Hore

Fototechnika » Recenzie

Najnovší článok z kategórie
Zoner Photo Studio X: skúsenosti s jesennou aktualizáciou

Zoner Photo Studio X: skúsenosti s jesennou aktualizáciou

Vyskúšal som novinky z veľkej jesennej aktualizácie ZPS X. Tá prináša vyšší výkon aj na slabších počítačoch a GPU akceleráciu. Ďalej podporu 3D LUT, novú nástrojovú lištu, vylepšené lokálne úpravy a správu východiskových parametrov. Prehľad vylepšení nájdete na stránkach Zoneru.

2024-01-09 06:00:00
Karol Srnec
0
1128
 
 
  • 14306
    34

    Portraiture 2

    Zrejme najlepší automatický program, ktorým si dokážeme vylepšiť pleťovku nafotených portrétov. Vie vytvoriť masku na základe pleťových tónov a tak eliminovať nežiaduce zásahy v iných oblastiach ako je pleť

  • 21969
    24

    Adobe Lightroom 3 (2.časť) – Doostrovanie

    Druhé video zo série zo série tipov a trikov zameraných na program Adobe Photoshop Lightroom. Tentokrát sa zaoberáme doostrovaním.

  • 17676
    41

    Adobe Lightroom 3 (1.časť) - Split toning

    Prvé video zo série tipov a trikov zameraných na program Adobe Photoshop Lightroom. Ide o krátky vstup do tohto seriálu a ďalej prvý z týchto tipov, ktorým je predstavenie funkcie a možností split-toningu. Pre tých, ktorí by si miesto videa radšej daný tip prečítali, vždy zhrnieme jeho hlavný obsah pod filmíkom samotným.

  • 15196
    35

    Vytvárame masky

    Masky nám umožňujú robiť nedeštruktívne úpravy nad vrstvami, izolovať časti fotografií, na ktorých môžeme následne meniť farbu, aplikovať filtre, vytvárať pokročilé koláže a mnoho ďalšieho.

  • 9477
    20

    Vytvárame cesty

    Spôsob vytvárania selekcie pomocou pracovnej cesty má pre fotografa veľký význam. Hlavne ak nepoužívate Photoshop v kombinácii s perom tabletu ale s myšou. Vaše výbery získajú ešte na väčšej presnosti.

  • 12440
    25

    Vytvárame Selekcie, časť 2.

    Druhé pokračovanie videotútorialu o použití nástrojov pre vytváranie selekcií. Predstavíme si ďalšie možnosti  ako Rýchly výber (Quick Selection), Čarovná palička (Magic Wand) a veľmi šikovné Magnetické laso (Magnetic Lasso). Na záver príde ešte demonštrácia vytvorenia pokročilého výberu okolo vlasov portrétovanej modelky za pomoci nástroja Quick Selection a voľby Refine Edges.

  • 12238
    22

    Vytvárame Selekcie, časť 1.

    Potrebujete vo fotografii zmeniť farbu očí, alebo potrebujete vyrezať určitý objekt od pozadia? Ak ste si dopovedali kladne, tak určite sa nezaobídete bez dobrej selekcie (výberu). V dnešnej prvej časti sa pozrieme na základné nástroje určené pre vytváranie selekcií vo fotografií a objasníme si princípy používania rozšírených volieb týchto nástrojov.

  • 15602
    13

    Základná práca s vrstvami

    Videotutoriál určený úplným začiatočníkom s bitmapovým programom Photoshop vysvetľuje základy práce s vrstvami. Tento spôsob manipulácie s grafickými objektmi katapultoval Adobe Photoshop na prvé miesto medzi grafickými programami a udržal ho tam dlhé roky až po dnes. Ak chceme so svojimi fotografiami robiť pokročilé úpravy, je nevyhnuté si tieto princípy dôkladne osvojiť.

  • 13510
    23

    Použitie fotofiltrov vo fotografii

    Pomerne málo známy nástroj PhotoFilter, ktorý ponúka Photoshop, umožňuje pridaným farebným nádychom umocniť, poprípade celkom zmeniť, atmosféru vo fotografii. K dispozícii je niekoľko filtrov. Samozrejmosťou je možnosť zvoliť vlastný farebný odtieň a to aj pri zachovaní svetlosti fotografie. Využitie tohto nástroja je široké od fotografie krajiny až po kreatívnu fotografiu na umelecké dotvorenie autorovho zámeru.

  • 12152
    4

    Make-up bez maskéra

    Princíp je jednoduchý, ale technika nanášania farieb si vyžaduje značné znalosti v používaní masiek a spôsobov prelínania grafického aditora. Preto aj návod je určený zdatnejším uživateľom Photoshopu.

  • 16741
    3

    Ako na fotoknihu?

    Nebojte sa, nebudeme sa venovať deštrukcii nepodarených fotokníh. Práve naopak. Zalamovanie, zlom... to sú výrazy používané pri sadzbe novín, časopisov a kníh. Zalamovač je slangový výraz pre počítačového grafika, ktorý usporadúva fotografie a text do finálnej podoby.

  • 27396
    67

    Použitie kriviek vo fotografii

    Neexistuje komplexnejší nástroj pre fotografov ako sú krivky.

Inzercia

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.