zdrawim, buduca svagrina ma poziadala, ze ci by som im nespravil svadobne fotografie (obrad, hostina, foto v prirode) a ja som jej nedokazal povedat nie . tak sa chcem opytat/poradit ze ci mi postaci moja vybava: telo: canon eos 60D, sklo: 18-135 3,5 - 5,6 IS .... rozmyslam aj o zakupeni blesku rozhodujem sa medzi speedlite 430 a 580. koli cene by som asi riesil radsej tu 430 , planujem dokupit potom este sklo canon 70-200 F4 L is ale to mi asi na svadbu treba nebude, ci? dakujem vopred za rady
Aby to ale nedopadlo tak, že fotograf bude spokojný a zákazník s rodinou a tetkami nie. Nie každý rozumie obrazom Piccasa - a koniec koncov pozri si aké fotky letia na ephote. (Minule sa vo fóre preberal psík na gauči za 6 a za 7).
... to by sa nemalo stat... Kazdy fotograf nafoti vela materialu, nieco sa najde aj pre siroku rodinu a tetky
tu je vyhodnotenie: 50/1.4: 2,4,5,8,9 50/1.8: 1,3,6,7,10 ...conan 7 uhadol 3z5 a daniel.u 2z5...ostatni si netrufli ...kto chce si moze stiahnut fotky aj s exifom: http://leteckaposta.cz/341093553
tu je vyhodnotenie: 50/1.4: 2,4,5,8,9 50/1.8: 1,3,6,7,10 ...conan 7 uhadol 3z5 a daniel.u 2z5...ostatni si netrufli ...kto chce si moze stiahnut fotky aj s exifom: http://leteckaposta.cz/341093553
no to som inak dobrý kedy a kde si môžem prebrať výhru?
ja som navyse pocul, ze vysokosvetelny objektiv sa da priclonit, aby mal vacsiu hlbku ostrosti.
Nikto netvrdí že sa nedá pricloniť, ani že nízky DOF nedodáva na pôsobivosti portrétov. Chcel som len poukázať nato, že nič nie je čiernobiele a moja námietka bola v kontexte s úvodným príspevkom a následnými reakciami, podľa ktorých ako keby nič iné ako F1,4 nemalo cenu, a ako keby blesk bol fotkokazič...
Nikto netvrdí že sa nedá pricloniť, ani že nízky DOF nedodáva na pôsobivosti portrétov. Chcel som len poukázať nato, že nič nie je čiernobiele a moja námietka bola v kontexte s úvodným príspevkom a následnými reakciami, podľa ktorých ako keby nič iné ako F1,4 nemalo cenu, a ako keby blesk bol fotkokazič...
blesk je fotokazic ked ho niekto nevie pouzit, ked bliska napriamo, robi ostre tiene za fotografovanymi osobami a cele to vyzera umelo a plocho.
Tak isto aj na F1.4 sa da fotka pokazit, ked fotograf nevie pracovat s hlbkou ostrosti
ta hamba, este som aj tu moju 50ku f1,8 predal kamosovi pod cenu
Ahoj ak Ti mozem s krstin odporucit - urcite zabudni na ten zoom, bo ta clona je fakt zla a budes sa trapit z vysokym isom.
Ak Ti mozem z osobneho trapenia odporucit uricte by som si na svadbu zobral( je jedno ci pozicias ci kupis, ale maj aspon tieto objektivy):
Canon 50 f1,8 Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM Tamron SP 17-50mm F/2,8 asi Di2
Toto by som povedal ze je asi take svadobne u mna krstinove minimum
A nechcem Ta strasit ale podla mna nic nieje narocnejsie fotit ako svadba, krstiny...atd... sade v kostole malo svetla, a farby cierna/biela... bud preexponovane, alebo podexponovane...
Teda prajem vela stastia a snad pomoze... jo posli potom link ako to vyslo
chcem sa spytat mam tiez fotit ale stuzkovu : mam vybavu nikon d40 + 18-135 nikkor + blesk cullman d4500 chcem sa spytat ake odporucate nastavenia,svetla v miestnosti je dost + meranie expozicie mam dat na spot ? pretoze len tam mi ide blesk na TTL rezime inaksie ide na TTL BL dakujem za info
chcem sa spytat mam tiez fotit ale stuzkovu : mam vybavu nikon d40 + 18-135 nikkor + blesk cullman d4500 chcem sa spytat ake odporucate nastavenia,svetla v miestnosti je dost + meranie expozicie mam dat na spot ? pretoze len tam mi ide blesk na TTL rezime inaksie ide na TTL BL dakujem za info
s takou vybavou by som nebol schopny vypytat si co len jedno euro za fotenie ake nastavenia? sak plnu automatiku P ako profesional, s tym setakom to je viacmenej jedno
som zvedavy co urobis ak ti odijde blesk, fotak, objektiv. vytiahes sony ericson? ps : clovek ktory berie za fotky peniaze by mal vediet, ake ma pouzit nastavenie a nie sa pytat. prepac ak sme tu prilis hruby, no je to bohuzial tak.
som zvedavy co urobis ak ti odijde blesk, fotak, objektiv. vytiahes sony ericson? ps : clovek ktory berie za fotky peniaze by mal vediet, ake ma pouzit nastavenie a nie sa pytat. prepac ak sme tu prilis hruby, no je to bohuzial tak.
možno fotí za dobré slovo, príp. krabicu koláčov, čo ty vieš.....
zdrawim, buduca svagrina ma poziadala, ze ci by som im nespravil svadobne fotografie (obrad, hostina, foto v prirode) a ja som jej nedokazal povedat nie . tak sa chcem opytat/poradit ze ci mi postaci moja vybava: telo: canon eos 60D, sklo: 18-135 3,5 - 5,6 IS .... rozmyslam aj o zakupeni blesku rozhodujem sa medzi speedlite 430 a 580. koli cene by som asi riesil radsej tu 430 , planujem dokupit potom este sklo canon 70-200 F4 L is ale to mi asi na svadbu treba nebude, ci? dakujem vopred za rady
tak fotit svadbu bez prdchadzajuch skusenosti to je skutocne odvaha...... .......fotografie pokazis len raz, ako tu uz pisali, co ak fotak povie dost, nikdy nevies....asi ta svadobcania budu pekne hnat.....
Fotenie svadby
50/1.4: 2,4,5,8,9
50/1.8: 1,3,6,7,10
...conan 7 uhadol 3z5 a daniel.u 2z5...ostatni si netrufli
kedy a kde si môžem prebrať výhru?
Tak isto aj na F1.4 sa da fotka pokazit, ked fotograf nevie pracovat s hlbkou ostrosti
Ak Ti mozem z osobneho trapenia odporucit uricte by som si na svadbu zobral( je jedno ci pozicias ci kupis, ale maj aspon tieto objektivy):
Canon 50 f1,8
Canon EF 70-200mm f/2.8L IS II USM
Tamron SP 17-50mm F/2,8 asi Di2
Toto by som povedal ze je asi take svadobne u mna krstinove minimum
A nechcem Ta strasit ale podla mna nic nieje narocnejsie fotit ako svadba, krstiny...atd... sade v kostole malo svetla, a farby cierna/biela... bud preexponovane, alebo podexponovane...
Teda prajem vela stastia a snad pomoze... jo posli potom link ako to vyslo
mam vybavu nikon d40 + 18-135 nikkor + blesk cullman d4500
chcem sa spytat ake odporucate nastavenia,svetla v miestnosti je dost
+ meranie expozicie mam dat na spot ? pretoze len tam mi ide blesk na TTL rezime inaksie ide na TTL BL dakujem za info
mam vybavu nikon d40 + 18-135 nikkor + blesk cullman d4500
chcem sa spytat ake odporucate nastavenia,svetla v miestnosti je dost
+ meranie expozicie mam dat na spot ? pretoze len tam mi ide blesk na TTL rezime inaksie ide na TTL BL dakujem za info
ake nastavenia? sak plnu automatiku P ako profesional, s tym setakom to je viacmenej jedno
ps : clovek ktory berie za fotky peniaze by mal vediet, ake ma pouzit nastavenie a nie sa pytat.
prepac ak sme tu prilis hruby, no je to bohuzial tak.
ps : clovek ktory berie za fotky peniaze by mal vediet, ake ma pouzit nastavenie a nie sa pytat.
prepac ak sme tu prilis hruby, no je to bohuzial tak.
?
?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie