No a v tom to práve je, predstavte si, že by všetky sklá boli kompatibilné zo všetkými telami aspoň na zrkadlovkách, to by sa tie telá vymieňali omnoho častejšie a podľa toho čo je momentálne lepšie. Akýkoľvek krok vo výšenej vzájomnej kompatibilite systémov je správny.
nejde o to ci to bude fungovat, ale o to ako sa to bude dat pouzit ... a veru nechcel by som vsetky skla kompatibilne ... predstavte si ze na maleho NEX3 musite davat objektiv rozmerov 200/4 co je na stredoformat ... kompatibilne by to bolo jak so stredoformatom tak s FF ci APS alebo m4/3 ale kedze to musi pokryt aj plochu stredneho formatu bude to VELKE a telo NEX3 akosi strati vyznam ze je male ... chapete ma pan kolega?
Používal, len Ty o tom nevieš, a tá zlona sa fakt zmení, porozmýšlaj že prečo , to isté mnošstvo svetla, ktoré dopadalo na povedzme 24 x 36 mm, je teraz sústredené na cca 15 x 22 mm
Hej, neuvedomil som si ze to zmensuje ohnisko. Toto je PRVY krat co sa to pouziva vo fototechnike. Inak je to zname vyse storocie. Ale kedze je to iba na mirrorlessy, nebude to nejaky prevrat a FF urcite neskonci, ved este ani poriadne nezacal
nejde o to ci to bude fungovat, ale o to ako sa to bude dat pouzit ... a veru nechcel by som vsetky skla kompatibilne ... predstavte si ze na maleho NEX3 musite davat objektiv rozmerov 200/4 co je na stredoformat ... kompatibilne by to bolo jak so stredoformatom tak s FF ci APS alebo m4/3 ale kedze to musi pokryt aj plochu stredneho formatu bude to VELKE a telo NEX3 akosi strati vyznam ze je male ... chapete ma pan kolega?
"Všetkým" som nemyslel okrajový stredoformát, ale iba prenositľnosť skiel vzájomne medzi FF eventuelne na APS medzi výrobcami, aj keď chápem, že to nie je v ich záujme.
Pri sucasnej technologii snimacov bude mat FF stale navrch v dynamickom rozsahu. Otazne je ako dlho sa udrzi sucasna technologia senzorov. Ak sa prejde na plne digitalny senzor, co nebude zberat naboj, ale bude pocitat fotony, potom uz nebude dolezita velkost senzora, ale len schopnost objektivu dostat na senzor dostaotok fotonov.
Bear nedavno som sa pytal na dynamický rozsah FF oproti iným fotoaparátom. Pozri napríklad D300 a 5D Mark II. Dynamický rozsah už nezáleží od veľkosti snímača. Možno kedysi. Fullframe vyniká podľa mňa už len čo sa týka detailov a prirodzenejšiemu zobrazeniu farieb + jemnejšie prechody medzi farbami. Tiež šum.
Bear nedavno som sa pytal na dynamický rozsah FF oproti iným fotoaparátom. Pozri napríklad D300 a 5D Mark II. Dynamický rozsah už nezáleží od veľkosti snímača. Možno kedysi. Fullframe vyniká podľa mňa už len čo sa týka detailov a prirodzenejšiemu zobrazeniu farieb + jemnejšie prechody medzi farbami. Tiež šum.
myslím že to čo píšeš si trochu odporuje ale skús toto
Dynamický rozsah je přímo závislý na míře šumu snímače. Míra šumu je přímo závislá na rozměrech světlocitlivých buněk. Proto je i dynamický rozsah závislý na celkové velikosti snímače.
Fulframe skončí, keď ho v kvalite výstupu dobehnú APSC čipy. Už sa to pomaly ukazuje v čoraz väčšej obľube bezzrkadloviek. Kto by vláčil ťažký stredoformát s ťažkými objektívmi a obrovskými dátovými súbormi, keď 95% užívateľov v blízkej dobe bohate postačí kvalita APSC Ja teda nie, aj keby stál 100 €
tak neviem, mam doma fuji x100 a nedolazem si pomoct, ale FF je stale FF a ked idem hoc kam tak beriem cely batoh cize 25kg lebo neviem co sa mi bude hodit aj ked idem len so psom do lesa a fuji som dal sestre
tak neviem, mam doma fuji x100 a nedolazem si pomoct, ale FF je stale FF a ked idem hoc kam tak beriem cely batoh cize 25kg lebo neviem co sa mi bude hodit aj ked idem len so psom do lesa a fuji som dal sestre
25kg? to nosis aj saltpaku z tanku a nahradny clanok do pasu?a o nejaku fotku co si s tymi 25 kilami nafotil sa nepodelis?
Mal som, aj fajné sklá, ale už ma ten batoh nebavilo nosiť, ale keby bola táto možnosť minimálne makro sklo by som si bol nechal lebo zatiaľ nič také pre moj systém nie je.
tak ak macro tak uz poriadne, mam doma zostavu m42 cez redukciu, 2x mamyia 50 jedna na druhu reverzne, macromech a trojkovy extender, a ked chcem fotit macro tak vo vnutri lebo vonku je to skoro nerealne
25kg? to nosis aj saltpaku z tanku a nahradny clanok do pasu?a o nejaku fotku co si s tymi 25 kilami nafotil sa nepodelis?
raz ked sa budem na to citi tak sem hodim fotky na kritiku, ale ak som neni este spokojy sam zo sebou nebudem davat na kritiku, mam fotky v nektorych casakoch, portaloch ale na kritiku to neni. tak vies dve tela, momentalne 7d+grip,6d+grip dalsie 4 baterky 70-200 f2,8;24-70 f2,8; 100-400, 50 f1,4; 28-300; 14 f2,8; 40 f2,8, 135 f2,8; 430 + 580 par sady bateriek uz som si zvykol to vlacit
raz ked sa budem na to citi tak sem hodim fotky na kritiku, ale ak som neni este spokojy sam zo sebou nebudem davat na kritiku, mam fotky v nektorych casakoch, portaloch ale na kritiku to neni. tak vies dve tela, momentalne 7d+grip,6d+grip dalsie 4 baterky 70-200 f2,8;24-70 f2,8; 100-400, 50 f1,4; 28-300; 14 f2,8; 40 f2,8, 135 f2,8; 430 + 580 par sady bateriek uz som si zvykol to vlacit
no dooooobre ... ked vypracem skrinky, bude toho hadam aj 50 kilo ... ale na keru mariju by som so sebou vlacil ohniska co sa mi navzajom prekryvaju (70-200,100-400,28-300)?
ps : to co si vymenoval ma odhadom do 25kg daleko ... takze to beriem ako basnicku hyperbolizaciu
no dooooobre ... ked vypracem skrinky, bude toho hadam aj 50 kilo ... ale na keru mariju by som so sebou vlacil ohniska co sa mi navzajom prekryvaju (70-200,100-400,28-300)?
ps : to co si vymenoval ma odhadom do 25kg daleko ... takze to beriem ako basnicku hyperbolizaciu
naco? jedno na jednom druhe na druhem, mas pravdu bol som to dat na vahu, s aterkami celovkou filtrami a cakom pak to ma 19,56 kg na digitalnej vahe a 19 na klasickej
mrco, prepac. ale ten nabytok je otrasny. plnka si zasluzi viac
Na venčenie psa do hory nosíš dva blesky ? Keď ma ešte bavil šport, mal som v batohu slušnú výbavu od 10,5 po 300/f2,8 a malo to komplet 16 kilo. Postupne som to vyhadzoval a vyhadzoval, potom som si kúpil menší batoh, postupne som to vyhadzoval a vyhadzoval a dnes mám malú dvojkilovú brašničku s FF telom a dvomi tromi pevnými sklami a ešte častejšie len malú štvrťkilovú Soničku Nexovie.
Na venčenie psa do hory nosíš dva blesky ? Keď ma ešte bavil šport, mal som v batohu slušnú výbavu od 10,5 po 300/f2,8 a malo to komplet 16 kilo. Postupne som to vyhadzoval a vyhadzoval, potom som si kúpil menší batoh, postupne som to vyhadzoval a vyhadzoval a dnes mám malú dvojkilovú brašničku s FF telom a dvomi tromi pevnými sklami a ešte častejšie len malú štvrťkilovú Soničku Nexovie.
ja nosim na vencenie d700+50G1.8 davam si to do vaku, kde mam aj desiatu bohate mi to staci, aj to sa mi zda tazke, ale vyhodu FF by som si nedal vziat je vsak pravda, ze lepsie by som si vystacil s 24-120, ale uz by to nebolo take kompaktne do kabelky
Nastane koniec full-frame?
Toto je PRVY krat co sa to pouziva vo fototechnike. Inak je to zname vyse storocie.
Ale kedze je to iba na mirrorlessy, nebude to nejaky prevrat a FF urcite neskonci, ved este ani poriadne nezacal
Dynamický rozsah je přímo závislý na míře šumu snímače. Míra šumu je přímo závislá na rozměrech světlocitlivých buněk. Proto je i dynamický rozsah závislý na celkové velikosti snímače.
celý článok tu:
http://www.karf.cz/dynamicky-rozsah-digitalnich-fotoaparatu/
ale ten nabytok je otrasny.
plnka si zasluzi viac
ale ten nabytok je otrasny.
plnka si zasluzi viac
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie