Fórum » Spracovanie fotografie

Adobe Photoshop CS6

Stratený Stano
Stratený Stano ocenenie redakciou 2010-12-24 17:37:48+01
Toto som sa dnes dočítal a neviem, či tomu mám veriť:

Adobe Photoshop CS6 Extended
Create images with instant impact with Adobe Photoshop CS6--the industry standard in digital imaging software. Adobe Photoshop CS6 redefines digital imaging with powerful new photography tools and breakthrough capabilities for complex image selections, realistic painting and intelligent retouching. Easily select and mask intricate image content such as hair.
Remove any image element and watch the space fill in almost magically. Create stunning high dynamic range (HDR) images. Paint with realistic strokes and colour blends. Remove noise, add grain and create vignettes with state-of-the-art photography tools. Benefit from more memory and experience massive speed gains with native cross-platform 64-bit support, and full optimisation for Windows 7 Adobe Photoshop CS6 Extended Edition contains: Adobe Photoshop CS6 Extended Adobe Air Adobe Device Central CS6 Adobe Media Player Adobe Extended Script Toolkit CS6 Adobe Extension Manager CS6 Adobe Fonts CS6 Adobe Bridge CS6.

keko
2011-11-02 22:54:59+01
príspevok od: wlad
aha, takze ked niekto ukradne fotografovi fotku, tak je to strasna tragedia, ale ked fotograf ukradne fotosop, tak je vsetko oukej, lebo Adobe zaspal dobu ked ocakava, ze za svoje produkty dostane nejake peniaze.... mas prilis jednoduche zmyslanie.
Nikdy som sa nezastaval autorkych prav. Podla mna je smiesne, aby som instalaterovi platil zakazdym, ked pustim vodu z vodovodu, ktory namontoval. No dobre, nikto nic take neplati, ale Augiliera si vzdy vypyta, ked sa zahra jej pesnicka. Ba dokonca si ktosi vypyta aj ked sa zahra Jacksonova pesnicka. TAk ale to uz je na hlavu postaveny zakon, ktory neprimerane chrani autora a spotrebitel plati, lebo neexistuje ziadne zdruzenie spotrebitelov postavene proti autorskym zvazom.
Opakujem, tento system ochrany autorskych prav je dalej neudrzatelny uz len preto, ze ukradnut je tak jednoduche... Na cely problem upozornuje piratska strana vo Svedsku a miesto toho, aby ludia zacali uvazovat, ci v dobe internetu a volneho predaja CD-ciek este mozno autorov chranit zastaralym sposobom, tak zmatzeny ludia ich oznacuju za zlodejov.
Problem je ovela zlozitejsi, ja v tom mam celkom jasno a z mojho pohladu mas prilis jednoduche zmyslanie ty.
Mne este nik moju robotu neukradol. Preco sa zivis niecim, kde vysledky tvojej prace ide ukradnut?
Mas pocit, ze spolocnost Adobe zivori? Pretoze ja som jej dal podstatne viac, ako 500EUR sa licenciu.
Vsetky softwarove produkty, ktore k svojej praci potrebujem mam licencne osetrene. Mas to tak aj ty?

Misoo79
2011-11-02 22:56:55+01
aj ja som kradol softver ked som bol maly. Dnes mam vsetko legalne. A ani by ma nenapadlo kradnut velky Photoshop ked sa da legalne kupit za 507 eur, a PSE za smiesnych 73 eur -> adobe.com.

mimochodom, to naozaj vsetci potrebujete velky Photoshop ????? Ak ano, tak si ho kupte, a nemachrujte ze kradnete. Je to trapne, dokaze to kazde decko.

Dokopy smiešnych 580€. Nuž, ako pre koho. Ak niekto PS potrebuje v práci, tak si ho kúpi, ale ak ho má niekto "na hranie", tak je jasné, že za neho 600 éčok nedá ani vo sne. Samozrejme, že väčšina ľudí ho aj tak využije max na 10%, ale to už je iný príbeh.

wlad
2011-11-03 08:57:54+01
príspevok od: keko
Nikdy som sa nezastaval autorkych prav. Podla mna je smiesne, aby som instalaterovi platil zakazdym, ked pustim vodu z vodovodu, ktory namontoval. No dobre, nikto nic take neplati, ale Augiliera si vzdy vypyta, ked sa zahra jej pesnicka. Ba dokonca si ktosi vypyta aj ked sa zahra Jacksonova pesnicka. TAk ale to uz je na hlavu postaveny zakon, ktory neprimerane chrani autora a spotrebitel plati, lebo neexistuje ziadne zdruzenie spotrebitelov postavene proti autorskym zvazom.
Opakujem, tento system ochrany autorskych prav je dalej neudrzatelny uz len preto, ze ukradnut je tak jednoduche... Na cely problem upozornuje piratska strana vo Svedsku a miesto toho, aby ludia zacali uvazovat, ci v dobe internetu a volneho predaja CD-ciek este mozno autorov chranit zastaralym sposobom, tak zmatzeny ludia ich oznacuju za zlodejov.
Problem je ovela zlozitejsi, ja v tom mam celkom jasno a z mojho pohladu mas prilis jednoduche zmyslanie ty.
Mne este nik moju robotu neukradol. Preco sa zivis niecim, kde vysledky tvojej prace ide ukradnut?
Mas pocit, ze spolocnost Adobe zivori? Pretoze ja som jej dal podstatne viac, ako 500EUR sa licenciu.
Vsetky softwarove produkty, ktore k svojej praci potrebujem mam licencne osetrene. Mas to tak aj ty?
Uvedomujes si vobec, ze keby vsetci ludia rozmyslali ako ty, dnes by sme stali pouzivali MS-DOS a windows 3.11, pretoze NIKTO by nebol ochotny tvorit softver ak by mu to vsetci mali kradnut. Ze existuje nejaky free/open-source soft ? Pozri aky ma podiel na desktopovom trhu - absolutne zanedbatelny.
"Preco sa zivis niecim, kde vysledky tvojej prace ide ukradnut?"
Prepac, ale toto je absolutna kokotina. Vsetko ide ukradnut, tak vyserme sa na to, prestanme robit, a len sa vyvalujme a kradnime. Uzasne. Takto teda zmyslaju privrzenci piratskej strany ?

VSETKY softverove produkty ktore pouzivam sukromne mam legalne zakupene. Za licenciu softveru ktory pouzivam profesionalne zodpoveda moj zamestnavatel, a kedze ide o nadnarodnu korporaciu, na 100% maju vsetko vporiadku aj oni.

Jozef035
2011-11-03 13:01:12+01
Do mrne založ si vlastné vlákno a tam moralizuj.
Adobe tým nijako zvlášť netrpí, pokiaľ ho nelegálne používajú doma amatéri na hranie. To nie su potenciálni zákazníci Adobe. Keby nemali možnosť používať PS nelegálne tak si ho 90 % z nich nekúpi. Samozrejme že cca 600 Eur je moc na naše podmienky, pokiaľ ten soft neslúži na podnikanie. Krádež to svojím spôsobom je, ale Adobe to nestojí ani cent. S tým stiahnutým softom nemal žiadne priame náklady na jeho výrobu a dokonca nemusel štátu zaplatiť ani DPH, ako keď niekto ukradne fyzicky nejakú vec. Adobe vzniká škoda keď PS používa nelegálne niekto, kto by si ho ináč kúpil, ale keďže sa to dá obísť, tak si ho stiahne nelegálne. A takých prípadov ani u nás už asi nie je tak moc. Predpokladám, že grafické štúdia majú 600 Eur na legálnu kópiu.

Martin Brojo
ocenenie redakciou 2011-11-03 13:22:15+01
príspevok od: Jozef035
Adobe tým nijako zvlášť netrpí, pokiaľ ho nelegálne používajú doma amatéri na hranie. To nie su potenciálni zákazníci Adobe. Keby nemali možnosť používať PS nelegálne tak si ho 90 % z nich nekúpi. Samozrejme že cca 600 Eur je moc na naše podmienky, pokiaľ ten soft neslúži na podnikanie. Krádež to svojím spôsobom je, ale Adobe to nestojí ani cent. S tým stiahnutým softom nemal žiadne priame náklady na jeho výrobu a dokonca nemusel štátu zaplatiť ani DPH, ako keď niekto ukradne fyzicky nejakú vec. Adobe vzniká škoda keď PS používa nelegálne niekto, kto by si ho ináč kúpil, ale keďže sa to dá obísť, tak si ho stiahne nelegálne. A takých prípadov ani u nás už asi nie je tak moc. Predpokladám, že grafické štúdia majú 600 Eur na legálnu kópiu.
Prepáč, ale ja v podstate súhlasím s Vladom. Aj keď uznávam, že tých 600,- Eur je v našich podmienkach dosť. Nikto ťa nenúti kupovať taký soft ak naň nemáš. Môžeš si kúpiť za cca 80,- Elements a robiť v ňom, čo už je cena prijateľná aj pre našinca. A jeho moralizovanie? V tom si ho zastanem, ak je tu diskusia a obhajoba kradnutia software tak má právo moralizovať. Ak sa ti to zle číta, bohužiaľ, ale má pravdu.

Mexx
2011-11-03 13:27:27+01
"Adobe to nestojí ani cent, Adobe tým nijako zvlášť netrpí" , oni vobec nemusia davat vyplatu 100-500-1000 alebo kolkym zamestnancom, oni nemusia platit budovu kde ti zamestnanci sedia, oni nemusia inovovat PC a kupovat papier do tlaciarne, oni nemaju ziadne naklady, im ten soft proste spadol z neba a teraz to drzo predavaju za dolare

molnart
2011-11-03 14:29:35+01
Chalani, zabudate na jednu zasadnu vec: firmy ako microsoft a adobe maju vysostny zaujem na tom aby ich softy boli upiratene. Technicky by nebolo problem vytvorit ochranu ktora zabrani nelegalnym kopiam. Len si prestavte co by sa stalo: vserci ktori dneska pouzivaju piratsky soft by presli na linux, open office, gimp a pod. veci. To by malo za nasladek ze ludia by stratili zrucnost uzivat org. softy, tym padom by ani firmy ich nemohli v takom mnozstve nasadzovat (potreba skolenia zamestnancov), takze microsoft a adobe by prisli o ovela viacej platenych zakaznikov. Takze vasa moralizacia velmi neobstoji, firmy velmi dobre zarabaju aj na piratskom softe, len inym sposobom.

8martin5
2011-11-03 14:36:44+01
Je super citat o cistote, neposkvrnenosti, bezuhonnosti... jedincov a nadnarodnych korporacii. Hlavne z ich vlastnych ust.

wlad
2011-11-03 15:00:49+01
príspevok od: molnart
Chalani, zabudate na jednu zasadnu vec: firmy ako microsoft a adobe maju vysostny zaujem na tom aby ich softy boli upiratene. Technicky by nebolo problem vytvorit ochranu ktora zabrani nelegalnym kopiam. Len si prestavte co by sa stalo: vserci ktori dneska pouzivaju piratsky soft by presli na linux, open office, gimp a pod. veci. To by malo za nasladek ze ludia by stratili zrucnost uzivat org. softy, tym padom by ani firmy ich nemohli v takom mnozstve nasadzovat (potreba skolenia zamestnancov), takze microsoft a adobe by prisli o ovela viacej platenych zakaznikov. Takze vasa moralizacia velmi neobstoji, firmy velmi dobre zarabaju aj na piratskom softe, len inym sposobom.
Zabranit piratstvu sa neda - kazdy krok proti piratom by zaroven zneprijemnoval pouzivanie aj legitimnym pouzivatelom. A na priklade hernych konzol je jasne vidno, ze aj ked ma nieco hardverovu ochranu, je to vzdy len otazka casu, kedy sa najde sposob ako ju obist. Tento boj jednoducho nedokazu vyrobcovia SW nikdy vyhrat.

Mimochodom, Student & teacher verzia velkeho photoshopu stoji u nas 230 eur, Elements tych 80 eur (73 z adobe.com), takze pokial clovek chce, moze ten softver pouzivat aj uplne legalne aj bez toho, aby platil 600 eur. (na adobe.com vyjde photoshop na 500 eur).

Ale jednoduchsie je zanadavat si na nenazrane firmy a ukradnut to.

Jozef035
2011-11-03 15:45:48+01
AD1: Tu nebola ziadna diskusia obhajoby kradnuteho sw. To z nej urobil nejaky moralista. Bola to diskusia o PS CS6 ktory oficialne nie je na trhu.
AD2: Ano, Adobe ten ukradnuty soft nestoji ani cent na priamych nakladoch. Ani tu DPH nemusi zaplatit, na rozdiel od podnikatela, ktoremu ukradnu fyzicky tovar. Treba si precitat co pisem a netarat od veci. Adobe prichadza o usly zisk. Aj to nie z kazdeho stiahnuteho sw. Iba od tych malo, ktori by si PS naozaj kupili, keby nemali moznost stiahnut ho zadarmo. A tych je mensina. Navyse cast nelegalnych uzivatelov casom prejde na legalne verzie PS. Nejde ku konkurencii, lebo su nauceny na PS.

Jozef035
2011-11-03 15:47:14+01
AD1: Tu nebola ziadna diskusia obhajoby kradnuteho sw. To z nej urobil nejaky moralista. Bola to diskusia o PS CS6 ktory oficialne nie je na trhu.
AD2: Ano, Adobe ten ukradnuty soft nestoji ani cent na priamych nakladoch. Ani tu DPH nemusi zaplatit, na rozdiel od podnikatela, ktoremu ukradnu fyzicky tovar. Treba si precitat co pisem a netarat od veci. Adobe prichadza o usly zisk. Aj to nie z kazdeho stiahnuteho sw. Iba od tych malo, ktori by si PS naozaj kupili, keby nemali moznost stiahnut ho zadarmo. A tych je mensina. Navyse cast nelegalnych uzivatelov casom prejde na legalne verzie PS. Nejde ku konkurencii, lebo su nauceny na PS.

Ja neobhajujem nelegalne stahovanie sw. Ale vzdy sa musi najst nejaky moralista a robit z komara somara. A zasrat diskusiu OT.
Kto je bez viny, nech hodi kamenom. Nech sa tu pohorsuju ti, ktori nikdy nevideli napaleny film, nepoculi stiahnutu mp3, nepozeraju ceske programy na uzemi Slovenska npr. cez Sky link atd, atd. Bude tu mrtvo.

wlad
2011-11-03 15:57:44+01

Ja neobhajujem nelegalne stahovanie sw. Ale vzdy sa musi najst nejaky moralista a robit z komara somara. A zasrat diskusiu OT.
Kto je bez viny, nech hodi kamenom. Nech sa tu pohorsuju ti, ktori nikdy nevideli napaleny film, nepoculi stiahnutu mp3, nepozeraju ceske programy na uzemi Slovenska npr. cez Sky link atd, atd. Bude tu mrtvo.
zjavne si necital prvu stranu diskusie.

keko
2011-11-04 14:39:39+01
zjavne si necital prvu stranu diskusie.
Dobre. Vyhral si.

janci080
2011-11-16 17:19:13+01
A nevíte náhodou kde bych našel crck na pitstop pro cees 3?

dorwin
2011-11-16 19:17:41+01
Zaujimava diskusia. hm. takze kradnutie fotosopu je pre niektorych ok. fajn. ked Vam ukradnu fotak za cenu viac ako 500E tak sa budem bavit zase ja

Palso
2011-11-16 19:50:25+01

Nie, ty obhajujes stahovanie nelgalneho softwareu. A navyse to robis az komicky alibisticky a napises cely odstavec o tom, ako je to v pohode a Adobe neprichadza o usly zisk, aby si nasledne mohol sam pred sebou povedat, ako neobhajujes stahovanie sw

Fatty
2011-11-16 20:34:28+01
príspevok od: dorwin
Zaujimava diskusia. hm. takze kradnutie fotosopu je pre niektorych ok. fajn. ked Vam ukradnu fotak za cenu viac ako 500E tak sa budem bavit zase ja
no až na to, že nejde o kradnutie ale o kopírovanie, zlato
- ak mi okopírujú foťák, nech sa páči, neprídem oň

Filip Bucher
2011-11-16 21:22:16+01
príspevok od: dorwin
zle prirovnanie keby vykradli vyrobcovy kamion fotakov tak by to bolo nieco podobne...

...ale v zasade stebov suhlasim, na slovensku ale neodsudzujem ludi ktory proste nemaju 500e na soft ked ich fotovybava nedosahuje casto ani tejto hodnoty... Ked sa tym niekto zivi tak to uz je samozrejme ine...

Filip Bucher
2011-11-16 21:24:32+01
príspevok od: Fatty
no až na to, že nejde o kradnutie ale o kopírovanie, zlato
- ak mi okopírujú foťák, nech sa páči, neprídem oň
Krades dusevneho vlasnictva. Tak isto si mozem pozicat zaparkovane auto odviest sa dve ulice a len si ho pozicam Neukradol som ho
PS: viem ze si to myslel ako vtip ja tiez... Sak jak ked ides do lesa a aha zrazu stromcek predteba padne...

wlad
2011-11-17 00:26:44+01
príspevok od: Filip Bucher
zle prirovnanie keby vykradli vyrobcovy kamion fotakov tak by to bolo nieco podobne...

...ale v zasade stebov suhlasim, na slovensku ale neodsudzujem ludi ktory proste nemaju 500e na soft ked ich fotovybava nedosahuje casto ani tejto hodnoty... Ked sa tym niekto zivi tak to uz je samozrejme ine...
hmm, a ked mam len na Fabiu a chcem sa vozit na Ferrari, tiez si ho mozem ukradnut ?

...alebo sa mam uspokojit s tou Fabiou ?

Strana 3 z 11

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()