Fórum » Ephoto - návrhy a pripomienky

Anketa o anonymite

julo kotus
julo kotus 2010-12-20 10:57:51+01
Ahojte, dávam do pozornosti anketu o bodovaní a anonymite fotiek "na kritiku". Môžete prejaviť svoj názor.

brki
2010-12-30 14:08:38+01
príspevok od: seifi
učme sa stavať aj k hodnoteniu foto zodpovedne, vychovávajme sa navzájom;
tým, že nebudú mená, je povedané, že zodpovední nie sme a ani ephoto nás v nazeraní na život zodpovednými nevidíno; no nech mu navalia 7-mičiek za vagon, čomu to pomôže; to je ako pri opisovaní v škole, nech opisuje, potom bude demonštrovať, že aká je nízka minimálna mzda; to ešte aj tu sa bojíme klientelizmu ? začnime jednoduchými procesmi vidieť veci transparentne;
navrhujem skôr, aby sme dali stupnicu 1 až 7 pod hodnotenú fotku, potom nech si pri 7-mičkách to ľudia obhája, či je to ono;
7 - mička by mala byť skutočne výnimočná fotka po každej stránke, tu sa to sedmičkami len tak hmýri; dávame ich bez rozmyslu; potom ak príde skvost, tak 10-tku nemáme v zálohe; a dajme tie dve fotky k sebe, veď sa už len človek musí začervenať;
súhlasím, ale na iných fotoportáloch je to také isté, používajú sa len najvyššie známky...prečo sa asi aj v parlamente využíva tajné hlasovanie ? Aby aspoň niekedy ľudia hlasovali podľa svojho svedomia. Nemeňme ľudí, to sa nám nepodarí, prispôsobme radšej systém tak, aby sa ľudia správali korektne.

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2010-12-30 14:14:37+01
príspevok od: brki
Súhlas !!! Tá \"transparentnosť\" v zmysle \"chcem vidieť do očí tomu, komu hodnotím fotku\" je v konečnom dôsledku falošná a ovplyvňuje prevažnú väčšinu ľudí tu, aj keď si to neuvedomujú. Ak hodnotenie nemá byť anonymné, výsledky pre mňa strácajú zmysel a ani hodnotenie svojich fotiek nemôžem brať ako relatívne objektívne. Samozrejme neplatí to absolútne, topka dňa za včerajšok je tam úplne zaslúžene.

Okrem toho ma sklamala jedna vec. Očakával som že podľa avizovaných zmien prvých 24 hodín po zverejnení fotky \"na kritiku\" nebude vidieť popri mene autora, ani priebežné hodnotenie. A topku dňa bude vidieť až po uzavretí dňa. Asi som to zle pochopil . Myslím, že sa syndróm \"polnočná fotka\" aj keď v trochu redukovanej forme vracia
Áno, tiež som na to prišiel, s polnočnou fotografiou sa nič nezmenilo. Je tam síce Top 24 hodín, ale počíta sa čas od polnoci so polnoci a nie poskytnutie 24 hodinového limitu pre tú-ktorú fotografiu na získanie bodov a hodnotení. Sklamalo ma to... Ak pridá nejaký autor skvelú foto o 22.00, nemá šancu dostať sa do užšieho prehľadu. Polnočná mafia si mädlí ruky. Nič sa nezmenilo, len premenovalo, poprehadzovalo, ale princíp ostal rovnaký... Redakcia to nevie alebo nechce pochopiť...?

Cako
ocenenie redakciou 2010-12-30 14:24:10+01
príspevok od: wayne
Kolko fotiek denne hodnotis na zaklade anonymity autora?
neviem co myslis. Napisem komentar a ohodnotim ktora mi padne do oka Bohuzial mi padne do oka aj sprosty ramik s menom autora...

Michal Matloň
redakcia ephoto.sk
- moderator
2010-12-30 14:29:49+01
príspevok od: Stratený Stano
Áno, tiež som na to prišiel, s polnočnou fotografiou sa nič nezmenilo. Je tam síce Top 24 hodín, ale počíta sa čas od polnoci so polnoci a nie poskytnutie 24 hodinového limitu pre tú-ktorú fotografiu na získanie bodov a hodnotení. Sklamalo ma to... Ak pridá nejaký autor skvelú foto o 22.00, nemá šancu dostať sa do užšieho prehľadu. Polnočná mafia si mädlí ruky. Nič sa nezmenilo, len premenovalo, poprehadzovalo, ale princíp ostal rovnaký... Redakcia to nevie alebo nechce pochopiť...?
Hlavne si stále myslím, že jedna fotografia na kritiku denne je priveľa. Osobne by som to limitoval na jednu fotografiu za 5 dní, naozaj nevidím zmysel v tom, že človek pridá fotku a pokiaľ sa nejakým spôsobom k nej nedostane mnoho ľudí za pomerne krátky čas, tak upadne do zabudnutia.

Posledné tri fotografie som všetky pridával poobede o jednej/druhej, z toho jednu dnes, ale predchádzajúce dve skončili s 0 komentármi. Tak isto si myslím, že nie je dobré, že nové fotky na hodnotenie sa zobrazujú až po kliknutí. Ak sa dizajn nezmení, tak potom by som dal ako nové na kritiku prvé a top 24 až ďalšie. Aj keď samostatný pás na nové a samostatný bol ka top by bol lepší.

Čo sa týka anonymity, jednak mnoho ľudí je spoznať po fotke a dá sa autor zistiť jednoducho aj teraz, takže celkovo pokiaľ by mala byť zachovaná, tak bez zobrazovania autora úplne

Na druhej strane to ale nie je príliš dobré, keďže ja si chcem: 1. Pozrieť ostatné fotky autora, 2. Vedieť, či je to muž,alebo žena (aspoň približne ) a mať možnosť mu napísať.

wayne
2010-12-30 14:33:44+01
príspevok od: Cako
neviem co myslis. Napisem komentar a ohodnotim ktora mi padne do oka Bohuzial mi padne do oka aj sprosty ramik s menom autora...
Myslim tym, kolkokrat denne, resp kolko fotiek denne najdes v galerii takych, ktore si ochotny obodovat ked nevidis meno autora, alebo vyjadrit k nim nejaky nazor.

chcel som ti prejst komentare, ale vidim len poslednu stranu, ked prepnem na dalsiu, hodi ma na komentare uzivatelov k tvojim fotkam, ked prepnem na tvoje komentare da ma na prvu zalozku tvojich komentarov a ked dam dalsiu stranu da ma zas na druhu stranu komentarov uzivatelov k tvojim fotkam ) Takze nic z toho, len uprimne, kolko ludi bojujucich za anonymitu ma prinos k objektivite hodnotenia ci ako to nazvat? Ak sa mne fotka paci, zistujem si kto ju odfotil tak ci tak, bez ohladu na to ci mam umysel ju okomentovat alebo nie (ja tu nebodujem, pretoze to neviem)

(Priznavam sa, ze ja galeriu posledne mesiace poriadne flakam )

seifi
2010-12-30 14:42:55+01
No a teba ten rámik s menom ovplyvní ? nepovieš si, no pozrime sa Janko, čo si nám tu dnes dal, či sa lepšíš, alebo to bude horšie ako naposledy; nevieš si tie body tam obhájiť ? z druhej strany máš takých kamošov, čo ti budú telefonovať, ťe si dal málo, na takých kamošov sa vykašli;
v tejto súvislosti ma napodol nedávno na nete publikovaní názor - moji kamaráti tuším nie sú ozajstní kamaráti, len ľudia, na ktorých som nestratil telefónne číslo - dobre, nie ?

brki
2010-12-30 15:00:59+01
príspevok od: Michal Matloň
Hlavne si stále myslím, že jedna fotografia na kritiku denne je priveľa. Osobne by som to limitoval na jednu fotografiu za 5 dní, naozaj nevidím zmysel v tom, že človek pridá fotku a pokiaľ sa nejakým spôsobom k nej nedostane mnoho ľudí za pomerne krátky čas, tak upadne do zabudnutia.

Posledné tri fotografie som všetky pridával poobede o jednej/druhej, z toho jednu dnes, ale predchádzajúce dve skončili s 0 komentármi. Tak isto si myslím, že nie je dobré, že nové fotky na hodnotenie sa zobrazujú až po kliknutí. Ak sa dizajn nezmení, tak potom by som dal ako nové na kritiku prvé a top 24 až ďalšie. Aj keď samostatný pás na nové a samostatný bol ka top by bol lepší.

Čo sa týka anonymity, jednak mnoho ľudí je spoznať po fotke a dá sa autor zistiť jednoducho aj teraz, takže celkovo pokiaľ by mala byť zachovaná, tak bez zobrazovania autora úplne

Na druhej strane to ale nie je príliš dobré, keďže ja si chcem: 1. Pozrieť ostatné fotky autora, 2. Vedieť, či je to muž,alebo žena (aspoň približne ) a mať možnosť mu napísať.
Všimol som si paradoxnú situáciu: autor vložil večer fotku, ktorá bola výborná, ale v ten deň na topku dňa nestihla získať potrebné body. Na druhý deň podvečer figurovala suverénne na čele top 24, ale topkou dňa sa znova nestala, lebo bola daná na kritiku minulý deň. Dnes keď sa zverejní sebelepšia fotka p 22.00 hod. ako píše Stano, do topky získava body 2 hodiny. Možno by stálo za úvahu vymyslieť aj iný systém - fotku dňa vyhodnotiť podľa toho, koľko bodov získa za 24 hodín. Napr. fotka uverejnená v pondelok o 22.00 bude zbierať body do utorka 22.00 (hodnotená na kritiku) a v utorok o 24.00 sa vyhodnotia fotky vložené v pondelok, teda v stredu bude tróniť ako fotka dňa víťazná fotka z fotiek vložených v pondelok. Pre programátora by tento algoritmus nemal byť problémom. Ak som to dostatočne nezrozumiteľne skomolil, skúsim ešte raz Nejaký podobný mechanizmus som očakával po prednáške Jula Kotusa na FOTOSLOVAKIA 2010.

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2010-12-30 15:14:13+01
príspevok od: brki
Všimol som si paradoxnú situáciu: autor vložil večer fotku, ktorá bola výborná, ale v ten deň na topku dňa nestihla získať potrebné body. Na druhý deň podvečer figurovala suverénne na čele top 24, ale topkou dňa sa znova nestala, lebo bola daná na kritiku minulý deň. Dnes keď sa zverejní sebelepšia fotka p 22.00 hod. ako píše Stano, do topky získava body 2 hodiny. Možno by stálo za úvahu vymyslieť aj iný systém - fotku dňa vyhodnotiť podľa toho, koľko bodov získa za 24 hodín. Napr. fotka uverejnená v pondelok o 22.00 bude zbierať body do utorka 22.00 (hodnotená na kritiku) a v utorok o 24.00 sa vyhodnotia fotky vložené v pondelok, teda v stredu bude tróniť ako fotka dňa víťazná fotka z fotiek vložených v pondelok. Pre programátora by tento algoritmus nemal byť problémom. Ak som to dostatočne nezrozumiteľne skomolil, skúsim ešte raz Nejaký podobný mechanizmus som očakával po prednáške Jula Kotusa na FOTOSLOVAKIA 2010.
Presne tento systém som navrhoval - dať každej foto šancu 24 hodín na zber úrody a top foto uverejňovať až na tretí deň. Je to tak i na FA a je to spravodlivé. Chceme vidieť najlepšie fotky a tento systém to opäť nezaručuje...

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2010-12-30 15:29:01+01
Cako, prečo tak rád dehonestuješ...? Predsatv si, že niekto povie - padne mi do oka prihlúpla zlátanina...
Ak ti to ešte nikto nepovedal, tak budem prvý - trochu rozumnejšie a ohľaduplnejšie váž slová...

wayne
2010-12-30 15:41:43+01
Presne tento systém som navrhoval - dať každej foto šancu 24 hodín na zber úrody a top foto uverejňovať až na tretí deň. Je to tak i na FA a je to spravodlivé. Chceme vidieť najlepšie fotky a tento systém to opäť nezaručuje...
zo zvedavosti som si vyklikal vsetky momentalne fotky v topke, prvu deviatku na titulnej stranke. casy pridania sa lisia od pred 13h az po pred 19h. Redakcia moze teda smelo zastavat nazor, ze system funguje presne tak, ako bolo prezentovane, a presne tak, ako chces aby fungoval.

wayne
2010-12-30 15:43:45+01
este aby bolo jasne, predpokladam, ze nerozhoduje skutocny cas pridania fotografie, ale skutocne poslanie na kritiku, cize ak niekto fotku susi 2 tyzdne v albume, a dostane sa do top24 lebo nazbiera za posl. 24h spustu bodov medzi fotkami na kritiku, supne ju do topky.

Matúš Koprda
2010-12-30 15:46:28+01
zo zvedavosti som si vyklikal vsetky momentalne fotky v topke, prvu deviatku na titulnej stranke. casy pridania sa lisia od pred 13h az po pred 19h. Redakcia moze teda smelo zastavat nazor, ze system funguje presne tak, ako bolo prezentovane, a presne tak, ako chces aby fungoval.
nene, prečítaj si ešte raz čo brk1 napísal

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2010-12-30 15:50:43+01
este aby bolo jasne, predpokladam, ze nerozhoduje skutocny cas pridania fotografie, ale skutocne poslanie na kritiku, cize ak niekto fotku susi 2 tyzdne v albume, a dostane sa do top24 lebo nazbiera za posl. 24h spustu bodov medzi fotkami na kritiku, supne ju do topky.
Nie, foto nezbiera body 24 hodín od pridania na kritiku a tie sú potom vyhodnotené. Ja som predvčerom zavesil svoju foto po ôsmej ráno a už o 14-tej v ten istý deň bola v prehľade top 24 hodín. Nerozumiem tomuto systému...

wayne
2010-12-30 15:51:34+01
príspevok od: Matúš Koprda
nene, prečítaj si ešte raz čo brk1 napísal
o zvedavosti som si vyklikal vsetky momentalne fotky v topke, prvu deviatku na titulnej stranke. casy pridania sa lisia od pred 13h az po pred 19h. Redakcia moze teda smelo zastavat nazor, ze system funguje presne tak, ako bolo prezentovane, a presne tak, ako chces aby fungoval.

ako priklad:
www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/163058/v-desti/?filter=critics

-Je toto fotka pridana minuly den? -Ano.
-Je v topke? -Ano.

brk1 by mohol byt konkretnejsi a dolozit konkretne dokazy, lebo zatial vsetko ukazuje na to, ze system funguje ako ma.

seifi
2010-12-30 15:52:18+01
To chodia ľudia hodnotiť fotky do oddelenia \"Všetky fotografie \" ?

wayne
2010-12-30 15:53:34+01
Nie, foto nezbiera body 24 hodín od pridania na kritiku a tie sú potom vyhodnotené. Ja som predvčerom zavesil svoju foto po ôsmej ráno a už o 14-tej v ten istý deň bola v prehľade top 24 hodín. Nerozumiem tomuto systému...
Ved tak to ma fungovat. V topke su fotky ktore ziskaju najviac bodov za 24h od poslania na kritiku. Tzn. ziadna chyba, vsetko funguje ako ma, nevyhodnocuju sa body po 24h ale pocas 24h od pridania, takze Tvoja fotka bude v topke do cca 8h dalsieho dna.

wayne
2010-12-30 15:54:41+01
príspevok od: seifi
To chodia ľudia hodnotiť fotky do oddelenia \"Všetky fotografie \" ?
A ja viem? Po mojich skusenostiach ma vsak prekvapi uz maloco...

Matúš Koprda
2010-12-30 15:58:20+01
o zvedavosti som si vyklikal vsetky momentalne fotky v topke, prvu deviatku na titulnej stranke. casy pridania sa lisia od pred 13h az po pred 19h. Redakcia moze teda smelo zastavat nazor, ze system funguje presne tak, ako bolo prezentovane, a presne tak, ako chces aby fungoval.

ako priklad:
www.ephoto.sk/fotogaleria/fotografie/163058/v-desti/?filter=critics

-Je toto fotka pridana minuly den? -Ano.
-Je v topke? -Ano.

brk1 by mohol byt konkretnejsi a dolozit konkretne dokazy, lebo zatial vsetko ukazuje na to, ze system funguje ako ma.
oki oki(: Veď ale nieje to ako na FA(=navrh brka), alebo ano?
(ber to iba ako za chytanie za slovíčka a podpichovanie z nudy)

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2010-12-30 15:59:01+01
Ved tak to ma fungovat. V topke su fotky ktore ziskaju najviac bodov za 24h od poslania na kritiku. Tzn. ziadna chyba, vsetko funguje ako ma, nevyhodnocuju sa body po 24h ale pocas 24h od pridania, takze Tvoja fotka bude v topke do cca 8h dalsieho dna.
Takže keď si po polnoci nasekajú polnočáci body, idú do top 24 a vezú sa, sú v užšom prehľade. Ja sa domnievam, že fotka môže v top 24 figurovať až po 24-och hodinách po pridaní, ak získa dostatočný počet bodov...

wayne
2010-12-30 16:00:29+01
príspevok od: Matúš Koprda
oki oki(: Veď ale nieje to ako na FA(=navrh brka), alebo ano?
(ber to iba ako za chytanie za slovíčka a podpichovanie z nudy)
na FA nechodim, sa priznam, takze neviem ako to funguje tam vsetko je v Julovej novinke:
www.ephoto.sk/fototechnika/novinky-tlacove-spravy/nove-ephoto-prichadza/

konkretne:
\" Potešíme vás novým systémom vyhodnocovania fotografie dňa. Fotografie dňa budú vyhodnocované spätne za predchádzajúci kalendárny deň. Všetky fotografie tak budú mať šancu dostať sa na TOP dňa, aj tie, ktoré boli nahraté neskôr. Medzi Top 24h sa budú obmieňať fotografie, ktoré získali najlepšie hodnotenie za posledných 24h, teda nie za kalendárny deň.\"

Strana 10 z 13

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()