Ahojte. Prosím vás, poraďte mi foťák, ktorým budeme fotiť v škole. Budget je 200-250€, možno by som ich nahovorila aj 300€, keby to za to stálo. Fotiť sa bude ako v triedach, telocvični, tak vonku. Už som nejaké recenzie prešla a každý má nejaké mínusy a neviem fakt čo vybrať. Doteraz sme fotili mobilmi. Takže aby to fotilo trošku lepšie. Občas nejaké video z vystúpenia. Vopred veľmi pekne ďakujem Najlepšie kompakt, objektívy tam nemáme čas meniť.
Ten rozpocet je dost maly, kedze sa ma fotit dnu, tak bych zobral hociaky blesk co ma vyklopnu hlavu a fotak nie je az tak dolezity, dokonca postaci aj setak ak sa pouzije blesk s tym ze sa odrazi od stropu. Ale v tej cene, jedine pozriet bazary a k tomu nejaky tretostranny blesk ktory bude kompatibilny. Uprimne za tu cenu sa neda v podstate nic kupit (nove). Kompakty (skoro vsetky) maju jednu nevyhodu, nedaju sa tak lahko pouzivat s bleskami. Objektivy nie je nutne menit, ten lacny setak co byva na zvycajne na fotakoch (18-55) zvycajne pokryje to co treba na skupiny ludi, ziakov. Je dostatocne siroky, ale zas nie prilis tak aby bola perspektiva "prilis viditelna", a da sa pouzit aj ako kratke tele. To staci na vacsinu situacii, netreba nic menit. Tie lepsie kompakty napriklad cela plejada 1 palcovych ma podobny rozsah, a pri velmi velkom rozsahu objektivu zasa trpi kvalita (pouziva sa mensi snimac aby sa to dalo robit rozmerovo male). Len tam je hlavny problem ze neda sa pouzit blesk, a ten velmi pomaha v interieroch. Tie jednopalcove su cca este v rozpocte, ale zasa len bazarove kusy (napriklad rozne iteracie Sony RX100).
Ahojte. Prosím vás, poraďte mi foťák, ktorým budeme fotiť v škole. Budget je 200-250€, možno by som ich nahovorila aj 300€, keby to za to stálo. Fotiť sa bude ako v triedach, telocvični, tak vonku. Už som nejaké recenzie prešla a každý má nejaké mínusy a neviem fakt čo vybrať. Doteraz sme fotili mobilmi. Takže aby to fotilo trošku lepšie. Občas nejaké video z vystúpenia. Vopred veľmi pekne ďakujem Najlepšie kompakt, objektívy tam nemáme čas meniť.
Poradil by som ostať pri mobile. Nepredpokladám že fotky sa budú dalej editovať, takže je veľmi pravdepodobné že fotka z mobilu bude vyzerať lepšie.
Musí to byť nový foťák, nie z bazáru a nie mobil. S tých Kodak Astro Zoom keď vyberiem, sliapnem vedľa? Alebo radšej za to nevyhadzovať peniaze a kúpiť niečo za 100€?
Musí to byť nový foťák, nie z bazáru a nie mobil. S tých Kodak Astro Zoom keď vyberiem, sliapnem vedľa? Alebo radšej za to nevyhadzovať peniaze a kúpiť niečo za 100€?
Lenze rozpocet je 250 eur, co je slusne povedane velmi malo. Povedane na hulvata: Za to sa nic poradne, nove neda kupit! A 100 eur, to znie uz ako opakovany, blby vtip... staci si pozriet ponuky obchodov a dat sa do obrazu kolko stoja dnes fotoaparaty. Radsej nic nekupit, ako kupit blbost a nemat ani peniaze! A potom setrit na poriadnu vec, lebo ta lacna je k nicomu... Jemnejsie sa to da povedat par prisloviami: 1. Za malo penazi malo muziky! 2. Nie som tak bohaty, aby som kupoval lacne veci!
Nemám skúsenosti, ale očakávam, že fotky budú celkovo horšie, než z mobilu strednej triedy. Za slnečného počasia rovnaké, v horších svetelných podmienkach slabšie.
Odporúčam riešiť to ináč. Na vystúpeniach osloviť rodičov, kto má dobrý mobil vyššej triedy, aby to nafotil. Počas školy možno niekto z kolegov...
Za 200-250 eur sa dá kúpiť na bazoši zánovný Nikon D3300/3400/3500 + AF-P 18-55/3,5-5,6 VR.
No dá. Ale ako jej to pomôže?
Potrebuje kupovať v obchode (ak to správne chápem platí to škola - na faktúru). A druhá vec je že štandardne budú fotky z tejto zostavy vyzerať (BEZ EDITU) horšie ako tie čo vídu s mobilu strednej triedy.
Tieto základné kompakty žiaľ nie sú príliš kvalitné. Táto kategória kompaktov je skoro úplne nahradená mobilmi a väčšina výrobcov tento sektor opustila.
Výhoda toho AstroZoom oproti mobilu bude v tom zoome že sa dá obraz priblížiť lepšie ako mobilom. Otázka je či je to fotení ktoré uvádzaš nutné. Skôr by som povedal že nie.
Nevýhoda je že mobil fotku spracuje už pri fotení. Ak by si chcela aby fotka z kompatku vyzerala lepšie bolo by potrebné ju ešte podrobiť dodatočnému editu.
Z tých peňazí bič neupletiete, hádam tam majú nejakého ajťáka, čo im to vysvetlí.
Veru, aj mobil strednej triedy začína na 400 EUR... 😔
V drahej dobe žijeme, dofrasa.
V našej obci je veľmi šikovná riaditeľka školy (to, že je moja sesternica je vedľajšie), ktorá sa obracia na firmy ohľadne sponzorstva, na predstaveniach detí si vždy nájde niekeho z obecenstva, kto to pekne nafotí, a podobne.
Potrebuje kupovať v obchode (ak to správne chápem platí to škola - na faktúru). A druhá vec je že štandardne budú fotky z tejto zostavy vyzerať (BEZ EDITU) horšie ako tie čo vídu s mobilu strednej triedy.
Pochybujem zeby vyzerali horsie. Skor naopak bych povedal, ze z mobilu uz len ked troska zvacsi obrazok bude to plne artefaktov, rozmazane, zasumene, kdezto z Nikonu obraz bude pekny aj vo vacsom rozliseni.
Pochybujem zeby vyzerali horsie. Skor naopak bych povedal, ze z mobilu uz len ked troska zvacsi obrazok bude to plne artefaktov, rozmazane, zasumene, kdezto z Nikonu obraz bude pekny aj vo vacsom rozliseni.
Obraz bude kvalitnejší ale fotografia nemusi byť krajšia. Keď fotis zo starou zrkadlovkou a setakom na automatiku nie je to ono. Keď sa pohras s rawom je to lepšie ale základný výstup nie je úplne super. Dobrý mobil strednej triedi to síce odfotí nekvalitnejsie ale spracuje to a z mojich skúseností to môže vyzerať lepšie.
Plus je to bezpredmetné lebo v tej cene to asi v obchode nekupis.
Kúpte niečo z mpb.com . Máte to s faktúrou. https://www.mpb.com/en-eu/product/canon-eos-450d tu máte dobrú zrkadlovku s APS-C za 80€. Výstup bude lepší ako z mobilu. ešte k tomu nejaký objekív napríklad: https://www.mpb.com/en-eu/product/sigma-18-200mm-f-3-5-6-3-dc-os-canon-ef-fit za 89€.
Ako pisu kolegovia, mobil by bol na vase potreby lepsi. Lebo vsetky upravy urobi mobil za vas. Ak s fotenim a upravami nema niekto skusenost, tak fotoaparat vam nepomoze. Skuste oslovit rodicov, mozno sa niekto venuje fotografii a nafoti vam co potrebujete.
Ale za 300 nebude ani mobil co dobre foti. Pozrel som co je v ponuke a toto ma zaujalo. ale netusim v akej kvalite to foti. Problem moze byt v interieri, pri slabsom svetle.
"Režim Smart Auto (32 scén). Režim Hybrid Auto: Bez námahy vytvárajte fotografie alebo videá pomocou režimu Smart Auto, ktorý zisťuje typ scény a z 32 možností (21 pri videách) vyberá dokonalé nastavenia. Pracuje s funkciou identifikácie tvárí a prispôsobuje nastavenia fotografovania podľa veku osoby, napríklad vypne blesk a zvuky, ak zaznamenaná spiace bábätko. Režim Hybrid Auto umožňuje fotografovať v režime Smart Auto a zároveň zachytiť 4-sekundový videoklip pred každým záberom - kombinuje ich do zábavného videa v rozlíšení HD (720p)." k tomu nejake kreativne rezimy a nejaka kreativna dusa to zvladne
Ako pisu kolegovia, mobil by bol na vase potreby lepsi. Lebo vsetky upravy urobi mobil za vas. Ak s fotenim a upravami nema niekto skusenost, tak fotoaparat vam nepomoze. Skuste oslovit rodicov, mozno sa niekto venuje fotografii a nafoti vam co potrebujete.
Ale za 300 nebude ani mobil co dobre foti. Pozrel som co je v ponuke a toto ma zaujalo. ale netusim v akej kvalite to foti. Problem moze byt v interieri, pri slabsom svetle.
"Režim Smart Auto (32 scén). Režim Hybrid Auto: Bez námahy vytvárajte fotografie alebo videá pomocou režimu Smart Auto, ktorý zisťuje typ scény a z 32 možností (21 pri videách) vyberá dokonalé nastavenia. Pracuje s funkciou identifikácie tvárí a prispôsobuje nastavenia fotografovania podľa veku osoby, napríklad vypne blesk a zvuky, ak zaznamenaná spiace bábätko. Režim Hybrid Auto umožňuje fotografovať v režime Smart Auto a zároveň zachytiť 4-sekundový videoklip pred každým záberom - kombinuje ich do zábavného videa v rozlíšení HD (720p)." k tomu nejake kreativne rezimy a nejaka kreativna dusa to zvladne
Niečo podobné som mal pred rokmi a toto som s tým nafotil. Ale bolo to už pred rokmi (2009), odvtedy stopercent pokročili. Neviem, či sa to už bude vôbec dať porovnávať.
Foťák do školy
Najlepšie kompakt, objektívy tam nemáme čas meniť.
Kompakty (skoro vsetky) maju jednu nevyhodu, nedaju sa tak lahko pouzivat s bleskami. Objektivy nie je nutne menit, ten lacny setak co byva na zvycajne na fotakoch (18-55) zvycajne pokryje to co treba na skupiny ludi, ziakov. Je dostatocne siroky, ale zas nie prilis tak aby bola perspektiva "prilis viditelna", a da sa pouzit aj ako kratke tele. To staci na vacsinu situacii, netreba nic menit.
Tie lepsie kompakty napriklad cela plejada 1 palcovych ma podobny rozsah, a pri velmi velkom rozsahu objektivu zasa trpi kvalita (pouziva sa mensi snimac aby sa to dalo robit rozmerovo male). Len tam je hlavny problem ze neda sa pouzit blesk, a ten velmi pomaha v interieroch.
Tie jednopalcove su cca este v rozpocte, ale zasa len bazarove kusy (napriklad rozne iteracie Sony RX100).
Nepredpokladám že fotky sa budú dalej editovať, takže je veľmi pravdepodobné že fotka z mobilu bude vyzerať lepšie.
S tých Kodak Astro Zoom keď vyberiem, sliapnem vedľa? Alebo radšej za to nevyhadzovať peniaze a kúpiť niečo za 100€?
S tých Kodak Astro Zoom keď vyberiem, sliapnem vedľa? Alebo radšej za to nevyhadzovať peniaze a kúpiť niečo za 100€?
A 100 eur, to znie uz ako opakovany, blby vtip... staci si pozriet ponuky obchodov a dat sa do obrazu kolko stoja dnes fotoaparaty.
Radsej nic nekupit, ako kupit blbost a nemat ani peniaze! A potom setrit na poriadnu vec, lebo ta lacna je k nicomu...
Jemnejsie sa to da povedat par prisloviami:
1. Za malo penazi malo muziky!
2. Nie som tak bohaty, aby som kupoval lacne veci!
Tu je test jednoho z nich:
https://www.digitalcameraworld.com/reviews/kodak-pixpro-az425-review
Nemám skúsenosti, ale očakávam, že fotky budú celkovo horšie, než z mobilu strednej triedy. Za slnečného počasia rovnaké, v horších svetelných podmienkach slabšie.
Odporúčam riešiť to ináč. Na vystúpeniach osloviť rodičov, kto má dobrý mobil vyššej triedy, aby to nafotil. Počas školy možno niekto z kolegov...
Potrebuje kupovať v obchode (ak to správne chápem platí to škola - na faktúru).
A druhá vec je že štandardne budú fotky z tejto zostavy vyzerať (BEZ EDITU) horšie ako tie čo vídu s mobilu strednej triedy.
Nevýhoda je že mobil fotku spracuje už pri fotení. Ak by si chcela aby fotka z kompatku vyzerala lepšie bolo by potrebné ju ešte podrobiť dodatočnému editu.
V drahej dobe žijeme, dofrasa.
V našej obci je veľmi šikovná riaditeľka školy (to, že je moja sesternica je vedľajšie), ktorá sa obracia na firmy ohľadne sponzorstva, na predstaveniach detí si vždy nájde niekeho z obecenstva, kto to pekne nafotí, a podobne.
Potrebuje kupovať v obchode (ak to správne chápem platí to škola - na faktúru).
A druhá vec je že štandardne budú fotky z tejto zostavy vyzerať (BEZ EDITU) horšie ako tie čo vídu s mobilu strednej triedy.
Plus je to bezpredmetné lebo v tej cene to asi v obchode nekupis.
https://www.mpb.com/en-eu/product/canon-eos-450d
tu máte dobrú zrkadlovku s APS-C za 80€. Výstup bude lepší ako z mobilu.
ešte k tomu nejaký objekív napríklad:
https://www.mpb.com/en-eu/product/sigma-18-200mm-f-3-5-6-3-dc-os-canon-ef-fit
za 89€.
Celkovo to teda máte do 200€.
Skuste oslovit rodicov, mozno sa niekto venuje fotografii a nafoti vam co potrebujete.
https://www.prolaika.sk/e-shop/canon-digital-ixus-285-hs-cierny/p-3602254.xhtml?_gl=1*7h44ko*_up*MQ..*_ga*NDc1NDY0ODkyLjE3MjcyNTkwNDc.*_ga_FTJW6BD04Y*MTcyNzI1OTA0Ni4xLjAuMTcyNzI1OTA0Ni4wLjAuNDI1MTM0NjAz
"Režim Smart Auto (32 scén). Režim Hybrid Auto:
Bez námahy vytvárajte fotografie alebo videá pomocou režimu Smart Auto, ktorý zisťuje typ scény a z 32 možností (21 pri videách) vyberá dokonalé nastavenia. Pracuje s funkciou identifikácie tvárí a prispôsobuje nastavenia fotografovania podľa veku osoby, napríklad vypne blesk a zvuky, ak zaznamenaná spiace bábätko. Režim Hybrid Auto umožňuje fotografovať v režime Smart Auto a zároveň zachytiť 4-sekundový videoklip pred každým záberom - kombinuje ich do zábavného videa v rozlíšení HD (720p)."
k tomu nejake kreativne rezimy a nejaka kreativna dusa to zvladne
Skuste oslovit rodicov, mozno sa niekto venuje fotografii a nafoti vam co potrebujete.
https://www.prolaika.sk/e-shop/canon-digital-ixus-285-hs-cierny/p-3602254.xhtml?_gl=1*7h44ko*_up*MQ..*_ga*NDc1NDY0ODkyLjE3MjcyNTkwNDc.*_ga_FTJW6BD04Y*MTcyNzI1OTA0Ni4xLjAuMTcyNzI1OTA0Ni4wLjAuNDI1MTM0NjAz
"Režim Smart Auto (32 scén). Režim Hybrid Auto:
Bez námahy vytvárajte fotografie alebo videá pomocou režimu Smart Auto, ktorý zisťuje typ scény a z 32 možností (21 pri videách) vyberá dokonalé nastavenia. Pracuje s funkciou identifikácie tvárí a prispôsobuje nastavenia fotografovania podľa veku osoby, napríklad vypne blesk a zvuky, ak zaznamenaná spiace bábätko. Režim Hybrid Auto umožňuje fotografovať v režime Smart Auto a zároveň zachytiť 4-sekundový videoklip pred každým záberom - kombinuje ich do zábavného videa v rozlíšení HD (720p)."
k tomu nejake kreativne rezimy a nejaka kreativna dusa to zvladne
Ale bolo to už pred rokmi (2009), odvtedy stopercent pokročili. Neviem, či sa to už bude vôbec dať porovnávať.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa