Toto som sa dnes dočítal a neviem, či tomu mám veriť:
Adobe Photoshop CS6 Extended Create images with instant impact with Adobe Photoshop CS6--the industry standard in digital imaging software. Adobe Photoshop CS6 redefines digital imaging with powerful new photography tools and breakthrough capabilities for complex image selections, realistic painting and intelligent retouching. Easily select and mask intricate image content such as hair. Remove any image element and watch the space fill in almost magically. Create stunning high dynamic range (HDR) images. Paint with realistic strokes and colour blends. Remove noise, add grain and create vignettes with state-of-the-art photography tools. Benefit from more memory and experience massive speed gains with native cross-platform 64-bit support, and full optimisation for Windows 7 Adobe Photoshop CS6 Extended Edition contains: Adobe Photoshop CS6 Extended Adobe Air Adobe Device Central CS6 Adobe Media Player Adobe Extended Script Toolkit CS6 Adobe Extension Manager CS6 Adobe Fonts CS6 Adobe Bridge CS6.
Chcel som len, ze PS nestoj volajakych 500EUR ale 1000.
Gimp je zadarmo Photoshop Elements 10 sa da kupit za 74 eur (adobe.com) Photoshop Extended CS5 student verzia sa da kupit za 225 eur (alza.sk) Photoshop CS5 plna verzia sa da kupit za 512 eur (adobe.com)
ale je jasne ze ked sa da stiahnut cela Creative Suite Master Collection zadarmo, tak vsetci samozrejme "potrebuju" prave to najdrahsie a najkompletnejsie, a vsetko nizsie je absolutne nepouzitelne
je zaujímavé až komické že softwerové pirátstvo vždy riešia s velkým zanietením ľudkovia ktorí si kúpili SW za "drahééé peňáááze" a teraz sú hrozní kingovia kúpil si si CS5? OK...gratulujem, využívaj ho, podnikaj....ale prečo máš nutkavú potrebu starať sa do ľudí ktorí si ho nekúpili a používajú ho len pre domácu potrebu, t.zn. nevytvára im zisk??? ...si snáď fízel alebo čo?
ja som si tiež kúpil niektoré SW, hudobné CD, filmové DVD a napriek tomu nesrším oheň a síru na ľudí ktorí si ich stiahli....nepotrebujem im dokazovať aké sú socky že na to nemajú, atd. ...človeče, je mi to tak nejak jedno a dokážem s tým žiť
ak mas na mysli mna, tak kupil som si len za par supov (okolo 70 eur) Photoshop Elements 9 a bohate mi to staci. Nepotrebujem CS Master Collection, ako vsetci ti PS majstri co si to stahuju a aj tak vyuzivaju len 5% funkcionality.
Samozrejme, že je to krádež a ospravedlnenia typu "len som to skopíroval, výrobcovi nevznikla žiadna škoda, atď..." sú blbosti. Proste na tom odviedli svoju prácu a za ňu majú dostať zaplatené. K teórii, že to nie ie krádež, ale len skopírovanie, ma napadla takáto situácia...Bolo by úplne v poriadku, keby Adobe predalo len jedinú škatuľu photoshopu a zvyšní ľudia by si to "len skopírovali"? Predsa by to nebola krádež a Adobe by zarobilo 1/4 mesačného platu pre jedného zamestnanca.
Ja mám chvála bohu školskú licenciu, čiže si tieto reči môžem dovoliť
Samozrejme, že je to krádež a ospravedlnenia typu "len som to skopíroval, výrobcovi nevznikla žiadna škoda, atď..." sú blbosti. Proste na tom odviedli svoju prácu a za ňu majú dostať zaplatené. K teórii, že to nie ie krádež, ale len skopírovanie, ma napadla takáto situácia...Bolo by úplne v poriadku, keby Adobe predalo len jedinú škatuľu photoshopu a zvyšní ľudia by si to "len skopírovali"? Predsa by to nebola krádež a Adobe by zarobilo 1/4 mesačného platu pre jedného zamestnanca.
nemaj strach, Adobe predá "o niečo viac škatúľ" myslím si že aj "vďaka" kopírovaniu je dnes slovo "photoshop" všeobecným synonymom pre foto-editor a Adobe o tom veľmi dobre vie a zatiaľ mu to myslím si vyhovuje ved existujú už omnoho komplikovanejšie ochrany SW, keby Adobe chcel tak ich využije... prečo asi?
nemaj strach, Adobe predá "o niečo viac škatúľ" myslím si že aj "vďaka" kopírovaniu je dnes slovo "photoshop" všeobecným synonymom pre foto-editor a Adobe o tom veľmi dobre vie a zatiaľ mu to myslím si vyhovuje ved existujú už omnoho komplikovanejšie ochrany SW, keby Adobe chcel tak ich využije... prečo asi?
Ja sa nestarám o to, koľko zarobia, ako si soft chránia a koľko ľudí ho ukradne. Je to ich vec (ako Adobe, tak aj "zlodejov"). Nezastávam ani jednu ani druhú stranu. Len som chcel povedať, že je to krádež a že tieto ospravedlnenia sú platné, ako Ficove predvolebné sľuby.
Ja sa nestarám o to, koľko zarobia, ako si soft chránia a koľko ľudí ho ukradne. Je to ich vec (ako Adobe, tak aj "zlodejov"). Nezastávam ani jednu ani druhú stranu. Len som chcel povedať, že je to krádež a že tieto ospravedlnenia sú platné, ako Ficove predvolebné sľuby.
prehnane radikálny názor...ale neberiem ti ho ak niekto má warez a podniká s ním, TO je krádež...to sa nepáči ani mne ale doma si šmrdlať fotky pre vlastnú potrebu, príp. darovať známym...nehnevaj sa....krádež?
nazval by som to "testovanie programu" Adobe môže byť len rád že má armádu takých testerov a nestojí ho to ani cent
Tiez si myslim...Ako povedal jeden mudry marketingovy ujo "free content sells content"... A takto si v podstate vychovaju celkom slusnu zakladnu buducich zakaznikov, ktori ak raz budu kupovat soft pre profesionalne vyuzitie, nebudu ani rozmyslat nad inym.
Tiez si myslim...Ako povedal jeden mudry marketingovy ujo "free content sells content"... A takto si v podstate vychovaju celkom slusnu zakladnu buducich zakaznikov, ktori ak raz budu kupovat soft pre profesionalne vyuzitie, nebudu ani rozmyslat nad inym.
To je síce pravda a veľmi pravdepodobné resp. isté, že v Adobe si to uvedomujú. Ale stále to neospravedlňuje krádež softu v zmysle zákona. Mne je jasné, že tu nikomu nevyhovorím jeho názor a ani ho nepresvedčím o tom mojom. Nech sa sem napíše čokoľvek, wlad povie, že je to neospravedlniteľná krádež, Fatty povie, že je to viac-menej OK a my ostatní sa do toho občas zapojíme...
To je síce pravda a veľmi pravdepodobné resp. isté, že v Adobe si to uvedomujú. Ale stále to neospravedlňuje krádež softu v zmysle zákona. Mne je jasné, že tu nikomu nevyhovorím jeho názor a ani ho nepresvedčím o tom mojom. Nech sa sem napíše čokoľvek, wlad povie, že je to neospravedlniteľná krádež, Fatty povie, že je to viac-menej OK a my ostatní sa do toho občas zapojíme...
Ano, to je jedna z tych debat, v ktorej si kazdy povie svoje, ale ostatnych aj tak nepocuva Btw: Osobne skor riesim taketo veci z moralneho hladiska. Na slovensku je aj do lesa na bicykli zakazane chodit, ale moc si ten zakon nevsimam
prehnane radikálny názor...ale neberiem ti ho ak niekto má warez a podniká s ním, TO je krádež...to sa nepáči ani mne ale doma si šmrdlať fotky pre vlastnú potrebu, príp. darovať známym...nehnevaj sa....krádež?
nazval by som to "testovanie programu" Adobe môže byť len rád že má armádu takých testerov a nestojí ho to ani cent
a domaci "šmrdla" samozrejme potrebuje celu Creative suite v hodnote 2000 eur, ved naco trocharit s Gimpom alebo Pain.net
Na trh sa už dostala beta verzia Photoshopu CS6, ktorý by sa mal na trh dostať v budúcom roku v rámci Creative Suite 6.0 (CS6), ktoré prinesie tmavšie rozhranie tém, nové 3D funkcie, automatické ukladanie a niekoľko ďalších doplnkových nástrojov.
Podľa ľudí zoznámených so zostavením softvéru, ktorý bol prepustený začiatkom tohto mesiaca sa CS6-ka dá na prvý pohľad okamžite rozpoznať, najmä tmavším rozhraním, ktoré nahradilo dotrajšiu tému používanú v súčasných verziách softvéru. Zatiaľ sa však jedná len o verziu v testovaní a ak toto prostredie nebude užívateľom vyhovovať, bude pravdepodobne pridaná možnosť prejsť na starší vzhľad.
Okrem zmeny farby a témy sa zmenil aj sortiment ikoniek, ktoré ponúkajú nový dizajn, mierne odlišný od klasických, doteraz používaných zobrazení. Tieto zmeny však nie sú drastické do tej miery, že by sa užívateľ v novej ponuke nevyznal, boli nahradené z dôvodu “osvieženia” softvéru.
Za najvýznamenejšiu zmenu môžeme považovať pridanie 3D funkcií, ktoré sa objavili v Photoshope CS4 v roku 2008. 3D podporu dostala napríklad “plechovka farby”, nástroj “kvapkadlo” či nový 3D text, pri ktorom je možnosť meniť orientáciu. 3D preferencie sa objavili aj v ďalších možnostiach.
Užívatelia získali možnosť dostať sa k novým preferenciám “Spracovanie súborov”, kde sa projekty ukladajú na pozadí, alebo sa automaticky ukladajú informácie o obnove. Prišla aj nová kompatibilita súborov, ktorá zahrňuje ignorovanie rotácie Metadata či zakázanie kompresie PSD a PSB súborov.
Všetky informácie o Photoshope CS6 prichádzajú z testovacieho zostavenia softvéru a preto je pravdepodobné, že niektoré funkcie by mohli byť zmenené, odstránené alebo pridané v čase, keď sa softvér dostane na trh. Podľa ľudí oboznámených so záležitosťou by mohol Adobe vydať Creative Suite 6.0 okolo mája roku 2012. Zdroj: http://macsite.sk/2011/10/28/adobe-photoshop-cs6-s-novymi-3d-funkciami/ PS: neťahajte blbosti z ruských stránok.
Gimp je zadarmo Photoshop Elements 10 sa da kupit za 74 eur (adobe.com) Photoshop Extended CS5 student verzia sa da kupit za 225 eur (alza.sk) Photoshop CS5 plna verzia sa da kupit za 512 eur (adobe.com)
ale je jasne ze ked sa da stiahnut cela Creative Suite Master Collection zadarmo, tak vsetci samozrejme "potrebuju" prave to najdrahsie a najkompletnejsie, a vsetko nizsie je absolutne nepouzitelne
Neviem, ale za jeden som dal 30000Sk a za druhy 50000Sk. A teraza sa mi pozri do oci a povedz mi, si si isty, ze ked sa (co ma prekvapuje) da zohnat PS uz za 512 EUR, ze ci ja uz tak trosku nemam dozivotne predplatenu kazdu novsiu verziu PS? Napriek tomu ja novsiu nepotrebujem, ale jeden AI vyuzivam, kvoli orezovej ceste - teda kvoli priamej farbe, ktorou sa ta cesta nakresli. Ja vyuzivam funkcionalitu PS skoro naplno (okrem umeleckych filtrov). Ostatne programy suite nevyuzivam. GIMP je za darmo, v slovencine, ale ma iste chybicky ... Mam ho nainstalovany a venoval som mu dost casu na to, aby som sa rozhodol vysolit 50000 za konkurencne riesenie. Oba PS vyuzivame 12 hodin denne a neviem si to predstavit s GIMPOM.
a domaci "šmrdla" samozrejme potrebuje celu Creative suite v hodnote 2000 eur, ved naco trocharit s Gimpom alebo Pain.net
no pretože je to presne o tom ako tu už niekto spomínal - naučíš sa doma hoci aj na cracknutom PS a ak začneš podnikať, príp. získaš job v tomto obore, už ani neuvažuješ o inom než o Photoshope, pretože je to už v tejto brandži štandard... čo si s Gimpom neviem dosť dobre predstaviť, sympatický program, ale predsa len nemá takú funkcionalitu ako PS...na doma OK, ale inak...
Predpokladám že "79" v tvojom nicku nie je ročník narodenia a po skončení štúdia si kúpiš plnú verziu. Skús mi definovať aká priama škoda vznikne výrobcovi, keď si stiahne niekto jeho software, ktorý by si vzhľadom na jeho cenu nikdy nekúpil? Samozrejme mám na mysli amatérov čo to používajú doma na hranie. Nie profesionálne štúdia alebo amatérov, čo si privyrábajú svadbami atď.
Predpokladám že "79" v tvojom nicku nie je ročník narodenia a po skončení štúdia si kúpiš plnú verziu. Skús mi definovať aká priama škoda vznikne výrobcovi, keď si stiahne niekto jeho software, ktorý by si vzhľadom na jeho cenu nikdy nekúpil? Samozrejme mám na mysli amatérov čo to používajú doma na hranie. Nie profesionálne štúdia alebo amatérov, čo si privyrábajú svadbami atď.
Môžeš mi citovať vetu, v ktorej som napísal, že výrobcovi vznikla škoda? Ja si na ňu totiž nespomínam... Napísal som len, že to je krádež. A krádež by to bola, aj keby bol photoshop taký drahý, žeby si ho nemohol kúpiť ani Bill Gates. Alebo platí pravidlo, že ak si vezmem bez zaplatenia vec, ktorú si nemôžem kúpiť (lebo na ňu nemám), tak to nieje krádež? Vzatie si cudzieho produktu a jeho používanie bez zaplatenia je jednoducho krádež, či už výrobcovi vznikne priama škoda, alebo nie.
PS: napadá ma mnoho vecí, ktoré sa môžu skrývať pod "035", ale nerád by som ich tu rozoberal.
Môžeš mi citovať vetu, v ktorej som napísal, že výrobcovi vznikla škoda? Ja si na ňu totiž nespomínam... Napísal som len, že to je krádež. A krádež by to bola, aj keby bol photoshop taký drahý, žeby si ho nemohol kúpiť ani Bill Gates. Alebo platí pravidlo, že ak si vezmem bez zaplatenia vec, ktorú si nemôžem kúpiť (lebo na ňu nemám), tak to nieje krádež? Vzatie si cudzieho produktu a jeho používanie bez zaplatenia je jednoducho krádež, či už výrobcovi vznikne priama škoda, alebo nie.
PS: napadá ma mnoho vecí, ktoré sa môžu skrývať pod "035", ale nerád by som ich tu rozoberal.
Adobe Photoshop CS6
Adobe Photoshop CS6 Extended
Create images with instant impact with Adobe Photoshop CS6--the industry standard in digital imaging software. Adobe Photoshop CS6 redefines digital imaging with powerful new photography tools and breakthrough capabilities for complex image selections, realistic painting and intelligent retouching. Easily select and mask intricate image content such as hair.
Remove any image element and watch the space fill in almost magically. Create stunning high dynamic range (HDR) images. Paint with realistic strokes and colour blends. Remove noise, add grain and create vignettes with state-of-the-art photography tools. Benefit from more memory and experience massive speed gains with native cross-platform 64-bit support, and full optimisation for Windows 7 Adobe Photoshop CS6 Extended Edition contains: Adobe Photoshop CS6 Extended Adobe Air Adobe Device Central CS6 Adobe Media Player Adobe Extended Script Toolkit CS6 Adobe Extension Manager CS6 Adobe Fonts CS6 Adobe Bridge CS6.
len ako to súvisí s kopírovaním SW?
za 500E mas verziu pre studakov ...
Photoshop Elements 10 sa da kupit za 74 eur (adobe.com)
Photoshop Extended CS5 student verzia sa da kupit za 225 eur (alza.sk)
Photoshop CS5 plna verzia sa da kupit za 512 eur (adobe.com)
kúpil si si CS5? OK...gratulujem, využívaj ho, podnikaj....ale prečo máš nutkavú potrebu starať sa do ľudí ktorí si ho nekúpili a používajú ho len pre domácu potrebu, t.zn. nevytvára im zisk???
...si snáď fízel alebo čo?
ja som si tiež kúpil niektoré SW, hudobné CD, filmové DVD a napriek tomu nesrším oheň a síru na ľudí ktorí si ich stiahli....nepotrebujem im dokazovať aké sú socky že na to nemajú, atd. ...človeče, je mi to tak nejak jedno a dokážem s tým žiť
myslím si že aj "vďaka" kopírovaniu je dnes slovo "photoshop" všeobecným synonymom pre foto-editor
a Adobe o tom veľmi dobre vie a zatiaľ mu to myslím si vyhovuje
ved existujú už omnoho komplikovanejšie ochrany SW, keby Adobe chcel tak ich využije...
prečo asi?
myslím si že aj "vďaka" kopírovaniu je dnes slovo "photoshop" všeobecným synonymom pre foto-editor
ved existujú už omnoho komplikovanejšie ochrany SW, keby Adobe chcel tak ich využije...
prečo asi?
ak niekto má warez a podniká s ním, TO je krádež...to sa nepáči ani mne
ale doma si šmrdlať fotky pre vlastnú potrebu, príp. darovať známym...nehnevaj sa....krádež?
nazval by som to "testovanie programu"
a nestojí ho to ani cent
prečo asi?
Btw: Osobne skor riesim taketo veci z moralneho hladiska. Na slovensku je aj do lesa na bicykli zakazane chodit, ale moc si ten zakon nevsimam
ak niekto má warez a podniká s ním, TO je krádež...to sa nepáči ani mne
ale doma si šmrdlať fotky pre vlastnú potrebu, príp. darovať známym...nehnevaj sa....krádež?
nazval by som to "testovanie programu"
a nestojí ho to ani cent
Podľa ľudí zoznámených so zostavením softvéru, ktorý bol prepustený začiatkom tohto mesiaca sa CS6-ka dá na prvý pohľad okamžite rozpoznať, najmä tmavším rozhraním, ktoré nahradilo dotrajšiu tému používanú v súčasných verziách softvéru. Zatiaľ sa však jedná len o verziu v testovaní a ak toto prostredie nebude užívateľom vyhovovať, bude pravdepodobne pridaná možnosť prejsť na starší vzhľad.
Okrem zmeny farby a témy sa zmenil aj sortiment ikoniek, ktoré ponúkajú nový dizajn, mierne odlišný od klasických, doteraz používaných zobrazení. Tieto zmeny však nie sú drastické do tej miery, že by sa užívateľ v novej ponuke nevyznal, boli nahradené z dôvodu “osvieženia” softvéru.
Za najvýznamenejšiu zmenu môžeme považovať pridanie 3D funkcií, ktoré sa objavili v Photoshope CS4 v roku 2008. 3D podporu dostala napríklad “plechovka farby”, nástroj “kvapkadlo” či nový 3D text, pri ktorom je možnosť meniť orientáciu. 3D preferencie sa objavili aj v ďalších možnostiach.
Užívatelia získali možnosť dostať sa k novým preferenciám “Spracovanie súborov”, kde sa projekty ukladajú na pozadí, alebo sa automaticky ukladajú informácie o obnove. Prišla aj nová kompatibilita súborov, ktorá zahrňuje ignorovanie rotácie Metadata či zakázanie kompresie PSD a PSB súborov.
Všetky informácie o Photoshope CS6 prichádzajú z testovacieho zostavenia softvéru a preto je pravdepodobné, že niektoré funkcie by mohli byť zmenené, odstránené alebo pridané v čase, keď sa softvér dostane na trh. Podľa ľudí oboznámených so záležitosťou by mohol Adobe vydať Creative Suite 6.0 okolo mája roku 2012.
Zdroj: http://macsite.sk/2011/10/28/adobe-photoshop-cs6-s-novymi-3d-funkciami/
PS: neťahajte blbosti z ruských stránok.
Photoshop Elements 10 sa da kupit za 74 eur (adobe.com)
Photoshop Extended CS5 student verzia sa da kupit za 225 eur (alza.sk)
Photoshop CS5 plna verzia sa da kupit za 512 eur (adobe.com)
Ja vyuzivam funkcionalitu PS skoro naplno (okrem umeleckych filtrov). Ostatne programy suite nevyuzivam.
GIMP je za darmo, v slovencine, ale ma iste chybicky ... Mam ho nainstalovany a venoval som mu dost casu na to, aby som sa rozhodol vysolit 50000 za konkurencne riesenie. Oba PS vyuzivame 12 hodin denne a neviem si to predstavit s GIMPOM.
čo si s Gimpom neviem dosť dobre predstaviť, sympatický program, ale predsa len nemá takú funkcionalitu ako PS...na doma OK, ale inak...
Skús mi definovať aká priama škoda vznikne výrobcovi, keď si stiahne niekto jeho software, ktorý by si vzhľadom na jeho cenu nikdy nekúpil? Samozrejme mám na mysli amatérov čo to používajú doma na hranie. Nie profesionálne štúdia alebo amatérov, čo si privyrábajú svadbami atď.
Skús mi definovať aká priama škoda vznikne výrobcovi, keď si stiahne niekto jeho software, ktorý by si vzhľadom na jeho cenu nikdy nekúpil? Samozrejme mám na mysli amatérov čo to používajú doma na hranie. Nie profesionálne štúdia alebo amatérov, čo si privyrábajú svadbami atď.
si snáď z BSA?
zaregistrujte sa a presvedčte o mnohých z výhod byť členom
- moj profil
- albumy
- pošta
- pridávanie fotografií
- komentáre
- záložky
- notifikácie
- diskusie
- hodnotenie
Zaregistrujte sa