Fórum » Vyberáme fotoaparát

pentax vs. canon

ericek174
ericek174 2012-09-13 14:28:21+02
Zdravím, oplatí sa mi prejsť z Canonu (350D) na Pentax (K-5)? Som študent, nemám financie na 60D alebo 7D, s ktorými je porovnateľní. Samozrejme že by som si hneď nekúpil úplne špičkové objektívy (k tým sa postupne dopracujem) na začiatok by mi stačili nejaké manuálne. Tak aj to keby ste mi nejako vedeli poradiť. Ďakujem.

behoIder
2012-11-23 18:20:54+01
príspevok od: markato1
Vonku naprd pocasie,tak sa niekto zabava citanim hluposti..
...... hluposti to nie su ........ s pocasim s tebou suhlasim .......

beholder
2012-11-23 19:14:30+01
príspevok od: behoIder
...... hluposti to nie su ........ s pocasim s tebou suhlasim .......
...toto nie je môj príspevok!

markato1
2012-11-23 19:57:43+01
príspevok od: beholder
Citam inde ze tu niekto zneuziva tvoj nick..,tak snad to daju admini do poriadku

sachmo
2012-11-23 20:23:35+01
ved je tam evidentne ina profilova fotka, co sa rozmerov tyka. A tuto mas zda sa vysvetlenie: www.ephoto.sk/komunita/zoznam-uzivatelov/?user_name=beho

beholder
2012-11-23 20:30:16+01
príspevok od: sachmo
ved je tam evidentne ina profilova fotka, co sa rozmerov tyka. A tuto mas zda sa vysvetlenie: www.ephoto.sk/komunita/zoznam-uzivatelov/?user_name=beho
...ano, vidim to, aj nick obsahuje namiesto l pismeno I......pokial toto nemas na svedomi Ty osobne........verejne sa Ti ospravedlnim....

sachmo
2012-11-23 20:32:08+01
...ano, vidim to, aj nick obsahuje namiesto l pismeno I......pokial toto nemas na svedomi Ty osobne........verejne sa Ti ospravedlnim....
v tom pripade cakam ospravedlnenie tam, kde si ma obvinil

Mesi
2012-11-23 20:49:39+01
No ved ale je logicke, ze sa porovnavaju najlepsie hodnoty. Okrem toho, vacsina fotiek vznika pri nizkom iso, vysoke iso sa pouziva len pri specifickych pripadoch. Je to take nutne zlo.
Pre mna je urcite pouzitelnejsi fotak, ktory ma vyrovnany vykon v sirsom rozsahu. Nap. by bola iste hlupost oznacovat fotak s cipom o 0.1 EV lepsim vysledkom na iso 100, ktore kresa o kazde dalsie iso o 1 EV ako cip, ktoremu rozsah klesa len o par percent.

sachmo
2012-11-23 20:52:56+01
príspevok od: Mesi
Pre mna je urcite pouzitelnejsi fotak, ktory ma vyrovnany vykon v sirsom rozsahu. Nap. by bola iste hlupost oznacovat fotak s cipom o 0.1 EV lepsim vysledkom na iso 100, ktore kresa o kazde dalsie iso o 1 EV ako cip, ktoremu rozsah klesa len o par percent.
Ja osobne udrziavam ISO co najnizsie a vzhladom na zaner, ktory fotim, radsej pouzijem stativ a dlhsi cas ako vyssie ISO, cize pre mna je pouzitelnejsi fotak, ktory ma vyborne vysledky na nizkom ISO.

scoty
2012-11-23 23:20:57+01
nepochopil som toto vlakno inac K5 je ovela dalej ako C350d.... to fakt na porovnanie je to co si z radu canon napisal... ale aj tak je k5 dalej-...

viking81
2012-11-24 09:34:08+01
OK, tak sa podme bavit o modeloch s rovnako velkym cipom. Tam je dokonca K-5 II najlepsia zo vsetkych.
Kedze je najnovsia....tak co sa sumu a inych vlastnosti snimaca tyka..tak ano...a?

pufko
2012-11-24 10:05:14+01
sachmo neviem čo sa tu furt handrkuješ, tiež mám Pentax ale K-5 či K-5II by som nechcel a to z jednoduchého dôvodu, lebo to neprinieslo nič revolučné ako K-30 , tak že si treba počkať na nástupcu

bonifacko
2012-11-24 10:29:26+01
príspevok od: pufko
sachmo neviem čo sa tu furt handrkuješ, tiež mám Pentax ale K-5 či K-5II by som nechcel a to z jednoduchého dôvodu, lebo to neprinieslo nič revolučné ako K-30 , tak že si treba počkať na nástupcu
K-5 bol vyrazny posun, ale k-5 nie.

sachmo
2012-11-24 11:56:06+01
príspevok od: pufko
Fotak si ale vyberas podla toho, ci je parametricky dobry alebo nie, a nie ci je revolucne lepsi ako predchodca alebo nie.

sachmo
2012-11-24 11:57:01+01
príspevok od: viking81
Kedze je najnovsia....tak co sa sumu a inych vlastnosti snimaca tyka..tak ano...a?
Cakam na najnovsi APS-C model od Canonu, kam sa zaradi.

sachmo
2012-11-24 11:58:56+01
príspevok od: bonifacko
K-5 bol vyrazny posun, ale k-5 nie.
To je pravda, dvojka je v podstate taka, ako povodna K-5. Ale zase ak by bola vyrazne ina, nebola by to uz K-5 II ale niesla by typove oznacenie samostatneho modelu.

pufko
2012-11-24 12:04:05+01
No aj ked je K-5II akože momentálne najlepšie "delo" ktoré Pentax ponúka, nevidím v nom nič extra čo by ma presvedčilo aby som si nekúpil lacnejšiu K-30 , nástupca K-5II už bude mať viac bodov AF, lepšie video, možno lepší synchro čas ... Investovať do K-5II mi dnes príde skôr ako kúpa bez rozmyslu. Verím že jej nástupca príde budúci rok, lebo ak by neprišiel, tak Pentax by bol v určitých parametroch pekne pozadu a samotný snímač to nevytrhne

ummagama
2012-11-24 12:24:43+01
príspevok od: viking81
Najnovsia ako najnovsia cip je pouzity ten isty ako v K-5 co je generacia ako D7000. Takze az tak najnovsia nie je

Rastislav
2012-11-24 13:00:19+01
Sa tu priete ako malí chlapci. Canon, nikon, pentax, sony, olympus, panasonic...sú to všetko úspešné a špičkové firmy, ich výrobky sú podobné, ale každý prináša vždy niečo navrch a snaží sa niečím osloviť zákazníkov. Výrobky v danej triede majú podobnú kvalitu, ale rozdielnu cenovú politiku a marketing. Nesnažte sa vzbudiť dojem, že pentax používa iba kvalitný snímač a ostatné je na nič, opakujem v danej triede sú výrobky rôznych firiem kvalitatívne podobné, ide o to, že jeden ponúka navrch to iný ono. Čo je pre mňa výhodou, pre iného môže byť nevýhodou alebo nepodstatné. Buďte tolerantní a chápte to.

sachmo
2012-11-24 13:18:17+01
príspevok od: Rastislav
Sa tu priete ako malí chlapci. Canon, nikon, pentax, sony, olympus, panasonic...sú to všetko úspešné a špičkové firmy, ich výrobky sú podobné, ale každý prináša vždy niečo navrch a snaží sa niečím osloviť zákazníkov. Výrobky v danej triede majú podobnú kvalitu, ale rozdielnu cenovú politiku a marketing. Nesnažte sa vzbudiť dojem, že pentax používa iba kvalitný snímač a ostatné je na nič, opakujem v danej triede sú výrobky rôznych firiem kvalitatívne podobné, ide o to, že jeden ponúka navrch to iný ono. Čo je pre mňa výhodou, pre iného môže byť nevýhodou alebo nepodstatné. Buďte tolerantní a chápte to.
Ved my sme tolerantni. Ale to nam predsa nebrani povedat fakt, ze v hodnoteni DxOMark vysla K-5 II najlepsie spomedzi vsetkych APS-C DSLR a vysla lepsie ako ktorakolvek DSLR do Canonu. To su proste hole fakty.

pufko
2012-11-24 13:54:28+01
sachmo dnes by som si K-5II nekúpil aj keby bola podla testov úplne naj, ja sa na modely ktoré vznikly za pôsobenia s HOYA pozerám ako na omyl, a doslova mi to pripadá že HOYA sa chcela len nabaliť, žiadne investície do vývoja, len tak trochu aby sa nepovedalo, ked že Pentax stále nemá FF, tak to jeho top APS-C telo by malo byť tak nabúchané ako len môže byť - doslova špička po všetkých stránkach medzi APS-C, ale nie je... Čo z toho že podla nejakého servera ma naj "vyladený" snímač

Strana 7 z 21
1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 20 21

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()