Fórum » Pokec

Quo vadis ephoto?

JanM
JanM 2019-08-24 20:31:44+02
Je tu ešte niekto? Foto dňa 12 hlasov, top 24 s viac ako 10 hlasmi 1 fotka, titulná strana poloprazdna atď. Dúfam len, že všetci sú von, na dovolenkách, na weekendoch, fotia o dušu a chystajú mraky fotiek, komentárov, príspevkov atď na dlhé zimné večery (?)
Ako to tu oživiť v tejto uhorkovej sezóne (a možno aj za jej hranice) je otázka. ..

brnj
2019-08-29 20:18:51+02
príspevok od: poqy
Na mobile mi nevyskakuje nič. Antivírus máš?
nemám

brnj
2019-08-29 20:30:23+02
Na mobile mi nevyskakuje nič. Antivírus máš?
na android ? Nie je to linux a nie je na tom tak ako mac tam mám tiež anti ale len pre okrasu

poqy
2019-08-29 20:40:39+02
príspevok od: brnj
na android ? Nie je to linux a nie je na tom tak ako mac tam mám tiež anti ale len pre okrasu
Hej hej, linux. Pár krát som si nainštaloval hocakú apku a potom mi vyskakovali pop-up-y v prehliadači.

brnj
2019-08-29 20:48:45+02
Hej hej, linux. Pár krát som si nainštaloval hocakú apku a potom mi vyskakovali pop-up-y v prehliadači.
OK

jurajlzvc
2019-08-30 00:52:08+02
príspevok od: close
Dôvody prečo je každému (Karolovi) jedno ako to na tejto stránke vyzerá a (ne)funguje sú:
1. Vyššie spomenutý monopol na Slovensku kde keď a začneme rozprávať o alternatíve začnú tu automaticky lietať české a anglické stránky...a povedz mne si úprimne človek je tvor pohodlný ze sa mu nechce googliť alternatívu lebo na to "nemá čas"
2. Z dlhodobejšieho hľadiska keď si človek odsleduje tak kritické hlasy ktoré je počuť na tejto stránke sú tie isté a je ich max. 15 a potom si pozrieme počet videní pondelkového fotostĺpčeka sa väčšinou pohybuje pri číslach 2000+ a pri recenziach to nie je o moc menej..inými slovami nepáči sa ti choď preč jeden hore dole
3. Niet cesty späť ani ďalej - bolo to založené ako fórum s ľuďmi ktorých to tu bavilo a mali nápady ktorí postupne odišli a ostal jeden ktorý nemá prostriedky na to aby to znova rozbehol, rozšíril a inovoval a na druhej strane stále to zarába tak to nebudeme vypínať (to sme pri bode číslo 1) lebo to ma už nejaké meno na Slovensku a tým aj spojená určitá zodpovednosť držať to ako tak nažive
Pozorujem, že predpoklad neustáleho rastu je mylný. Presne ste popísali spôsob akým na plytčine uviazol jeden medzinárodný a vysoko uznávaný portál. Dôvodom sú prispievatelia.. Boli a ´nie sú.
Faktom je, že aj z najpriezračnejčieho horského plesa sa raz stane močiar.

mab
2019-08-30 10:30:55+02
príspevok od: fatality
nemyslel som sk weby,na slovensku skapal pes..vacsina dnes fici na instagrame,fb,flickri,500px,1x,atd..
ludia potrebuju aj spatnu vazbu,lajky(bohuzial a tam sa im ich dostava..
neustále negatívne ´frflanie´ (eufemizmus) pár, tých istých dookola, lebo ničím iným už roky snáď ani neprispeli masívne znechucuje, možno aj toho jedného snaživca čo to vedie a prispievateľovi zas niekedy aj otrepané ´páči´ je tu aspoň drobné povzbudenie, potom tiež vysýpači kariet v jednom záťahu tiež odradia pridať menej priebojným aj jednu foto aspoň bez kritiky, no a možno niektorí to začínajú ponímať a la fb... týmto konštatovaním vôbec nenarážam na Teba, náhodne som to napísala sem

fatality
2019-08-30 11:56:54+02
príspevok od: mab
neustále negatívne ´frflanie´ (eufemizmus) pár, tých istých dookola, lebo ničím iným už roky snáď ani neprispeli masívne znechucuje, možno aj toho jedného snaživca čo to vedie a prispievateľovi zas niekedy aj otrepané ´páči´ je tu aspoň drobné povzbudenie, potom tiež vysýpači kariet v jednom záťahu tiež odradia pridať menej priebojným aj jednu foto aspoň bez kritiky, no a možno niektorí to začínajú ponímať a la fb... týmto konštatovaním vôbec nenarážam na Teba, náhodne som to napísala sem
ak si precitas temu Stana Strateneho,Ephoto pripomienky,zistis,ze to niesu "stale ti isti"..
ano,je to za dlhe obdobie a mozno naozaj za poslednu dobu je to mensi okruh,ale je to
preto,ze tu zostalo omnoho menej ludi a aj preto ma mensi pocet ludi konstruktivne pripomienky..
vacsina tych pripomienok bola k veci a aj ich nepocuvanim sa ephoto dopracovalo tam, kde je..
a napisala si to fakt tomu nespravnemu,za cas,co som tu,som prispel mnohymi,dufam ze kvalitnymi fotografiami,radami,komentami,bodmi a aj lajkami

Deane
2019-09-09 19:01:06+02
Zaregistrovaný som na viacerých fórach a tento jav vidím všade. Voľakedy každý diskutoval, dokonca sa predbiehali v počte príspevkov, teraz to všade vyzerá ako by tam skapal pes.

Igor Šaffo
2019-09-10 11:56:44+02
príspevok od: brnj
Fajn bolo staré vivo a photoserver, žial zrušené a držali sa dlho, niet penazí na fotky a hlavne na torrenty. K ephoto, reklamu mám blokovanú jedine čo ma štve že na mobile ked dam ephoto tak vyskakujú samé debilné stránky že ste vyhral iphone a podobne takže kde sa táto spoločnosť nachádza.
ak myslis cesky photoserver, tak ten sa zmenil na zeropixel.cz

Pixel9
2019-09-10 13:37:55+02
Quo vadis ephoto? .. Recenzie žiadne ....Nielen na profesionálne objektívy a telá . Ludia chcú čítat aj recenzie o mydlách o všeličom co súvisí z foto technikov . / všetky značky /Ale keď je aj nejaký ten zoom recenzovaný , tak sa hneď spusti na ňu skupina profesionálnych fotografov ˇˇ ,ze je to smiešne vôbec čitat a.t.d. Nie každý kto tu príde ma za sebou skúsenosti . A nehovorím tu na tejto stránke o dlhodobom pretlačení jednej značky do oči bijúce ....

brnj
2019-09-10 14:13:16+02
príspevok od: Igor Šaffo
ak myslis cesky photoserver, tak ten sa zmenil na zeropixel.cz
OK

poqy
2019-09-10 18:43:03+02
príspevok od: Deane
Zaregistrovaný som na viacerých fórach a tento jav vidím všade. Voľakedy každý diskutoval, dokonca sa predbiehali v počte príspevkov, teraz to všade vyzerá ako by tam skapal pes.
Pravda. Myslím, že to začalo rozmachom facebooku, keď ľudia stratili potrebu diskutovať a mali potrebu len produkovať výkriky do tmy, takzvané statusy(zaujímavé bolo, že nepotrebovali spätnú väzbu).

Momentálne opačne, ľudia sa uzavreli, stratili chuť tvoriť akýkoľvek obsah a len prijímajú naservírované názory "influencerov" (puke). Zlaté časy četu, keď človek celú noc debatoval a podotýkam že sa viedli celkom rozumné rozhovory (nemám na mysli "sklo" na pokeci ) a to všetko bez grafiky, bez javascriptu, takmer v textovom termináli.

Keď hľadám niečo o fotení, či technike takmer vždy ma to odkáže na ephoto, ale na témy na fóre z roku 2007... Je to asi prirodzený vývoj, internet ako médium už nie je zázrak a zovšednel. Konkrétne záujmové skupiny sa asi stiahnu do menších komunít.

Mne osobne by sa páčilo keby sa na ephoto vrátilo kritické okienko, aspoň 1x týždenne po 2,3 fotky. Niektoré by mohli byť zaslané užívateľmi, niektoré vybrané redakciou. Možno by bolo zaujímavé skúsiť aj malé týždňové súťaže(výzvy, na viacero tém) ako to majú na zahraničných serveroch.

Deane
2019-09-10 19:11:32+02
Pravda. Myslím, že to začalo rozmachom facebooku, keď ľudia stratili potrebu diskutovať a mali potrebu len produkovať výkriky do tmy, takzvané statusy(zaujímavé bolo, že nepotrebovali spätnú väzbu).

Momentálne opačne, ľudia sa uzavreli, stratili chuť tvoriť akýkoľvek obsah a len prijímajú naservírované názory "influencerov" (puke). Zlaté časy četu, keď človek celú noc debatoval a podotýkam že sa viedli celkom rozumné rozhovory (nemám na mysli "sklo" na pokeci ) a to všetko bez grafiky, bez javascriptu, takmer v textovom termináli.

Keď hľadám niečo o fotení, či technike takmer vždy ma to odkáže na ephoto, ale na témy na fóre z roku 2007... Je to asi prirodzený vývoj, internet ako médium už nie je zázrak a zovšednel. Konkrétne záujmové skupiny sa asi stiahnu do menších komunít.

Mne osobne by sa páčilo keby sa na ephoto vrátilo kritické okienko, aspoň 1x týždenne po 2,3 fotky. Niektoré by mohli byť zaslané užívateľmi, niektoré vybrané redakciou. Možno by bolo zaujímavé skúsiť aj malé týždňové súťaže(výzvy, na viacero tém) ako to majú na zahraničných serveroch.
Internet je už ako to smetisko z Ezopovej bájky na ktoré vyliezol somár a híkal aby všetci videli aký je on somár. A Facebook je ten somár.

jan.zitniak
2019-09-10 20:21:48+02

Plne súhlasím ...

seifi
2019-09-10 20:27:03+02

Ja ti mám dojem, že nám Slovákom nepomôže už nič . Veď si len zober, v akom stave je republika. Skrátka my chceme byť stále inde ako sme, my zásadne diskutujeme a vyjadrujeme nespokojnosť či názory na problematiku, až sa niečo dohodne. Keď sa niečo dohaduje, rieši, vtedy sme na pive. My sme skutočne zvláštny národ. A zásadne necháme za seba ťahať horúce zemiaky iných. Nemáš ten dojem ?

poqy
2019-09-10 21:34:34+02
príspevok od: seifi
Ja ti mám dojem, že nám Slovákom nepomôže už nič . Veď si len zober, v akom stave je republika. Skrátka my chceme byť stále inde ako sme, my zásadne diskutujeme a vyjadrujeme nespokojnosť či názory na problematiku, až sa niečo dohodne. Keď sa niečo dohaduje, rieši, vtedy sme na pive. My sme skutočne zvláštny národ. A zásadne necháme za seba ťahať horúce zemiaky iných. Nemáš ten dojem ?
Čojaviem. Podľa mňa každý jednotlivec sa snaží ako vie, národ ale nemá nič spoločné s človekom.

marianr
2019-09-11 09:12:27+02
Poznám (modelársky) server, kde sa objavilo, že už nič netreba písať, lebo všetko už bolo napísané.

fatality
2019-09-11 10:58:49+02

tiez si myslim,ze to prislo rozmachom soc.sieti,ale trochu inak..neviem,aky mas ty
okruh kamaratov na fb,insta(mnohe zalezi prave od tej "bubliny" v ktorej sa nachadzas a ktoru
spoluvytvaras) ale u mna sa zverejnuje a diskutuje ostosest..
a to je podla mna pricinou..ludia nadalej zverejnuju(kvalita fotky pri fb zas tak diametralne odlisna nieje,od 500kB-1.5MB uploadov na ephoto),aj diskutuju,ale tam,kde maju s kym a kde si ma
kto ich fotky pozriet a dat spatnu vazbu.. + je to este aj zadarmo.. + cez tagy,na insta napr.,moze ich fotky vidiet kopec novych ludi,folownut ich,atd..
takze..ludia neprestali zverejnovat a komentovat,len migrovali...

fatality
2019-09-11 11:04:04+02
príspevok od: marianr
Poznám (modelársky) server, kde sa objavilo, že už nič netreba písať, lebo všetko už bolo napísané.
tak..aj tu,v case najvacieho rozmachu, rozni ego frajiirci posielali pytajucich sa ludi googlit,
pritom ephoto bolo/je regularnou sucastou e-priestoru a mnoho ludi sa sem prave cez google
dostalo..
a dnes maju,co chceli,uz sa takmer nikto nepyta,pytaju sa inde...

parkie
2019-09-11 17:44:21+02
To že boom digitálnej fotografie pomaly odznieva sa prejavilo aj na ephoto a to, že fotomobily sú dostupné takmer každému spoluspôsobilo že je vonku neskutočné kvantum fotiek. Myslím si, že ak sa fotonadšenci budú chcieť presadiť oproti tomu, čo lezie vďaka viacerým šošovkám a AI z telefónov, bude treba niečo zmeniť vo fotení. myslím tým nejakú pridanú hodnotu..

Strana 2 z 3

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()