zdrawim, buduca svagrina ma poziadala, ze ci by som im nespravil svadobne fotografie (obrad, hostina, foto v prirode) a ja som jej nedokazal povedat nie . tak sa chcem opytat/poradit ze ci mi postaci moja vybava: telo: canon eos 60D, sklo: 18-135 3,5 - 5,6 IS .... rozmyslam aj o zakupeni blesku rozhodujem sa medzi speedlite 430 a 580. koli cene by som asi riesil radsej tu 430 , planujem dokupit potom este sklo canon 70-200 F4 L is ale to mi asi na svadbu treba nebude, ci? dakujem vopred za rady
tak fotit svadbu bez prdchadzajuch skusenosti to je skutocne odvaha...... .......fotografie pokazis len raz, ako tu uz pisali, co ak fotak povie dost, nikdy nevies....asi ta svadobcania budu pekne hnat.....
tych 3000€ je dost malo
ale ok skusme ti poradit. vyuzivaj max iso ktore je na tvojom fotaku este pozitelne a pouzi prioritu clony, a ti to vobec pri tej svetelnosti hodi realny cas. meranie expozicie kedy? cez den? v noci? v protisvetle? pri svieckach ?
tak ako normalyn clovek sa mozem spytat nie ? tak este raz prosim normalnych ludi za radu ci nechat blesk na TTL alebo TTL BL
rozmyslam, ktoru temu si este nepoctil svojou pritomnostou a problemom s tvojim cullmanom. Hod to uz prosim ta do kosa. Riesit dookola to iste v desiatich temach je uz aj nad moje hranice tolerancie. Dakujem
kazdy raz zacina ci nie ? mam 18 rokov student tak co si mam kupit vybavu za 3 000 euro : ?
nie nemas si kupit vybavu za 3000eur, ale aspon by si mohol nazbierat ake-take skusenosti, potom zacat brigadovat, a az potom si kupit vybavu za 3000eur a aj to by bolo dost malo( len z halvy ma napadlo ze by za to mohol byt canon 7D,BG,PK,blesk a 17-40/4, urcite su aj lepsie kombinacie za rovnaku cenu) len tak pre zaujmavost fotograf co mne fotil stuzkovu mal 5D 16-35 a 70-200/2.8 a halvne kvalitny blesk.. prosim ta nechod fotit tu stuzkovu..
nie nemas si kupit vybavu za 3000eur, ale aspon by si mohol nazbierat ake-take skusenosti, potom zacat brigadovat, a az potom si kupit vybavu za 3000eur a aj to by bolo dost malo( len z halvy ma napadlo ze by za to mohol byt canon 7D,BG,PK,blesk a 17-40/4, urcite su aj lepsie kombinacie za rovnaku cenu) len tak pre zaujmavost fotograf co mne fotil stuzkovu mal 5D 16-35 a 70-200/2.8 a halvne kvalitny blesk.. prosim ta nechod fotit tu stuzkovu..
nech ide, mám pocit, že niekedy tí maturanti si to aj zaslúžia....
nech ide, mám pocit, že niekedy tí maturanti si to aj zaslúžia....
zasluzia si max nezmaturovat, ale mat pamietku peknu na stuzkovu maju mat! to, ze su nevzdelany a ked vidia neikoho s amaterskym zrkadlom a myslia si ze je to profik nieje ich chyba ale chyba konzumnej spolocnosti..
zasluzia si max nezmaturovat, ale mat pamietku peknu na stuzkovu maju mat! to, ze su nevzdelany a ked vidia neikoho s amaterskym zrkadlom a myslia si ze je to profik nieje ich chyba ale chyba konzumnej spolocnosti..
hm. hm. no asi môžem s tebou súhlasiť. máš aj na to nejaké riešenie?
hm. hm. no asi môžem s tebou súhlasiť. máš aj na to nejaké riešenie?
bohuzila nie, pokial neprestanu firmy davat do reklam na superMEGAkompakt- X10CJ7, a na entry zrkadla fotky fotene zrkadlamy(5D,1D,D3) s profi objektivmy, ludia si budu mysliet ze vsetko co klika foti dobre..
bohuzila nie, pokial neprestanu firmy davat do reklam na superMEGAkompakt- X10CJ7, a na entry zrkadla fotky fotene zrkadlamy(5D,1D,D3) s profi objektivmy, ludia si budu mysliet ze vsetko co klika foti dobre..
Nahodou moj Canon A470 a Panasonic Lumix LZ-8 foti dobre
ked mi niekto znamy povie ze- tento kompakt foti dobre tak mu poviem nie nefoti dobre(pokial to nieje G12/P7100), jasne tie fotky su super pre bezneho pouzivatela, ale sam musis uznat svadba a stuzkova sa tym nafotit nedaju...
ked mi niekto znamy povie ze- tento kompakt foti dobre tak mu poviem nie nefoti dobre(pokial to nieje G12/P7100), jasne tie fotky su super pre bezneho pouzivatela, ale sam musis uznat svadba a stuzkova sa tym nafotit nedaju...
Uz aj to som videl.. ako popri nas, ked sme fotili svadbu s kolegom, chodila druha fotografka a fotila tiez nejaky par, ale s kompaktom
viem ze sa castokrat berie vychod slovenska za "gadzovsky azaostalejsi" no asi pred rokom ma zabil kameramano/fotograf s handy kamerou a nokiou N95 na fotky. Ja ako hosť Canon 1D a 7D na krku. Vtedy som si naozaj povedal vsetko je mozne
viem ze sa castokrat berie vychod slovenska za "gadzovsky azaostalejsi" no asi pred rokom ma zabil kameramano/fotograf s handy kamerou a nokiou N95 na fotky. Ja ako hosť Canon 1D a 7D na krku. Vtedy som si naozaj povedal vsetko je mozne
tak toto nie )........už som videl kameramno-fotogafov ale väčšinou majú aspoň kompakt, ale N95 ........no ale na druhú stranu zavše aj tá N95 prekvapí ......
ako vies ze to bol fotograf? (alebo ked sa nad tym este raz zamyslim, mozno fotografom si bol prave ty, len mas nejaku poruchu osobnosti)
inac mam pocit ze to tu trosku prehanate s recmi typu "amaterskym zrkadlom sa neda fotit stuzkova" apod. (parafrazujem). ja z vlastnej stuzkovej ziadneho fotografa si nepamatam a neviem o tom ze by som mal doma nejake fotky zo stuzkovej, a ani mi nechybaju. niekedy ta volba neznie vobec tak ci zavolat profesionala alebo chlapca odvedla, ale ci tam bude fotograf alebo nie (a nie je to iba o financiach).
sam som fotil jednu svadbu asi po mesiaci ako som mal fotak (akyto hriech). a nefotil som ho preto, ze mladomenzelia boli skupi na fotografa a vedeli ze kamos ma fotak tak to moze aj on spravit. jednoducho im na fotkach nezalezalo, a to ze tam nakoniec niekto klikal s amaterskou zrkadlovkou a setakom bolo vecou nahody.
este dodam tolko, ze aj ked fotenie ma bavi, na vlastnej svadbe by som ziadneho fotografa ani kameramana nechcel, pretoze viem ze na fotky by som sa nikdy nepozeral a boli by mi zbytocne. to ze nakoniec niekto povie ze "ty nemas ziadneho fotografia???? tak ti to nafotim mobilom!!" tak to bude jeho vec. ale vy ma budete mat za nevzdelanaca a drzgrosa, pretoze neviem ocenit "nezabudnutelnu chvilu zivota" a ocenit pracu profesionalnych fotografov.
Fotenie svadby
ale ok skusme ti poradit. vyuzivaj max iso ktore je na tvojom fotaku este pozitelne a pouzi prioritu clony, a ti to vobec pri tej svetelnosti hodi realny cas. meranie expozicie kedy? cez den? v noci? v protisvetle? pri svieckach ?
nieco na citanie :
http://www.fotografovani.cz/art/fozak_df/rom_expozice2.html
Hod to uz prosim ta do kosa.
Riesit dookola to iste v desiatich temach je uz aj nad moje hranice tolerancie.
Dakujem
?
akokeby vás oberal o živobytie (aj keď...niektorých stužkovo-svadobko majstrov asi aj hej)
inac mam pocit ze to tu trosku prehanate s recmi typu "amaterskym zrkadlom sa neda fotit stuzkova" apod. (parafrazujem). ja z vlastnej stuzkovej ziadneho fotografa si nepamatam a neviem o tom ze by som mal doma nejake fotky zo stuzkovej, a ani mi nechybaju.
niekedy ta volba neznie vobec tak ci zavolat profesionala alebo chlapca odvedla, ale ci tam bude fotograf alebo nie (a nie je to iba o financiach).
sam som fotil jednu svadbu asi po mesiaci ako som mal fotak (akyto hriech). a nefotil som ho preto, ze mladomenzelia boli skupi na fotografa a vedeli ze kamos ma fotak tak to moze aj on spravit. jednoducho im na fotkach nezalezalo, a to ze tam nakoniec niekto klikal s amaterskou zrkadlovkou a setakom bolo vecou nahody.
este dodam tolko, ze aj ked fotenie ma bavi, na vlastnej svadbe by som ziadneho fotografa ani kameramana nechcel, pretoze viem ze na fotky by som sa nikdy nepozeral a boli by mi zbytocne. to ze nakoniec niekto povie ze "ty nemas ziadneho fotografia???? tak ti to nafotim mobilom!!" tak to bude jeho vec. ale vy ma budete mat za nevzdelanaca a drzgrosa, pretoze neviem ocenit "nezabudnutelnu chvilu zivota" a ocenit pracu profesionalnych fotografov.
molnart neberiem ta za nich len ten panak si zato aj nechal riadne zaplatit. aj za fotky s nokie.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa