Fórum » Digitálne zrkadlovky

D2x

pizvizdik
pizvizdik 2011-02-07 15:47:27+01
zdravim, zvazujem nad kupou tento zrkadlovky, znamy (aktivny profi. fotograf) je predava za cenu 700€, expozicii je nieco cez 150000
rad by som si precital nejake vase nazory, ci sa kupa oplati
dakujem

keko
2011-11-26 15:46:36+01
príspevok od: planco
Prepac, ale nikto ma nepresvedci, ze je viditelny rozdiel v kvalite medzi D2x a D300 pri spravne upravenom RAW subore na vytlacku rozumnej velkosti...
Ale ano, mas absolutnu pravdu. Kedze medzi dvoma roznymi obrazkami perfektne pripravenymi pre tlac nevidis rozdiel, potom ja davam prednost spolahlivejsiemu profi telu.

Daniel.U
2011-11-26 16:26:17+01
Neboj to bola iba ironia, alebo to skor bolo myslene ako vtip smerom k Danielovi.U, lebo mi pride ako clovek co takto pocita kazdy pixel..
pozeram ako ma osierate kym som tu nebol a druhy to ani nepochopil

Daniel.U
2011-11-26 16:34:59+01
Prepac, ale nikto ma nepresvedci, ze je viditelny rozdiel v kvalite medzi D2x a D300 pri spravne upravenom RAW subore na vytlacku rozumnej velkosti...
este raz páni ... Zaujima ma len jedno. Aky ma vyznam dobre telo bez dobreho cipu? Hned si aj odpoviem lebo s vami je tazko Vyznam to ma taky ako dobry cip v zlom tele. Isteze, da sa polemizovat o specifickom vyuziti dobreho tela. Napriklad to fotenie demonstracie kde dostanem par krat po hlave, fotak mi 5 krat spadne na beton a fotky dam na facebook alebo budem tlacit 10x15, pripadne sa budu tlacit offsetom. Ale PRECO by som sa mal takto obmedzovat, ked mozem mat 3 krat lepsi cip v trosicka horsom tele. Toto jedno nechapem. Teraz nehovorim o D90, to je hracka s dobrym cipom. Nic viac nic menej.
Taka pouzitelnost ISO a dynamicky rozsah je dost podstatny parameter si myslim

Daniel.U
2011-11-26 16:39:50+01
príspevok od: keko
Ale ano, mas absolutnu pravdu. Kedze medzi dvoma roznymi obrazkami perfektne pripravenymi pre tlac nevidis rozdiel, potom ja davam prednost spolahlivejsiemu profi telu.
zabudas na jedno, ze to telo odide ako posledne. Skor roztlces objektiv ako som pisal.
A dalsia vec je, ze D2X je v dnesnej dobre financne nezaujimavy lebo zachovaly nemas sancu kupit a za nezachovaly by som viac ako 200 euro nedal

haplo602
2011-11-26 16:53:32+01
príspevok od: Daniel.U
zabudas na jedno, ze to telo odide ako posledne. Skor roztlces objektiv ako som pisal.
A dalsia vec je, ze D2X je v dnesnej dobre financne nezaujimavy lebo zachovaly nemas sancu kupit a za nezachovaly by som viac ako 200 euro nedal
financne zaujimavy je .... s rovnakym telom dnes kupis najlacnejsie D3, co je financne inde. a APSC sa uz v tomto prevedeni nevyrabaju, takze preto si D2X drzi hodnotu. Pozri sa kde je D200 voci D300 a uvidis ako by to vyzeralo.

Preto aj D300 bude stracat na hodnote rychlejsie.

D2X je v dnesnej dobe unikatny fotak v rade Nikonu. Posledne profi telo s APS-C chipom.

karloss
2011-11-26 16:57:59+01
este raz páni ... Zaujima ma len jedno. Aky ma vyznam dobre telo bez dobreho cipu? Hned si aj odpoviem lebo s vami je tazko Vyznam to ma taky ako dobry cip v zlom tele. Isteze, da sa polemizovat o specifickom vyuziti dobreho tela. Napriklad to fotenie demonstracie kde dostanem par krat po hlave, fotak mi 5 krat spadne na beton a fotky dam na facebook alebo budem tlacit 10x15, pripadne sa budu tlacit offsetom. Ale PRECO by som sa mal takto obmedzovat, ked mozem mat 3 krat lepsi cip v trosicka horsom tele. Toto jedno nechapem. Teraz nehovorim o D90, to je hracka s dobrym cipom. Nic viac nic menej.
no ale uz konecne daj o akom tele to stale tocis

keko
2011-11-26 17:46:31+01
Ale ja ho mam. Aked sme uvazovali nad D3X, tak nebol dovod. 700 EUR nie je za zachovaly kus vela. Ale ani nie su v ponuke ...

keko
2011-11-26 17:55:27+01
Ale to je tvoja pravda. Ja viac, ako 800 potrebovat nebudem, dynamicky rozsah je totozny, ak nie je v prospech D2X. TAkze o 3x lepsom cipe, ako hovoris, moes iba snivat. A ja budem s mojim aparat fotit este o 3 roky a ty o tri roky budes poskulovat po niecom lepsom, to uz bude mozno 9,8x lepsie, ako D2X. Ja budem mat zas zarobene a ty budes zastavat papierove parametre. Opakujerm, je mi lajtr jedno, ci nejaky cip ma 24 milionov bodov, lebo vacsie ako 135x250 cm robit nebudem, a kedze sa nevenujem sportu, tak mi ISO 400 staci vacsinu mojho zivota.
Ty a Trenkler fotite F1-ku, tak si mozno povies, ze radsej vymenis tri tela a budes stale najmodernejsi, ale ver, ze nebudes prevratne lepsi, ako ja s mojou F3-kou, nie to este s D2X.
A uz sa nerozculuj, vsetci pochopili o co ide tebe, a ja dufam, ze som (ako ostatne vzdy) ponukam alternativny pohlad cloveka, co tu D2X-ku vlastni.

Marcel Rebro
2011-11-26 18:24:56+01
príspevok od: markato1
nie nemyslim tvoj nick..dokonca ani nejak detailne vecsinou tk neriesim,ked je foto zaujimava,ostatne je nepodstatne,tk duplom.to co som spominal je naozaj tak zle,ze aj stare mobily fotia castokrat lepsie,nebudem konkretny,ale iny majitel ,nie ty sa tiez zapojil do tejto diskusie
dovolim si tipovat ktoreho majitela D2x myslis
www.ephoto.sk/uzivatel/nikon/fotografie/

... okrem D2x disponuje aj celou skalou podnetnych a veselych otazok do fora

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-11-26 18:33:16+01
príspevok od: pizvizdik
zdravim, zvazujem nad kupou tento zrkadlovky, znamy (aktivny profi. fotograf) je predava za cenu 700€, expozicii je nieco cez 150000
rad by som si precital nejake vase nazory, ci sa kupa oplati
dakujem
neoplatí , kup si D90/D300/D7000 alebo niečo ine novšie

Marek Janicko
2011-11-26 18:46:58+01
príspevok od: Jozef Peniak
neoplatí , kup si D90/D300/D7000 alebo niečo ine novšie
Jozef to je stara diskusia.
Ja som ju obzivil iba kvoli otazke spolahlivosti AFka na vsetkych 9tich bodoch. No, ako to je uz zvykom zvrhlo sa to na klasicku diskusiu co je lepsie.

Jozef Peniak
redakcia ephoto.sk 2011-11-26 18:55:38+01
príspevok od: Marek Janicko
Ja som ju obzivil iba kvoli otazke spolahlivosti AFka na vsetkych 9tich bodoch. No, ako to je uz zvykom zvrhlo sa to na klasicku diskusiu co je lepsie.
jááj tak diskutujtne no

Marcel Rebro
2011-11-26 18:56:16+01
... a z diskusie vyplynulo ze sa ju neoplati kupit, ale oplati sa ju vlastnit

markato1
2011-11-26 18:59:00+01
príspevok od: Marcel Rebro

Marek Janicko
2011-11-26 19:08:41+01
príspevok od: Jozef Peniak
jááj tak diskutujtne no
Zaujimalo ma, na kolko je spolahlive AFko na ostatnych krizovych bodoch, ako je samotny stred za zhorsenych svetelnych podmienkach. Trebars, ak je uz clovek nuteny pouzit ISO 800.

karloss
2011-11-26 20:13:34+01
Zaujimalo ma, na kolko je spolahlive AFko na ostatnych krizovych bodoch, ako je samotny stred za zhorsenych svetelnych podmienkach. Trebars, ak je uz clovek nuteny pouzit ISO 800.
do urcitej miery by sa dalo povedat ze su rovnocenne
vady objektivu na plnej diere ale ovplyvnuju viac prave krajne body

NIKON D666
2011-11-26 21:10:39+01
príspevok od: Marcel Rebro

Daniel.U
2011-11-27 01:10:58+01
Ale to je tvoja pravda. Ja viac, ako 800 potrebovat nebudem, dynamicky rozsah je totozny, ak nie je v prospech D2X. TAkze o 3x lepsom cipe, ako hovoris, moes iba snivat. A ja budem s mojim aparat fotit este o 3 roky a ty o tri roky budes poskulovat po niecom lepsom, to uz bude mozno 9,8x lepsie, ako D2X. Ja budem mat zas zarobene a ty budes zastavat papierove parametre. Opakujerm, je mi lajtr jedno, ci nejaky cip ma 24 milionov bodov, lebo vacsie ako 135x250 cm robit nebudem, a kedze sa nevenujem sportu, tak mi ISO 400 staci vacsinu mojho zivota.
Ty a Trenkler fotite F1-ku, tak si mozno povies, ze radsej vymenis tri tela a budes stale najmodernejsi, ale ver, ze nebudes prevratne lepsi, ako ja s mojou F3-kou, nie to este s D2X.
A uz sa nerozculuj, vsetci pochopili o co ide tebe, a ja dufam, ze som (ako ostatne vzdy) ponukam alternativny pohlad cloveka, co tu D2X-ku vlastni.
dobre, dajme tomu cip ti staci lebo fotis ja neviem krajinky zo stativu. Ale teraz mi povedz v com je tvoj fotak odolnejsi oproti D300. Ostriaci system lepsi nema, cip lepsi nema, povedz mi v com konretne na neho D300 nema. Ber v uvahu, ze ta D300 ma namontovany grip. Aj tak v konecnom dosledku narazis na to, co si sam povedal, ze niesu v ponuke. Vlastnit a kupit je rozdiel, to ma Mrco pravdu. Ked raz nieco trh neponuka alebo to ponuka nevyhodne, tak ako keby to aj neexistovalo to je to iste.

keko
2011-11-27 12:44:50+01
dobre, dajme tomu cip ti staci lebo fotis ja neviem krajinky zo stativu. Ale teraz mi povedz v com je tvoj fotak odolnejsi oproti D300. Ostriaci system lepsi nema, cip lepsi nema, povedz mi v com konretne na neho D300 nema. Ber v uvahu, ze ta D300 ma namontovany grip. Aj tak v konecnom dosledku narazis na to, co si sam povedal, ze niesu v ponuke. Vlastnit a kupit je rozdiel, to ma Mrco pravdu. Ked raz nieco trh neponuka alebo to ponuka nevyhodne, tak ako keby to aj neexistovalo to je to iste.
To, ze nie su, bude skor znakom uspechu ... Preto je ta cena vyssia. Ale aj mozno pomalsi prepad z vyssej ceny. Ano ten trh urcil jeho pomerne vysoku cenu.
V com je iny? Odolnostou. Zivotnostou. Robustnostou. Spolahlivostou. Hmotnostou. Hladacikom. Ovladanim. Ergonomiou. Rychlostou spracovania. Cenou za jeden cvak. A potom aj vyhodnejsou celkovou cenou.

Daniel.U
2011-11-27 15:04:00+01
To, ze nie su, bude skor znakom uspechu ... Preto je ta cena vyssia. Ale aj mozno pomalsi prepad z vyssej ceny. Ano ten trh urcil jeho pomerne vysoku cenu.
V com je iny? Odolnostou. Zivotnostou. Robustnostou. Spolahlivostou. Hmotnostou. Hladacikom. Ovladanim. Ergonomiou. Rychlostou spracovania. Cenou za jeden cvak. A potom aj vyhodnejsou celkovou cenou.
Ty ho vlastnis a nebudem ti nahovarat, ze potrebujes novsi ked ti henten staci. Ked staci tak staci. Ale vsetko je vec ceny a u mna bude vzdy pako ten, co by treskol 700 euro za fyzicky a moralne zastarany aparat s nabehanymi 150 000 zabermi. Nemozem si pomoct, ale stale mi to pripomina ciganov , ktori sa riadia cisto len predsudkami a kupuju tristorocne BMWcka a v zivote ich ani neumyju. A to, ze si nieco drzi cenu, este neznamena, ze je to tolko hodne. Ono je to dobre pre teba, ked ho budes predavat, ale necakaj, ze ten kupujuci bude normalny

Strana 4 z 5

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()