Potreboval by som súrne poradiť mám canon 500D a chcem presedlať na vyššiu triedu a newiem sa rozhodnúť medzi 50D a 7D. Čítal som tu veľa toho na fóre a newiem sa rozhodnúť, poraďte prosím. Ďakujem.
uplne bez detailov a toho sumu....strasneeee....a ted dam iso 800..asi to rovno j3bnem do vahu...
Viking81, ked pojdes k tomu vahu, pojdem s tebou a hodim tam aj moju. Aspon uvidime, kto dalej dohodi. Fakt je to na chuja stroj. Uz ma dlhsi cas s...e. Kupim si asi D3000 alebo radsej staru d40-ku a ziadny Canon sa na mna chytat nebude.
Viking81, ked pojdes k tomu vahu, pojdem s tebou a hodim tam aj moju. Aspon uvidime, kto dalej dohodi. Fakt je to na chuja stroj. Uz ma dlhsi cas s...e. Kupim si asi D3000 alebo radsej staru d40-ku a ziadny Canon sa na mna chytat nebude.
zorganizujme ephoto topenie canonov 7D :) to nema zmysel ani mat :)
označte tie stroje viditeľne potom, lebo štúrovo mám dosť blízko, pôjdem ich loviť z dunaja potom :))))))))
Ved kazdy ma svoj nazor, a cielom je to že ty sám budeš spokojný s tým čo máš nič iné ... nič viac nič menej. Rozhodovanie je ale ťažké. Kazdopadne by som chcel vidiet odfotenu umelo osvetlenu izbu vecer na ISE 1600 ++ :) a na porovnanie 100ku. Nikonnisti chvália Nikony Canonisti opak. :) Čo si budeme klamať. Pozrite si jedno video, neviem i je to ale vierohodné: ISO 2500 je čistejšie ako 2000 na C 7D ? :)) http://vimeo.com/10473734 aelbo respektive 160 ,320, 640, 1250 ;) peace
skutocne odporucam pozriet toto video co dal VeRt, co stvara 7D so sumom pri jednotlivych krokovaniach ISO !!!
skutocne odporucam pozriet toto video co dal VeRt, co stvara 7D so sumom pri jednotlivych krokovaniach ISO !!!
a kde je vierohodnost toho videa ? nebadal som ze by som mal na iso 64O vyssi sum ako na iso 8OO...a komu sa vidi na 7D vysoky sum tak s nim nevie robit a nevie si ho nastavit...a reci ze ja som zvedavy co vylezie z tela a ma vsetko na nule...tak nech sa necuduje ze ma fotky strasne...a este jedna poznamka...tu ospevovany nikon d300s ma kamarat...a je velmi nespokojny so sumom...nadava na to...vyssie ako 400 ani nedava....a viete co som mu povedal ? dobre si to nastav a nauc sa spravne vyvolavat rawka...musi ti to do pohody zvladat aj iso 1600...a to iste plati aj o 7D...
a kde je vierohodnost toho videa ? nebadal som ze by som mal na iso 64O vyssi sum ako na iso 8OO...a komu sa vidi na 7D vysoky sum tak s nim nevie robit a nevie si ho nastavit...a reci ze ja som zvedavy co vylezie z tela a ma vsetko na nule...tak nech sa necuduje ze ma fotky strasne...a este jedna poznamka...tu ospevovany nikon d300s ma kamarat...a je velmi nespokojny so sumom...nadava na to...vyssie ako 400 ani nedava....a viete co som mu povedal ? dobre si to nastav a nauc sa spravne vyvolavat rawka...musi ti to do pohody zvladat aj iso 1600...a to iste plati aj o 7D...
Je to logicke, ISO640, je ISO 800 preexponovane o 1/3 EV, dosiahne sa tym nizsi sum v tienoch za cenu mensieho dynamickeho rozsahu v svetlach. Je to rovnaka situacia, ako pri ISO 160, 320, 1250 a 2500. Na druhu stranu ISO 125, 250, 500, 1000, 2000 ... je najblizsie nizsie ISO (zaklade) podexponovane o 1/3 EV, takze sim je silnejsi, ale senzor ma vacsi rezervu vo svetlach.
no tak to video ma dostalo...super vec. :D cize iso 160 !!! to som ozaj neskusal...nechapem co to canon porobil s tym fotakom..nejaky omyl....sak sum sa ma pekne postupne stupnovat smerom hore a nie take cikcaky haluzne...nieco podobne so 40D nemate? aj ked viem ze 40d netoci video..ale mozno si niekto dal tu namahu to poskladat z viacerych zaberov s krytkou na objektive :)
to s nastaveniami na 0 vzniklo z toho, ze ak chces porovnavat vzajomne RAW snimky, nemozes predsa davat v DPP nastavenia posuvnikov/parametrov na nejake hodnoty, predsa chces vidiet co dava senzor zo seba von bez uprav ... akekolvek ostatne nastavenia su pre mna uz postprocessom aplikovanym pri prevode ... napr. Lightroom tiez pracuje s RAWom a ma nativne v sebe implementovany Adobe Camera Raw a nad nim robi vsetky upravy ...
... z toho plynie, ked chcem niekomu ukazat ako vyzeral moj RAW musim dat 0 hodnoty ... inak pri nastaveni akychkolvek parametrov v DPP, ACR, LR alebo inych RAW konvertoroch proste nasledne spracovavam ten snimok ... zrovnatelne s pracou vo Adobe PS ...
... to, ze canon pri 7D doporucuje nastavenie pre ostrost 2 az 3, niektori si davate v tele fotaku 4 a potom to otvorite v DPP a ten preberie tuto hodnotu a vylezie JPEG ktory chceme porovnavat je ptre mna blbost ... ak chcem vediet aky ma vystup ten snimac, tak RAW s nulovymi nastavenia pre porovnavanie ... samozrejme nikto takto nespracovava fotku, ide ale tu ide o nejake vzajomne porovnavania ...
... tu je vidiet, ze proste vystup zo snimaca je taky, ze canon doporucuje nastavenia ostrosti v tele, ktore sa prenesu do DPP a podla toho ide vystup ... ale to nie je RAW vystup ako taky
tu nejde o to ci je vsetko na nula a podobne...tu ide o to ze ked das vsetky fotaky z ktorych vlozis original na ephoto ako ukazku na nula tak su si rovne ..o nic ine nejde..to je predsa uplne jasne ze fotku mozem dosolichat, vylestit v lightroom, DPP, camera RAW a podobne haluzinky...o solichanie v Raw editoroch tu predsa vobec nejde...
Síce sa nechcem zapájať do debaty o ostrosti, keďže so žiadny z tiel nemám skúsenosti, ale zdá sa mi, že je dosť podstatnejšie to, ako fotografia vyzerá na konci. To je ako kebyže hovoríš, že mliečny koktail je zlý, lebo bol robený z prezretých banánov (čo reálne tie banány neochudobňuje, len proste sa to niektorým ľuďom trochu hnusí), napriek tomu, že je chutný.
Canon 50D alebo 7D
nič tam nemáš, tej 50ke nedôverujem, tamron nechcem, makrový nie som, ale ten blesk môžeš, ten by mi zišiel :)
... z toho plynie, ked chcem niekomu ukazat ako vyzeral moj RAW musim dat 0 hodnoty ... inak pri nastaveni akychkolvek parametrov v DPP, ACR, LR alebo inych RAW konvertoroch proste nasledne spracovavam ten snimok ... zrovnatelne s pracou vo Adobe PS ...
... to, ze canon pri 7D doporucuje nastavenie pre ostrost 2 az 3, niektori si davate v tele fotaku 4 a potom to otvorite v DPP a ten preberie tuto hodnotu a vylezie JPEG ktory chceme porovnavat je ptre mna blbost ... ak chcem vediet aky ma vystup ten snimac, tak RAW s nulovymi nastavenia pre porovnavanie ... samozrejme nikto takto nespracovava fotku, ide ale tu ide o nejake vzajomne porovnavania ...
... tu je vidiet, ze proste vystup zo snimaca je taky, ze canon doporucuje nastavenia ostrosti v tele, ktore sa prenesu do DPP a podla toho ide vystup ... ale to nie je RAW vystup ako taky
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa