Fórum » VÝSTAVY A UDALOSTI

Foto roka má víťazov

vooo
vooo 2012-09-06 15:52:47+02
Co vy na to? http://kultura.sme.sk/c/6522872/foto-roka-ma-vitazov.html - chcel by som pocut nazor skusenych fotografov. Dakujem

varenyi
2012-09-07 16:05:24+02
Pozrel som si fotografie na uvedenej adrese, ale nemôžem povedať, že by ma niečim zaujali.

sofy
2012-09-07 16:16:23+02
to co produkuju slovenske vysoke skoly je cisty grc a o "umeleckych" ani nehovorim, nakoniec skoncia ako predavaci v McDonalde, alebo "nedoceneni umelci" v uzatvorenej komunite

morgoth
2012-09-07 16:25:51+02
príspevok od: Marcel Rebro
http://www.highsnobiety.com/2011/11/15/rhine-ii-by-andreas-gursky-becomes-most-expensive-photograph-ever-sold/
http://imgace.com/wp-content/uploads/2012/09/art-then-vs-art-now.jpg

istvic
ocenenie redakciou 2012-09-07 16:34:29+02
príspevok od: morgoth
http://imgace.com/wp-content/uploads/2012/09/art-then-vs-art-now.jpg
osobne si myslim,ze umenie sa niekam posuva,je to zivy organizmus,nie je ustalene a v podstate ,ide o to ,ze kazdy nech si tvori ,co chce..kvalitna vec sa preda aj sama..a co je hlavne,podla mna,pokial sa to niekomu predava,aj ked je to z pohladu laika grc,moze mat autor na haku ci sa to paci masam alebo nie..
existuje x prikladov ,kde bolo ,dnes uz klasicke umenie sucastnikmi zatracovane a hladelo sa na neho pohrdavo,cela historia umenia je plna tychto prikladov,,len cas ukaze,co bol krok vpred a co nie..

seifi
2012-09-07 16:48:58+02
ja si myslím, že dnes, ako aj predtým, sa stále hľadalo niečo neokukané, ani nie tak pekné a ľúbivé, ale nové, čo tu ešte nebolo; ale žiaľ po tých storočiach čo sa ľudia mocú po svete je dosť vypredané; kto chce počuť, to sa opakuješ, to tu už bolo; tak sa vymýšlajú koniny; pozrite, čo sú schopné si dnes obliecť ženy a ako vyzerajú chlapi, a sú to ešte vôbec chlapi ? ; záverom a to asi poznáte, nejakú inú, čo aj škaredšiu, len nie moju takže to samé tu - nové motívy, nové techniky, nové pohľady, nové...

Kaiman81
2012-09-07 18:19:34+02
Nechápem, lebo tie foto čo som tam videl cca 4r dozadu boli na úplne inej úrovni, ale toto úroveň teda fakt nemá, teda aspoň tá víťazná určite nie, môj názor...

sofy
2012-09-07 18:52:23+02
Historia nehistoria, picasso a ine porovnavania... V dnesnom svete kde bez penazi neprezijete asi len blazon bude cakat ci sa mu uzna jeho tvorba az po smrti ci po rokoch... Ak Vas sucasnost odsudi tak Vam po smrti bude jedno co ukaze buducnost. Dnes sa tvori pre pritomnost a pre sucasnych ludi.

istvic
ocenenie redakciou 2012-09-07 20:13:51+02
príspevok od: sofy
Historia nehistoria, picasso a ine porovnavania... V dnesnom svete kde bez penazi neprezijete asi len blazon bude cakat ci sa mu uzna jeho tvorba az po smrti ci po rokoch... Ak Vas sucasnost odsudi tak Vam po smrti bude jedno co ukaze buducnost. Dnes sa tvori pre pritomnost a pre sucasnych ludi.
nikto necaka ,ze zmeni historiu,prachy su prachy,preto tie svadby,preto tie rozne tlacovky a ine prachonosne fotenia..
ale..vies kolko sa vytvori ra preda rocne sadrovych trpazlikov?vies ,ako idu na odbyt porcelanove jelene ci chlpate potahy do aut?ich vyrobcovia rozmyslaju presne tak ako ty..

Jerry C.
2012-09-07 20:49:47+02
príspevok od: Marcel Rebro
kolegabudeasitiezumelec

Jerry C.
2012-09-07 21:08:54+02
príspevok od: viking81
dobre....a teraz to aplikuj na street fotku.... fotografiu robi svetlo....kebyze nie je svetlo...nic neodfotime...a ked mozem to iste odfotit s lepsim svetlom tak preco to nespravit ? ci prave to zle zvolena a v podstate ziadne svetlo je to to "umelecke" ? cim horsiu fotku spravim...cim viac kompozicnych pravidiel porusim...cim to ma otrasnejsi mobilovy look tak tym je to viac umelecke ? ak ano..tak si dalsi z tych pseudoumelcov ktorych po svete beha teda pozehnane...
presne si to vystihol,podobne je to napr.aj v najpozeranejších televíziach - čím väčší brak,tým väčšia pravdepodobnosť,že to pôjde v najpozeranejšom čase - po ôsmej večer
skrátka čím väčší hnoj tým lepšie ....
ľutujem moderátorov televíznych novín ,ktorí toto bahno ešte aj s nadšením v hlase musia ponúkať divákom ...
apropo niekto tu spomínal Picassa - áno jeho diela sa nám zdajú neumelecké ,ako keby ich maľovalo nejaké dieťa či neškolený amatér...
lenže : Picasso začínal ako klasicky maliar a už v 15 rokoch tvoril nádherne portréty ...
jeho neskoršia tvorba bola okrem iného motivovaná aj hľadaním spôsobu ako nakresliť tváre či postavy využitím geometrických vzorov - sám svoje obrazy postupne premaľovával z klasického stvárnenia až po jeho typicky picassovský výzor ...
chcel som tým povedať ,že keď niekto nakreslí čmaranice,či cvakne fotku porušujúcu uznávané pravidlá ...nestáva sa hneď avantgardným umelcom .,,, tým sa váčšinou môže stať iba ten ,kto práveže všetky pravidlá pozná a vie prečo ich porušuje ,čo tým sleduje ,čiže tvorí s určitým vyšším zámerom

sofy
2012-09-07 23:38:43+02
príspevok od: istvic
nikto necaka ,ze zmeni historiu,prachy su prachy,preto tie svadby,preto tie rozne tlacovky a ine prachonosne fotenia..
ale..vies kolko sa vytvori ra preda rocne sadrovych trpazlikov?vies ,ako idu na odbyt porcelanove jelene ci chlpate potahy do aut?ich vyrobcovia rozmyslaju presne tak ako ty..
Tych 5000 eur mu bude musiet stacit po zvysok zivota

beholder
2012-09-07 23:39:03+02
príspevok od: tonoz
neviem, ale mne sa 2. a 3. miesto paci, najme seria Bezdetne. 1. miesto, neviem posudit.
...a zaujali by Ťa tie "Bezdetné" aj bez toho srdcedrásajúceho popisu?

Minoslav
2012-09-07 23:48:50+02
pekny hnus... som presvedceny ze je to nejako dohodnute. ta Andrea Juneková sa uz druhy krat dostala do prvej trojky...a stale ma rovnako ohavne fotky

istvic
ocenenie redakciou 2012-09-08 00:19:50+02
normalne male jesitne deti.,,grc,odpad humus,hnus..slova co by nemali byt hodne cloveka co sa hocijakym sposobom zaujima o umenie,ktoreho sucastou je aj fotografia.
Oosbne sa mi tie fotografie moc nepacia ale snazim sa porozumiet ,preco prave tieto fotky ,snazim sa hladat na prvy pohlad skryte veci a hladat paralely medzi nimi.
Rado,texty su dolezite pri kazdej reportazi,pri reportaznych portretoch zvlast,ozrejmuju,osvetluju a zosobnuju postavy a tvare na fotografiach,davaju im konkretny a ludsky rozmer,ved to je uplny standart v modernej fotke.
Je naozaj cudne ,miestami sa citim trapne a mam pocit ze som medzi absolutnymi ignorantami toho ake su sucasne trendy.Mnohi z vas by asi odpadli ,keby boli na vystave fotografov aj zo spickovych agentur napriklad Magnum,mnohe fotkymcele serie,presne takychto fotografii,ake su prezentovane v tomto odkaz.NEMUSIM S NIMI SUHLASIT ,NEMUSIA SA MI PACIT,ALE SNAZIM SA ICH AKCEPTOVAT A POCHOPIT.
Myslim si ze vacsina z vas na FOTOGRAFA ani ydaleka nedorastla,aj ked x ludi z tohoto portalu ma tento hrdy titul zapasovany v kazdej fotke.To ,ze vlastnim fotak este zo mna fotografa nerobi,to len nase ego a par kamaratov nam to nahovaraju,Skutocny fotograf je uvedomely skromny clovek,clovek zvedavy,otvoreny k inakosti , novym ideam a myslienkam.Len nekonecna tuzba po vedomostiach,po znalostiach a po poznani je cesta ako sa stat FOTOGRAFOM.

DJW_
2012-09-08 04:18:13+02
Ani ako hobby fotograf, ani ako čovek uvedené "foto roka" nechápem.. Myslím, že drvivá väčšina "foto dňa" tu a ephoto je nápaditejších, viac oku lahodiacejších a so zrozumiteľnejšou myšlienkou..

DJW_
2012-09-08 04:44:22+02
normalne male jesitne deti.,,grc,odpad humus,hnus..slova co by nemali byt hodne cloveka co sa hocijakym sposobom zaujima o umenie,ktoreho sucastou je aj fotografia.
Oosbne sa mi tie fotografie moc nepacia ale snazim sa porozumiet ,preco prave tieto fotky ,snazim sa hladat na prvy pohlad skryte veci a hladat paralely medzi nimi.
Rado,texty su dolezite pri kazdej reportazi,pri reportaznych portretoch zvlast,ozrejmuju,osvetluju a zosobnuju postavy a tvare na fotografiach,davaju im konkretny a ludsky rozmer,ved to je uplny standart v modernej fotke.
Je naozaj cudne ,miestami sa citim trapne a mam pocit ze som medzi absolutnymi ignorantami toho ake su sucasne trendy.Mnohi z vas by asi odpadli ,keby boli na vystave fotografov aj zo spickovych agentur napriklad Magnum,mnohe fotkymcele serie,presne takychto fotografii,ake su prezentovane v tomto odkaz.NEMUSIM S NIMI SUHLASIT ,NEMUSIA SA MI PACIT,ALE SNAZIM SA ICH AKCEPTOVAT A POCHOPIT.
Myslim si ze vacsina z vas na FOTOGRAFA ani ydaleka nedorastla,aj ked x ludi z tohoto portalu ma tento hrdy titul zapasovany v kazdej fotke.To ,ze vlastnim fotak este zo mna fotografa nerobi,to len nase ego a par kamaratov nam to nahovaraju,Skutocny fotograf je uvedomely skromny clovek,clovek zvedavy,otvoreny k inakosti , novym ideam a myslienkam.Len nekonecna tuzba po vedomostiach,po znalostiach a po poznani je cesta ako sa stat FOTOGRAFOM.
Tie "fotky roka" sa mi nejak veľmi nepáčia, no necítim sa byť kompetentný na ich kritiku.
Každopádne po prečítaní Vášho príspevku žiaľ musím len a len súhlasiť. Obrovská časť miestnych užívateľov si myslí že zožrali všetku múdrosť sveta a pritom len niekoľko ľudí z miestnej komunity má naozaj fotky, pri ktorých zatajím dych (meetU, zolec a ďalší).
Áno, občas vo fóre nejaký totálny začiatočník položí úplne stupídnu otázku, ale to nie je dôvod stúhať machrov a odpovedať mu 20-timi arogantnými "príspevkami", ktoré s položenou otázkou nemajú nič spoločné. Kľudne by stačila jedna stručná odpoveď namiesto zosmiešnovania.
Osobné invektívy sú tu tiež bezné, sám o sebe som sa dočítal také veci, že som sa čudoval že ľudia čo ma v život nestretli ma poznajú lepšie ako sám seba...
Mrzí ma že redakcia ephoto musí čitať takúto kritiku, ale fórum ephoto má ďaleko k objektivite a mnohí jeho užívatelia zas ďaleko k mentálnej dospelosti. Osobne - keď mám nejaký technický problém, riešim to súkromnou správou majiteľovi podobného HW, ktorému dôverujem, lebo čítať kydy na fóre namniesto odpovedí ma nebaví..

seifi
2012-09-08 07:46:24+02
Asi tak ako píšeš. Súhlas.
A potom ľudia, nezabúdajme, že názory meníme. Ako ťažko sa potom čítajú po sebe také ťažké kalibry odsúdenia, ako tu niektorí uvádzajú. Doporučujem počítať dnes na pulte novú knihu od Freemanna "Dobrá fotografia", čo by malo zmierniť príliš ostré hroty kritiky a skôr na diela, ktoré nemusím, pozerať ako na niečo, čo tvorili iní pre iných.

tonoz
2012-09-08 08:41:06+02
príspevok od: beholder
...a zaujali by Ťa tie "Bezdetné" aj bez toho srdcedrásajúceho popisu?
Ano, aj bez popisu. Urciteby som sa pri tych fotkach pristavil. Mne sa fakt pacia, velmi.

mato.draho
2012-09-08 08:56:55+02
Chcel som napísať niečo v podobnom duchu, ale vystihol si to tak dobre, že to už nie je treba.
Škoda, že empatia alebo 2mg pokory sa v ephotoshope nedajú kúpiť

sofy
2012-09-08 08:57:53+02
Takymito kecami sa v dnesnej dobe fotografia obhajuje. Dakujem, neprosim.

Strana 4 z 9
1 2 3 4 5 6 ... 8 9

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()