Fórum » Ephoto - návrhy a pripomienky

Anketa o anonymite

julo kotus
julo kotus 2010-12-20 10:57:51+01
Ahojte, dávam do pozornosti anketu o bodovaní a anonymite fotiek "na kritiku". Môžete prejaviť svoj názor.

wayne
2010-12-21 12:21:59+01
príspevok od: Granko
wayne, anonymita pri fotkách nie je o hanbení...je to o jednej štartovacej čiare...bez výhod voči ostatným...
aby prestalo byť to, o čom píšeš ty sám - že napíšeš niečo iné známemu menu a niečo iné neznámemu...aby sa odstránila stádovitosť - pokiaľ človek vidí komentáre a bodovanie pred svojim...či chce alebo nie, je ovplyvnený...či poznaním autora, či názorom iných...a keď sa to spočíta dokopy, vyjde výsledok stav, aký je teraz...
Bud si sam oponentom a zhodnot, ci zmena bodovacieho systemu pomohla, a ci badas narast kvalitnych fotiek v topke (ja ano). Lokalne celebrity budu mat fanusikov vzdy, a ak si pridaju takehoto autora pouzivatelia do priatelov, ci oblubenych, fotky sa im v dashboarde zobrazia tak ci tak. Alebo chces viac komentarov typu 7/7/7 pekné, ci 6/7/6 krása? Ludia, ktori vedia komentovat, si najdu fotky, ktore ich zaujmu, ti co chodia len znamkovat budu aj tak znamkovat kladne len svojich oblubenych, bez ohladu na format ci koncepciu portalu.

Je mi luto, ak som ti vzal iluzie, lenze anonymita nebude na osoh. Na 1x.com sa ludia predbiehaju v zviditelneni sa, len my sa tu zasivame do nejakej masky. Kvalitativne sme sice uplne inde, ale ked sa v top konkurencii ludia neboja a neskryvaju sa, mame sa snad skryvat my? Na CO presne je to dobre?

Vsetky tie reci o rovnocennosti, ci objektivite, ci startovacej ciare su naprd, pretoze aj tak kazdeho zaujima, ak ide o vydarenu fotku, kto to odfotil.

wayne
2010-12-21 12:23:09+01
príspevok od: Cyril
Ja chapem preco tu fotku dal (teda aspon si myslim i ked som ju nevidel). Chcel si otestovat publikum
Tak to neviem, dotycneho nepoznam, len ma prekvapil, ked som mu prebehol galeriu, ze v nej ma aj omnoho kvalitnejsie kusky. Citil som sa potom trosku hlupo, pretoze sa este stale neda editovat prispevok

Cyril
2010-12-21 12:24:46+01
príspevok od: martin.rehacek
Problem je, ze vacsina ludi hodnoti len tie fotky, ktore zaujmu a pacia sa. Cize tym padom sa automaticky vyradia pri hodnoteni fotky, ktore by dostali nizsie znamky. A na druhej strane si myslim, ze vacsina ludi vnimna priemer niekde medzi 6 a 7. Takze mozme kludne zrusit stupne 1-4.

Osobne by mi nevadilo, keby som dostal za fotku napriklad 5 bodov, keby tych 5 bolo skutocne definovane a vseobecne akceptovane ako dobra fotka. Ale myslim, ze v nasom hodnoteni 5 znamena uz docela zle hodnotenie.

A este by som chcel dodat, ze asi najviac rozvoju a rastu pomoze, ked niekto napise objektivnu kritiku a poradi, akych chyb sa nabuduce vyvarovat alebo ci spravit inak aby fotka bola \'dokonala\'. V takom pripade je jedno, ci clovek dostane nejaku znamku alebo nie.
Definuj \"Objektivna kritika\"
Vzdy bude subjektivna

romankoko
2010-12-21 12:32:42+01
si jeden z mála...tak to tu bolo niekedy na začiatku..ja si rád čítam staré komentáre napr. spred dvoch rokov, keď som tu ešte nebol...to je úplne iná káva ako tie dnešné...
a prečo nehodnotia za odmenu? tento portál nie je stavaný týmto smerom...to už zaváňa vyšším levelom galérie...a postavením na kvalite, nie na kvantite, ako to je teraz...
máš pravdu na moje prvé fotky som dostával aj nejaké komenty, teraz mi bud niekto napíše pekné a poprípade prihodí nejaké body, čo je síce fajn a mám radosť že sa niekomu foto páči či už je to amatér ako ja alebo niekto skúsenejší alebo po nej ani pes neštekne. Lenže ako z toho von, je nejaký iný portál kde by sa začiatočníci dobrali nejakej pomoci a profíci zaslúženého ohodnotenia?...alebo treba radšej hladať nejakú inú cestu? Pretože ako správne píšeš tak na tomto portáli je už strašná kvantita všetkého.

Granko
2010-12-21 12:45:14+01
príspevok od: wayne
Bud si sam oponentom a zhodnot, ci zmena bodovacieho systemu pomohla, a ci badas narast kvalitnych fotiek v topke (ja ano). Lokalne celebrity budu mat fanusikov vzdy, a ak si pridaju takehoto autora pouzivatelia do priatelov, ci oblubenych, fotky sa im v dashboarde zobrazia tak ci tak. Alebo chces viac komentarov typu 7/7/7 pekné, ci 6/7/6 krása? Ludia, ktori vedia komentovat, si najdu fotky, ktore ich zaujmu, ti co chodia len znamkovat budu aj tak znamkovat kladne len svojich oblubenych, bez ohladu na format ci koncepciu portalu.

Je mi luto, ak som ti vzal iluzie, lenze anonymita nebude na osoh. Na 1x.com sa ludia predbiehaju v zviditelneni sa, len my sa tu zasivame do nejakej masky. Kvalitativne sme sice uplne inde, ale ked sa v top konkurencii ludia neboja a neskryvaju sa, mame sa snad skryvat my? Na CO presne je to dobre?

Vsetky tie reci o rovnocennosti, ci objektivite, ci startovacej ciare su naprd, pretoze aj tak kazdeho zaujima, ak ide o vydarenu fotku, kto to odfotil.
bodový systém sa nezmenil...stále je taký istý, zmenilo sa len trochu uverejnenie - na kritiku a Top24...ale i v nich je systém v princípe rovnaký, aký bol predtým...
nie, nechcem viac komentárov o 3x7, pekné či krása...preto si prečítaj návrh cerberusa...link ti priamo naň nedám, lebo ani netuším, ako sa v tomto novom systéme dá dať, keďže mi nezobrazuje html adresu komentu...a nechcem to písať 2x...

nezobral si mi ilúzie, lebo som žiadne nemal...nie, wayne, anonymita by nebola stále...len počas 24 hodín, pokým by bola fotka v kritike a mohla sa bodovať...prečítaj si fakt cerberusov návrh, lebo inak ja budem písať o voze a ty o koze...

nie, každého to nezaujíma...to mi môžeš veriť...a nemyslím len mňa...poznám takých autorov (a ty ich poznáš tiež, to som si istý), ktorý nemajú čas a ani nechcú pozerať, komu fotka patrí...lebo fotka hovorí za autora nie autor za fotku...
vieš mi povedať iný spôsob, ako docieliť to, aby dobrá fotka neznámeho autora nezapadla prachom v galérke a nevydarená fotka známeho autora bola na výslní? (bez ohľadu na to, čo je a čo nie je dobrá fotka)...
a nie je to o náraste kvality fotiek v terajšej topke...teraz po nabehnutí nového dizajnu sa do Top24 dostali autori, ktorí v Top neboli predtým vôbec...pritom tí autori tu boli stále...robili a robia stále rovnakým systémom, majú rovnakí rukopis...resp. i v starom dizajne sa to tiež dialo...že na základe jednej fotky a objavili i ďalšie v galérií, čo ďaleko prevyšovali i aktuálnu fotku...ale zapadli prachom, lebo nemali známeho autora, autor nemal kamarátov, čo by obodovali, nepreferoval polnočný upload atď...

Granko
2010-12-21 12:54:58+01
príspevok od: romankoko
máš pravdu na moje prvé fotky som dostával aj nejaké komenty, teraz mi bud niekto napíše pekné a poprípade prihodí nejaké body, čo je síce fajn a mám radosť že sa niekomu foto páči či už je to amatér ako ja alebo niekto skúsenejší alebo po nej ani pes neštekne. Lenže ako z toho von, je nejaký iný portál kde by sa začiatočníci dobrali nejakej pomoci a profíci zaslúženého ohodnotenia?...alebo treba radšej hladať nejakú inú cestu? Pretože ako správne píšeš tak na tomto portáli je už strašná kvantita všetkého.
cesta je nechať si portfólio ohodnotiť trebárs u profesionálov, ako tomu bolo napr. na FotoSlovakií, kde bola možnosť počuť názor od členov APFSR a podobne...

wayne
2010-12-21 13:39:33+01
bodový systém sa nezmenil...stále je taký istý, zmenilo sa len trochu uverejnenie - na kritiku a Top24...ale i v nich je systém v princípe rovnaký, aký bol predtým...
nie, nechcem viac komentárov o 3x7, pekné či krása...preto si prečítaj návrh cerberusa...link ti priamo naň nedám, lebo ani netuším, ako sa v tomto novom systéme dá dať, keďže mi nezobrazuje html adresu komentu...a nechcem to písať 2x...

nezobral si mi ilúzie, lebo som žiadne nemal...nie, wayne, anonymita by nebola stále...len počas 24 hodín, pokým by bola fotka v kritike a mohla sa bodovať...prečítaj si fakt cerberusov návrh, lebo inak ja budem písať o voze a ty o koze...

nie, každého to nezaujíma...to mi môžeš veriť...a nemyslím len mňa...poznám takých autorov (a ty ich poznáš tiež, to som si istý), ktorý nemajú čas a ani nechcú pozerať, komu fotka patrí...lebo fotka hovorí za autora nie autor za fotku...
vieš mi povedať iný spôsob, ako docieliť to, aby dobrá fotka neznámeho autora nezapadla prachom v galérke a nevydarená fotka známeho autora bola na výslní? (bez ohľadu na to, čo je a čo nie je dobrá fotka)...
a nie je to o náraste kvality fotiek v terajšej topke...teraz po nabehnutí nového dizajnu sa do Top24 dostali autori, ktorí v Top neboli predtým vôbec...pritom tí autori tu boli stále...robili a robia stále rovnakým systémom, majú rovnakí rukopis...resp. i v starom dizajne sa to tiež dialo...že na základe jednej fotky a objavili i ďalšie v galérií, čo ďaleko prevyšovali i aktuálnu fotku...ale zapadli prachom, lebo nemali známeho autora, autor nemal kamarátov, čo by obodovali, nepreferoval polnočný upload atď...
co dodat, cas ukaze ale myslim si, ze slovakov vo vseobecnosti sa neda nejak prevychovat

romankoko
2010-12-21 14:07:23+01
cesta je nechať si portfólio ohodnotiť trebárs u profesionálov, ako tomu bolo napr. na FotoSlovakií, kde bola možnosť počuť názor od členov APFSR a podobne...
ako tomu bolo? ... alebo ešte stále je? potešil by ma typ na nejakú takú organizáciu alebo jednotlivaca s ktorým by sa dalo takýmto smerom dohodnúť.

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2010-12-21 15:51:13+01
ako tomu bolo? ... alebo ešte stále je? potešil by ma typ na nejakú takú organizáciu alebo jednotlivaca s ktorým by sa dalo takýmto smerom dohodnúť.
Bol som toť minule u právnika, len sa niečo opýtať. Ten môj od začiatku decembra už lyžuje, tak som bol za iným. Celé opýtanie i s odpoveďou a poďakovaním trvalo 3 minúty a 40 sekúnd. Postavil som sa, že reku idem, no nedalo mi, predsa len slušný som ja človek, a že či som a koľko dlžný. Strohá odpoveď - 20 euro, ak vám netreba doklad...
Nuž, za tieto taxy by som také poradenstvo začínajúcim fotografom celkom bral...

Marcel Rebro
2010-12-21 16:10:36+01
príspevok od: Stratený Stano
Bol som toť minule u právnika, len sa niečo opýtať. Ten môj od začiatku decembra už lyžuje, tak som bol za iným. Celé opýtanie i s odpoveďou a poďakovaním trvalo 3 minúty a 40 sekúnd. Postavil som sa, že reku idem, no nedalo mi, predsa len slušný som ja človek, a že či som a koľko dlžný. Strohá odpoveď - 20 euro, ak vám netreba doklad...
Nuž, za tieto taxy by som také poradenstvo začínajúcim fotografom celkom bral...
Aj ja by som chcel mať takého lacného pravotára ...

beholder
2010-12-21 16:18:28+01
....to mi naevokovalo systém...\"ohodnoť sa sám, keď Ťa nedokážu iní\"

Cyril
2010-12-21 16:24:14+01
Stano, uz si pristal na zemi? Uf, ako dobre, tesim sa, ze sa Ti nic nestalo

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2010-12-21 16:24:54+01
príspevok od: Marcel Rebro
Aj ja by som chcel mať takého lacného pravotára ...
Komu lacný, komu drahý... potom vetrajú acetón...

Marcel Rebro
2010-12-21 16:33:46+01
Komu lacný, komu drahý... potom vetrajú acetón...
... ten moj si uctuje kazdu nacatu hodinu ako hodinu. Ja tiez. A kedze spravidla riesime to i ono, na zaver si len potrasieme rukami

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2010-12-21 16:33:48+01
príspevok od: Cyril
Stano, uz si pristal na zemi? Uf, ako dobre, tesim sa, ze sa Ti nic nestalo
Takže to bolo lacné? U vás v hlavnom meste sa viac platí? Čudná to politika...
V Ikei máte stromčeky po 15 euro, v januári mi za neho 12 vrátia... U nás sú také isté po 46 euro... A nič nevrátia...
Dobré príjmy, lacné výdaje. U nás naopak. Idem ja veru do hlavného mesta bývať...

Cyril
2010-12-21 16:39:32+01
Dunajska Streda? Hlavne mesto? Sice, dedina ako dedina.
Nezahovaraj, dobre Ty vies!

Granko
2010-12-21 17:40:41+01
táto možnosť bola už po dva roky na výstave...a inak riešením je napr. najbližší fotoklub...

romankoko
2010-12-22 08:30:55+01
táto možnosť bola už po dva roky na výstave...a inak riešením je napr. najbližší fotoklub...
to je dobrý nápad a nie ako stratený z kože ma zodrať a mojim deťom od úst odtŕhať a chudáka môjho psa na smrť vyhladovieť..ď

Granko
2010-12-22 09:04:52+01
to je dobrý nápad a nie ako stratený z kože ma zodrať a mojim deťom od úst odtŕhať a chudáka môjho psa na smrť vyhladovieť..ď
Strateného neber vážne, za 20€ nevstanem ani z postele, ale že si to ty a keďže to bolo viac ako 3min40s, budeš to mať za 30, ak ti netreba doklad ;o))

ale k veci: anketa zatiaľ 47% pre anonymitu čiže skrývačku, 30% pre neanonymitu čiže voyerstvo a zrušenie bodovania dosť zaostáva s 13%.

Stratený Stano
ocenenie redakciou 2010-12-22 09:14:42+01
Strateného neber vážne, za 20€ nevstanem ani z postele, ale že si to ty a keďže to bolo viac ako 3min40s, budeš to mať za 30, ak ti netreba doklad ;o))

ale k veci: anketa zatiaľ 47% pre anonymitu čiže skrývačku, 30% pre neanonymitu čiže voyerstvo a zrušenie bodovania dosť zaostáva s 13%.
Srandičky, srandičky, ale dobre vedieť - Granko sa draho predáva, skúsime hľadať inde...

Ináč tá anketa - kedysi som chcel pomôcť kolegovi s bíglom v ankete, kde bola výhra pekné tričko a pre psíka pamlsok. Tiež sa dalo dať len jeden hlas. S pomocou rôznych programov na zmenu IP adresy som mu v priebehu 3 dní nasekal vyše 500 hlasov a bol jasný víťaz. Ale iste nehovorím nič nové, často sa toto v rôznych hlasovaniach deje...
Ale ephoto si vážim, tak nebudem šachovať...

Strana 7 z 13
1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 12 13

Inzercia
  • ()

• ()

• ()

• ()

• ()