Fórum » O TECHNIKE

Predajcovia na Ebay

BraveCrow
BraveCrow 2010-01-11 16:50:31+01
Ahojte Možno rozbúrim vodu u zarytých nákupcov na Slovensku, ale nevadí:-) Zaujímalo by ma ak niekto kupuje cez Ebay, tak u akých predajcov (foto)? Ide hľavne o spoľhlivosť a kvalitu výrobkov (funkčnosť) Prosím neukameňujte ma :-DD

calimero
2013-02-15 09:47:48+01
príspevok od: bersekr
tak som to myslel, ze je to s ciny. ze aj tie najluxusnejsie znacky maju fabriky v cine. nakoniec su faky, ktore pochadzaju z tych istych fabrik ako originakly, vyrobene na tych istych strojoch, z tych istych materialov, tymi istymi ludmi
Fake pochadzajuci z tej istej fabriky ako original som este v zivote nevidel. Ak mas link na nejake fejky, ktore su vlastne originalom, hod sem link, objednam si. Ja som sa zatial stretol iba s fejkami, ktore boli kvalitou podstatne horsie ako original: pamatova karta Sandisk, filter Hoya, sluchatka Sony Ericsson, puzdro na objektiv Lowepro. Tieto vyrobky som kupoval cez eBay a az doma som zistil, ze su to fejky. Pritom to predavali predajcovia s dobrym hodnotenim.

Martin Piňák
2013-02-15 13:03:36+01
príspevok od: Wolis
Respektívne tento http://www.ebay.co.uk/itm/Pro-Battery-Grip-for-Nikon-D80-D90-SLR-Cameras-/130738134161?pt=UK_Camera_Battery_Grips&hash=item1e70999c91&_uhb=1
keď tak strašne chceš tak mu napíš až uvedie cenu na balík čo ja viem 20 usd mne zatiaľ vždy vyhoveli a nemal som problém , došiel mi aj canon 50 1,8 II tam som kupil za 80 € cca v prepočte aj s filtrom ale tak pred dvoma rokmi . ale myslím že sa odvtedy nič nezmenilo. Dokonca teraz som si objednal aj grip na 5D mk II a to ma tiež hodnotu skoro 40 usd ale vždy ti napišu nižšie ...

calven
2013-02-15 13:52:29+01
tak som to myslel, ze je to s ciny. ze aj tie najluxusnejsie znacky maju fabriky v cine. nakoniec su faky, ktore pochadzaju z tych istych fabrik ako originakly, vyrobene na tych istych strojoch, z tych istych materialov, tymi istymi ludmi
Tak toto je veľmi obľúbený urban legend. Zatiaľ bez jediného dôkazu. Ak niekto niečo má, sem s tým, rád sa nechám poučiť. A dôkazy typu "môjho kamaráta kamarátov brat" neberiem...

LetajiciCestmir
2013-02-15 14:19:32+01
príspevok od: Bofo
OK, bavíme sa v cenových reláciách rádovo 10-tky libier za fototechniku. UK má určite tiež nejaký strop pre dovoz. Tu som našiel nejakú teóriu:
http://translate.google.com/translate?hl=sk&sl=en&tl=sk&u=http%3A%2F%2Fwww.dutycalculator.com%2Fhelp_center%2FImport-duty-taxes-when-importing-into-the-United-Kingdom%2F

A keď to chceš vyskúšať s tým autom, tak to skús. Ja som sa snažil iba pomôcť ...
Ja som nic nechcel skusat, len niekedy treba ist do extremov aby si clovek uvedomil veci, ktore by inak neboli jasne. A faktom je, ze UK patri do toho isteho TARIC pasma ako ktorykolvek iny stat EU http://ec.europa.eu/taxation_customs/taxation/vat/traders/vat_community/index_en.htm Takze co plati pre UK z hladiska dovozu z Ciny plati aj pre SK. Z tohoto som vychadzal...

lubomirzvolensky
2013-02-15 19:03:52+01
spravne, aj v Anglicku sa plati clo a dph.

vobec nechapem co riesite, dohroma to nemate internet ? A co v Anglicku nefunguje google alebo co ?

http://www.google.co.uk/#hl=en&tbo=d&output=search&sclient=psy-ab&q=do+I+have+to+pay+tax+and+VAT+when+importing+goods+from+China&oq=do+I+have+to+pay+tax+and+VAT+when+importing+goods+from+China&gs_l=hp.3...5085.14673.0.15067.70.55.3.5.5.1.328.9232.1j39j14j1.55.0.les%3B..1.0...1c.1.3.psy-ab.J-ufhSreolw&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.&bvm=bv.42553238,d.d2k&fp=938c58edee3526d8&biw=1200&bih=1856

teda otazka "do I have to pay tax and VAT when importing goods from China"

a vysledky napriklad:
http://www.hmrc.gov.uk/customs/post/buying.htm
http://www.hmrc.gov.uk/customs/tax-and-duty.htm

aky problem ?? Tak hor sa setrit pri nakupe z Ebayu z Ciny a nezabudnite na to ze poslat si veci z Anglicka na Slovensko moze stat v pohode okolo 25 libier !

bersekr
2013-02-15 19:59:52+01
príspevok od: calimero
Fake pochadzajuci z tej istej fabriky ako original som este v zivote nevidel. Ak mas link na nejake fejky, ktore su vlastne originalom, hod sem link, objednam si. Ja som sa zatial stretol iba s fejkami, ktore boli kvalitou podstatne horsie ako original: pamatova karta Sandisk, filter Hoya, sluchatka Sony Ericsson, puzdro na objektiv Lowepro. Tieto vyrobky som kupoval cez eBay a az doma som zistil, ze su to fejky. Pritom to predavali predajcovia s dobrym hodnotenim.
ja teraz nehovorim len o vyrobkoch ako je prislusenstvo pre fotoaparaty. faky su nielen shity. fafy su v roznej kvalite, niektore su na takej vysokej kvalite, ze su hna nerozoznanie od pravych. co sa tyka tych fabrik, tak to funguje tak, ze sa tam pracuje v noci na cierno a to sa potom aj na cierno predava, takze je to fake ale mal by mat rovnaku alebo podobnu kvalitu. mozno to len neprechadza takou istou prisnou kontrolov. precitaj par clankov o tejto problematike a docitas sa to iste, ako som napisal

calimero
2013-02-15 20:29:47+01
ja teraz nehovorim len o vyrobkoch ako je prislusenstvo pre fotoaparaty. faky su nielen shity. fafy su v roznej kvalite, niektore su na takej vysokej kvalite, ze su hna nerozoznanie od pravych. co sa tyka tych fabrik, tak to funguje tak, ze sa tam pracuje v noci na cierno a to sa potom aj na cierno predava, takze je to fake ale mal by mat rovnaku alebo podobnu kvalitu. mozno to len neprechadza takou istou prisnou kontrolov. precitaj par clankov o tejto problematike a docitas sa to iste, ako som napisal
Hod sem link na taky clanok, lebo nie je to pravda, pokial sa teda bavime o firmach ako Lowepro, Nikon, Canon, Tamron, Velbon, Hoya atd. Ale aj Adidas, Nike, Samsung atd. Vsetci renomovani vyrobcovia maju v Cine vlastne fabriky s vlastnym manazmentom a nikto v noci nacierno nespusta vyrobu. Mimochodom, taketo fabriky spravidla bezia v normalnom rezime nonstop na 3 smeny.
Iny pripad su znacky ako napr. Fomei, Hama a pod. Su to vlastne len obchodne spolocnosti, ktore dohodnu v Cine v nejakej miestnej fabrike biznis a Cinania im nasledne dodavaju cinske vyrobky.

bersekr
2013-02-15 23:52:41+01
clanok som cital v plus 7 dni, neviem ktorom, hlavne sa tam pisalo oznackach ako louis vuitton, gucci a podobne. Nebudem tvrdit, ze to je na 100%, len predavam ako som kupil, ale ked sa nad tym zamyslis, tak to nie je nerealne. ci sa robi na tri smeny alebo nie, vrcholovy manazment na nocne nechodi. ale aj tak sa urcite da nieco v tej istej kvalite vyrobit aj inde, pri znackovych veciach sa proste plati za znacku. vyrobna cena je minimum. napriklad som sa musel pousmiat, ked som tu cital debatu o tom, ze skla su take drahe, lebo je vysoka cena skla, z ktoreho sa objektivy vyrabaju. (neviem teraz ako sa vola. blbost, proste maju firmy cenovu politiku, a tak si to drzia. priklad. cena vyroby sirupov coca coly, ked som mal bar bola 1 sk. predaval sa za 1500sk 5 litrtove balenie. minule niekde vraveli, ze cena vyroby auta je asi 1000 euro, za kolko sa predva? dokazat tto samozrejme nemozem

calimero
2013-02-16 10:52:35+01
clanok som cital v plus 7 dni, neviem ktorom, hlavne sa tam pisalo oznackach ako louis vuitton, gucci a podobne. Nebudem tvrdit, ze to je na 100%, len predavam ako som kupil, ale ked sa nad tym zamyslis, tak to nie je nerealne. ci sa robi na tri smeny alebo nie, vrcholovy manazment na nocne nechodi. ale aj tak sa urcite da nieco v tej istej kvalite vyrobit aj inde, pri znackovych veciach sa proste plati za znacku. vyrobna cena je minimum. napriklad som sa musel pousmiat, ked som tu cital debatu o tom, ze skla su take drahe, lebo je vysoka cena skla, z ktoreho sa objektivy vyrabaju. (neviem teraz ako sa vola. blbost, proste maju firmy cenovu politiku, a tak si to drzia. priklad. cena vyroby sirupov coca coly, ked som mal bar bola 1 sk. predaval sa za 1500sk 5 litrtove balenie. minule niekde vraveli, ze cena vyroby auta je asi 1000 euro, za kolko sa predva? dokazat tto samozrejme nemozem
Hlupost ako Brno. Toto moze napisat len absolutny laik. Na to, aby clovek vyvratil taketo bludy, staci zakladne ekonomicke vzdelanie. V dnesnej dobe je kazda firma odkazana na permanentne sledovanie vykonnosti a fektivnosti vyroby. Sleduju sa naklady, priame a tie nepriame sa rozpocitavaju na kazdy vyrobok podla urciteho kluca. Keby aj nastala absurdna situacia, ze niekto nacierno v Cine spusti vyrobnu linku napr. v noci, japonsky vrcholovy manazer sa o tom dozvie okamzite, ako rano zapne pocitac. To ilegalne spustenie vyrobnej linky so sebou prinasa taky narast nakladov, ze jednoducho neda sa to ututlat. Spotreba energii, materialu. Dnes je vacsina liniek monitorovania pocitacmi a kamerovymi systemami.
Proste ilegalna vyroba by bola mozna iba vtedy, pokial by boli ilegalne vsetky procesy. Boli by vykonavane paralelne, teda samostatny nakup materialu, energii a este k tomu by bolo treba vybudovat paralelne vyrobne linky. Je to absurdne a realizovatelne len v nejakom scifi filme.

keso13
2013-02-16 21:22:48+01
No neviem ci. Su to originaly alebo nie ale nieco sa oplati nieco nie.

bersekr
2013-02-18 08:48:32+01
Hlupost ako Brno. Toto moze napisat len absolutny laik. Na to, aby clovek vyvratil taketo bludy, staci zakladne ekonomicke vzdelanie. V dnesnej dobe je kazda firma odkazana na permanentne sledovanie vykonnosti a fektivnosti vyroby. Sleduju sa naklady, priame a tie nepriame sa rozpocitavaju na kazdy vyrobok podla urciteho kluca. Keby aj nastala absurdna situacia, ze niekto nacierno v Cine spusti vyrobnu linku napr. v noci, japonsky vrcholovy manazer sa o tom dozvie okamzite, ako rano zapne pocitac. To ilegalne spustenie vyrobnej linky so sebou prinasa taky narast nakladov, ze jednoducho neda sa to ututlat. Spotreba energii, materialu. Dnes je vacsina liniek monitorovania pocitacmi a kamerovymi systemami.
Proste ilegalna vyroba by bola mozna iba vtedy, pokial by boli ilegalne vsetky procesy. Boli by vykonavane paralelne, teda samostatny nakup materialu, energii a este k tomu by bolo treba vybudovat paralelne vyrobne linky. Je to absurdne a realizovatelne len v nejakom scifi filme.
no to urcite. vsetci manazeri efektivne kontroluju vsetky svoje efektivne fabriky, zariadene a postavene na najefektivnejsej a najsupermodernejsej urovni. nic im neunikne. v kolkych fabrikazh si bol v poslednej dobe?

wardo
2013-02-18 09:14:37+01
Ahojte, mozem pridat skusenost.
Nakupoval som vacsinou len z dealextreme malickosti, HDMI kable, ziarovky atd.. Vsetko slo postou, za nic som neplatil navyse. Dokonca ani za klon Dreamboxu.
Tento rok som cez ebay od predajcu dzone2 kupil Canon 650D + setak 18-55, prisiel mi mail, ze je zadrzany na colnici. Mozte to nechat na kuriesku spolocnost, kde zaslete vypis z paypal, vtedy sa moze cakat az do 2 tyzdnov, ale vsetko vybavia a pri donaske potom zaplatite DPH+ clo, ak sa na dany tovar vztahuje.
Ja som si to vypisal sam a bol odovzdat na colnicu, aby som nemusel cakat. Tam som priamo zaplatil DPH, clo sa za fotoaparat neplatilo.
S fotakom som spokojny, dodacia lehota bola neuveritelna. Objednaval som to v piatok a v pondelok uz som mal fotak doma.
Nemyslim si, ze je iny ako keby som ho kupil na SK. Len nema navod v slovenskom jazyku.
Dufam, ze som pomohol, v pripade otazok rad odpoviem.

wardo
2013-02-18 09:20:20+01
to by som chcel vidiet, ktore auto sa vyraba za 1000 euro
len material na vyrobu je drahsi.
nezabudaj, ze do vyrobnej ceny musis zaratat vsetky naklady, energie, materialy, platy robotnikov. Nepocitam ostatne vydavky fabriky, vyvoj, atd
Je to zhruba 1/4 - 1/3 predajnej ceny. Pri autach...

calimero
2013-02-18 10:04:34+01
no to urcite. vsetci manazeri efektivne kontroluju vsetky svoje efektivne fabriky, zariadene a postavene na najefektivnejsej a najsupermodernejsej urovni. nic im neunikne. v kolkych fabrikazh si bol v poslednej dobe?
S tebou nema vyznam debatovat. Ty si bol vo fabrike naposledy asi za sociku, ked sa z nej cez plot vynasalo vsetko, co sa da. Tu sa bavime o svetovych znackach, nie lokalnych vyrobcoch. Sledovanie nakladov je otazkou prezitia firmy na trhu, na to netreba najmodernejsie technologie. Si uplne mimo, tak nepis veci, o ktorych nic nevies.

calimero
2013-02-18 10:14:46+01
príspevok od: wardo
to by som chcel vidiet, ktore auto sa vyraba za 1000 euro
len material na vyrobu je drahsi.
nezabudaj, ze do vyrobnej ceny musis zaratat vsetky naklady, energie, materialy, platy robotnikov. Nepocitam ostatne vydavky fabriky, vyvoj, atd
Je to zhruba 1/4 - 1/3 predajnej ceny. Pri autach...
Presne tak, ten clovek nevie, co pise. Keby stala vyroba auta 1000 €, asi by vacsina automobiliek nekoncila v cervenych cislach. Reziijne naklady, vyvoj, skusky, testy, certifikaty, patenty, ale aj marketing - to su polozky, ktore zozeru vacsinu nakladov.

calimero
2013-02-18 10:26:20+01
príspevok od: wardo
Ahojte, mozem pridat skusenost.
Nakupoval som vacsinou len z dealextreme malickosti, HDMI kable, ziarovky atd.. Vsetko slo postou, za nic som neplatil navyse. Dokonca ani za klon Dreamboxu.
Tento rok som cez ebay od predajcu dzone2 kupil Canon 650D + setak 18-55, prisiel mi mail, ze je zadrzany na colnici. Mozte to nechat na kuriesku spolocnost, kde zaslete vypis z paypal, vtedy sa moze cakat az do 2 tyzdnov, ale vsetko vybavia a pri donaske potom zaplatite DPH+ clo, ak sa na dany tovar vztahuje.
Ja som si to vypisal sam a bol odovzdat na colnicu, aby som nemusel cakat. Tam som priamo zaplatil DPH, clo sa za fotoaparat neplatilo.
S fotakom som spokojny, dodacia lehota bola neuveritelna. Objednaval som to v piatok a v pondelok uz som mal fotak doma.
Nemyslim si, ze je iny ako keby som ho kupil na SK. Len nema navod v slovenskom jazyku.
Dufam, ze som pomohol, v pripade otazok rad odpoviem.

Kolko ta ten fotak nakoniec vysiel?

wardo
2013-02-18 10:39:17+01
Kolko ta ten fotak nakoniec vysiel?
Vtedy som dal zan nejakych 670EUR aj s DPH, kupoval som to v polovici septembra
Momentalne mam na ceste objektiv Canon EF 50mm, 1,4, tak dufam, ze tentokrat to bude bez colnice

calimero
2013-02-18 11:11:50+01
A stalo ti to za to? Nemas na to zaruku. Myslim, ze za 750 € sa vtedy dal kupit u nas.

wardo
2013-02-18 13:25:57+01
A stalo ti to za to? Nemas na to zaruku. Myslim, ze za 750 € sa vtedy dal kupit u nas.
vysla ma to vtedy o nejakych 15% lacnejsie, ako tu. Ak mam pravdu povedat, keby som vedel, ze mi to zadrzia na colnici, asi to kupim u nas. To je riziko Ale zatial som spokojny,
Ostava verit, ze bude dobre sluzit, vyrobna vada by sa asi uz prejavila.

bersekr
2013-02-19 22:30:17+01
Presne tak, ten clovek nevie, co pise. Keby stala vyroba auta 1000 €, asi by vacsina automobiliek nekoncila v cervenych cislach. Reziijne naklady, vyvoj, skusky, testy, certifikaty, patenty, ale aj marketing - to su polozky, ktore zozeru vacsinu nakladov.
ja som hovoril o vyrobnych nakladoch. nehovoril som nic o marketingu, distribuciu a podobne. spozoringu roznych podujati. nikdy som sice z autami nerobil, ale predpokladam minimaklne 50 percentny rabat na predajni a mozno to jej aj 100 a viac percent. tu uz aky vznikne rozdiel na cene. nehovoriac odalsich veciach

Strana 6 z 8
1 2 ... 4 5 6 7 8

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()