Hore

Fototechnika » Recenzie

Najnovší článok z kategórie
Keď sme fotografovali na film

Keď sme fotografovali na film

Nejdem opäť rozpútavať úplne zbytočnú debatu o tom, či je lepší film alebo digitál. Tá mala zmysel, keď bol digitál v plienkach. Dnes jednoznačne digitál prekonáva film. Dôkazov je neúrekom. Analóg je stále živý, ale asi v rovnakej miere ako u hudobných nosičov, kde len malé percento si kupuje a počúva platne.

2020-07-07 06:00:00
Karol Srnec
3870
 
 
  • 5610
    5

    Fotoaparáty zo socialistického tábora, s ktorými sa ešte oplatí fotografovať

    Keď sme boli súčasťou Československej socialistickej republiky a neskôr federatívnej, bol trh s fotoaparátmi uzatvorený.

  • 8522
    0

    Fotoaparát zo skrine

    Našli ste doma starý filmový fotoaparát a láka vás ho vyskúšať? Neviete však ako na to? Pokúsim sa vám poradiť, ale ľahké to nebude. Existujú stovky a stovky rôznych filmových fotoaparátov, používajúcich rôzne druhy filmu.

  • 14295
    12

    Prečo vás film nenaučí fotiť?

    Na to, že sa prevažne venujeme digitálnej fotografii, vyšlo na ePhote slušné množstvo článkov o fotografovaní na film.

  • 15018
    3

    35 mm filmy

    Prekvapuje ma, koľko mladých ľudí stretám s filmovým fotoaparátom na krku. Zdá sa, že analógová fotografia si nachádza novú generáciu priaznivcov. Pre nás, ktorí fotia roky a zažili časy pred digitalizáciou, je filmový materiál dobre známy.

  • 11812
    2

    Filmové AF kompakty

    Film stále láka dostatok fotografov, aby sa výrobcom oplatilo filmy stále vyrábať. Čo sa neoplatí, je vyrábať fotoaparáty na film. To ani nevadí, ponuka použitých fotoaparátov je bohatá. 

  • 12760
    7

    Chcem filmový Canon

    Po Nikone a Minolte, tu máme prehľad filmových fotoaparátov značky Canon. Vo výbere nájdete osvedčené modely, s ktorými sa oplatí fotografovať aj dnes. Nenájdete tu výhradne zberateľsky zaujímavé prístroje, s ktorými sa však už ťažšie fotografuje a ani staré rachotiny, prekonané svojimi nástupcami.

  • 12347
    5

    Chcem filmovú Minoltu

    Minule sme si predstavili najzaujímavejšie filmové Nikony vhodné pre aktívne fotografovanie. Po revolúcii bola u nás ale najúspešnejšou značkou, predávajúcou zrkadlovky, Minolta. Pripomenieme si jej bestsellery, ale aj zberateľsky zaujímavé fotoaparáty, s ktorými stojí za to fotiť.

  • 11665
    7

    Dvojoké filmové zrkadlovky

    Dvojoká zrkadlovka je ideálnym fotoaparátom pre tých, ktorí chcú začať s fotografovaním na film a hľadajú štýlový fotoaparát, výrazne odlišný od súčasných digitálnych zrkadloviek a CSC-čiek. Pozrime sa na tie najdostupnejšie modely.

  • 13508
    33

    Chcem filmový Nikon

    Chcete začať fotografovať na film? Rozhodli ste sa pre Nikon? Tu je výber najlepších manuálnych aj AF modelov.

  • 7654
    8

    Čo vás čaká pri prechode na analóg

    Fotografovanie na film ešte nevymrelo. Je to minoritný žáner, ktorý si udržuje stabilný počet priaznivcov. Fotoaparátov je nadbytok a hlavnou prekážkou je čoraz náročnejšie zháňanie fotografického materiálu, najmä v našich končinách. Pre obchodníkov je držanie filmov, papierov a chémie neekonomické.

  • 10156
    15

    Z digitálu na film - pre náročných

    Ak sa rozhodnete fotografovať na film, malo by to stáť za to. Nechcete predsa fotiť horšie ako s digitálom? Naopak, chcete ho prekonať a predviesť svoju tvorbu v najvyššej kvalite.

  • 5330
    0

    Čistenie roztokov

    O chemikálie v tmavej komore sa musíte starať. Starostlivosť sa vám vráti nielen v ekonomickej úspore, ale aj zmenšením rizika, že pri vyvolávaní znehodnotíte film alebo papier.

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.