo do valstných rúk a toho dotyčného trocha dolamali,prípadne mu vykostili jednú ruku.
0
0

Strana 5 z 9

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()