Zdravím, oplatí sa mi prejsť z Canonu (350D) na Pentax (K-5)? Som študent, nemám financie na 60D alebo 7D, s ktorými je porovnateľní. Samozrejme že by som si hneď nekúpil úplne špičkové objektívy (k tým sa postupne dopracujem) na začiatok by mi stačili nejaké manuálne. Tak aj to keby ste mi nejako vedeli poradiť. Ďakujem.
No ved ale je logicke, ze sa porovnavaju najlepsie hodnoty. Okrem toho, vacsina fotiek vznika pri nizkom iso, vysoke iso sa pouziva len pri specifickych pripadoch. Je to take nutne zlo.
Pre mna je urcite pouzitelnejsi fotak, ktory ma vyrovnany vykon v sirsom rozsahu. Nap. by bola iste hlupost oznacovat fotak s cipom o 0.1 EV lepsim vysledkom na iso 100, ktore kresa o kazde dalsie iso o 1 EV ako cip, ktoremu rozsah klesa len o par percent.
Pre mna je urcite pouzitelnejsi fotak, ktory ma vyrovnany vykon v sirsom rozsahu. Nap. by bola iste hlupost oznacovat fotak s cipom o 0.1 EV lepsim vysledkom na iso 100, ktore kresa o kazde dalsie iso o 1 EV ako cip, ktoremu rozsah klesa len o par percent.
Ja osobne udrziavam ISO co najnizsie a vzhladom na zaner, ktory fotim, radsej pouzijem stativ a dlhsi cas ako vyssie ISO, cize pre mna je pouzitelnejsi fotak, ktory ma vyborne vysledky na nizkom ISO.
sachmo neviem čo sa tu furt handrkuješ, tiež mám Pentax ale K-5 či K-5II by som nechcel a to z jednoduchého dôvodu, lebo to neprinieslo nič revolučné ako K-30 , tak že si treba počkať na nástupcu
sachmo neviem čo sa tu furt handrkuješ, tiež mám Pentax ale K-5 či K-5II by som nechcel a to z jednoduchého dôvodu, lebo to neprinieslo nič revolučné ako K-30 , tak že si treba počkať na nástupcu
Fotak si ale vyberas podla toho, ci je parametricky dobry alebo nie, a nie ci je revolucne lepsi ako predchodca alebo nie.
To je pravda, dvojka je v podstate taka, ako povodna K-5. Ale zase ak by bola vyrazne ina, nebola by to uz K-5 II ale niesla by typove oznacenie samostatneho modelu.
No aj ked je K-5II akože momentálne najlepšie "delo" ktoré Pentax ponúka, nevidím v nom nič extra čo by ma presvedčilo aby som si nekúpil lacnejšiu K-30 , nástupca K-5II už bude mať viac bodov AF, lepšie video, možno lepší synchro čas ... Investovať do K-5II mi dnes príde skôr ako kúpa bez rozmyslu. Verím že jej nástupca príde budúci rok, lebo ak by neprišiel, tak Pentax by bol v určitých parametroch pekne pozadu a samotný snímač to nevytrhne
Sa tu priete ako malí chlapci. Canon, nikon, pentax, sony, olympus, panasonic...sú to všetko úspešné a špičkové firmy, ich výrobky sú podobné, ale každý prináša vždy niečo navrch a snaží sa niečím osloviť zákazníkov. Výrobky v danej triede majú podobnú kvalitu, ale rozdielnu cenovú politiku a marketing. Nesnažte sa vzbudiť dojem, že pentax používa iba kvalitný snímač a ostatné je na nič, opakujem v danej triede sú výrobky rôznych firiem kvalitatívne podobné, ide o to, že jeden ponúka navrch to iný ono. Čo je pre mňa výhodou, pre iného môže byť nevýhodou alebo nepodstatné. Buďte tolerantní a chápte to.
Sa tu priete ako malí chlapci. Canon, nikon, pentax, sony, olympus, panasonic...sú to všetko úspešné a špičkové firmy, ich výrobky sú podobné, ale každý prináša vždy niečo navrch a snaží sa niečím osloviť zákazníkov. Výrobky v danej triede majú podobnú kvalitu, ale rozdielnu cenovú politiku a marketing. Nesnažte sa vzbudiť dojem, že pentax používa iba kvalitný snímač a ostatné je na nič, opakujem v danej triede sú výrobky rôznych firiem kvalitatívne podobné, ide o to, že jeden ponúka navrch to iný ono. Čo je pre mňa výhodou, pre iného môže byť nevýhodou alebo nepodstatné. Buďte tolerantní a chápte to.
Ved my sme tolerantni. Ale to nam predsa nebrani povedat fakt, ze v hodnoteni DxOMark vysla K-5 II najlepsie spomedzi vsetkych APS-C DSLR a vysla lepsie ako ktorakolvek DSLR do Canonu. To su proste hole fakty.
sachmo dnes by som si K-5II nekúpil aj keby bola podla testov úplne naj, ja sa na modely ktoré vznikly za pôsobenia s HOYA pozerám ako na omyl, a doslova mi to pripadá že HOYA sa chcela len nabaliť, žiadne investície do vývoja, len tak trochu aby sa nepovedalo, ked že Pentax stále nemá FF, tak to jeho top APS-C telo by malo byť tak nabúchané ako len môže byť - doslova špička po všetkých stránkach medzi APS-C, ale nie je... Čo z toho že podla nejakého servera ma naj "vyladený" snímač
pentax vs. canon
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa