Hore

Fototechnika » Recenzie

Najnovší článok z kategórie
Canon RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM

Canon RF 100-500mm F4.5-7.1 L IS USM

Prvý supertelezoom s bajonetom RF poskytuje veľký rozsah ohnísk, príjemnú hmotnosť, ale za cenu horšej svetelnosti.

Včera
2
922
 
 
  • 1979
    21

    Canon RF 24-105 mm f/4L IS USM

    Zistil som, že som ešte nespravil samostatnú recenziu objektívu, ktorý bol predstavený ako vôbec úplne prvý s fotoaparátom EOS R. Takže som oprášil fotky z prvého testu EOS RP a pridal k nim množstvo fotografií z aktuálneho testovania EOS R6.

    2020-10-07 06:00:00
    1979
  • 2073
    9

    Canon RF 85mm F2 Macro IS STM

    Canon akoby s príchodom systému EOS R chytil pri navrhovaní objektívov druhý dych. A myslel pri tom aj na amatérov. Príjemným prekvapením bol už RF 35 mm F1,8 Macro IS STM. Som rád, že nebol výnimkou a Canon pokračuje v tomto smere. Chce ponúknuť amatérom objektívy so zaujímavými parametrami, pridanou hodnotou v podobe makra a to za atraktívnu cenu.

    2020-09-29 06:00:00
    2073
  • 3159
    27

    Olympus M.Zuiko ED 100‑400mm F5.0‑6.3 IS

    Poriadny amatérsky supertelezoom v ponuke Olympusu chýbal. Taký, ktorý uspokojí aj náročných fotografov. Uplatnenie nájde pri fotení zvierat, väčšieho hmyzu, rastlín, ale aj architektonických a krajinárskych detailov. Samozrejme aj pri fotení športu v exteriéri. A prekvapujúco aj pri fotení dokumentárnych portrétov.

    2020-08-31 06:00:00
    3159
  • 2608
    13

    Nikon NIKKOR Z 85 mm f/1,8 S

    Po krátkom čase tu máme v recenzii ďalší objektív pre mladý systém bezzrkadloviek radu Z. Parametrami je to najcharakteristickejší amatérsky portrétny objektív. S tým amatérskym som to trochu prehnal, ale to len preto, že je cenovo najdostupnejší. Nikkory S sú profesionálne objektívy, mechanicky aj opticky.

    2020-08-04 06:00:00
    2608
  • 3142
    28

    Nikon NIKKOR Z 14 – 30 mm f/4 S

    Jedným z novších prírastkov do radu objektívov Z je superširokouhlý transfokátor s rozsahom 14-30 mm a s konštantnou svetelnosťou f/4. Potvrdí fakt, že objektívy pre plnoformátové bezzrkadlovky sú lepšie, ako tie pre zrkadlovky?

    2020-07-28 06:00:00
    3142
  • 3398
    1

    Canon EF-S 10-18/4,5-5,6 IS STM

    Keď som začal fotografovať s digitálnou zrkadlovkou, zohnať cenovo dostupný širokouhlý objektív bolo nemožné. Dieru na trhu neskôr zaplátali Tokiny. Canonu a Nikonu trvalo pomerne dlho, kým začali vyrábať lacné superširokouhlé objektívy. Jeden som si mohol vyskúšať. Bude to veľký kompromis, alebo príjemné prekvapenie.

    2020-07-06 06:00:00
    3398
  • 5085
    73

    Olympus M.Zuiko 12-45/4 PRO

    Vo výbave mám M.Zuiko 12-40/2,8 PRO i M.Zuiko 12-100/4 IS PRO. Prvý je skvelý malý základný zoom s dobrou svetelnosťou F2,8. Druhý je najuniverzálnejším cestovateľským objektívom, aký poznám.

    2020-04-27 06:00:00
    5085
  • 5023
    13

    Panasonic Lumix S PRO 70-200/4 O.I.S.

    S objektívom Panasonic Lumix S PRO 70-200/4 O.I.S. som krátko fotil v Barcelone, pri príležitosti oficiálneho predstavenia fotoaparátov Lumix S1 a S1R. Počas testu S1R, už tu na Slovensku, som ho k dispozícii nemal. Teraz konečne dorazil a ja ho môžem poriadne otestovať na Lumixe S1.

    2020-01-27 06:00:00
    5023
  • 6657
    7

    Fujifilm FUJINON XC 35mm F2

    Ešte pred oficiálnou premiérou som dostal na otestovanie nový objektív Fujifilm. Mal som na to dva dni, tak som nenazbieral až toľko materiálu, koľko by som chcel. Ale stihol som ho krátko porovnať aj s XF 35/2 R WR.

    2020-01-23 10:02:36
    6657
  • 18082
    31

    Fujifilm FUJINON XF 16-80 mm F4 R OIS WR

    Fujifilmu sa za pár rokov podarilo vybudovať široké portfólio objektívov pre bezzrkadlovky s bajonetom X. Aj to je príčinou úspechu a popularity medzi užívateľmi. Až donedávna v ňom však chýbal univerzálny zoom strednej triedy. Existujúcemu objektívu 18-135 sa túto pozíciu nepodarilo obsadiť.

    2019-08-19 06:00:00
    18082
  • 6075
    24

    Nikon Nikkor Z 24 - 70 mm f/2,8 S

    Štart systému Z v roku 2018 začal kvalitnými, ale amatérskymi produktami. Tohto roku Nikon pritvrdzuje.

    2019-07-17 06:00:00
    6075
  • 5613
    20

    Olympus M.Zuiko MC-20

    Konečne Olympus vyrobil výkonnejší telekonvertor pre objektívy M.Zuiko.

    2019-07-15 06:00:00
    5613
 
Inzercia

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.