Hore

Fototechnika » Recenzie

Najnovší článok z kategórie
Svetlo nad zlato
Autor: Marián Kurc

Svetlo nad zlato

2022-12-21 06:00:00
nikonblog.sk
0
5285
 
 
  • 3885
    0

    Keď fotku kreslí svetlo a tieň

    Ostré svetlo a hlboký tieň. Dve kvality svetla v tvorivom kontraste, ktoré dokážu vzbudiť emócie. Svetlo prináša optimizmus, tieň ho pohltí a spolu v jednom obraze môžu pôsobiť dramaticky. Aj toto je jeden zo spôsobov, ako zachytiť atmosféru a intenzívne vyjadriť náladu a pocity fotografa.

  • 9927
    10

    Svetlo dajte na prvé miesto II.

    V prvej časti sme si povedali viac o zdroji svetla, teraz sa pozrieme na jeho charakteristiku. Ak ste prvú časť ešte nečítali, nájdete ju tu.

  • 9663
    13

    Svetlo dajte na prvé miesto I.

    Svetlo, pre niekoho len opak tmy. Pre nás fotografov je to základná esencia fotografie. Vnímame ho inak, ako ostatní “smrteľníci”.

  • 5738
    3

    Jesenné svetlo a mestské zátišia

    Jeseň je obdobie fantastického svetla. Stále je dosť teplo, aby nám pri fotení nebola zima a slnko zapadá v akurátny čas. Po práci si môžete vyraziť na prechádzku a nemusíte hodiny čakať kým zapadne. 

  • 8591
    9

    Slniečko na ruke

    Naučte sa fotografovať portréty, akoby ste mali so sebou ateliér a asistenta, len s využitím prirodzeného svetla. Nájdite hrejivé lúče slnka na vašej ruke a nájdete váš externý fotoateliér.

  • 21244
    40

    Keď blesk ničí atmosféru

    Vlastníte zrkadlovku a svetelný objektív? Keď sedíte večer s kamarátmi v podniku, alebo  večer  na párty v byte, rodinnej oslave pri obyčajnom obývačkovom svetle, tak pri fotografovaní používate blesk? Ak ste na obe otázky odpovedali áno, tak to niekedy skúste bez blesku, môžu vám tak vzniknúť zaujímavé atmosférické fotografie.

  • 20230
    10

    Svetlo vo fotografii II. - Farebná teplota

    V predošlom diele seriálu sme rozdelili svetlo podľa zdrojov svetla na prirodzené a  umelé svetlo. V tomto diele seriálu si povieme viacej o farebnej teplote svetla, prečo sú niekedy naše fotografie viacej žlté alebo modré ako by sme si priali a ako rozdielne farebné teploty svetla využiť vo svoj prospech.

  • 46447
    25

    Svetlo vo fotografii I. - Zdroje svetla

    Svetlo je najdôležitejšou zložkou fotografie, bez svetla by nakoniec nič také ako fotografia ani nebolo. Istotne poznáte ten vtip o tom, ako sa amatérski fotografii zaujímajú o to s čím fotiť a aký objektív si majú kúpiť, profesionálni fotografi sa starajú o to koľko zarobia, aby mali zaplatené účty, no a fotografi sa starajú o svetlo. Teda o to ako majú svietiť a ako svetlo modeluje tvary…

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.