Hore

Fototechnika » Recenzie

Najnovší článok z kategórie
Panasonic Dual Native ISO

Panasonic Dual Native ISO

Technológia Panasonic Dual Native ISO posúva vyššie možnosti snímania videa za zlých svetelných podmienok, bez výraznejšieho nárastu šumu.

2020-10-30 06:00:00
Karol Srnec
3
4232
 
 
  • 4314
    1

    BOYA - lavalier mikrofóny

    Pokračujeme v predstavovaní mikrofónov BOYA, určených pre nahrávanie lepšieho zvuku vo videu. Minule sme si predstavili smerové mikrofóny, tzv. shotguny. Sú to asi najobľúbenejšia skupina mikrofónov, ale ani tá nie je univerzálna.

    4314
  • 2870
    4

    Smerové mikrofóny BOYA

    Smerové mikrofóny zaznamenávajú zvuk toho, čo sa deje pred objektívom. Okolité ruchy sú potlačené.

    2870
  • 2608
    4

    BOYA mikrofóny

    Boya je čínska značka pôsobiaca na trhu od roku 2007. Svojou ponukou priamo konkuruje takým firmám, ako sú RODE a Senheiser. V portfóliu nájdete mikrofóny a audio príslušenstvo pre použitie v exteriéri i interiéri. Na náš trh Boyu dováža spoločnosť Olympus.

    2608
  • 2527
    0

    Výbava pre začínajúcich vloggerov

    Vlogg = video blog. Čoraz populárnejšie je miesto písania, nahrávať video. Vloggeri sa na internete prezentujú zábavnými, edukačnými, dokumentárnymi, cestovateľskými a inými videami.

    2527
  • 2583
    0

    Môj prvý film

    Aj keď si všetci kupujeme fotoaparát hlavne na fotenie, bola by škoda nevyužiť jeho funkciu videa.

    2583
  • 9193
    2

    Základní úprava zvuku z kamery nebo mobilu

    Při natáčení videa jste zvuk zaznamenali do jedné nebo i více stop? Nyní přemýšlíte, jak více stop sestříhat? Jaké ruchy přidat k mluvenému slovu? Co za hudbu? A hlavně, jak a ve kterém programu zvuk sestříhat a smíchat?

    9193
  • 13441
    1

    Externí mikrofony pro mobil a tablet

    Točit video pomocí mobilního telefonu nebo tabletu je dnes už běžná záležitost. Obraz získáme obvykle dobrý, ale se zvuk není nic moc. Nemá hezkou barvu, příliš šumí, je zkreslený a trpí dalšími neduhy. Existuje recept, jak zvuk vylepšit? Ano, pořiďte si externí mikrofon!

    13441
  • 10940
    0

    Natáčajte profi videá vlastným telefónom

    Čo si budeme nahovárať, popularita mobilných telefónov, ako zariadení na zachytávanie snímok, stúpa z roka na rok exponenciálne.

    10940
  • 4642
    0

    Základy nakrúcania mobilným telefónom

    V dnešnej dobe už skoro každý mobilný telefón umožňuje nakrúcať video často aj vo vysokom rozlíšení HD, full HD, prípadne 4K.

    4642
  • 11041
    2

    Videoškola: Strih

    Každý videoprogram sa skladá z väčšieho, alebo menšieho počtu záberov, ktoré sú na seba istým spôsobom naviazané. Strihová skladba videofilmu je veľmi dôležitou dramaturgickou súčasťou postprodukcie hotového diela.

    11041
  • 11377
    0

    Videoškola: Objektív - oko kamery

    Objektív kamery funguje na zhruba rovnakom princípe ako ľudské oko. Oko premieta pozorovanú skutočnosť na sietnicu, objektív na negatív, alebo senzor. Rozdiel je v tom, že na kamere môžeme striedať objektívy s rôznymi ohniskovými vzdialenosťami. Naša prvá video ukážka je séria záberov: PD (polodetail) slečny natočený objektívom s rôznou ohniskovou vzdialenosťou.

    11377
  • 7000
    5

    Cinematic Look v Lightroome 5

    Lightroom je obľúbený správca a editor fotografií, dokážete doň naimportovať aj video, ale upravovať sa nedá. Alebo, že by predsa len áno?

    7000
Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.