Dobrý deň, dopredu sa ospravedlňujem za trochu dlhší príspevok Zvažujem nahradiť moju D7000 za mirrorless fotoaparát Olympus E-M5 Hlavným dôvodom sú rozmery a váha mojej výbavy, veľakrát proste ani foťák neberiem, pretože to je 10kg batoh navyše
Otázka znie či do toho vôbec ísť, som si vedomý že finančný strata pri predaji takejto výbavy nebude zanedbateľná Ale strašne ma láka to pohodlie že nemusím so sebou na túry, bicykel, výlety vláčiť osobitný fotobatoh
Šli by ste do toho? Ak áno aké objektívy by ste mi odporučili? Ak niekto tento fotoaparát má, odporučil by mi ho aj na točenie videa? Mojou D7000 točím dosť, kameru nemám
Uvažujem že by mi stačil základný zoom + zuiko 45mm f1,8 a mám vystarané
preco nekupis starsiu E-PL napr s 17/2.8 a 14-42 ? neni to az tak drahe je to male vystup dobry (dobry tj 3 co mne staci napr) alebo bars aj ten nikon 1 ak potrebujes sviznejsi AF ... na bike budes mat ten a d7000 si nehas na akcie s cisto fotografickym zamerom
preco nekupis starsiu E-PL napr s 17/2.8 a 14-42 ? neni to az tak drahe je to male vystup dobry (dobry tj 3 co mne staci napr) alebo bars aj ten nikon 1 ak potrebujes sviznejsi AF ... na bike budes mat ten a d7000 si nehas na akcie s cisto fotografickym zamerom
Lebo som sa zamiloval do dizajnu strieborného Olympusu OMD a v recenziách ho veľmi chvália Nechodím na akcie s čisto fotografickým zámerom a nikon by ostal zaprášený na polici. Naviac myslím že kvalita výstupov sa od D7000 nebude moc líšiť. Áno, ja viem, ergonómia, nejak to prekusnem
Lebo som sa zamiloval do dizajnu strieborného Olympusu OMD a v recenziách ho veľmi chvália Nechodím na akcie s čisto fotografickým zámerom a nikon by ostal zaprášený na polici. Naviac myslím že kvalita výstupov sa od D7000 nebude moc líšiť. Áno, ja viem, ergonómia, nejak to prekusnem
Objektívy chcem 45/1.8 a 20/1.7 (a seťák)
Neváhaj, choď do toho, a daj nám vedieť ako to funguje
kámo, vyprdni sa ty na ergonómiu, naučíš sa ho ovládať a zžiješ sa s ním rýchlo. Ako som ho porovnával s tým mojím, čo sa týka vzhľadu, veľkosti a váhy, sú si podobné, len výstup z OMD je podstatne kvalitnejší. Na OMD mi vadí, že nemá klasický hľadáčik a že je mikro. Sklá od Olyho sú výborné skoro všetky. Veľa dobrého svetla ...
Zlieza farba z coho?? Asi si nevidel pozliezanu farbu z objektivov sigma, poodliepane gipi na fotakoch nikon atď. Nezastavam sa olyho ale toto sa da vytahovat na kazdu znacku, vzdy sa najde nejake forum alebo nieco kde sa taketo pise. ej keby len kazdy fotograf vyuzival svoju techniku tak aby z neho farba zliezala a nie aby farba zliezala z klvesnice pocitaca na ktorom stale nieco riesi, co nie je vecsinou ani podstatne.
ale farbu kaslat, spomenul som to preto lebo to OP spomina... chcel som len upozornit na problemy s optikou ktore sa vraj casom mozu vyskytnut (a nemusia). Ako hovorim, aj ja po nom poskulujem, a tak citam co sa da. Mozem povedat ze moj fotak si tiez vonku "uzije". Pravdaze kazda vec casom nesie znamky pouzivania.
OMD síce spadol o 200€ ale čakacia doba striebornej verzie vraj 2-3 týždňe Na predajniach navyše nikde nemajú ani čiernu verziu, nie je ju ako odskúšať, hádam jedine v BA, ale to mám 3hod cesty.
Nechystá sa oly náhodou predstaviť nástupcu keď je ich nedostatok?
Tak pozri vonku: na nemeckom ebay je strieborná skladovka: http://www.ebay.de/itm/Olympus-OM-D-EM-5-Gehause-silber-Blitzgerat-FL-LM2-Ausstellung-Bestzustand-/321082098337?pt=DE_Foto_Camcorder_Digitalkameras&hash=item4ac1fc02a1 a na francúzskom ebay je set s objektívom za 815 eur: http://www.ebay.fr/itm/Olympus-OM-D-E-M5-Noir-Obj-Olympus-M-Zuiko-Digital-ED-12-50-mm-f-3-5-6-3-/261177367654?pt=FR_IQ_PhotoVideo_Photo_AppareilsNumeriques&hash=item3ccf625c66
Tak pozri vonku: na nemeckom ebay je strieborná skladovka: http://www.ebay.de/itm/Olympus-OM-D-EM-5-Gehause-silber-Blitzgerat-FL-LM2-Ausstellung-Bestzustand-/321082098337?pt=DE_Foto_Camcorder_Digitalkameras&hash=item4ac1fc02a1 a na francúzskom ebay je set s objektívom za 815 eur: http://www.ebay.fr/itm/Olympus-OM-D-E-M5-Noir-Obj-Olympus-M-Zuiko-Digital-ED-12-50-mm-f-3-5-6-3-/261177367654?pt=FR_IQ_PhotoVideo_Photo_AppareilsNumeriques&hash=item3ccf625c66
Takúto vec by som sa asi bál objednať cez ebay, niečo sa stane a neviem ako by som to servisoval v rámci záruky. Ale díki za linky.
OMD síce spadol o 200€ ale čakacia doba striebornej verzie vraj 2-3 týždňe Na predajniach navyše nikde nemajú ani čiernu verziu, nie je ju ako odskúšať, hádam jedine v BA, ale to mám 3hod cesty.
novy OMD by mohol byt v druhej polovici 2013 ... ako skoro m4/3 user by si mal mat vo favoritoch stranku www.43rumors.com
Olympus will announce the E-P5 in June while a new OMD camera may be announced in September http://www.43rumors.com/ft3-e-p5-to-come-in-june/
Takúto vec by som sa asi bál objednať cez ebay, niečo sa stane a neviem ako by som to servisoval v rámci záruky. Ale díki za linky.
V rámci únie by si nemal mať problém s reklamáciou v inom členskom štáte (u autorizovaného servisu). Ja som kupoval už dve DSLR zo zahraničia (ale iba z Únie), naposledy cez ebay.co.uk (cena na SK bola o 20% vyššia). Zjavné vady zistíš do 7 dní (kedy to môžeš bez dôvodu vrátiť) a nejaké skryté vady sú veľmi zriedkavé, to už je väčšie riziko, že foťák rozbiješ alebo Ti ho niekto ukradne. Ale samozrejme každý je ochotný akceptovať inú mieru rizika.
Cakacia doba pri Olympusoch 2 - 3 tyzdne je normalna. Predajcovia nechcu drzat fotaky skladom. Olympus ich tiez vela nema skladom, a kym to pride zo zahranicia tak ubehne cas ...
Nebal by som sa kupovat z overenych obchodov zo zahranicia ale v pripade reklamacie ... to uz nebude lahke (poslu ti inu farbu/model, prepravka rozbije/vykradne a potom ked sa pokazi ...). Ak by bola dobra cena tak este to stoji za risk.
Ja som presiel z Canon APS-C na OM-D a vobec nelutujem. Olympus skla su uplne vynikajuce, mam 12tku a 45tku. Mal som Canon 17-40 4L a 50 1.8 (cca). Podla mna tie Olympus su lepsie. Jo a odkedy mam OM-D, tak ho mam v taske s 2ma objektivmi stale sebou. Do prace, do mesta, do kopcov...
ak chces ozaj kvalitne fotky tie s olympusom nedosiahnes..sumi v tienoch ako svina..mal som 45mm f1.8 a ostrilo to ako slimak v zatacke...katastrofa sklo..a najlepsia je jeho vlastnost ako stale zaclonieva ked tocis fotakom kade tade a do objektivu sa dostava rozna intenzita svetla....dost je to obtazujuce ten pazvuk najme ked nepouzivam fotak....ja som olympus predal a bolo to asi to najlepsie co som mohol urobit..radsej budem vlacit 5 kilo fotovybavu ako henten minisrotik brat so sebou...
ak chces ozaj kvalitne fotky tie s olympusom nedosiahnes..sumi v tienoch ako svina..mal som 45mm f1.8 a ostrilo to ako slimak v zatacke...katastrofa sklo..a najlepsia je jeho vlastnost ako stale zaclonieva ked tocis fotakom kade tade a do objektivu sa dostava rozna intenzita svetla....dost je to obtazujuce ten pazvuk najme ked nepouzivam fotak....ja som olympus predal a bolo to asi to najlepsie co som mohol urobit..radsej budem vlacit 5 kilo fotovybavu ako henten minisrotik brat so sebou...
Hm, mne sa zdá, že Ty si robil kvalitné foto aj s foťákmi, ktoré su dnes o dve triedy horšie ako dnešné
No ja ti neviem, keby si napisal aspon konkretny model, ale napisat ze nejaka znacka sumi? Ci si myslel omd? Ku rychlosti 45, zatial nemam ziadnu skusenost, ale videl som par ostrych fotiek beziaceho psa , tak teraz fakt neviem, mozno si mal vadny kus? Zaclonieva pocas tocenia videa?
Ja som presiel z Canon APS-C na OM-D a vobec nelutujem. Olympus skla su uplne vynikajuce, mam 12tku a 45tku. Mal som Canon 17-40 4L a 50 1.8 (cca). Podla mna tie Olympus su lepsie. Jo a odkedy mam OM-D, tak ho mam v taske s 2ma objektivmi stale sebou. Do prace, do mesta, do kopcov...
Diki za nazor, tomatito pod tebou pise o 45tke, mozes k tomu ako jej majitel nieco napisat? Mam ten objektiv objednany a cital som iba chvalu a teraz citam ze je pomaly a ze meni clonu pocas tocenia videa. Co je imho uplna blbost
Výmena DSLR za mirrorless?
dopredu sa ospravedlňujem za trochu dlhší príspevok
Zvažujem nahradiť moju D7000 za mirrorless fotoaparát Olympus E-M5
Hlavným dôvodom sú rozmery a váha mojej výbavy, veľakrát proste ani foťák neberiem, pretože to je 10kg batoh navyše
[b]Moja výbava
Nikon D7000 + grip
Nikon 16-85mm f3,5-5,6
Nikon 35mm f1,8
Nikon 85mm f1,8
Samyang 8mm
Nikon SB-700
Otázka znie či do toho vôbec ísť, som si vedomý že finančný strata pri predaji takejto výbavy nebude zanedbateľná
Ale strašne ma láka to pohodlie že nemusím so sebou na túry, bicykel, výlety vláčiť osobitný fotobatoh
Šli by ste do toho?
Ak áno aké objektívy by ste mi odporučili?
Ak niekto tento fotoaparát má, odporučil by mi ho aj na točenie videa? Mojou D7000 točím dosť, kameru nemám
Uvažujem že by mi stačil základný zoom + zuiko 45mm f1,8 a mám vystarané
Ďakujem za každý názor a radu
Praktickejšie bude určite 45
Nechodím na akcie s čisto fotografickým zámerom a nikon by ostal zaprášený na polici. Naviac myslím že kvalita výstupov sa od D7000 nebude moc líšiť. Áno, ja viem, ergonómia, nejak to prekusnem
Nechodím na akcie s čisto fotografickým zámerom a nikon by ostal zaprášený na polici. Naviac myslím že kvalita výstupov sa od D7000 nebude moc líšiť. Áno, ja viem, ergonómia, nejak to prekusnem
Na predajniach navyše nikde nemajú ani čiernu verziu, nie je ju ako odskúšať, hádam jedine v BA, ale to mám 3hod cesty.
a na francúzskom ebay je set s objektívom za 815 eur: http://www.ebay.fr/itm/Olympus-OM-D-E-M5-Noir-Obj-Olympus-M-Zuiko-Digital-ED-12-50-mm-f-3-5-6-3-/261177367654?pt=FR_IQ_PhotoVideo_Photo_AppareilsNumeriques&hash=item3ccf625c66
a na francúzskom ebay je set s objektívom za 815 eur: http://www.ebay.fr/itm/Olympus-OM-D-E-M5-Noir-Obj-Olympus-M-Zuiko-Digital-ED-12-50-mm-f-3-5-6-3-/261177367654?pt=FR_IQ_PhotoVideo_Photo_AppareilsNumeriques&hash=item3ccf625c66
Na predajniach navyše nikde nemajú ani čiernu verziu, nie je ju ako odskúšať, hádam jedine v BA, ale to mám 3hod cesty.
Olympus will announce the E-P5 in June while a new OMD camera may be announced in September
http://www.43rumors.com/ft3-e-p5-to-come-in-june/
Olympus will announce the E-P5 in June while a new OMD camera may be announced in September
http://www.43rumors.com/ft3-e-p5-to-come-in-june/
No dovtedy čakať nebudem, kupujem
Olympus ich tiez vela nema skladom, a kym to pride zo zahranicia tak ubehne cas ...
Nebal by som sa kupovat z overenych obchodov zo zahranicia ale v pripade reklamacie ... to uz nebude lahke (poslu ti inu farbu/model, prepravka rozbije/vykradne a potom ked sa pokazi ...). Ak by bola dobra cena tak este to stoji za risk.
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa