Hore

Fototechnika » Recenzie

Najnovší článok z kategórie
Olympus M.Zuiko Digital ED 8-25mm f/4 PRO

Olympus M.Zuiko Digital ED 8-25mm f/4 PRO

Jeden z najočakávanejších objektívov je konečne tu. Olympus doteraz nemal v ponuke profesionálny superširokouhlý transfokátor s filtrovou obrubou.

2021-06-22 06:00:00
9
1136
 
 
  • 1207
    2

    Canon RF 50/1,8 STM

    Canon myslí nielen na profesionálov, ale aj na amatérov, majiteľov relatívne nového radu lacnejších bezzrkadloviek EOS R. Tí potrebujú cenovo dostupné objektívy, pričom dúfajú, že budú lepšie, ako ich ekvivalenty pre zrkadlovky. Bude takým základný objektív Canon RF 50/1,8 STM?

    2021-06-08 06:00:00
    1207
  • 1392
    20

    NIKKOR Z 70-200 mm f/2,8 VR S

    Mnohým fotografom, ktorí prešli na Nikon Z mirrorless systém, spočiatku chýbal „Zetkový“ svetelný profi zoom v rozsahu 70-200 mm - takmer povinná výbava reportážnych či športových fotografov.

    2021-06-02 06:00:00
    1392
  • 2030
    6

    Samyang 14/2,8Z - Prvé dojmy

    Je tomu práve rok, čo som sa vrátil po dlhšej prestávke späť k Nikonu. Človek je tvor večne nespokojný a po 6 rokoch s Fujifilmom som mal pocit, že to  chce zmenu. Rýchle emotívne rozhodnutie a bol tu návrat k Nikonu spojený s dilemou, aké objektívy mi budú k Z6tke robiť spoločnosť.

    2021-02-26 06:00:00
    2030
  • 2922
    9

    Fujinon XF 50 mm F1,0 R WR

    Najsvetelnejší objektív pre fotoaparáty Fujifilm X ide bojovať s konkurenciou z vlastných radov. Je nárast svetelnosti a schopnosť výraznejšie rozostriť pozadie adekvátna vyššej cene? Nebudú prekážať väčšie rozmery a vyššia hmotnosť?

    2020-12-21 06:00:00
    2922
  • 3498
    5

    Canon RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM

    Prvý supertelezoom s bajonetom RF poskytuje veľký rozsah ohnísk, príjemnú hmotnosť, ale za cenu horšej svetelnosti.

    2020-10-26 06:00:00
    3498
  • 3792
    21

    Canon RF 24-105 mm f/4L IS USM

    Zistil som, že som ešte nespravil samostatnú recenziu objektívu, ktorý bol predstavený ako vôbec úplne prvý s fotoaparátom EOS R. Takže som oprášil fotky z prvého testu EOS RP a pridal k nim množstvo fotografií z aktuálneho testovania EOS R6.

    2020-10-07 06:00:00
    3792
  • 3722
    9

    Canon RF 85mm F2 Macro IS STM

    Canon akoby s príchodom systému EOS R chytil pri navrhovaní objektívov druhý dych. A myslel pri tom aj na amatérov. Príjemným prekvapením bol už RF 35 mm F1,8 Macro IS STM. Som rád, že nebol výnimkou a Canon pokračuje v tomto smere. Chce ponúknuť amatérom objektívy so zaujímavými parametrami, pridanou hodnotou v podobe makra a to za atraktívnu cenu.

    2020-09-29 06:00:00
    3722
  • 5449
    27

    Olympus M.Zuiko ED 100‑400mm F5.0‑6.3 IS

    Poriadny amatérsky supertelezoom v ponuke Olympusu chýbal. Taký, ktorý uspokojí aj náročných fotografov. Uplatnenie nájde pri fotení zvierat, väčšieho hmyzu, rastlín, ale aj architektonických a krajinárskych detailov. Samozrejme aj pri fotení športu v exteriéri. A prekvapujúco aj pri fotení dokumentárnych portrétov.

    2020-08-31 06:00:00
    5449
  • 3960
    16

    Nikon NIKKOR Z 85 mm f/1,8 S

    Po krátkom čase tu máme v recenzii ďalší objektív pre mladý systém bezzrkadloviek radu Z. Parametrami je to najcharakteristickejší amatérsky portrétny objektív. S tým amatérskym som to trochu prehnal, ale to len preto, že je cenovo najdostupnejší. Nikkory S sú profesionálne objektívy, mechanicky aj opticky.

    2020-08-04 06:00:00
    3960
  • 3989
    28

    Nikon NIKKOR Z 14 – 30 mm f/4 S

    Jedným z novších prírastkov do radu objektívov Z je superširokouhlý transfokátor s rozsahom 14-30 mm a s konštantnou svetelnosťou f/4. Potvrdí fakt, že objektívy pre plnoformátové bezzrkadlovky sú lepšie, ako tie pre zrkadlovky?

    2020-07-28 06:00:00
    3989
  • 4113
    1

    Canon EF-S 10-18/4,5-5,6 IS STM

    Keď som začal fotografovať s digitálnou zrkadlovkou, zohnať cenovo dostupný širokouhlý objektív bolo nemožné. Dieru na trhu neskôr zaplátali Tokiny. Canonu a Nikonu trvalo pomerne dlho, kým začali vyrábať lacné superširokouhlé objektívy. Jeden som si mohol vyskúšať. Bude to veľký kompromis, alebo príjemné prekvapenie.

    2020-07-06 06:00:00
    4113
  • 6844
    73

    Olympus M.Zuiko 12-45/4 PRO

    Vo výbave mám M.Zuiko 12-40/2,8 PRO i M.Zuiko 12-100/4 IS PRO. Prvý je skvelý malý základný zoom s dobrou svetelnosťou F2,8. Druhý je najuniverzálnejším cestovateľským objektívom, aký poznám.

    2020-04-27 06:00:00
    6844
 
Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.