Fórum » Mirrorless fórum

Výmena DSLR za mirrorless?

JOK3R
JOK3R 2013-02-28 14:02:14+01
Dobrý deň,
dopredu sa ospravedlňujem za trochu dlhší príspevok
Zvažujem nahradiť moju D7000 za mirrorless fotoaparát Olympus E-M5
Hlavným dôvodom sú rozmery a váha mojej výbavy, veľakrát proste ani foťák neberiem, pretože to je 10kg batoh navyše

[b]Moja výbava /b]
Nikon D7000 + grip
Nikon 16-85mm f3,5-5,6
Nikon 35mm f1,8
Nikon 85mm f1,8
Samyang 8mm
Nikon SB-700

Otázka znie či do toho vôbec ísť, som si vedomý že finančný strata pri predaji takejto výbavy nebude zanedbateľná
Ale strašne ma láka to pohodlie že nemusím so sebou na túry, bicykel, výlety vláčiť osobitný fotobatoh

Šli by ste do toho?
Ak áno aké objektívy by ste mi odporučili?
Ak niekto tento fotoaparát má, odporučil by mi ho aj na točenie videa? Mojou D7000 točím dosť, kameru nemám

Uvažujem že by mi stačil základný zoom + zuiko 45mm f1,8 a mám vystarané

Ďakujem za každý názor a radu

JOK3R
2013-03-10 21:18:37+01
príspevok od: tomatito
ak chces ozaj kvalitne fotky tie s olympusom nedosiahnes..sumi v tienoch ako svina..mal som 45mm f1.8 a ostrilo to ako slimak v zatacke...katastrofa sklo..a najlepsia je jeho vlastnost ako stale zaclonieva ked tocis fotakom kade tade a do objektivu sa dostava rozna intenzita svetla....dost je to obtazujuce ten pazvuk najme ked nepouzivam fotak....ja som olympus predal a bolo to asi to najlepsie co som mohol urobit..radsej budem vlacit 5 kilo fotovybavu ako henten minisrotik brat so sebou...
Aha, uz som pochopil to clonenie, nemyslel si video. Ja ked nepouzivam fotak tak ho vypnem. A 98% fotiek fotim na prioritu clony tak sa nema preco menit. Inak omd chvalia aj profi fotografi, tak trochu nechapem tvoje rozhorcenie.

Marcel Rebro
2013-03-10 21:25:18+01
OMD+45/1.8PS: dnesna foto dna je tusim fotena tiez OMD ... so setakom 12-50

rovnako ako vsetky moje tohtosezonne skialp / freeride fotky. teda okrem tych co som sfotil kompaktom Sony RX100 ...

Marcel Rebro
2013-03-10 21:29:11+01
OM-D + Panasonic 12-35

Marcel Rebro
2013-03-10 21:30:50+01
rovaka kombinacia ... OMD + Pana 12-35

JOK3R
2013-03-10 21:35:26+01
príspevok od: Marcel Rebro
OM-D + Panasonic 12-35
Mrco, díki, pekné kúsky
A čo vravíš na to čo napísal tomatito? Rýchlosť 45/1.8?
Ja už mám ten objektív objednaný, ešte som objednal Panasonic 20/1.7
Tak dúfam že budem spokojný, tomatito hodil dosť ostrú kritiku, inak nad takými kmentármi mávnem rukou lebo ich väčšinou píšu ľudia čo tu nemajú ani jednu fotku a len mudrujú.
Ale tak tomatito ma trochu zaskočil

JohnNewton
2013-03-10 21:37:51+01
rovaka kombinacia ... OMD + Pana 12-35
Dobré to je, škoda vláčiť tých 5 kg zo sebou

tomatito
ocenenie redakciou 2013-03-10 21:40:06+01
príspevok od: JOK3R
Aha, uz som pochopil to clonenie, nemyslel si video. Ja ked nepouzivam fotak tak ho vypnem. A 98% fotiek fotim na prioritu clony tak sa nema preco menit. Inak omd chvalia aj profi fotografi, tak trochu nechapem tvoje rozhorcenie.
OMD fotak som nemal..mal som nejaky EP model..45mm ostrila velmi pomaly a vadny kus som nemal kedze bol novy. V tmavych castiach fotky bol sum aj ked som fotil na iso 100 co mi brutalne prekazalo.. To clonenie objektivu bolo myslene tak ze ked som nasadil objektiv na fotak a mal som taktiez prioritu clony tak ked som natocil fotak napriklad do okna tak 45mm zaclonila aby na cip dopadalo menej svetla..a ked som hocijako tocil fotak v ruke tak sa menila clona, aj tri krat za 2 sekundy, bolo to absolutne sibnute a hladal som o tom nieco na internete a vela ludi sa na tuto vlastnost stazovalo..inak ostry objektiv ale kresba mi stale prisla na tom olympuse ako s kompaktu a nie zrkadlovky..ale vsak vzhladom na velkost cipu sa nie je co divit...

Marcel Rebro
2013-03-10 21:40:37+01
Mrco, díki, pekné kúsky
Tak dúfam že budem spokojný, tomatito hodil dosť ostrú kritiku, inak nad takými kmentármi mávnem rukou lebo ich väčšinou píšu ľudia čo tu nemajú ani jednu fotku a len mudrujú.
mna nezaskocil ... na jeho vyhranene "nazory" som si zvykol

45/1.8 je v pohode ... fotim s nim (aj) karate ... Pana 20/1.7 je zial ale asi najpomalsie pevne m43 sklo co poznam

Paulie
2013-03-10 21:41:03+01
Mrco, díki, pekné kúsky
Kludne tou rukou mávaj aj ďalej, o nič si neprišiel.

Marcel Rebro
2013-03-10 21:43:02+01
príspevok od: JohnNewton
Dobré to je, škoda vláčiť tých 5 kg zo sebou
ano ... konkretne tu som sa "prechadzal" 50 m od brehu (miestami) po kolena vo vode. mal som dve m43 tela (OM-D a E-PM1 / IR) a dva objektivy ... s 5 kilovou taskou by som bol asi trochu nesvoj ... a nielen vo vode ale aj v ulickach medzi lokalnymi kovbojmi

Marcel Rebro
2013-03-10 21:47:06+01
fotene m43 telami ... teda az na Stanove "Sny kombajnistu"

JOK3R
2013-03-10 21:47:31+01
mna nezaskocil ... na jeho vyhranene "nazory" som si zvykol

45/1.8 je v pohode ... fotim s nim (aj) karate ... Pana 20/1.7 je zial ale asi najpomalsie pevne m43 sklo co poznam
No s tým panákom si ma moc nepotešil, ale čo som pozeral recenzie tak je na 1.8 vraj podstatne ostrejší ako oly a práve o tú clonu mi ide, na vyššie clony môžem fotiť aj so seťákom. Na bežné fotenie hádam bude stačiť, šport nefotím, zobral som second hand za 220eur, tak aj prípadný predaj nebude tak bolieť a možno nakoniec skončím na olympuse 17/1.8

Díki moc za info

JOK3R
2013-03-10 21:51:26+01
príspevok od: tomatito
OMD fotak som nemal..mal som nejaky EP model..45mm ostrila velmi pomaly a vadny kus som nemal kedze bol novy. V tmavych castiach fotky bol sum aj ked som fotil na iso 100 co mi brutalne prekazalo.. To clonenie objektivu bolo myslene tak ze ked som nasadil objektiv na fotak a mal som taktiez prioritu clony tak ked som natocil fotak napriklad do okna tak 45mm zaclonila aby na cip dopadalo menej svetla..a ked som hocijako tocil fotak v ruke tak sa menila clona, aj tri krat za 2 sekundy, bolo to absolutne sibnute a hladal som o tom nieco na internete a vela ludi sa na tuto vlastnost stazovalo..inak ostry objektiv ale kresba mi stale prisla na tom olympuse ako s kompaktu a nie zrkadlovky..ale vsak vzhladom na velkost cipu sa nie je co divit...
Keď D7000 ostrí na hovno tak nenapíšem že nikony zle ostria
To čo píšeš o clonení nemusí byť vlastnosť objektívu, môže to byť vlastnosť fotoaparátu čo si mal, divné že ani nevieš typ.

V tomto vlákne sme rozoberali konkrétne OMD, takže napísať že olympus foťáky fotia zle na základe tvojej skúsenosti s jedným modelom nižšej rady (ani nevieš akým) je trochu plytké.
Bez urážky...

Marcel Rebro
2013-03-10 21:52:36+01
No s tým panákom si ma moc nepotešil, ale čo som pozeral recenzie tak je na 1.8 vraj podstatne ostrejší ako oly a práve o tú clonu mi ide, na vyššie clony môžem fotiť aj so seťákom. Na bežné fotenie hádam bude stačiť, šport nefotím, zobral som second hand za 220eur, tak aj prípadný predaj nebude tak bolieť a možno nakoniec skončím na olympuse 17/1.8

Díki moc za info
No nepytal si sa na 20/1.7. Alebo som mozno prehliadol.

Marcel Rebro
2013-03-10 21:54:55+01
Keď D7000 ostrí na hovno tak nenapíšem že nikony zle ostria
To čo píšeš o clonení nemusí byť vlastnosť objektívu, môže to byť vlastnosť fotoaparátu čo si mal, divné že ani nevieš typ.

V tomto vlákne sme rozoberali konkrétne OMD, takže napísať že olympus foťáky fotia zle na základe tvojej skúsenosti s jedným modelom nižšej rady (ani nevieš akým) je trochu plytké.
Bez urážky...
tomatito si rad nepamata presne modely fotakov a skiel okrem tych co on sam aktualne pouziva ...

PS : D7000 neostri na hovno. Mozem to tu zaspamovat dalsou seriou prave z tohto modelu

JOK3R
2013-03-10 21:58:23+01
tomatito si rad nepamata presne modely fotakov a skiel okrem tych co on sam aktualne pouziva ...

PS : D7000 neostri na hovno. Mozem to tu zaspamovat dalsou seriou prave z tohto modelu
PS: nemusis, tiez mam z D7000 vela ostrych fotiek

tomatito
ocenenie redakciou 2013-03-10 21:58:52+01
bud rad ze som ti opisal fungovanie na fotaku olympus EP ..aby si potom nahodou na tom OMD nebol prekvapeny..a plytky? To mne je tak srdecne jedno

JohnNewton
2013-03-10 22:00:34+01

No jo, poznám ho, je to radikál

JOK3R
2013-03-11 13:08:49+01
No nepytal si sa na 20/1.7. Alebo som mozno prehliadol.
Ekvivalent olympus 17/1.8 stojí 500eur, takže bazárová alternatíva panasonic za 220 bola zatiaľ priateľnejšia, ak to bude naozaj také zlé tak ho neskôr vymením, ale verím že na také to rodinné fotenie hádam bude stíhať.

dedo Milan
2013-03-11 13:24:35+01
skúsim svojím postrehom niečo povedať aj ja. nečítal som celý príspevok, takže neviem či sa píše iba o olympuse. ja som vymenil nikon D700 za fuji XE-1. veru som nemohol spraviť nič lepšie, aspoň z môjho pohľadu. pokým som s nikonom veľmi vážil či pôjde na vychádzku, alebo nie, fujina ide vždy. rozhodujúca bola totiž hmotnosť. predtým 5kg, teraz ani jeden. a to plece pocíti, myslím, že kvalitou výstupu som nešiel nadol, ale ako klasik hovorí, najlepší je ten strojček, ktorý máte zo sebou. sú teraz síce problémy s rozpredajom vecí k nikonu, ale z môjho pohľadu to bol krok vpred.

Strana 7 z 10

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()