Fórum » Ephoto - návrhy a pripomienky

Anketa o anonymite

julo kotus
julo kotus 2010-12-20 10:57:51+01
Ahojte, dávam do pozornosti anketu o bodovaní a anonymite fotiek "na kritiku". Môžete prejaviť svoj názor.

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2010-12-23 18:00:24+01
príspevok od: Granko
a že by som sa ani nedivil, keby to boli stromčeky kúpené v slovenskej Ikei za pár jurošíkov a predávané za hranicami nejakým múdrym Slováčiskom ;o)
Vo Viedni som videl krásne stromčeky max. po 30 euro a za 12 euro som si kúpil 500 gramovú plechovicu Bio Trink-Kakao Haselnuss, ale ešte som neochutnal...

JanoP
2010-12-23 18:08:31+01
Co tam po stromcekoch. Poddte predavat sanky do Britanie. Idu aj okolo stovky.

JanoP
2010-12-23 18:09:50+01
O com bola tato anketa?

Granko
2010-12-23 18:14:38+01
príspevok od: Stratený Stano
Vo Viedni som videl krásne stromčeky max. po 30 euro a za 12 euro som si kúpil 500 gramovú plechovicu Bio Trink-Kakao Haselnuss, ale ešte som neochutnal...
no tento bol asi s vianočným ihličím priamo zo Severného pólu, tak preto stál 5x toľko :o)
to bol asi výpredaj, lebo fakt kvalitné Kakauko je na nezaplatenie ;o)

seifi
2010-12-23 21:26:21+01
príspevok od: Stratený Stano
V Hriňovej pod Poľanou na plantáži vianočných stromčekov slovenská jedľa výška 2,5m za 40,-.

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2010-12-24 12:09:05+01
príspevok od: JanoP
O com bola tato anketa?
Anketa sa zvrhla, niekto popridával kvantum hlasov, nemá asi význam sa o tom ďalej baviť...

Marek Vančo
2010-12-29 22:35:46+01
Hlasoval som za anonymitu, ale teraz vidím že mi to vadí. Chcem si kliknúť na autora fotografie aby som videl jeho ďalšie fotografie a nemôžem. Hodnotiť fotografiu nechcem. Asi by to malo byť voliteľné, či zobrazovať alebo nie. Niekomu anonymita nevadí a ohodnotí objektívne.

Robert Simeg
2010-12-30 08:25:39+01
[b]Neviem ci som bol slepy, ale ani pri starom ephote som nevidel autora, ked som to chcel zistit, a bolo to vacsinou len z toho dovodu ze som chcel videt jeho dalsie fotografie, klikol som na ikonu napis autorovi a potom som ho zdlhavou cestou vyhladaval v uzivateloch ale myslim ze po ohodnoteni fotografie sa zobrazil aj tak. Ja by som to ani anketou neriesil, mali by ste dat kazdemu moznost, ci chce ostat v anonymite alebo nie, jednoduchym sposobom a to ZARADENIM TEJTO OTAZKY DO POVINNE VYPLNITELNYCH UDAJOV PRI UPLOADE FOTOGRAFIE. Koniec koncov kazdy autor ma na to pravo, uz len z titulu autorskeho prava. A az malo byt týmto spôsobom zabranene neobjektivnemu hodnoteniu, myslim ze to nebude fungovat, uz len z dovodu uzatvarat priatelstva, kde sa vzdy ten bodik najde aj pre slabu fotku, tolko moj nazor...

Cako
ocenenie redakciou 2010-12-30 09:21:36+01
Ako tak pozeram, podla ankety usudzujem ze nakoniec ziadna anonymita nebude. A to je podla mna smutne, zas budu mat len fotky v topke tie iste mena aj ked su fotky slabe a zapadli by prachom a uzivatelia neuvidia naozaj lepsie fotky... Lebo je to podla mna riadna blbost \"ano nemam rad komu hodnotim\" ciste skupinky, rodinky, aby si pokecali pod fotkou jeej tu si bol, pekne je to a dali tam sedmicky... Nechapem ozaj naco vam je to meno, vlastne chapem a nepaci sa mi to... Uvidite ho predsa ked ohodnotite.

kralik_j
2010-12-30 09:27:43+01
príspevok od: Cako
Ako tak pozeram, podla ankety usudzujem ze nakoniec ziadna anonymita nebude. A to je podla mna smutne, zas budu mat len fotky v topke tie iste mena aj ked su fotky slabe a zapadli by prachom a uzivatelia neuvidia naozaj lepsie fotky... Lebo je to podla mna riadna blbost \"ano nemam rad komu hodnotim\" ciste skupinky, rodinky, aby si pokecali pod fotkou jeej tu si bol, pekne je to a dali tam sedmicky... Nechapem ozaj naco vam je to meno, vlastne chapem a nepaci sa mi to... Uvidite ho predsa ked ohodnotite.
suhlas..

attila.farkas
2010-12-30 11:50:53+01
príspevok od: kralik_j
suhlas..
nesuhlas

walde
ocenenie redakciou 2010-12-30 11:56:48+01
priatelia, zistil som už dnes žiadna anonymita nie je...kliknite si fotografie na kritiku v najväčšom zobrazení, otvoria sa pekné náhľady, z ktorých sa už dá zbežne pozrieť na kompozíciu foto, sú tam základné údaje a takisto meno autora! Je to zatiaľ pre mňa najkomfortnejší spôsob prehliadania fotiek na tomto portáli aké tu kedy bolo...Osobne som s tým veľmi, veľmi spokojný. A dúfam, že to redakcia už takto zachová vrátane zobrazeného meno autora

kralik_j
2010-12-30 11:58:34+01
príspevok od: attila.farkas
nesuhlas
nesuhlas

brki
2010-12-30 12:20:12+01
Súhlas !!! Tá \"transparentnosť\" v zmysle \"chcem vidieť do očí tomu, komu hodnotím fotku\" je v konečnom dôsledku falošná a ovplyvňuje prevažnú väčšinu ľudí tu, aj keď si to neuvedomujú. Ak hodnotenie nemá byť anonymné, výsledky pre mňa strácajú zmysel a ani hodnotenie svojich fotiek nemôžem brať ako relatívne objektívne. Samozrejme neplatí to absolútne, topka dňa za včerajšok je tam úplne zaslúžene.

Okrem toho ma sklamala jedna vec. Očakával som že podľa avizovaných zmien prvých 24 hodín po zverejnení fotky \"na kritiku\" nebude vidieť popri mene autora, ani priebežné hodnotenie. A topku dňa bude vidieť až po uzavretí dňa. Asi som to zle pochopil . Myslím, že sa syndróm \"polnočná fotka\" aj keď v trochu redukovanej forme vracia

wayne
2010-12-30 12:22:58+01
Kolko fotiek denne hodnotis na zaklade anonymity autora?

wayne
2010-12-30 12:23:19+01
príspevok od: walde
priatelia, zistil som už dnes žiadna anonymita nie je...kliknite si fotografie na kritiku v najväčšom zobrazení, otvoria sa pekné náhľady, z ktorých sa už dá zbežne pozrieť na kompozíciu foto, sú tam základné údaje a takisto meno autora! Je to zatiaľ pre mňa najkomfortnejší spôsob prehliadania fotiek na tomto portáli aké tu kedy bolo...Osobne som s tým veľmi, veľmi spokojný. A dúfam, že to redakcia už takto zachová vrátane zobrazeného meno autora
o tomto som nevedel, vdaka za tip, zda sa nakoniec, ze kazdemu bude ulahodene

attila.farkas
2010-12-30 13:22:50+01
príspevok od: walde
kiez by to tak zostalo

seifi
2010-12-30 13:36:22+01
príspevok od: kralik_j
nesuhlas
nesúhlas / tj. nesuhlasim s tvojim nesúhlasom a súhlasím so súhlasom Attilu

seifi
2010-12-30 13:36:58+01
príspevok od: Robert Simeg
[b]Neviem ci som bol slepy, ale ani pri starom ephote som nevidel autora, ked som to chcel zistit, a bolo to vacsinou len z toho dovodu ze som chcel videt jeho dalsie fotografie, klikol som na ikonu napis autorovi a potom som ho zdlhavou cestou vyhladaval v uzivateloch ale myslim ze po ohodnoteni fotografie sa zobrazil aj tak. Ja by som to ani anketou neriesil, mali by ste dat kazdemu moznost, ci chce ostat v anonymite alebo nie, jednoduchym sposobom a to ZARADENIM TEJTO OTAZKY DO POVINNE VYPLNITELNYCH UDAJOV PRI UPLOADE FOTOGRAFIE. Koniec koncov kazdy autor ma na to pravo, uz len z titulu autorskeho prava. A az malo byt týmto spôsobom zabranene neobjektivnemu hodnoteniu, myslim ze to nebude fungovat, uz len z dovodu uzatvarat priatelstva, kde sa vzdy ten bodik najde aj pre slabu fotku, tolko moj nazor...
výborne, súhlas

seifi
2010-12-30 13:48:51+01
učme sa stavať aj k hodnoteniu foto zodpovedne, vychovávajme sa navzájom;
tým, že nebudú mená, je povedané, že zodpovední nie sme a ani ephoto nás v nazeraní na život zodpovednými nevidíno; no nech mu navalia 7-mičiek za vagon, čomu to pomôže; to je ako pri opisovaní v škole, nech opisuje, potom bude demonštrovať, že aká je nízka minimálna mzda; to ešte aj tu sa bojíme klientelizmu ? začnime jednoduchými procesmi vidieť veci transparentne;
navrhujem skôr, aby sme dali stupnicu 1 až 7 pod hodnotenú fotku, potom nech si pri 7-mičkách to ľudia obhája, či je to ono;
7 - mička by mala byť skutočne výnimočná fotka po každej stránke, tu sa to sedmičkami len tak hmýri; dávame ich bez rozmyslu; potom ak príde skvost, tak 10-tku nemáme v zálohe; a dajme tie dve fotky k sebe, veď sa už len človek musí začervenať;

Strana 9 z 13

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()