Hore

Fototechnika » Recenzie

Najnovší článok z kategórie

Blesk (Flash)

Vo svojom kreatívnom úsilí si ho na pomoc zvykne prizvať väčšina fotografov. Blesk je neoddeliteľnou súčasťou fotografie, keďže nás vyslobodzuje zo závislosti na prirodzenom svetle a dovoľuje nám maľovať ním akokoľvek sa nám zapáči.  Podobne, ako s akýmkoľvek zariadením a metódou týkajúcou sa fotografovania, sa s bleskom spája množstvo termínov.

2013-05-20 13:00:00
Michal Matloň
5
10197
 
 
  • 13200
    9

    Digitálny fotoaparát (Digital Camera)

    Čo človek nájde v digitálnom fotoaparáte a digitálnej fotografii, čo nenašiel pri analógu? A čo ostalo a pritom je iné?

  • 12011
    22

    Objektív (Lens)

    V ďalšom dieli nášho ilustrovaného slovníka sa budeme venovať jednej z esenciálnych vecí potrebných k foteniu-objektívu.

  • 10029
    15

    Fotografické žánre (photography genres) 2

    Zdá sa, že kategorizácia je najobľúbenejšou činnosťou bytosti ľudskej. Fotografia v tomto prípade nie je výnimkou a preto sme si vytvorili množstvo žánrov, ktorými môžeme opísať druh fotografií, ktorými sa po dôkladnom vylepšení v Photoshope môžeme chváliť. A to nie len ako „profesionálny fotograf“, ale napríklad aj ako „profesionálny reportér“, „profesionálny krajinkár“, alebo „profesionálny módny fotograf“.

  • 13700
    9

    Fotografické žánre (photography genres) 1

    Zdá sa, že kategorizácia je najobľúbenejšou činnosťou bytosti ľudskej. Fotografia v tomto prípade nie je výnimkou a preto sme si vytvorili množstvo žánrov, ktorými môžeme opísať druh fotografií.

  • 13431
    6

    Farby (colours)

    Další diel nášho ilustrovaného slovníka - tentokrát venovaný farbám.

  • 11927
    7

    Kompozícia (composition) 2

    V predchádzajúcom dieli ilustrovaného slovníka sme si vysvetlili najčastejšie používané pojmy, ktoré sa týkajú kompozície. V dnešnej časti nájdete slová, ktoré sa taktiež týkajú kompozície. Nie, nebudú to tie isté. Vzhľadom na šírku našej prvej témy sme sa rozhodli rozdeliť ju do dvoch častí.

  • 12153
    15

    Kompozícia (composition)

    Na začiatku vášho pobytu vo fotografickom svete sa môže stať, že sa ocitnete vhodení do neznámeho, poháňaní iba túžbou po poznaní. No okolo vás neúprosnou rýchlosťou preletujú desiatky neznámych slov, pojmov a fráz, ktorými si ostatní vymieňajú na prvý pohľad tajné informácie. Máte ale šťastie. Narazili ste na ePhoto a už nemusíte zúfať.

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.