Fórum » Digitálne zrkadlovky

D2x

pizvizdik
2011-02-07 15:47:27+01
zdravim, zvazujem nad kupou tento zrkadlovky, znamy (aktivny profi. fotograf) je predava za cenu 700€, expozicii je nieco cez 150000
rad by som si precital nejake vase nazory, ci sa kupa oplati
dakujem

zelovoc
2011-02-07 15:55:36+01
nuz kupovat v dnesnej dobe 5 a pol rocny fotak je podla mna zbytocne, vyvoj za tych 5 rokov bol neuveritelny. skor by som radsej doplatil a kupil novu d7000.

150 000 je aj na d2x dost vela.

ja som proti.

Karol Srnec
redakcia ephoto.sk 2011-02-07 16:00:01+01
Hlasujem proti. Mam aspon 10 dovodov, ale nechce sa mi ich vypisovat. Ale su dost padne. Radsej ojazdeny Nikon D300.

JOK3R
2011-02-07 16:00:46+01
150tis je teda dost, ak sa ti na nej nieco pokazi, mozes ju rovno hodit do kosa, ja by som to neriskoval. Mne sa teraz pokazila D80 a iba vymena zavierky stoji okolo 200eur - neoplati sa.

MartinH
2011-02-07 16:08:17+01
no zalezi na co to potrebujes.. i ked je to uz cmos senzor, ma 5 rokov a je to \"iba\" DX.. vzasade je to D90 vo velkom tazkom, ale utesnenom tele.. ale ak chces utesne s gripom a dx.. preco nie.. zly stroj to nieje, ale 700 oci je dnes podla mna vela..

pizvizdik
2011-02-07 16:17:26+01
v tom pripade je pre mna najpristupnejsia D90 ako CMOS, popripade poradte ine CMOS telo, ale rad by som sa zmestil do tych 700€

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-02-07 16:25:31+01
neoplatí sa to kup si novu D90 , D7000 + BG, na dnešnu dobu je to D2x už moc staré. Keby si ju dostal darom tak nepoviem

pizvizdik
2011-02-07 16:27:45+01
popravde som aj cakal podobne prispevky, ale radsej sa spytam skusenejsich ako som ja

pizvizdik
2011-02-07 16:34:43+01
este by som sa rad spytal, na kolko by ste ohodnotili Nikon D90 vo vybornom stave, ziadne dead alebo hot pixely, 22500 expozicii, je to iba cisto telo.. nechcem zakladat novu temu
diky

afkaa.i
2011-02-07 16:35:03+01
za 200-300e by sa to oplatilo, viac urcite nie.
ak je to profik, ma fotak odpisany, dosiahol cca realnu zivotnost zavierky a preto by sa ho mohol zbavit zadarmo.

viac sa oplati d300, alebo d7000.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-02-07 16:45:47+01
príspevok od: pizvizdik
este by som sa rad spytal, na kolko by ste ohodnotili Nikon D90 vo vybornom stave, ziadne dead alebo hot pixely, 22500 expozicii, je to iba cisto telo.. nechcem zakladat novu temu
diky
ak je napr. ešte rok v záruke tak by som odrátal 20% z ceny nového....

pizvizdik
2011-02-07 16:48:26+01
zaruka je v zahranici (resp. neviem ako funguje zaruka u nas, ak to je dovezene)
ide o to, ze zaruka je este cca 1 rok, avsak neviem, ci sa da uznat ak by som fotak poslal do Nikonu v Prahe.. neviem

NIKON D666
2011-02-07 17:08:22+01
Ja som taký kúpil pre týždňom a som spokojný a vedel som do čoho idem

haplo602
2011-02-07 21:33:56+01
tak za 300-400e mozno ... za 700e nie ... D2X je dobry fotak, ale uz je prekonany a nova generacia sa po bazaroch da zohnat len o kusocek drahsie a s menej ojazdena

Kaiman81
2011-02-07 21:50:38+01
To sa určite neoplatí,ak by ti za tie peniaze ponúkal Canon 1Ds Mark II nepoviem,to by bola super kúpa,ale D2x po 150000 cvakoch a za tú cenu určite nie!!!

PeCh
2011-02-08 12:56:14+01
príspevok od: Jozef Peniak
ak je napr. ešte rok v záruke tak by som odrátal 20% z ceny nového....
Dajme tomu . Dovolím si off topic príspevok k cenám používanej fototechniky.

Zväčša mi to vychádza tak, že akonáhle kúpiš novú techniku a predávaš ju, tak musíš ísť s cenou aspoň 20 % dole, a to je vlastne nový a nepoužítý. Navyše pri drahšej technike ani to nie je zárukou, že predáš, pretože drahšiu techniku kupujú zväčša profesionáli (t.j. tí, pre ktorých je to denný chlebík) a tí si to chcú dať do nákladov a odpočítať DPH (celkovo to na daniach môže robiť skoro 40 %, ak je fotograf aj platca DPH (ale to nie sú všetci). Pri 20% zľave si tak väčšinou profík kúpi novú techniku a dostane sa po uplatnení nákladov do daní na rovnakú cenu a nemá problém s reklamáciami ani riešením toho, či to nie je kradnutý kus.

V druhom roku života fototechniky je adekvátne ísť s cenou aspoň o tretinu (35 %) nadol a po skončení záruky nie je zväčša rozumné kupovať ju za viac ako 50 % ceny nového. Samozrejme vždy platia výnimky súvisiace s tým, či je už k dispozícii nástupnícky model, ako veľmi je daný kus opotrebovaný. Pri optike to zas silne závisí od modelu. Sú modely, kde cena padne veľmi rýchlo a je problém sa ich zbaviť, pri iných sa cena zas drží dlho vysoko, ale je vyslovene šťastie ju predať, lebo potencionálnych kupcov je naozaj málo. Ale človeku je ľúto zmieriť sa so zľavou a najradšej vy techniku predal za tú cenu, čo ju kúpil . Majiteľ má často i citový vzťah k nej.

Stačí si tu prebehnúť tunajší bazár a niektoré inzeráty:

* Hneď na mňa vyskočil Gorillapod, ktorý sa tu tento majiteľ snaží predať už aspoň piaty raz a pri cene 35 € ešte dlho bude. Nie je to síce zlá cena, ale za podobnú by som ho kúpil bez DPH (resp. do nákladov), bežných nadšencov a záujemcov zas toľko nie je, prípadne si kúpia za rovnakú cenu kópiu. Keby išiel s cenou na 20 €, tak možno predá.

* Ďalší Canon 20/2.8. Už 3 mesiace je ešte rok a pol v záruke a zatiaľ nepredaný. Ide o ťažko predateľný objektív (zväčša má každý niečo podobné priamo v základnom zoome alebo očakáva od pevného skla lepšiu svetelnosť), preto je pre väčšinu ľudí zbytočný. Myslím si, že aj za polovicu bude problém ho predať.

* Canon 85/1.8 za 290 €. Skvelý objektív, no za podobnú cenu by som radšej kúpil nový (vlastne ma môj vyšiel na 300 € nový .

* Canon 450D za 500 €. Za tú cenu to kúpi iba neznalý situácie. Pred polrokom som pomohol kúpiť kolegovi jednu za tuším 300-340 € a novú 550D za 550 €. Podobne to platí pre Canon 1000D za 300 €.

A to bola len jedna strana z bazáru. Predávajúci majú nereálne požiadavky na cenu a potom tu človek vidí stále tie isté inzeráty dokola. A ľudia sa potom správne pýtajú, či sa to oplatí.

milos
2011-02-08 13:46:01+01
príspevok od: PeCh

Zväčša mi to vychádza tak, že akonáhle kúpiš novú techniku a predávaš ju, tak musíš ísť s cenou aspoň 20 % dole, a to je vlastne nový a nepoužítý. Navyše pri drahšej technike ani to nie je zárukou, že predáš, pretože drahšiu techniku kupujú zväčša profesionáli (t.j. tí, pre ktorých je to denný chlebík) a tí si to chcú dať do nákladov a odpočítať DPH (celkovo to na daniach môže robiť skoro 40 %, ak je fotograf aj platca DPH (ale to nie sú všetci). Pri 20% zľave si tak väčšinou profík kúpi novú techniku a dostane sa po uplatnení nákladov do daní na rovnakú cenu a nemá problém s reklamáciami ani riešením toho, či to nie je kradnutý kus.

V druhom roku života fototechniky je adekvátne ísť s cenou aspoň o tretinu (35 %) nadol a po skončení záruky nie je zväčša rozumné kupovať ju za viac ako 50 % ceny nového. Samozrejme vždy platia výnimky súvisiace s tým, či je už k dispozícii nástupnícky model, ako veľmi je daný kus opotrebovaný. Pri optike to zas silne závisí od modelu. Sú modely, kde cena padne veľmi rýchlo a je problém sa ich zbaviť, pri iných sa cena zas drží dlho vysoko, ale je vyslovene šťastie ju predať, lebo potencionálnych kupcov je naozaj málo. Ale človeku je ľúto zmieriť sa so zľavou a najradšej vy techniku predal za tú cenu, čo ju kúpil . Majiteľ má často i citový vzťah k nej.

* Hneď na mňa vyskočil Gorillapod, ktorý sa tu tento majiteľ snaží predať už aspoň piaty raz a pri cene 35 € ešte dlho bude. Nie je to síce zlá cena, ale za podobnú by som ho kúpil bez DPH (resp. do nákladov), bežných nadšencov a záujemcov zas toľko nie je, prípadne si kúpia za rovnakú cenu kópiu. Keby išiel s cenou na 20 €, tak možno predá.

* Ďalší Canon 20/2.8. Už 3 mesiace je ešte rok a pol v záruke a zatiaľ nepredaný. Ide o ťažko predateľný objektív (zväčša má každý niečo podobné priamo v základnom zoome alebo očakáva od pevného skla lepšiu svetelnosť), preto je pre väčšinu ľudí zbytočný. Myslím si, že aj za polovicu bude problém ho predať.

* Canon 85/1.8 za 290 €. Skvelý objektív, no za podobnú cenu by som radšej kúpil nový (vlastne ma môj vyšiel na 300 € nový .

* Canon 450D za 500 €. Za tú cenu to kúpi iba neznalý situácie. Pred polrokom som pomohol kúpiť kolegovi jednu za tuším 300-340 € a novú 550D za 550 €. Podobne to platí pre Canon 1000D za 300 €.

A to bola len jedna strana z bazáru. Predávajúci majú nereálne požiadavky na cenu a potom tu človek vidí stále tie isté inzeráty dokola. A ľudia sa potom správne pýtajú, či sa to oplatí.

15,40 kúpiš v kamennom obchode NIEČO.Postav sa pred obchod a snaž sa to predať za nákupnú cenu -20%.Nepochodíš.
15,41: dáš to za nákupnú cenu -40% = možno budeš mať šťastie.
15,42: dáš to za nákupnú cenu -60% = len blbec to nekúpi (pokiaľ to teda ide akurát kúpiť do obchodu).Hovorím o dni nákupu,s dokladom a so všetkým,čo k tomu patrí.

Inzeráty = garážový výpredaj.Šanca na úspech pri predaji = zlomok ceny (výnimku tvoria ojedinelé a ťažko zohnateľné výrobky vo výnimočnom stave = unikáty).

Tak to v živote chodí!
Tiež radšej nakupujem ako predávam,práve z tohto dôvodu.
A preto si nákup niečoho 100x rozmyslím,než ho zrealizujem.

zydo
2011-02-08 16:42:53+01
Urcite by som sa nevracial zase o 5rokov na zad.V zivote sa treba stale posuvat do predu preto by som si aj doplatil troska za telo d 300 alebo za tych 700€ napr. D90 a mas po probleme

afkaa.i
2011-02-08 16:58:31+01
príspevok od: PeCh

mna najviac pobavil tento:

www.ephoto.sk/bazar/predam/objektivy/trenciansky-kraj/13569/af-s-nikkor-18-70mm-1-3-5-4-5g/ aj keby to predaval dalsich 50 rokov, nepreda to ani za polovicu.

www.ephoto.sk/bazar/predam/objektivy/kraj/13567/af-nikkor-70-300mm-1-4-5-6d/ - dalsi nepredajny kusok.

ja som kupil D700 v 2008 za necelych 1500euro. chalan kupil D300 a D700 a nechal si len jeden. fotak mal dokopy 3 tyzdne, nafotenych menej, nez 1000 fotografii a zlava bola cez 20%... ale maloktory majitel je rozumny a nechce zarobit na niecom, co pouzival.
ps: zhanam Nikkor 35/2 AF-D za rozumnu cenu, ak by niekto mal

Marcel Rebro
2011-02-08 17:10:07+01
príspevok od: afkaa.i
mna najviac pobavil tento:

www.ephoto.sk/bazar/predam/objektivy/trenciansky-kraj/13569/af-s-nikkor-18-70mm-1-3-5-4-5g/ aj keby to predaval dalsich 50 rokov, nepreda to ani za polovicu.

www.ephoto.sk/bazar/predam/objektivy/kraj/13567/af-nikkor-70-300mm-1-4-5-6d/ - dalsi nepredajny kusok.

ja som kupil D700 v 2008 za necelych 1500euro. chalan kupil D300 a D700 a nechal si len jeden. fotak mal dokopy 3 tyzdne, nafotenych menej, nez 1000 fotografii a zlava bola cez 20%... ale maloktory majitel je rozumny a nechce zarobit na niecom, co pouzival.
ps: zhanam Nikkor 35/2 AF-D za rozumnu cenu, ak by niekto mal
ps : ked mi pride 35/1.4 budem mat

Strana 1 z 5

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()