Hore

Fototechnika » Recenzie

Najnovší článok z kategórie
Najlepší čas začať s fotografovaním

Najlepší čas začať s fotografovaním

Tí, ktorí fotia roky, a najmä tí, čo začali s fotografiou na prelome tisícročí, si prešli zaujímavou, ale často neľahkou cestou. Roky trvalo, kým digitálne fotoaparáty dospeli. Boli drahé, chýbali objektívy. Na internete bolo kvalitných stránok o digitálnej fotografii málo. Nedostatky techniky a informácií sme kompenzovali nadšením.

2020-09-22 06:00:00
Karol Srnec
6361
 
 
  • 3688
    16

    Rovnica fotografie

    Fotografia je ako krasokorčuľovanie. Hodnotí sa technická kvalita a umelecký dojem. Na konci porota udelí za oboje body.

  • 9330
    3

    Mať vlastný štýl

    Mať vlastný štýl je nesmierne dôležité. V čase digitálnej fotografie a internetu vidia naše fotky aj tisíce ľudí.

  • 5144
    0

    Ako dosahovať vyšší kvalitatívny štandard

    Často sa mi stáva, že na akciách stretnem fotografov, ktorí používajú kvalitnú techniku, ale ich fotografie už tak kvalitné nie sú.

  • 12811
    8

    Vždy o trochu viac

    Technika je vo fotografii určite dôležitá. Limituje možnú technickú kvalitu a vplýva na to, čo fotograf dokáže odfotiť. Ani najdrahší fotoaparát a najlepšie objektívy, samé  o sebe, z fotografa majstra neurobia. Dobrý fotograf ich využije, zlému nepomôžu k dobrým záberom.

  • 19106
    21

    Analógový zážitok z digitálneho fotoaparátu

    Láka vás fotenie na film pretože nechcete mať tak sterilné fotografie? Chcete mať z fotografovania intenzívnejší zážitok, ktorý vám uniformné zrkadlovky so zoomami neprinášajú? Možno nie je čas zmeniť médium, ale prístup k fotografovaniu.

  • 10031
    4

    Projekt vás posunie vpred

    Stanovte si konkrétne ciele a budete rýchlejšie postupovať. Pracujte na projektoch, to vám pomôže sústrediť energiu, prospeje to kvalite vašej tvorby.

  • 7723
    9

    Dbajte na detaily II. - postprocesing

    Nafotením proces vzniku fotografie nekončí. Jej spracovanie je rovnako dôležité, najmä pri dnešnej tvrdej konkurencii. Nemusíte stráviť hodiny úpravami, to prenechajte grafikom. Pár malých rýchlych korekcií dodá fotografiám šťavu a zavŕši fotografovo snaženie o čo najlepšie fotografie.

  • 6653
    6

    Dbajte na detaily I. - fotografovanie

    Prestaňte flákať fotografovanie. Vyhnite sa zbytočným chybám, buďte precízni, zamerajte sa na detaily.

  • 11970
    52

    Koľko energie do fotografovania vložíte, toľko sa vám vo fotografii vráti

    Zákon zachovania energie platí aj vo fotografii. Nemyslím tým, že fotoaparát vám vypadne z ruky a budeme tu teraz skúmať akou rýchlosťou, koľko ho zbrzdí vzduch a aké preťaženie na neho bude pôsobiť pri dopade. Opustíme svet newtonskej fyziky. Sme predsa fotografi, ktorí o takých malichernostiach, akými sú newtony, joule a watty nepremýšľajú. Energia, ktorou sa budeme zaoberať je ťažko zmerateľná. Jej elementami sú pracovitosť, inteligencia,…

  • 7061
    15

    O fotografii II.

    A je tu voľné pokračovanie predošlého, mierne osobného a filozofického príspevku o fotografii No. 1. Opäť je o fotografoch a pre fotografov, o fotografických žánroch a tiež o našom „foto lifestyle“. Tentokrát je témou fotograf, jeho inšpirácia a napredovanie.

  • 7017
    31

    O fotografii I.

    Dnes trošku filozoficky, o fotografoch a pre fotografov. Tibor Huzsár raz pred rokmi povedal, že „fotografia je životný štýl“. Veľmi som tomu vtedy ešte nerozumel, aj keď som si myslel, že rozumiem. Teraz s odstupom času začínam tušiť, čo tým chcel povedať. Nie je možné z dlhodobého a osobnostného hľadiska brať fotografiu povrchne, myslím tým len ako zdroj obživy alebo iba ako zdroj zábavy (či kombináciu týchto dvoch…

  • 9511
    44

    Kategorizácia fotografov

    Asi očakávate ďalší z veselých textov o fotografoch, tentokrát budem serióznejší.

Inzercia

ČLÁNKY - aktuálne diskutované

Newsletter

Chcete byť informovaný o novinkách portálu ePhoto.sk? Prihláste sa k odberu newslettera.